- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple notebookok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shootis
csendes újonc
Nap mint nap szerelem ezeket. Intel fabatkàt se fog érni ami règebbi gén lesz mint a gen 15.
► AMD Ryzen 5 5700X 4.6Ghz Octa-Core 36 MB Cache 8cores/16threads + ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) / ► G.SKILL Trident Z Neo 32GB (2x16GB) DDR4 4000MHz CL16-16-16-34 (Hynix-M dies) 1.350V / ► Sapphire RX 5700XT Nitro + 8GB GDDR6 256bit / ► ASRock B550 Steel Legend / ► Samsung G5 165hz 21:9
-
arabus
addikt
Chipset az alaplapon van,akkor azt kelett volna visszaküldened.
Egyébként vegyél amd-t tényleg,azt kb. dupla mennyiségben küldik vissza.
Ha nem a proci rossz akkor az alaplap szivat ha az sem akkor a memória.
Két vevőből egy tolja vissza.
Ja és 3 generációra vissza van benne egy memória sebezhetőség.
Ph. nem irta meg?
Jaj nem is véletlen.
1982 óta koppingatják az Intel procikat és még mindig nem értek el odáig hogy valami értékelhető dizájnt letegyenek.
Persze már fél kina ryzen koppintás procit gyárt.Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Shootis
csendes újonc
Most küldtem vissza gariba egy 13900K-t meghalt a chipset a P és E magok között. Megy és össze omlik a proci. Ezek màr nem azok a procik amik 50évet mennek majd. AMD rég menni fog még amikor ez a 1700 foglalat màr megdöglik.
[ Szerkesztve ]
► AMD Ryzen 5 5700X 4.6Ghz Octa-Core 36 MB Cache 8cores/16threads + ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) / ► G.SKILL Trident Z Neo 32GB (2x16GB) DDR4 4000MHz CL16-16-16-34 (Hynix-M dies) 1.350V / ► Sapphire RX 5700XT Nitro + 8GB GDDR6 256bit / ► ASRock B550 Steel Legend / ► Samsung G5 165hz 21:9
-
Lewzke
őstag
Játékra 3D Ryzen, minden másra meg 7900X, 13700K vagy 14600K elég egy munkaállomáshoz. Ez az i9 egyszerűen túl sokat fogyaszt, nincs mentség.
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz vezeralmos2 #476 üzenetére
És ez miért jó?
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Shootis
csendes újonc
Nekem szerencsére màr 2010 be megvolt az 5Ghz fix all core órajelem 2600K val
-
bambano
titán
válasz vezeralmos2 #471 üzenetére
az 5950x rekordára 540 rugó volt...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
vezeralmos2
senior tag
válasz MasterDeeJay #470 üzenetére
Nem véletlen kerül vagyonokba.
Egy jó processzort meg kell fizetni.
„Sandy Bridge”Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
válasz vezeralmos2 #469 üzenetére
Ezek már igen ritkák. Lehet néha ebayen kifogni őket de már vagyonokért.
[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz MasterDeeJay #468 üzenetére
Nem tudsz ilyet szerezni?
Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
válasz vezeralmos2 #467 üzenetére
Hasonló,de az Everest az válogatott procikból kerül ki, illetve támogat két procis módot is. (lehet 4-est is azt nem tudom)
-
vezeralmos2
senior tag
válasz MasterDeeJay #466 üzenetére
Az nem ugyanaz mint az i7-3970X?
-
válasz vezeralmos2 #462 üzenetére
Az egy v3-as ES verziója.
Egy időben foglalkoztam x79-es procikkal és ott a legolcsóbb best buy párezer forintos 46xx széria volt.
4650-esem is volt.A Top sandy bridge a JKT Everest volt amúgy. (legalábbis órajelben)
https://www.x86-guide.net/en/cpu/Intel-JKT-Everest-4,4GHz-(ES)-cpu-no6354.htmlIlletve ugyan ebben a socketben az Intel Black ops cpu de az aszem ivy bridge.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
nyilván, nem is ms-dos
valamennyi eredeti doksi is van itthon, de főleg magyar könyvek meg saját jegyzet az eredeti robotron r55 doksikból. ha még nem dobta ki a zasszony/ytalert: itt van egy nem bohócligás processzor: [link]
-
-
Dr. Akula
félisten
válasz vezeralmos2 #462 üzenetére
640k RAM mindenkinek elég lesz...
-
bambano
titán
válasz vezeralmos2 #460 üzenetére
van itthon sparcv8, hypersparc processzor, s/370 alkatrész, szalagos mentőegység, soros konzol, és ha kell, tudok szerezni KA65A-t.
nehéztüzérségnek van itthon R55-höz vásárolt nyomtató tápegység.
mellékesen megjegyzem, i5-2700 is van itthon vagy három. meg négy pa8b-ws alaplap, amiből egy elpukkadt.és ha kinyitom a dos/360 doksimat, abból nagyon csúnya átkokat tudok szórni a támadó felekre meg van kinyomtatott dcl doksim is, szőnyegbombázásra alkalmas.
jöhet a sandy bridge.
-
Busterftw
nagyúr
válasz vezeralmos2 #449 üzenetére
Azert van tobb, mert a piacon tobb Intel proci van vs AMD.
A legtobb hir arrol szol AMD-tol mar evek ota, hogy a szerver fokusz miatt epp melyik consumer termekbol nincs eleg. -
KROK640
nagyúr
Bár teljesen igazad van, DE : azért a maga idejében igencsak ment, láttam én itt 5GHZ-re húzott példányt is. Alap dolgokra pl netezni, filmezni, ilyesmire pedig még ma is elég.
Ráadásul valamilyen érthetetlen okból mai napig meglepően jól tartja az árát, pl múltkor láttam itt az oldalon 2nd gen I7-eset "akciósan" 26000-ért. Annyiból van zsír újonnan 3 év garanciával, I3 10100F, ami egy minden szempontból jobb proci.
"Bármi, amit veszel hozzá, sok éve elavult." - így van, DDR3-as RAM, meg semmi M2 port és még sorolhatnám. A lap amiben ment meg már 10 éve is technológiai zsákutca volt.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
bambano
titán
válasz vezeralmos2 #451 üzenetére
Egy i7-2700k, ami 12 éves proci, 10 éve discontinued, nagy rakás 4 darab mag van benne, és a megjelenése pillanatában az alaplapok zömét visszahívták, mert az intelnek nem sikerült működő sata vezérlőt rárakni. 3 asus p8b-ws alaplapból egy megdöglött, pedig ezek sem filléres cuccok voltak. Bármi, amit veszel hozzá, sok éve elavult.
A 2700k még a bohócligában se igazán igazi processzor.
-
Sontir Fel
őstag
válasz tibcsi0407 #448 üzenetére
Számomra teljesen mind1, hogy 3 fps ide vagy oda, foleg hogy jatek fuggo is a tortenet. Az viszont biztos, hogy legabb 200 euroval beljebb vagyok egy 3Dvel szemben a 13900/14900 vonallal. Mint gamer, csak ez szamit (meg esetleg a kesobbi uograde lehetosege )
Mondok még:
Miért lenne eladó, ha jó a cucc még?
Nem tervezem eladni az 5800x3Dt amig nem lesz kint a 8800x3D... és/vagy egy versenyképes IntelBFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
mekker
őstag
Nekem is Ivy Bridge procim van, mert elég a 16 GB + az alsó-közepes GPU (RX580). De Aprón 12400F refurb belépő félkonfig full garival jelenleg 100k. Eszembe nem jutna bárkinek ezt (SB, IB) ajánlani, nulláról kezdve alig olcsóbb, és kb nincs hova bővíteni.[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
vezeralmos2
senior tag
Megnéztem a videót.
Azt mondja a fickó, hogy az idő múlásával egyre lassabban tudta csak járatni a 7950X3D a memóriákat.
Nekem ez úgy hangzik, hogy elég gyorsan degradálódik a Ryzen túlhajtott memóriavezérlője, és szép lassan feladja a harcot. Bár ez nem lenne olyan meglepő egy gyárilag thermal limiten futó processzortól.
És ha 81 fokot ír az egyik maghő, attól még lehet olyan része a Siliconnak ami 100 fok felett van, elég jól szigetel az a 3D cache. Tudtommal nincs külön hőmérője a mem controllernek.Ryzen topikban is ment a "vita" hogy az 5800X3D milyen éhes, meg milyen sokat meg tud enni. Persze, megetethetsz vele annyi áramot hogy thermal limiten megy 120 watton, csak akkor ne várj tőle túl nagy élettartamot. Értelmes áramfelvétellel elég rá egy mezei hűtőborda. (mondjuk ehhez kell alá normális alaplap is, szerencsére az enyémben hideg)
Ja, Prime 95 teszttel 135 wattig felment (instant thermal throttling), előtte semmilyen más teszttel nem nagyon tudtam 110 watt fölé vinni. De ez az AMD és a lap gyártók hibája hogy megengednek ekkora fogyasztást egy 3D Caches cpu-nak.
Meg őszintén meg mondom én sem vagyok túl boldog a ténytől, hogy kifizettem ennyi pénzt egy proceeszorért, és egy szintetikus benchmarkkal attól kell tartani hogy elégeti magát.
A teljesítményével és stabilitásával amúgy teljesen elégedett vagyok.Nem túl bíztató a pirosaktól ez az infó egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz vezeralmos2 #451 üzenetére
Nekem egy i5 2500 volt anno. Sajnos nem K. De már nem emlékszem milyen lappal volt. Asszem valamilyen Gigabyte.
Szerk
Ilyen volt:
Gigabyte GA-Z68P-DS3 (rev. 2.0)
Asetek AIO-val, akkor még nem sokan vállalták be.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz tibcsi0407 #448 üzenetére
Neked sem ártana lecserélni azt az i9-et egy 2700K-ra, alá egy ROG Strix lappal.
Akkor megtudnád milyen egy igazi processzor.Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
Fücsök007
őstag
Most még sok embernek elég a sandy win10-hez, de amint lejár a támogatás lesz itt sok eladó aprón is, és nemzetközileg is. Egyébként 10. vagy 11. generációs procikra sokan váltottak 2500/2600k-ról mert hatalmas ugrás volt több szinten.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz Sontir Fel #447 üzenetére
Mondok még:
Nézd meg milyen sok eladó 13. 14. genes intel processzor van, elég sok.
Vagy mert nem veszik az emberek, vagy mert új.
AMD-ből nincs ennyi eladó, 5800X3D elég kevés van.
De Sandy Bridge i7-ből csak egyetlen egy darab van fent, egy 2700K 25 ezerért.
És miért?
Azért mert a Sandy Bridge processzorokat használják az emberek, és eszükbe sem jutna eladni, mert meg vannak elégedve a kiváló teljesítménnyel.Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
tibcsi0407
félisten
válasz Sontir Fel #447 üzenetére
Bármelyik RAM megy 8000-et a megfelelő lappal Raptor mellett.
Igazából alapvetően a cikk azoknak szól, akik szerint egy 7800X3D is a porba alázza a Raptort.
A fentiek tükrében ez nem igaz.
De valószínűleg ha ugyanezt a tesztet megcsinálnák egy i7-tel, ott is hasonló lenne az eredmény, hiszen a P magok húzzák előre a procit játékban. Az pedig már elég hasonló áron van az X3D-hez.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Sontir Fel
őstag
válasz tibcsi0407 #440 üzenetére
Véletlenül se akarok itt komolyabb küzdelembe kezdeni. Mindenki azt vesz és azzal szenved utána amivel tud/akar/szeretne
DE, te említetted, hogy a hozzászólásban, hogy GAMING. Ha már gaming, akkor 7800x3d, mert minek vennék más gamingre? (Nem dolgozom, nem kutatok, nem vágok, nem konvertálok... csak game és kis net). A 7800x3d a spanyol amazonon 420 EUR, a 14900K pedig 660EUR (KF olcsóbb 30assal olcsóbb). Tehát akkor itt rögtön rá kell fizetnem a dologra. Alaplapokba nem mennék bele, mert ott végtelenek a kombinációk kb. Memóriára csak hirtelen ránéztem, javítsatok ki nyugotan: 32gb 7800as 246 EUR, 32gb 6400as 125 eur.
Számomra - csak játék - nem kérdés, hogy melyik a befutó. (arról nem is beszélve, hogy egy jóképű amd lapba talán még a 9800x3D is menni, fog ellenben az intel lapnak nincs túl sok jövője )
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Fücsök007
őstag
válasz vezeralmos2 #445 üzenetére
Persze, csak ivy bridge IMC-je hatékonyabb 2100Mhz-en 7-7-7-21-1T mellett ha van hozzá tuningramod. Haswell-nek ma már maximum az olcsósága miatt lehet értelme, viszont i7-5775C(vagy xeon változata) mezei ddr3-as ramokkal is elveri az L4 gyorsítótár miatt, ráadásul eléggé megdobja az 1% low fps-t mellé!
[ Szerkesztve ]
-
válasz vezeralmos2 #441 üzenetére
Egyértelmű, csak a Sandy Bridge, esetleg egy Haswell.
De amikor csak rááldozza valaki az összeget a csúcs hardverre, akkor elég nagy csalódás amikor rájön, hogy az AMD-je nem megy stabilan csak jedec 4800-on.
A konkurenciát birtoklók a szomszéd témában meg éppen a 8000-et próbálják stabilra beállítani.
Why I switched back to Intel... -
tibcsi0407
félisten
Átlag gamer valóban nem használja ki teljesen (de azért a 0.1% és 1% low érzékelhető tud lenni).
Nekem számít, szépen munkára fogja a gép az összes szálat, ha számítások futnak.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Fücsök007
őstag
+1.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz tibcsi0407 #440 üzenetére
Nem mintha nem lenne tök mindegy hogy melyik processzort veszed meg, átlag ember úgyse használja ki egyiket sem.
Arra a +2fps eltérésre meg rá lehet verni komolyan mondom, úgyis mindkét gyártónál van bőven tartalék.Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
tibcsi0407
félisten
válasz Sontir Fel #439 üzenetére
Mi? A proci?
Nézd akkor a 7950X3D-hez, ami gyengébb gamingben, mint a 7800X3D, és drágább, mint az Intel. Még nagyobbra nyílik az olló.
Itt a két oldal zászlóshajója van összehasonlítva. Mellette ráadásul az Intel munkára is tökéletes.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Sontir Fel
őstag
válasz tibcsi0407 #438 üzenetére
Ez fantasztikus.
De azért az árnyalja a képet, hogy ez érzésre +300 euró kiadás vagy talán több?BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
tibcsi0407
félisten
7800X3D vs 14900K gaming teszt normálisan beállított RAM-okkal mindkét oldalon. [link]
Az Intelnél még így is relatíve laza lett a beállítás, ettől is több van benne.[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz vezeralmos2 #436 üzenetére
Az a legjobb, ha nem sietsz. Egyszerűen csak figyelni az árakat, aztán ha jön egy jó lehetőség, lecsapni rá.
Egyébként valóban nagyon jó, de a mostani Rapi is jó, és nem eget rengető az ára. 50e Ft egy jó lapért megérheti, hiszen cpu adott. Sok pénzt sem szabad belerakni már.Senki nem játszik azzal, az csak egy benchmark. Ugyanaz mint a Cinebench, csak nem erőt mérünk vele, hanem gyorsaságot.
Játékok pedig abból profitálnak leginkább. -
vezeralmos2
senior tag
válasz zebra_hun #434 üzenetére
Majd karácsony körül lehet vevő lennék a lapra, igen, az 50-60 ezer reális. (Ha eladó lesz )
Nyáron 60k-ért kínáltak egy fehér színű ATX maximus gyári tuning lapot, de nem vettem meg.
Ilyen lapban gamingre az 5800X3D-n kívül alázza a többi 5000 szériát a 9900k.[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz vezeralmos2 #433 üzenetére
Lövésem sincs. Ezek a lapok kezesbárányok.
Saccolom, de nem vagyok jártas.
~60e Ft lehet.Nem tudom hogy van e Tomb Raider játékod. Az egy elfogadott benchmark évek óta.
Azzal tudnál mérni egyet 720p lowest-en?
Kíváncsiság.
Lényeges, hogy ne a demo-val, amúgy mindegy melyik verzió.
Virágbolti is tökéletes -
zebra_hun
veterán
válasz vezeralmos2 #427 üzenetére
A 9900k így felgyorsítva simán a mai napig megállja a helyét.
[Kép link]Hozzávalók:
Gene
B die DR Kit[SR Kit-tel megy az jobban is]
Természetesen Gear 1, itt nincs is más. 4700MHz, de nem holmi vacak időkkel.
8700k.
Kevesen használják ezt ki, pedig így már hozzák a RPL szintet is játékokban. 280-290 TR fps. (Abban méri az egész világ) -
tibcsi0407
félisten
válasz vezeralmos2 #430 üzenetére
Ma már az átlagos memória a 7200C34 körüli XMP, azt bármelyik Raptor hozza egy random Z790 lapban, így ez a kép viccnek is kevés.
QVL: [link]
A probléma az, hogy a legtöbb reviewer megragadt a 2 éves 6000 sebességnél.[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz tibcsi0407 #428 üzenetére
Átlagos memóriákkal amúgy máris nem néz ki olyan jól mi?
-
vezeralmos2
senior tag
válasz tibcsi0407 #428 üzenetére
Hát valami Asus Maximus lappal megdobhatsz ha gondolod, és akkor menne 3200-on a ram.
Amúgy is csak ram speed miatt vennék szerintem lapot[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
válasz vezeralmos2 #427 üzenetére
Nem csak a VRM a lényeg.
-
vezeralmos2
senior tag
válasz tibcsi0407 #426 üzenetére
Igaz Rog strix lap erős VRM-el, de B360 chipset szóval marad minden stock ebben a lapban.
Asus lapból Z390-et nem venném meg mert konkrétan a mostani lapomon erősebb a VRM.
Inkább Z370, arra ugyanazt a szettet rakták mint erre.Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
tibcsi0407
félisten
válasz vezeralmos2 #425 üzenetére
Pont erre céloz Zeb, hogy sokkal többet is kihozhatnál bleőle.
-
zebra_hun
veterán
válasz vezeralmos2 #417 üzenetére
Az evolúció..., hasonlítani jó.
Van egy RKL kis 6 magosom is. Ez a 11. gen, 6 magon hozza a 9. gen. 8 magosát.
Szintén allcore 5GHz, de 120Amper/145Watt.
8 perc Cinebench R23 teszt. Minden vacak fut, nem versenyre készültFejlődött, de bizonyos dolgokban vissza... A magok ereje kutyát sem érdekli, sajnos a memória vezérlőben itt történtek meg az első változások.
DDR5-re felkészítés, de igaz, nem történt meg.
12. gen.-nél lépték meg, az is borzalom volt.
Ez a Gear1 és 2 nagyon elrontotta a Rocket Lake-et. Nem rossz ez, bántani nem akarom, csak a Comet Lake volt IMC-ben a csúcs. Gyengébb volt valójában, de gyorsabb.
A kávé is nálad amúgy egy bitang gyors is lehet, ha beállítja valaki.
Gear1-ben egy 4500-4600MHz CL16 16 16 már rendkívül felgyorsítja.Passzol a képbe ha már a kávétól elindultunk a dínók felé.
-
tibcsi0407
félisten
válasz zebra_hun #418 üzenetére
Hoztam én is egyet E-core-ok nélkül.
A Vcore-ral még sokat mehettem volna le, mert amint kikapcsoltam az E magokat, a Vcore felugrott. Ugye most AC_LL-lel van szabályozva, ezért kevesebb mag, kevesebb ellenállás, nagyobb Vcore. Most AC_LL 0.02 van LLC4-en.
Ha az E-magok is aktívak, akkor AC_LL 0.10 a stabilitás határa, szóval ez egy tök érdekes dolog.
Még legalább 4 századot mehettem volna le a feszültséggel, csak már akkor LLC3-ra kellett volna váltani, ennyire nem akartam belemenni most reggel.
Egyelőre Allcore 57X van, semmi adaptív, mert arra még nem volt időm, de a terveim szerint 60x3 59x5 58x8 lesz a végső beállítása a procinak, ha a normális idle feszültségbe belefér, akkor kap egy +2 TVB-t is és akkor újramérem az egészet.
Csináltam 1 magos eredményt is, szerintem meggyőző.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
Dr. Akula
félisten
válasz tibcsi0407 #406 üzenetére
"Hozzádob havi 500 Ft-ot a villanyszámlához rosszabb esetben."
Meg a fűtéshez. Mondjuk omst télen nem gáz, de majd nyáron...
"Tegyük azt is hozzá, hogy aki 300-ért vesz procit, az pont leszarja a villanyszámlánál azt az 500 Ft-ot"
Majd ha kifut a havi rezsicsökkentett keretből, lesz az több is.
-
Sontir Fel
őstag
U14s ez esetben a te barátod. Úgy emlékszem napjainkban továbbra is azzal tesztelnek a techpowerupnál.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
zebra_hun
veterán
válasz vezeralmos2 #419 üzenetére
Én használom a kicsiket, nem zavarnak. Így ebben a formában még egy "ratyi" léghűtővel is megfogható.
122W az nem egy nagy durranás, de a 150 sem. D15 Noctua volt nekem, 250W-ig egész jó.
Leszámítva az ökör méretét. Túl nagy. -
vezeralmos2
senior tag
válasz zebra_hun #418 üzenetére
Ez már elég tetszetős eredemény, látszik, hogy sokat fejlődött az intel is, energiahatékonyságban is. Nagyon jó volt a Skylake architektúra, de sajnos már az új Raptorhoz képest kicsit sem hatékony. De ezen nincs semmi meglepő, hiszen 2015-ben startolt a Skylake.
Ha ilyen cpu-m is lenne, valószínűleg így használnám, mert az E-magoknak nem látom értelmét mindennapi használatra, ráadásul a játék amivel játszom szeret tőle össze vissza laggolni. Így is brutális teljesítményt kapsz, ha csak a P-magokat használod.
Ilyen beállítással ráadásul elég rá egy nevetséges méretű hűtő is.,
(Amúgy a Sandy Bridge-s hasonlatot ne vegye komolyan senki, csak poén)
[ Szerkesztve ]
-
zebra_hun
veterán
válasz vezeralmos2 #417 üzenetére
Téged aztán érdekel ez a milyen mag, mennyit megy dolog.
Segítek, igaz én anti overclock user vagyok, tehát a megálmodott 5300MHz a P magokon, minden E mag kikapcsolva.Tehát 8/16 Hyper Threading-gel.
Ennyit tudnak gyári órajelen, 120 Watt a fogyi. Természetesen tudok OC-ot is csinálni, csak értelme semmi.
Egy kör a pontokért, második pedig HWINFO-val, hogy lássuk is az adatokat.
Ezzel mindent látsz most, tisztelet a Sandy-nek, de ez más már. -
vezeralmos2
senior tag
válasz tibcsi0407 #416 üzenetére
Nekem ilyet megy a 9900k, korához képest nemrossz.
De köztudott ugye hogy ebben zsugorított Sandy Bridge magok vannak igazából... Szóval elég erősekPontszámra neked a 8P Core- kb. ennek a dupláját kell hozza.
De az jóval erősebb, az már Sandy Brige Enhanced Turbo Titan technológia.
-
tibcsi0407
félisten
válasz vezeralmos2 #415 üzenetére
Megnézem majd, de csak holnap tudom. Ha elfelejtem, írj nyugodtan egy Pü-t.
Közben a KS-en használt RAM profilt is lazán viszi.Jövő héten jön az APEX Encore alaplapon, azzal jobban fog menni a mem OC is,Legalábbis bízom benne.
[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz tibcsi0407 #413 üzenetére
Úgy mit megy Cinebenchen, ha csak a P magok dolgoznak, teljes fogyasztással, és kapacitással?
Tehát ha kilövöd a kis magokat a biosban.Thats got to be the best Skylake I've ever seen 》i9-9900k《
-
tibcsi0407
félisten
válasz tibcsi0407 #413 üzenetére
50-es ringgel 1.19-et kér, de az is nagyon jó.
AC_LL 0.10. LLC4utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
tibcsi0407
félisten
Elkezdtem finomhangolni a 14900 KF-et, még mindig van benne tartalék a Vcore-ban, lehet 1-2 századdal tovább tudnám csökkenteni, de nem baj az, ha van egy kis plusz feszkó rajta.
-
tibcsi0407
félisten
-
vezeralmos2
senior tag
válasz tibcsi0407 #410 üzenetére
Azok a ponszámok csak számok, a Sandy legendája üldözni fogja az összes raptort úgyis.
-
tibcsi0407
félisten
válasz vezeralmos2 #408 üzenetére
Jajj ne. Legalább 3x erősebb szálanként a Raptor.
Engedjük el a Sandy kezét. Évekig rohadt jó proci volt, én is 2017-ben cseréltem le a jó öreg i5 2500-at, de eljárt felettük az idő. Az Ivy egyébként jobb volt szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
válasz vezeralmos2 #408 üzenetére
Az Ivy bridge magok még erősebbek voltak és kevesebbet is fogyasztottak, de 10-12 mag fölött még az akkori ringbus-ból is kettő kellett 24 magos xeonhoz, ergó eléggé leromlik a két szélső mag közti késleltetés! Rengeteg összehasonlító teszt van X299-es platform és i9-10850K/10900K procik között, és játékokhoz mindig az asztali proci volt erősebb a jobb késleltetés miatt, amit nem tudott kompenzálni a Xeon procik nagyobb L3 gyorsítótára! (Ott eleve a 2 ringbus más elrendezéssel működik ami nagyobb késleltetéssel jár.)
[ Szerkesztve ]
-
vezeralmos2
senior tag
válasz tibcsi0407 #404 üzenetére
Amúgy meg számoljuk ki, ha lenne egy 24 magos Sandy Bridge cpu, akkor az erősebb lenne mint az i9-es proci. Szerintem ez elmond azért valamit, a Sandy Bridge magok nagyon erősek.
-
Fücsök007
őstag
válasz vezeralmos2 #400 üzenetére
Laptopban lehet lemérni rendesen ahol a hatékonyságra mentek rá nem túlzó órajelek mellett. Amennyire néztem a legtöbb DTR notiban maximum 90-95W környékén fogyasztanak a csúcsprocik, 1-2 kivétel van ahol a noti enged többet is.
-
tibcsi0407
félisten
válasz Dr. Akula #405 üzenetére
Igazából nekem tök mindegy, mert két EV van itthon.
Ez már csak szőrszálhasogatás pár Wattokon, ami itt megy, semmi más.
Hozzádob havi 500 Ft-ot a villanyszámlához rosszabb esetben.Tegyük azt is hozzá, hogy aki 300-ért vesz procit, az pont leszarja a villanyszámlánál azt az 500 Ft-ot, de jellemzően pont azok rugóznak ezeken a dolgokon, akik 5-6 éves elavult hardvert, vagy valamilyen belépő kategóriás rendszert használnak.
Ha már ilyen példákkal élünk, pont ezek rugóznak egy M5 BMW bemutató alatt is, hogy mennyit eszik a 40 milliós autó, az Ő 200 ezret érő 1.9 TDi-jük kijön 5 literből is.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
félisten
válasz tibcsi0407 #403 üzenetére
"egy top kártya belecsíp lazán a 350-500 Wattba is. Azon miért nem rugózik senki?"
A lakás is milyen drága már, akkor nem tök mindegy hogy 600 Ft a benzin, vagy 6000?
-
tibcsi0407
félisten
válasz tibcsi0407 #403 üzenetére
Average oszlop a fontos.
-
tibcsi0407
félisten
Nem értem mi a pörgés ezen a fogyasztáson. Ki nem sz@rja le, ha le tudod hűteni?
A villanyszámla a para? 100W extra fogyasztás is 10 óránként max 70 Ft-ot dob hozzá a számládhoz akkor, ha folyamatosan benchelsz, de ez nem egy valóságos szituáció.
Ha gamer vagy, egyébként is a VGA fogja elvinni a fogyasztást, egy top kártya belecsíp lazán a 350-500 Wattba is. Azon miért nem rugózik senki?
Közben, ahogy Zeb is leírta a procija 50W-ot eszik.
Nyomok gyorsan egy kis Diablo 4-et és hozom majd a Hwinfo képernyőt, hogy mennyi volt a CPU átlag.utdetailing.hu || Szakmai kérdésekre privátban NEM válaszolok.
-
vezeralmos2
senior tag
-
zebra_hun
veterán
Ez ennyi. Én is jobban örülnék a 65Watt-nak, de akkor nem 31e pont a Cine teszt.
Ez ilyen, ezt kell szeretni.
Én pl sosem dícsértem az Intelt, vagy fikáztam az AMD-t, ezekből lehet választani.
Másik oldalt figyelem folyamat ettől független, mindig tisztelettel írtam róla a kék fórumokba.
Amúgy jól esik a harmadik oldalt, azaz a semlegest képviselni, mert két oldalról kapom az áldást
Ugyanez a való életben is, valós problémákkal.Akkor egi, tüskét mindenkinek, "vita" elnapolva későbbre
Új hozzászólás Aktív témák
- 4x4gb Kingston DDR3 -1600 mhz memória
- 7 gen i5 félkonfig ASUS PRIME B250M-A+i5-7400+8gb DDR4
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- INGYEN FoxPost! Új G.SKILL 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Ripjaws M5 RGB White - 10 év gari!
- 22db 2gb DDR3 -1333 mhz memória