Hirdetés
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Tápos kibeszélő offtopik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hooker
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy kérdésem amire eddig nem kaptam senkitől sem értelmes választ illetve megoldást.
Van egy Intel 875PBZ alaplapom. Pár nappal ezelőtt a gyári bios-t (P25) fel frissítettem az Intel oldalán található legfrissebre(P27).
A frissítést az ún. ExpressBios-al végeztem ami a windowsból indítva automatikusan elvégez mindent helyettem (leállítja a gépet , be bootol, frissíti a Bios-t, majd újraindul).
Az úrjaindítás után azt tapasztaltam, hogy az alaplap nem látta az 1ik IDE csatornát - speciel akkor az 1. volt az - (ezért nem tudta betölteni a windowst.
Megcseréltem gyorsan a kábelt, úgy elindult a gép, de továbbra is csak a secondary IDE channelt látta. Aztán egy kicsit kavartam a Bios beállításaiban, nagy nehezen be tudtam állítani, hogy az elsődleges csatornáról Bootoljon. De továbbra is fenn állt a probléma, hogy egyszerre csak az egyik csatornát látta a BIOS.
A Windowsban viszont már mind a két IDE csatornán lévő eszközök megjelentek és működtek is.
Azóta már próbáltam visszatölteni a régebbbi Biosokat is de ua. az eredmény volt. Volt már bios reset meg minden amit el tudok képzelni.
Na ki mit tud erre monani. Miért van ez? Fordult már elő valakivel hasonló eset?
Várom a válaszotokat.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Elektromos autók - motorok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Path of Exile (ARPG)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Gitáros topic
- Macska topik
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v6, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- szinteÚJ Dell 15 i7 1355U 32GB 1TB 120Hz!!!!!!
- Eladó Honor 70 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest