Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
Se nem rak hozza se nem vesz el OC-nal.
Talan annyi elonye lehet, hogy a hibas/tiltott IGP-s prociknal (KF) eselytelen, hogy Intel elkezdje vallogatni egy kesobbi binned kiadashoz ezeket.
Valoszinuleg hasonlo esellyel lesznek amugy a KF-esek kozott is jol/rosszul tungolhato darabok.
Mondjuk erdekes lenne megnezni egy 100 vagy 1000 procibol allo nem-fizetett tesztet errol, hogy melyik procik hogy szerepelnek.Melegedesnel/huthetosegnel megint csak nem sok szerepe van, mert legtobb esetben aki tuningol annak eleve van dedikalt VGA-ja, avagy az IGP nem megy, hiaba van a prociban mukodo kepesen.
Masodik meg a szilicium nem tul jo hovezeto, szoval sokat nem segit a dolgokon -
jeni
félisten
ha még nincs meg egyszerűbb lenne ha az i5-10600KF-t vennéd meg ha nincs szükséged az IGP-re.
a BIOS-ban van lehetőség az IGP letiltására?
amúgy milyen hátránnyal járna ha nincs az IGP a prociban azt leszámítva,hogy kell egy külön diszktrét VGA a gépbe?
az UHD 630 ebben az esetben nem lenne helytálló?
előny a nagyobb hely,kevésbé való felmelegedés a tuning esetén? -
Devid_81
félisten
válasz
MPowerPH #395 üzenetére
Jonak jo lenne, de sajnos asztalinal nem mukodik ez valahogy.
Lehet van valami trukk ra passz, fogyasztasra tok kiraly lenne, plusz a dedikalt VGA elettartama is nohetne, legalabbis uzemora tekinteteben.(#396) Bici most igy hirtelen kb 2 evre az utso windows telepitesemtol mondom, hogy ha jol emlekszem nem kell intel vga driver amennyiben van dedikalt kartya a gepben a telepites idejen.
Biosbol is tilthato az integralt, viszont ha barmi oknal fogva ki kell szedni a dedikaltat akkor csak bios reset utan lesz ujra kep, ha nincs auton hagyva ez az opcio.
Mondjuk nem oszt nem szoroz, pikk pakk megvan, viszont felhasznalo fuggo, hogy akar-e ezzel szenvedni. -
Sziasztok!
Egy i5-10600K-ban az IGP-t le lehet úgy kapcsolni, hogy a Windows fel se ismerje?
Az alaplap: ASUS Prime-H470-PlusKöszi!
-
burton83
friss újonc
Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy mikor lesznek elérhetők a 10900K procik? Alza-ban láttam egyedül, de ott is előrendelhető.
Köszi
-
MPowerPH
félisten
válasz
ScomComputer #388 üzenetére
Amit eszrevettem, es igaz kulonbozo processzorokkal, de megegyezo frekvencian jaratva oket, azonos feszultsegen egy Giga lapban a CPU mindig joval melegebb(10 fok vagy tobb), mint pl. az Asus -ban. Ugye die vs socket sense ertek alapjan, a kiolvasott VCore elvileg ugyanaz. Eddig rafogtam, hogy biztosan magasabb azok procik aramszivargasa, ezert ez az extrem elteres. Aztan most mar gyanuperrel elek, hogy nem veletlenul van ez igy, es valamelyik meresi modszer csal a visszajelzett VCore -al. Vagy az Asus tobbet mutat, mint amennyit a CPU valojaban kap(nem hiszem), vagy a Giga hazudik.
-
ScomComputer
veterán
-
MPowerPH
félisten
válasz
ScomComputer #385 üzenetére
Ez egyre jobb egyebkent... Meg a meresi pontok sem adnak vissza valos erteket, mert ki tudja honnan lettek kivezetve. A legjobb megoldas, ha megkeresed magad a lapon a Vcore -t, es ranezel multimeterrel.
En a Giga vr vout -al sem vagyok kibekulve, mert pl a vid alapjan nem jon ki a fesz, es alt ezekben a lapokban a cpu is sokkal melegebb ugyan azon frekin es feszen. Nekem ez furcsa... Most tunt fel igazan, es utana nezve ez nem cpu specifikus dolog, mert konzisztensen latom a kulonbseget. -
Milka 78
nagyúr
válasz
ScomComputer #385 üzenetére
A Prime-A-t is szidták ezért, hogy sokszor összevissza mutatja a vcore-t.
-
ScomComputer
veterán
Hello...egy kérdés...szerintetek:
A SL. oldalán , olvasni,hogy a 10700K@5.1Ghz-hez a biosban 1.4Vcore-t adtak viszont az egyes érzékelők eléggé más feszeket mutatnak,no most ezek az asusban a biosban ki vannak jelezve, vagy ezek mérőpontok(socket,die sense)?Azt olvastam,hogy az új Gigabyte Z490-s lapoban eltűnt az un. "vr vout" kijelzés,mert az új pwm vezérlőben a giga letiltotta,és írtak sokan a gigának,hogy az új bios-ban engedélyezzék a kiolvasását, a hwinfo fejlesztőjének bevonásával...
-
-Gabesz-
senior tag
10900k @5,4Ghz (1,32v) Direct die hűtéssel, max core 70c fok. CBR20 7000pont fölött.
Na ez egy jó példány! -
jeni
félisten
válasz
jozsi252 #378 üzenetére
a pasztásat néztem,pedig a társa szólt,hogy az nem borsó hanem egy giliszta.
működés alatt HDMi-t kihúzni-bedugni,vagy ferdén erőszakos módon levenni a m.2 vagyis a hűtőfedlapot.
eshop24 boltnak írtam az átvétel lehetőségéről is,hogy jelenleg a járvány miatt nem lehet személyesen átvenni a termékeket,pedig új helyre költöztek a Reitter Ferenc-elejére. -
jozsi252
veterán
Én pasztából raktam volna kevesebbet, az szerintem kicsit sok volt rá. De amúgy egy nagyon jó gamer gépet raktak össze, bár én Dark Rock Pro 4-et raktam volna bele a Corsair helyett.
Árukeresőn ha megnézzük a nagyobb boltokat, akkor az 1*-os értékelések aránya 1% alatt van. eshop-nál viszont 4% fölött van. Én úgy sem minden évbe upgradelem a procit meg lapot, nekem megér egy kis felárat hogy biztos helyről szerezzem.
Ilyen újracsomagolt meg hasonlót csak akkor vennék ha a helyszínen meg tudom nézni hogy a socket-ba a tüskék nincsenek-e elhajolva vagy nem-e pasztás, vagy hasonló. -
jeni
félisten
válasz
jozsi252 #373 üzenetére
igen van benne valami,néztem a videót és szakmai oldalról vannak benne több hibák,attól függetlenül, elismerem a tudását. jó régen van már a pc vonalon a képernyőn.
anno minden műsorát végig néztem,most is van valamelyik csatornán ahol olykor adásban van
vannak amik olyan lazán vett és még izgultam,hogy nehogy elfüstöljön a gép működés alatt. sosem szerelnék úgy gépet ahogy tette.szerintem ha a gari jegy és a számla is van a termék mellé,akkor nem is lehet gond,hiszen az eshop24 nem egy sufni weboldal.
a Pioneer autórádióhoz is gyári garancia jegyet kaptam és a számla is mellékelve volt a saját dobozában.
amiket vettem mindhez kaptam papírokat, az is igaz egyet se vittem vissza 14 napon belül és eddig egy se romlott el. volt köztük újracsomagolt is.
mindkét lap ESETÉN közel 20000 Ft ÁRCSÖKKENÉS elég csábító. -
jeni
félisten
válasz
jozsi252 #375 üzenetére
tőlük vettem már cuccokat ,nem volt gond a garival és a számlával sem.
van mikor az Ipon vagy akár az Aquacomp ír butaságokat. ez a eshop24 nem egy spéci computeres bolt.
jó vétel az Msi Z490 Tomahawk,de az F lap extrább.
én is láttam, de a cím és a dobozon egyértelműen a Z490 van. -
jozsi252
veterán
TheVR Pisti-nek volt pár napja egy gépépítős live [link] , és neki az i9-10900K mellé ASUS ROG STRIX Z490-E Gaming került. Gondolkoztam hasonlón én is, de egyszerűen pénzkidobás lenne, mert annyi többet nem ad egy i5-10600 mellé, mert én is azt akarok venni. Amúgy egyre több helyen lehet kapni a procit, és iPon-nál már be is kúszott 90 alá a proci ára.
-
jeni
félisten
válasz
kicsipapucs #371 üzenetére
szép
jövőből jöttél?
i9-20900K -
-
ScomComputer
veterán
válasz
Achill3uS #369 üzenetére
Ha igaz lenne, hogy "néha elhangzanak"....de olvass vissza,van hogy hsz-ken keresztül megy az OFF,ryzen,b450,stb...
Az meg hogy "ezer éves tagok",nem jogosít fel semmire, itt nem érvényes az "amit szabad a jupiternek" elv....
Aszongyák a szabály az szabály....
Szerintem ezzel fejezzük is be az OFF témát....köszi szépen ! -
Achill3uS
nagyúr
válasz
philoxenia #368 üzenetére
Ha nem tetszik, hogy ezer éves tagok között akik személyesen is ismerik egymást kicsit kötetlenebb hangvételű üzenetek is néha elhangzanak az adott téma platformjából kiindulva töröljétek a hsz-eket és küldjetek privát értesitőt, hogy nem tartjuk be a szabályzatot vagy vegyétek ki teljesen az OFF funkciót a rendszerből. Évek óta nem szóltam hozzá szakmai topicban, de már tudom miért. Azt hittem a közösség épités nem szabályzat ellenes.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Maradjatok a topik témájánál!
-
jeni
félisten
válasz
ScomComputer #366 üzenetére
gyanúsan olcsóbb a többi bolthoz képest ahol azok a lapok 102000Ft indulnak
nem vagyok Asus párti (sose volt gondom velük-ez miatt előnyben) de a lap tudását tekintve meg a csatlakozását nézve az Asus nyújtja legtöbbet
semmi bajom a Giga lappal akár az MSi lapokkal. volt Msi lapom azzal sincs gondom,csak abban az árban az Asus valamilyen akció révén olcsóbban nyújt többet -
ScomComputer
veterán
válasz
Achill3uS #365 üzenetére
Nem vagyok én nagy MSI-s, inkább Gigás voltam,meg Asus-os...én szívem szerint a z490 elite-t ajánlanám,de itthon k.. drága...(100k környéke)...
Hát azé eléggé fapados a prime p...
Jeni-nek srix f kell....csak olcsón..." hátha találtok ennél ugyan ilyet olcsóbban"
Kár is volt bármit is ajánlani neki... -
Achill3uS
nagyúr
válasz
ScomComputer #362 üzenetére
mire ez a nagy MSI fetisizmus? ezzel pl mi a baj? [link] hardware unboxing áradozott róla és nem a 85 ezres kategória.
-
jeni
félisten
válasz
ScomComputer #362 üzenetére
csak azért hátha találtok ennél ugyan ilyet olcsóbban.
két topik nem ugyanaz.
Asus Strix Z490 F Gaming lejjebb ment az ára.
1 napja 93000Ft ami így olcsóbb volt ezen lap esetén. az eshop24 boltban. ott az E lap olcsóbb igaz az két lap között helyre állt a mostani csökkenéssel az átlag difi ár. -
jeni
félisten
Üdv!
Z490 lapok közül mit érdemes venni?
két lehetőség:
ASUS ROG STRIX Z490-F GAMING ez vagy ehhez hasonló tudású lap
vagy
85000Ft-ig
hokuszpk
igen olvastam korábban.
LG BH16NS60 UHD BD lejtászóhoz kellett volna. Ezen bukott meg az AMD Ryzen gépem. -
hokuszpk
nagyúr
ABU mar megirta, hogy mi miert van, az SGX nem szukseges a lejatszashoz, csak egyes lejatszoknak.
az AMDnek meg teljesen igaza van, hogy nem akar plusz hibaforrast az architekturajaba. -
Devid_81
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #355 üzenetére
MAG X570 TOMAHAWK WIFI kell neked.
Jelenleg csak par shopnak van, OCUK-nak overdue egy ideje, de lesz nekik is majd. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #357 üzenetére
pfff....
bár én ink az Asusra leszek/lennék kíváncsi.... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
- = Zk = - #356 üzenetére
Nettó 40 dollárral lesz olcsóbb a B550-es AORUS Elite az X570-esnél - LINK
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #355 üzenetére
a B55 is horror áras lesz?! olcsóbb, mint az X570, nem?!....
van már árazás valahol?! -
Achill3uS
nagyúr
válasz
- = Zk = - #352 üzenetére
persze kellenek az érzelmi vásárlások is nem lehet mindig racionális az ember aláirom
pl én spec tudom, hogy mit használok ki a mindennapokban és mi az amire szükségem van ha megőrülés van és folyik a nitrogén. a kettő nagyon távol áll egymástól
, ezért a csapongás, hogy pénzkidobás ennyit hw-re költeni de ugyanakkor meg nem szabad lemondani a vágyakról/hobbiról, azok éltetik az embert...
Alvin: B550-ben nem gondolkodtál? bár az se lett volna olcsó... -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Achill3uS #349 üzenetére
Legalább ötször csináltam azt, hogy beraktam a kosárba a 2080S FE-t, majd kiszedtem, betettem helyette a 2070S FE-t, majd azt is kiszedtem
Úgy voltam vele, hogy az a 12-16%, amennyivel gyorsabb a 2080S nekem nem ér meg +200 fontot a 3000-es széria érkezése előtt pár hónappal. B450-es lapokkal gondban voltam, mert igazából egyik sem tetszett (külsőre), X470-ből már gyakorlatilag söprik ki a megmaradt pár darabot, úgyhogy maradt az X570. Tudom, ez már ilyen OCD betegség, de az említett Gigabyte lapon hasonló stílusú csíkozás van a felső SSD foglalat körül (beleértve a VRM feletti műanyag részt is), mint a Founders Edition backplate-jén
Kíváncsi leszek, hogy muzsikálnak majd benne a Micron E-die-ok.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Achill3uS #351 üzenetére
és úgy gondolod a 2080Ti még jobb ár/értékben?
jajdehogyiiiis
bevallom neked frankón, nem ez az egyetlen ilyen "vásárlásom" ... (HD3870X2, 1 hónaposan, iponból.. felette egy Athlon 64 X2...)
de lényegében "megtehettem" és ennyi.... ha más helyen laknék, más körülmények között, NEM lenne ilyen gépem.. ezt tudom jól...
de tény, ahogy Lara is mondta másik topikban, vagy KEldor?! nem is emlékszem hirtelen.... most majd még jobban elszállnak az árak... -
Achill3uS
nagyúr
válasz
- = Zk = - #350 üzenetére
és úgy gondolod a 2080Ti még jobb ár/értékben?
nem tudom, nekem ez a 400k+ vga ár már a nevetséges kategóriát súrolja. ennyit nekem nem ér egy szebb grafika vagy több fps. mondom ezt a 10900k topicban ami szintén túlárazott. Halkan jegyzem meg, tesztelés után nem is fogom megtartani ezt a konfigot...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #348 üzenetére
szerintem jól döntöttél, nem olyan unalmas az az X570 sem, van benne ram tuning lehetőség bőven, ami azt illeti könnyebb és kezesebb is mint sok intel konfig. hozzáteszem top X570 lap alapján nyilatkozom mielőtt fejemet szegi valaki. játékra semmi értelme a 3600 fölé menni ezt tanusithatom. a 2070S meg időtálló darab lesz és ár érték arányban (ha beszélhetünk ilyesmiről NVnél
) is szerintem az a legjobb kártya wqhd-ra. foundersek meg gyönyörűek mindig de ez szubjektiv ugye.
-
Alvin_ti4200
félisten
No, elengedtem a 10600K-t, hűtéssel meg mindennel együtt nekem már nem érte volna meg a felárat, úgyhogy az unalmas utat (Gigabyte X570 AORUS ELITE + Ryzen 5 3600) választottam. Egy GeForce RTX 2070 Super Founders Edition lesz mellé, kíváncsi vagyok, milyen gyorsan jön meg (Londonba), még soha nem volt gyári NVIDIA kártyám, alig várom
-
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #344 üzenetére
Röviden:
Legolcsóbb lapok közül:
Ajánlott:
Asus Prime Z490P
MSI Z490-A Pro(mindkét lap boldogul egy hétköznapi 10900K tuninggal)
Elfogadható:
Gigabyte Z490-UD(a VRM már nagyon meleg egy 10900K tuningnál, de megoldja; inkább 10600K tuningra "ajánlott")
Kerülendő:
Asrock Z490 Phantom Gaming 4
Asrock Z490 Pro4(a Phantom Gaming 4 távolról sem tudja tartani a 10900K all-core órajeleit (3.7 GHz a 4.4 helyett) és a VRM cserébe még nagyon meleg is; a Pro4 tudja tartani a 10900K all-core órajelét, de a VRM ijesztően forró ebben az esetben)
-
keIdor
titán
DDR4-5000MHz: [link]
der8auer -
Alvin_ti4200
félisten
-
Devid_81
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #340 üzenetére
Ez a baj az Amazonnal, barki arulhat ott barmit sajnos.
De szerencsere visszaadjak a penzt ha baj van, vagy barmi aron karpotolnak -
palfitom
félisten
válasz
ScomComputer #321 üzenetére
Gratt! Várjuk az eredményeket!
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #340 üzenetére
jééézusom....
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
ScomComputer #335 üzenetére
-
-Gabesz-
senior tag
válasz
Jó választás lehet.
Ezt egy tesztből szedtem ki: "Using the MSI Z490 Tomahawk, the board by default runs all cores at 4.9 GHz, regardless of duration, and with MSI’s version of MCE enabled which they call ‘Enhanced Turbo’, the 10900K’s all-core frequency was 5.1 GHz. Basically MSI is allowing the Tomahawk to run in the maximum power state indefinitely, whereas Asus is following the Intel spec and after a short period of time reduces the frequency."Érdekes hogy nem egységes a hozzáállás a gyártók között. (bár azóta ez lehet változott?)
-
Laraxior
titán
válasz
Alvin_ti4200 #331 üzenetére
Hát még a 10 évvel ezelőtti 6 magos 1366-os procik
-
snecy20
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #331 üzenetére
Ahová elég a 4 mag, oda mindenképp.
-
Devid_81
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #329 üzenetére
Igaz, mert azert frekvenciaban van elteres
-
Laraxior
titán
Azért vicces, hogy már fel kell mennem az Intel oldalára, ha éppen tudni akarom, hogy hány mag és HT támogatott-e a CPU. Régebben elég volt ránézni, hogy i5, akkor az 4 mag HT nélkül... Régebben... nem volt az olyan régen.
Most meg 6/12... -
Milka 78
nagyúr
válasz
Kíváncsi vagyok mi az ítélet a lapról
-
keIdor
titán
válasz
Használd egészséggel.
i9 overkill lett volna arra, amit írtál.
-
jeni
félisten
válasz
Kinek mi a lényeges.
Hiszen gépezni bármivel lehetséges.
Nálam ez volt a döntő érv az AMD elhagyására.
Nem vagyunk egyformák.
Intel rendszer ma ahogy többen is írták nagyon nem éri meg. Ár/ érték arányában a legrosszabb. -
ScomComputer
veterán
válasz
Devid_81 #322 üzenetére
ÖÖÖ, igen de azóta sok álmatlan éjszakám volt az ilyen kijelentések miatt.....
Majdnem 10900K lett belőle,de arról sikerült lebeszélnem magam....
A ryzen 3600+x570-t meg eladom,oszt kész...
De csak hétvégén tudom összedobni a cuccost akkor lesz rá időm,pedig jó lenne már... -
Devid_81
félisten
válasz
Hires utolso mondatok: "eleg nekem a Ryzen"
-
ScomComputer
veterán
"MSI Tomahawk meg egy i5 még nem rossz vétel".....oké, megfogadtam,én is így gondolom....nekem elég a kis e-penish is, úgyse marad sokáig(bár kitudja)....
Igazából 10900K-t akartam+Giga Z490 Elite,egyszer meg is rendeltem,de visszamondtam még időben,nekem nem éri meg most legalább is nem...
Próbára,meg jó ez kis i5 is meg a Toma lap....
Csak nem bírtam ki...igaz e ?
(#320) jeni:
"Na segítek a választásban.".....TE !Juj Isten mentsen tőle... -
jeni
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #314 üzenetére
Na segítek a választásban.
Ha nem szükséges az UHD optikai lemez lejátszása akkor az Ryzen-t vedd!
Semmi más gondom nem volt a rizsával.
Ugyanis az AMD nem licenceli az UHD -hez szükséges SGX opciót.
Emiatt váltanák az AMD--ről az Intelre.
Intel proci oldalról drágább,az alaplap viszont egyállban van. -
- = Zk = -
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
Noctua NH-U12S Chromax-et nézegettem, tehát nem a legnagyobbakat, mert ott már nagyon sok probléma lehet a hellyel (kitakarhat RAM foglalatokat, beleütközhet a VRM feletti díszburkolatba, stb. Vízből a Fractal Design Celsius+ 28-at néztem (jópofa a világító kör és felirat rajta
), de nyilván bármelyik Asetek cucc megteszi (Corsair, NZXT, Arctic Cooling). Játékon kívül semmilyen nagyobb terhelést nem fog kapni, nem tervezek sem videót vágni, sem pedig streamelni, minden más pedig elhanyagolható ezekhez képest
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #316 üzenetére
Van, hiszen ott nem volna akkora fogyasztás a 6 mag miatt.
Ha nem prime-olsz AVX-el, akkor nagyobb magszám mellett sem akadály az 5 GHz léggel.
Ami gyilkos, az az AVX2 prime95, LinX, de ezek olyan terhelések, amit hétköznapi alkalmazásokkal nem fogsz megközelíteni.Szerk.: Bár nem mindegy melyik fajta hűtő, de gondolom jobbféle toronyra gondoltál.
-
Alvin_ti4200
félisten
A mostani masinában két darab 8 gigás Crucial Ballistix Sport LT 3000CL15 van (Micron E-die), még ebben az olcsó Asrock mATX B450 lapban is mennek 3200CL14-en, 3600CL16-on nem bootolt, de lehet, ez inkább a Zen+ (1600AF) miatt van vagy a fene tudja.
Két hét múlva lesz a születésnapom, ráadásul az éves bónuszom is lényegesen magasabb lesz, mint vártam, mégis valahogy felelőtlenségnek érzek elszórni ennyi pénzt (hozzá teszem, ez az egyetlen drága hobbim), pedig megtehetem
Léghűtővel van értelme nekifeszülni egy 10600K-nak (5 GHz all-core-nak 7/24-ben örülnék, feljebb nem mennék) vagy irány a víz gondolkodás nélkül?
A GN teszt számomra is meglepetés volt, gyakorlatilag majdhogynem erősebb procit kell, hogy vegyél egy olcsóbb lapba, hogy ugyanazt a teljesítményt megkapd, mint egy drágább lapban olcsóbb procival, ami eléggé fura egy szituáció.
-
keIdor
titán
válasz
Alvin_ti4200 #314 üzenetére
Szerintem ha tetszik és megteheted, illetve ha semmi nem szól a lap ellen, akkor nyugodtan vedd meg, egyszer élünk és miért ne. Szerintem is szép lap amúgy.
Azért egy 3000-3200MHz memória illik az összes Intel mellé, mai i3-10100 GN tesztben is látni, hogy még az is gyorsul nagyobb memória frekvencia mellett. Én emiatt nem vennék B, H lapot, annyira olcsó már egy 3 GHz XMP kit, hogy ezen nem spórolnék, nem is értem, hogy miért csak Z lappal engedélyezik.
-
Alvin_ti4200
félisten
First world problem, de képtelen vagyok dönteni, annyira tetszik (minden szempontból, de főleg kinézetre) ez a nyomorult ROG STRIX Z490-F GAMING, viszont 10600K nélkül semmi értelme megvenni (vagy bármivel onnantól lefelé). A másik oldalon ott van a ROG STRIX X570-F GAMING, ami nem néz ki annyira jól, mint az Inteles verzió, de még mindig eléggé tetszetős - viszont abba beletenni egy Ryzen 5 3600-at gyakorlatilag a nonszensz kategória (játékokban pedig az összes többi AMD proci innen felfelé ugyanazt a tempót fogja hozni, tehát egy 3700X kvázi pénzkidobás).
No, nem mintha lehetne kapni UK-ben normális tápegységet jelenleg (a Corsair VS450-emre jó szívvel nem ereszteném rá ezeket egy 2070/2080 Superrel), csodálom, hogy nem kell érte sorban állni a webáruházakban, mint a budi papírért két hónappal ezelőtt...
-
keIdor
titán
Buildzoid: MSI Z490 Unify [link]
Dícséri. -
jeni
félisten
válasz
ScomComputer #308 üzenetére
NINCS! de ez a eshopban 93000Ft,csak érdeklődtem,hogy adják e vízhűtő nélkül is?
-
ScomComputer
veterán
Neked nem ilyen lapod van(Asus ROG Z490 F)....??
-
jeni
félisten
A Pcland legolcsóbban 75200Ft
Tehát az Asus ROG Z490 F és a Asus ROG Z490 E lappal csak parasztvakítás lenne még K-s proci esetén is?
Az Asus ROG lapokat láttam két helyen olcsóbban 93000Ft és 103000Ft áron az eShop weboldalon. Ott tudtommal gyári garanciát adnak rá.
Én is F-re mennék,mert az E lap nem nyújt annyival többért,jó van benne wifi és DEbug LCD,valamit 4db USB 3.0 csatival több van hátul.
MSi Z490 Tomahawk,Asus Prime Z490 -A
A rizsa oldalon meg nem javasolják ha csak 60000Ft lappal használja valaki a 3xxxX procit.
Ezek szerint a B460 és a H470 lapoknál minden le van korlátozva? Semmi turbó
semmi 2933/3000mhz használhatóság? -
Alvin_ti4200
félisten
Az szuper lenne és szerintem rá is lesznek kényszerítve. A három említett Asus lap emlékeim szerint ugyanazt a VRM-et használja, de Buildzoid videójából kiderül.
A Z490 Tomahawk-ot én is néztem, nálunk 195 font, szóval hasonló árban van.
-
jeni
félisten
Helló!
A Z490 rendszerben mi az ideális alaplap?
A 10600 sima lesz benne (első sorban de lehet a K lesz a végén még beszerezve) min. szinten.
10700 meg nem biztos mert az már húzósabb ár.
MSi Z490 Tomahawk?
Asus Prime P Z490?
Asus ROG F vagy a Asus ROG E ezek már túlzóak? -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Achill3uS #302 üzenetére
Mondjuk ilyen 150-200 fps-nél annyira nem érdekelne pár százalékos eltérés
Én szinte csak Division 2-zöm és ott high grafikánál (ami még nem max) 1440p-ben néha látok ilyen 44-48 fps-eket a 2060-nal, ami pont 25-30-cal kevesebb, mint amit szeretnék
De ez már nagyon OFF, úgyhogy abbahagyom, mert seggbe fognak rúgni a modik
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #300 üzenetére
WoT ultra grafikan wqhd-ban RX5700XT mellett, és nem fps cap volt. Hidd el énis csodálkoztam. Szerintem rakj bele abba a lapba egy 3300x/3600 páros közül valamit és a többit inkább vga-ra költsd. 2080S elég jó áron szaladgál néha valóban. Az uj Unreal engine demó is egy 2070S-en futott állítólag, az alatt nem vennék semmit
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hasznos Linkek:
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest