Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooker
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem amire eddig nem kaptam senkitől sem értelmes választ illetve megoldást.
Van egy Intel 875PBZ alaplapom. Pár nappal ezelőtt a gyári bios-t (P25) fel frissítettem az Intel oldalán található legfrissebre(P27).
A frissítést az ún. ExpressBios-al végeztem ami a windowsból indítva automatikusan elvégez mindent helyettem (leállítja a gépet , be bootol, frissíti a Bios-t, majd újraindul).
Az úrjaindítás után azt tapasztaltam, hogy az alaplap nem látta az 1ik IDE csatornát - speciel akkor az 1. volt az - (ezért nem tudta betölteni a windowst.
Megcseréltem gyorsan a kábelt, úgy elindult a gép, de továbbra is csak a secondary IDE channelt látta. Aztán egy kicsit kavartam a Bios beállításaiban, nagy nehezen be tudtam állítani, hogy az elsődleges csatornáról Bootoljon. De továbbra is fenn állt a probléma, hogy egyszerre csak az egyik csatornát látta a BIOS.
A Windowsban viszont már mind a két IDE csatornán lévő eszközök megjelentek és működtek is.
Azóta már próbáltam visszatölteni a régebbbi Biosokat is de ua. az eredmény volt. Volt már bios reset meg minden amit el tudok képzelni.
Na ki mit tud erre monani. Miért van ez? Fordult már elő valakivel hasonló eset?
Várom a válaszotokat.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA Adata 600W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3958
- BESZÁMÍTÁS! Acer Vero V277 27 75Hz IPS FHD 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Blackview Link 8 12,7" Tablet
- Samsung Galaxy S20 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest