Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
zoo8800 #5363 üzenetére
hat, ha 3.5-ot megy mar jo vagyok. Ha jol csinalom, akkor viszonylag szarer-hugyer megoldom a cseret. Az a baj, hogy az E2200, hiaba megy 3,2-n, keves kihajtani a 4870-et...remelem, e5200-vel mar nem lesz procilimitem.
Alacsony FSB? Akkor ne is almondjak mondjuk 10*400-rol?
-
-
-
politomi
tag
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #5056 üzenetére
[OFF]1. kutyája, tudta nélkül belepisált 5.65ös szorzo.
2. macsjája az alaplap nyomtatott áramkörein élezte körmét 4es szorzo.
3. tuning közben az erkélyen elkapta egy hovihar, de nemtörődött vele mivel akkor még nem volt baja 3as szorzo.
4. nem fixált pcie freki tönkrevágta 1.12es szorzo DDD
5. az orosz modszert használta, ha vmi nem ment (szíjjel rugta a gépházat) 2.36os szorzo.kérem tegyék meg tétjeiket.
[/OFF]
nemműködik az offom
SyC ha van időd ide csinálhatsz egy kis tesztet -
fagy53
nagyúr
válasz
zoo8800 #5049 üzenetére
"nekem a 415-höz nem kellett NB feszt emelni"- Te egy különleges eset vagy, egyedülálló ezzel az FSB-vel, a 120-as PCI-E freki már csak hab a tortán!
Lehet, hogy pontatlanul fogalmaztam amikor azt írtam, hogy az FSB emeléshez a feszt is kell emelni az NB-en. Valójában az északi híd nem egy feszültséggel működik, mert külön tápellátása van a rendszerbusznak és a memóriavezérlőnek. Az Asus lapban a memóriavezérlő "NB", az FSB "FSB Terminal". A Giga lapokban "MCH" a memóriavez. és "FSB Voltage"az FSB. Pontosabban kellett volna fogalmaznom és nem az északi hídat írni, hanem az FSB feszt. -
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #4955 üzenetére
Jaj tudom tudom hogy tök hülyeséget írtam oda, és már nem tudtam szerkeszteni újból, úgyhogy bocs
Amúgy akár hiszed akár nem, én azt sem szoktam már mostanába csinálni, mondjuk régebben se sokat az biztos, de pár percért nem igazán éri meg a reszkír szerintem
Hát hogy is mondjam, a 10-es szorzóval csak (Eddíg) jutottam el ami stabilan is ment, de ehhez is annyi vesz kellett mint a 11-es szorzónál a 3509Mhz-hez(bios 1.32, cpu-z 1.296) 3.4Ghz-en meg everest alatt pillanatok alatt vége lett(340fsb) szerintem elég rendesen kellett volna már adnom neki a feszt, és akkor még hol van a 3.5Ghz! Így szerintem jobban jövök ki, ha jól gondolom -
Demolator
tag
válasz
zoo8800 #4895 üzenetére
No teszteltem prime95-el ahogy írtad és láss csodát amikor a második mag ami jól mutatja a hőfokot erős tesztelés hatására elérte a 49 fokot akkor az első mag hőfokja felment 42-re és 1x 43-ra is aztán stagnált 42-41 közt aztán a procihűtő megemelte a fordulatot és visszaállt 41-re a másik meg 47-re akkor végülis megy csak nem túl jó a szenzor... 3200-on megy a proci 1,232v-al és a max hőfok 49 fok de érdekes mert az összhőfok meg felment 56-ra ... azért nem túl meleg sztem....
Amúgy konkrétan milyen software használja ki ténylegesen a 2 magot? a játékok pl kihasználják hogy 2 mag van és húdejó? Xp-t használok 32bitest
-
fagy53
nagyúr
válasz
zoo8800 #4907 üzenetére
"Bré televan ezekkel a programokkal." - próbálj ki egyszer egy ATi VGA-t, hozzá keress olyan progikat amivel tuningolni és ventit szabályozni lehet, csak a telepítéshez 3 program kell, na akkor nem tudom mit fogsz mondani a programokról.
bakosgabor57: láthatóan 1.50-es, de mivel másnak sem jó, a lap BIOS-a lehet a hunyó, bár ez a hol volt, hol nem volt órajel furcsa.
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #4890 üzenetére
De azóta nézegettem több progiba is, és azok is félremérik pl. everest/alaplap/cpu alatt azt írja hogy cpu#1: 2500Mhz, 3762Mhz cpu#2: 2500Mhz, 3762Mhz(most 300fsb-n van, 320-on 4000Mhz-nek írja) a többi helyen jól mutatja! Még az E.T. is az mutatja hogy ennyin jár, csak akkor látom az igazit ha emelni v. csökkenteni akarom az fsb-t. Ráadásul a ramra a cpu-z nem ír semmit, a procit jól mutatja
Szerintem nem lenne jobb, mert így 300fsb/800 ram és ha esetleg kíváncsi leszek a 340-350fsb-re akkor már gáz van a ramnál igaz
Ennyire bekutyulna az hogy a szorzó/fsb/ram másképpen van beállítva? -
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #4885 üzenetére
Nos megjöttem, meg letoltam egy 06-ot is (300fsb 06) meg itt egy (everest) nem sokáig futtattam de ezt tartja. A Mark az ügyesen kiolvassa a proci órajelét amikor 300fsb van
Igen én is rájöttem hogy nem kell visszaállítani semmit mert visszaveszi most is, csak 1.8-ra! Mondjuk nem 9-re állítottam, hanem 10-re,mert így jobban jövök ki ha minden igaz. Elmehetek 3.5-ig is, ha a ram bírja, de majd ezt is kipróbálom! Most egy rövid ideig nem leszek(kb.1 ó.)
Ja most nézem vissza hogy nem raktam az everesthez olyan képet hogy a proc 3010-en megymeg a cpu-z nem írja ki a ram sebességet, ezt nem értem mondjuk
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #4881 üzenetére
Jó kis proccos volt az, de eljárt felette az idő, mint látható is az eredményekből! Jut eszembe egy két kérdés, szóval jó lenne úgy beállítanom a biost hogy 3Ghz körül induljon csak alapból, mert nem kell több ha simán csak bogarászok, de jobb lett volna ha 2.5-ről índulna, de hogy ringyóz alól tudjam húzni rendesen ahhoz eleve a biosban vissza kell osztanom a ramot, hogy újraindítás nélkül tudjam felrántani. Igy csak 3-ig tudom, mert a ramoknak 970-nél végük van! Gondoltam úgy hogy 8*333 vagy 9*333 esetleg próbálkozzak x*266-al? Melyik lenne jobb, és a ramot akkor hogyan is? Mert a 4.0+ az nem ok marad a 3.33=667 v. 2.66=533(szerintem így már lassú alapon) Aztán van még az hogy spd szerint a ram 200-266-400Mhz de megy 333-al is, ezen elég jól meg tudom talán húzni a procit ha kell! A szorzót nem lehet E.T. alatt állítani, csak a feszt.Véleményed erről
A tesztekhez a húzás az más téma, de ez állandó használatra lenne, és többségében nekem ez az 1.2Ghz is elég ami most van!
Hát ja a vid az nem a legjobb Bios 1.225 ebből marad az 1.84 néha felugrik 1.20-re, ahogy mászkál az órajel -
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #4855 üzenetére
Hát valami olyat akarok most késő este csinálni, hogy legyen egy 3.0Ghz-es, 3.3Ghz-es, 3.5Ghz-es, 3.6Ghz-es, és 3,7-8Ghz-es, ezeken az órajeleken most letolom a mark 03-at, 05-öt, 06-ot! Na meg hogy legyen valami játék is, megnézem most pontra a ClerSky és Crysis tesztet is, ha még lesz rá ídőm! Megkeresem ezeket a SuperPI, WPrime akármiket is ha annyira kíváncsiak vagytok rá
Így látni fogom legalább hogy mire is dobtam ki a pénzt 17.3k+1.4k
-
Speed®
titán
válasz
zoo8800 #4810 üzenetére
Nem meglepő, ha kezdeti példányról van szó. A gyártás előrehaladtával optimalizálgatnak reven belül is, kisebb lehet a szivárgási áram, stb.
más: 4GHzen hiába benchstabil a procim, CRC problémáim vannak letöltésnél.
Azt még nem tudtam eldönteni, hogy a proci miatt-e, vagy a lap hülyül meg az OC miatt és bekavar a WiFis kütyümnél. Érdekes.. 3.75GHzen semmi gond nincs, megy ahogy illik. 24/7re marad 3500/1.25ön, tetszik a csend és a hőmérséklet -
-=Lord Tom=-
senior tag
válasz
zoo8800 #4770 üzenetére
Jogos, fáradt vagyok már. De nem az a tapasztalat, hogy kisebb csíkszélességen kevesebb fesszel, érik el a prociknál, ugyanazt, vagy kicsit magasabb órajelet kevesebb hőfejlődéssel? (Juteszembe, ez a különbség nem lehet, hog yaz újfajta magas K állandójú kapuoxidnak köszönhető?)
De az E8xxx-re nincs ennyi panasz melegegedésre, pedig azokat is kergetik rendesen
-
Tanker21
tag
válasz
zoo8800 #4689 üzenetére
Pasztából az a két csík van rajta amit rányomnak a hűtőre gyárilag. Amikor összeraktam a gépet elég nehézkesen pattant rá az alaplapra a hűtő szóval lehet hogy azzal van a baj, de ha jól emléxem amikor beszereltem a gépházba rányomkodtam és nem akart beljebb menni egyik sem szóval már nemtudom.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #4683 üzenetére
3 drótos, és ezzel a progival én se tudok dűlőre jutni. 5 fokkal többet ír ki a cpu-ra így is, mint everest. Tjmax-ot meg itt nem is találok.
Annyi érdekelne még, hogy nem túl nagy fordulat ez az 1900 rpm a Tx2-nek, ha folyamatosan ez megy? Havernak 1200 rpm. Semmit se állított.
Elég fickós a RAM nekem így is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook White 13" unibody
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged