Hirdetés
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- OLED TV topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen házat vegyek?
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simia
junior tag
Igen, rosszul emlékeztem, a SZOCHO nem-fizetés csak következmény volt.
Szóval visszakerestem: ez volt a kardinális kérdés a céges RSU esetében:
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99500117.TV77/A [...] A bevétel adókötelezettségének jogcímét a felek (a magánszemély és az értékpapírt juttató személy, valamint az említett személyek és más személy) között egyébként fennálló jogviszony és a szerzés körülményei figyelembevételével kell megállapítani, és ennek megfelelően kell a kifizetőt, illetőleg a magánszemélyt terhelő adókötelezettségeket (ideértve különösen a jövedelem, az adó, az adóelőleg megállapítását, megfizetését, bevallását, az adatszolgáltatást) teljesíteni
(2) * Nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély
a) az értékpapírt olyan jog gyakorlásával szerezte, amelyet bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerzett;
Ezek alapján a vest nem feltétlenül SZOCHO töteles, mert nem feltétlenül jövedelem.
Mi azzal érveltünk, hogy a programban résztvevőknek azonosak a feltételek, ők meg azzal, hogy a cég dönti el ki kerül be a programba. Ezért mindketten kötöttünk egy kompromisszumot, hogy nekik van igazuk.
Az IBKR RSU tekintetében viszont szerintem már megáll az érvelés, hogy bárki számára azonos feltételekkel volt elérhető az ajánlat.
Visszakerestem az IBKR RSU-ról szóló hozzászólást Predátor kollégától (köszönet érte így utólag is).
Ebben konkrétan a NAV is hivatkozik a fenti passzusra, miszerint szerintük is mindenkinek azonos feltételekkel vehet részt a referral programban, már ha regisztrálnak (ide másolom a szerintem releváns részt):Az Szja tv. 77/A. § (2) bekezdés a) pontja értelmében ugyanakkor nem minősül bevételnek a magánszemély által értékpapír formájában megszerzett vagyoni érték, ha a magánszemély az értékpapírt bárki számára azonos feltételek mellett megvalósuló ügyletben szerezte.
Figyelembe véve azt, hogy az IBKR honlapján elérhetőek a „Refer-a-friend” program részletszabályai, mely alapján bármely új IBKR számlát nyitó magánszemély szerezhet a program keretében részvényt, ha teljesülnek az ott meghatározott feltételek, ezért az IBKR részvények megszerzésére tekintettel a részvények megszerzésekor nem keletkezik bevétele, azzal összefüggésben adókötelezettséget az értékpapír értékesítésekor kell majd teljesítenie.Szóval én a Zoli féle értelmezéssel értek egyet, miszerint vestingkor nincs esemény, eladáskor ETÜ, az osztalék meg osztalék.
Új hozzászólás Aktív témák
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- OLED TV topic
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Yettel topik
- Valami baja van a tápomnak
- Peugeot, Citroën topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V70 - i5-12400F - RTX 5060 - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V55 - RYZEN 5 5600 - RTX 4060Ti - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- INGYEN POSTA - ÚJ GAMER PC V31 - i5-12400F - RTX 4060 - 16GB RAM - 1TB SSD -www.olcsogamerpc.hu
- Macbook air m2 97% (karcmentes) + ps5 digital 2 karral.
- ThinkPad L490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest