Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
azt a nyamvatt HWinfót állítsd már be normálisan, pont a lényeges dolgokat rejtetted el, így nemtudunk segíteni hogy egy csomó részlet hiányzik!
Nem látom pl az IMC-t se a memóriákat se meg az alaplap(innen ne rejts semmit el) feszültség részeit se!és tedd már ár ebből a retkes feketéből fehérre mert nem látni rendesen!
itt van egy mintakép az én HERO-mról ugyan ezeket kérem hogy látszódjanak!
-
arabus
addikt
válasz
DroiDMester #8186 üzenetére
Ó ember nem is tudod mennyit cumiztam ma a hűtő felfogatással,mióta megjött a lap szivok vele hogy miért nem megy.
Pedig proci beállitva,memória finomra hangolva és teljesitmény semmi.
A B660-ban használt lefogatásom kb. semmit sem ért mert a Z790 foglalata alacsonyabban van még attól is és rendesen nem lehetett a hűtőt lehúzni.
Szét kellett szednem az egészet ,új távtartókat betenni alá.
Ok. kész lehóztam szépen ekkor ismét meglepetés,bekapcsolás után random elhányta magát memóriahibával.
Na közben temető,asszonynak ma szülinap sógorral egy pár stampi és sör.
Kb. most tudtam ugy ahogy beálliani a lefogatást hogy nem dobálja el magát.
A legtöbb eredményt amúgy megtalálod a neten validálva,hiszen mindegyik publikus.
Ez most igy elsőre talán stabilan.
-
-
Codiee
tag
válasz
DroiDMester #8186 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibcsi0407 #8192 üzenetére
Próbáltam, de nem segített, de nekifutok megint.. de azonos fesz mellett tuti, hogy elszáll, ahogy néztem, hogy mennyit kap. Megpróbálom megint.
-
Pipó
őstag
Én mindenkiét szívesen megnézem, és ez NEM a "stabil OC" topik. Aki úgy érzi, hogy itt csak annak van helye, amit ő gondol, az hozzon létre egy olyan topikot, amilyet szeretne és ott számonkérheti. Mi folyik itt Gyöngyösön?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
tibcsi0407 #8190 üzenetére
Régebbi bios-al elég volt 1.285V az 5.1-hez.. ezzel többet kér, cserébe úgy már 95 fok körül ketyeg R23 alatt, és aida FPU alatt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nu, én lementem 5000/4100-ra.. 5.1-en azért már melegedik a proci, és az új bios-sal 1.315V-t kér..cirka 400 pontot buktam R23 multicore-ban, és nagyjából 50-et singe-ben.. Lelke rajta.. cserébe cirka 15 fokkal hűvösebb, mert beéri 1.235V-vel..
De épp megnéztem, kemény 74SP-s a procim, szal.. limited.
A ram szépen ketyeg 6400-on, hála a fórumtársaknak, sztem ez így is marad.
-
válasz
Busterftw #8182 üzenetére
leírtad a lényeget! nem OC-zol, így nálad nincs rizikó faktor mivel gyári állapotban olyan értékeket kapnak hogy ott akkor is stabil kell hogy legyen ha hupilila hó esik!
látszik ebből is hogy kicsit sem vagy jártas ebben a témában!
én már számtalanszor leírtam(és más is) hogy mivel és hogyan kell stabilitás tesztet végezni, de az alsó hangon is 6.óra hosszát vesz igénybe!
Ha folyamatosan követed itt az eseményeket akkor láthatnád azt is hogy hogyan szoktunk gyorsabban stabilnak mondott tesztet csinálni aki kb ~1.óra, szóval minimum ezen az 1.órán hiba nélkül kell átmennie hogy valamennyire stabilnak mondható legyen egy OC beállítás.
Lehet olyan instabil OC-t is csinálni amit észre sem veszel(windóz hónapokig elmegy vele hiba nélkül), addig amég egy olyan játékot el nem indítasz ami érzékeny rá és még a töltő képernyőig se fogsz jutni vele, mert kilép!
Viszont ha legalább ezen a kb 1.órás teszten végig futtatod, ott lehet kijön a hiba akár 1.percen belül is!
arabus kolléga ha még nem ismernéd őt, kizárólag arra megy ki ezekkel a teszt képeivel, hogy szénné feszelve feltolta a 13900KF-et 6200MHz-re és tudott csinálni vele egy fél perces benchmarkot, ha ezen a beálításon elindítana egy CB23/aida tesztet 5.másodperc múlva kékhalál lenne és 100.fokon lenne a cpu, ilyen teszt eredménynek mi értelme? semmi más mint a maga mutogatás hogy neki megy 6200.on a CPU-ja, de valós életben HASZNÁLHATATLAN!
Láttál tőle valaha legalább egy 30perces Aida és 30perces CB23 tesztet? nem mert ott is MAX arra megy ki nála a dolog hogy valahogy lemenjen az a 50.másodperc amég lefut egy kör teszt vele és mutogatni tudja hogy neki 43000.pontja van!
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Busterftw #8183 üzenetére
Gyakorlatilag az számít felhasználói körökben validnak. Pont azért, mert lehet lefut először, de már másodjára összefosná magát a rendszer. Vagy csak random kilépnek alkalmazások.
Azokban a körökben, ahol világrekordokat akarnak megdönteni nyilván nem ez a mérce, de kétlem, hogy itt bárki ezekre a babérokra törne.
Mi a stabil? Kinek mi, de alapvetően kimondhatjuk, hogy minimum egy 3-4 körös TM5 USMUS V3, de inkább Anta Extreme preset, vagy Karhu (az itt nem divat) teszt kell a memóriákhoz, valamint a processzort minimum 1 órás intenzív terhelésnek érdemes kitenni. OCCT, Prime95 Small FFT, vagy csak simán Cinebench, vagy akár Y-Cruncher stabilitásteszt.
De akár egy AIDA stabilitásteszt is jó lehet, itt a fórumon sokan hisznek benne.Ezek kínozzák a rendszert, amit futnak, de ha ezek alatt nem fossa magát össze a gép, akkor valószínűleg stabil is marad a mindennapokban.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #8181 üzenetére
Jo de ez mit jelent?
Csak az a bench valid, ami lefutott 24 oran keresztul error nelkul?
Mert ez eleg niche es nyakatekert kriteria. -
Busterftw
nagyúr
válasz
DroiDMester #8180 üzenetére
Tehat ha en nem "OC-zok" es lefuttatom a Cinebenchet, az nem er semmit, mert az nem "stabil" teszt? Konkretan a te logikad szerint irtam azt amit.
Te honnan veszed, hogy az nem stabil?Ha lefut a benchmark XY OC mellet, akkor az stabil. Legalabbis a te erved szerint.
Vagy nalad ez hogy mukodik, az osszes letezo benchmarkot lefuttatod amit letezik, plusz melle az osszes jatek benchmarkot es ha nincs kek halal akkor johet a screenshot a topikba? -
Busterftw
nagyúr
válasz
tibcsi0407 #8177 üzenetére
Nyilvan attol fugg mennyire hajtja meg a rendszer az XY benchmark, de ha nem lenne stabil ebben az esetben akkor nem futna le, nem?
Nem ezt jelenti a stabil, XY benchmark alatt? -
válasz
tibcsi0407 #8177 üzenetére
olyat tőle nem fogsz látni soha!
csak fényezi magát ezekkel a kamu tesztekkel!
De mondtam, az ő képeit SEMMISNEK kell venni, olyan képeket tesz be aminek semmi értelme
-
arabus
addikt
válasz
DroiDMester #8172 üzenetére
-
törölt tag
Sokat olvastam ez után, jelenleg semmit nem számítanak, majd ha kaphatók lesznek az a-die ramok, akkor derül ki igazán hogy mi a helyzet a többségnél. Ugye egy egy tesztet lehet látni z690 apex 7600-os ramokkal, de arra nem alapoznék. Én 2hete kifizettem, de írták hogy nem kaptak még sem, úgy lesz mint tavaly, november vége felé lesz készlet. A hynix is csökkentette 30%-al a gyártását, de nem a hiány miatt, hanem a túltermelés végett.
-
arabus
addikt
válasz
DroiDMester #8168 üzenetére
-
Codiee
tag
válasz
Az miért lehet, hogy 6000MHz CL40 XMP-n a TM5 extreme1@anta7777 sem fut le Auto SA Voltagel, sőtt még a MemTest86 se megy végig error nélkül?
IMC-nek kevés lenne 6000MHz-hoz a 1.25V? (System Agentről kapja a feszt ha jól emlékszem a guidera)
Auto IMC voltage beállítások mellett az SA-ra beállított feszt kapja meg az IMC, megölni csaktán nem öltem meg, a max feszültség amit az IMC kapott, az 1.35V, illetve 1.3Vra felrakva az SA-t minden probléma nélkül lefut a TM5 is és a MemTest86 is. (Aida is errort dob btw, mielőtt valaki megkérdezi)
Fyi, leírom még1x, ez az mem OC, 12600KF alatt működött ugyan ezzel a kittel, 13700K-n nem sikerült még a Heroba.
Ha hazaérek még küzdök vele egy sort.Azt elfogadom, hogy memória OCban sokat kell tanulnom, de azt, hogy VGA és CPU OC-ban szar vagyok azt magamra veszem.
-
válasz
Azt tudjuk mar hogy szamit e a lap z790-en, mert az oke hogy a Raptortol jobban mennek a ramok.
Strix F- ben 7000 hangyafacnyira vagyok a stabiltol a 6400cl32- szettel.
Kivanxsi leszek vissza jon a Tachyon es belenrakom a Raptort. -
A kamu tesztjeidet itt MINDENKI SEMMISNEK TEKINTI!
Nem vetted még észre?
És most hol volt szó az APEX-ról arról van szó hogy a kolléga NEM ért a BIOS beállításhoz, és nem tudja a ramokat stabilra állítani, ez nem ment neki MSI tomahawk-ba sem és most HERO ban sem, és ő akart APEX-et venni mert abban mennek a ramok 6400.at, pont ezt írtam neki hogy nem kell apex hozzá mert nála az a gond hogy nem tud tuningolni!
-
arabus
addikt
válasz
DroiDMester #8165 üzenetére
-
Colinka
tag
Bocsi az OFF miatt de hátha van valakinek ötlete.
Az miért van ha növelem a core feszültséget, csökken a proci összfogyasztása. 170w volt eddig maximum a felvétele, növeltem a core feszültséget és most még csak 150w. -
-
Codiee
tag
Én ezt nem értem, 1/1 ugyan az a setting memórián (Nem nagy OC-ról van, szó, 6000MHz CL40 es modulokat, 6400 CL36-ra)
Z690 Tomahawk alatt megy, Z690 Hero alatt nem. What the fuck.
(A megy alatt értem: Extreme1@Anta7777 TM5 fut hiba nélkül (12 órán keresztül btw) a Hero-n pedig 15p alatt dob hibát)
(1/1 ugyan az a proci és ram, csak más lap :\)Edit: 12600KF alatt ment 6400 Cl36-ot. Hmmm.
-
Codiee
tag
válasz
#15779328 #8159 üzenetére
De ha már lenyugodtak a kedélyek, mondj már valami faxa 6000MHz + RAM kitet ami Hynix die-os és CL40 alatti. (Nem akarok Samsungot, eddig 2x volt kezeim közt Samsung, 1x DDR4, 1x DDR5, csak a gondom volt vele)
Ezzel szemezek: G.SKILL 7600MHz CL36 Trident Z5 RGB Black (F5-7600J3646G16GX2-TZ5RK) De félek, hogy Samsung DIE. Vagy ne féljek és nyúljak rá lesz ami lesz alapon?
Egy Hynix A Die-nak örülnék, de Európába nem hinném, hogy van :\
Kérlek arra, hogy ne az alapján ítélj már meg, hogy egyetem miatt ebben a shithole országban, és shithole városban kell élnem, s azon belül Debrecenben XD
Amint lehetőségem adja, az egész gépemet cakk pakk elfogom adni a pébe és húzok el az országból... A cuccok amik most pl nálam vannak, azok egy olyan srácé aki borsodba lakik, s németbe keresi a gépre való pénzét. (A mostani gép upgradeje cirka 1.6m-ra jött ki mindennel együtt, én pedig jövőhónapba veszem meg a 13900K-t, Decemberbe meg jön alá egy Z790 Apex) -
tibcsi0407
félisten
válasz
#15779328 #8160 üzenetére
Még barátkozunk. 310 watt körül kajál alapból 5500-on, úgy 85 fok 1.288 Vcore. Ha belövöm az AI Suite-ban a feszültségét 1.19-re, akkor kb 260w és 75 fok. Van benne potenciál, ki fogom aknázni. 57x jó lenne.
Az UEFI még nagyon zavaros nekem az AORUS után.
A RAM-okat áttettem 6600-ra, egy gyors Usmus után is stabilak maradtak, pedig XMP feszültségen vannak 1.4Volton. -
törölt tag
válasz
tibcsi0407 #8158 üzenetére
Hőfokok milyen a delid-el? Még ismerkedsz a setup-al mi?
-
-
Codiee
tag
Csak neked, csak most Csavez <3
(Nem, nem fogom külön megcsinálni mind a 4 tesztet. Igen mivel AVX-re is bevan állítva az OC, ezért 4.6 és 5.6 között ugrál a frekvenciája a P Core-oknak. Igen, ezt is megkell csinálni, mert ha fagy a Witcher 3, az valszeg azért van, mert használ AVX-et az a tetves engine.)
-
Codiee
tag
válasz
tibcsi0407 #8155 üzenetére
Bármelyik jó lenne szerintem, csak valamit kezdjenek a memória tracekkel a nyákon, mert siralmas volt Z690-en...
Also, a memóriagyártók is kezdhetnének valamit magukkal, mert az, hogy egy G.SKILL (Samsung die) 2x16GB RAM, nem megy a gyárba összerakott XMP-vel (4800MHz CL x-ről -> 6400MHz CL36) szerintem szégyen. -
Celithrandi
addikt
MSI Z790- es lapokról nem tud valaki valamit? Szerettem volna gen 13 ra váltani, de elég gyér a deszkakínálat:(
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NBA és kosárlabda topic
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Új - Thermalright V2 LGA1700 Contact Frame / Fekete színben
- Processzor felvásárlás, csomagküldéssel is. Készpénzes vagy utalásos kifizetés
- LEGOLCSÓBB - BONTATLAN - GARIS Intel Core i5-14600K !
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Thermalright LGA1700 Bending Correction Frame + FinalCool(Fekete, Ezüst, Kék, Piros)
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest