Hirdetés
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #21032 üzenetére
Azért minimum 30percet futtasd a teszteket, mert nálam sokszor előfordult, hogy 20 perc után hibázott. Sajna a rövid ideig tartó teszt nem jelent semmit, attól még lehet instabil a géped.
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #21030 üzenetére
Na igen, azzal számolni kell, hogyha emeled a feszt, akkor emelkedik a magok hőmérséklete is. Amíg nem lesz másik hűtőd, addig ennél feljebb már ne menj. Ha stabil a tuning akkor lépésenként csökkentheted a cpu voltage-t, hátha alacsonyabb fesz mellett is jó lesz.
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #21028 üzenetére
Rakd 8x425-re, persze a memóriára figyelj, mert viszi magával, 0.05V mehet a cpu és az fsb term-nek is, majd teszt. Először prime small fft, hogy kiderüljön a proci bírja-e a tuningot a beállított feszen, azután prime blend is mehet.
[ Szerkesztve ]
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #21025 üzenetére
1.5V az alap fsb term? Az elég sok, mivel nekem volt asus p45-ös lapom és ott 1,1V-ról indult.
Látom 70fok fölé megy tesztek alatt, így ajánlatos egy combosabb hűtő beszerzése.
[ Szerkesztve ]
-
papírzacsi
aktív tag
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #21023 üzenetére
Nem!! Az 1.2375V-ot a cpu voltage-hez állítsd, mivel ez a proci alapfesze. Az fsb termination-nak pedig adj +0.05V-ot. Itt a legkisebb értéket vedd alapul és ahhoz mérten emelj feszt. Ezután mehet a teszt prime blend, és small fft.
[ Szerkesztve ]
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #21021 üzenetére
A cpu voltage-t állítsd a proci alapfeszére(1.2375V), vagy annyira amennyin stabil volt a tuning. Soha ne hagy auton!!! Az fsb termination-nak adhatsz +0.05V-ot ,és mehet a teszt. Arra vigyázz ,hogy a magok hőmérséklete ne menjen tartósan 70fok fölé.
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #21019 üzenetére
A VTT a "FSB Termination Voltage" az esetedben, amit persze, mint semelyik fesz állítási lehetőséget nem hagyunk auton. Mindegyiket normálra vagy alapfeszre kell tenni. A PCIE Frequency-t is szigorúan 100-ra kell fixálni.
Az, hogy ugrálnak a számok a cpu-z-ben az teljesen normális, mindenkinél így van.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz papírzacsi #21016 üzenetére
Asus lapokat sose szerettem, s bevallom a biosukat se ismerem. Lehet, hogy ott más a megfelelője. kérdezz rá a lapod topikjában! QPI? FSB termination? -ilyesmi lehet.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz papírzacsi #21011 üzenetére
Igen, jobb sokkal. A vid-ed 1,2375, tehát minimális feszemeleéssel érted el. a 12M L2 miatt próbáld inkább a VTT-t és ref értékeket emelni. (ha mindent alapra állítasz (biosod bal oldalán fehér számok) akkor ha utána emeled a VTT-t vinnie kell magával a cpru ref, dram ref, mch ref értékeket. Arra hagyatgozhatsz. Nekem is volt q9450-em is, de nem tudom már, hogy mit ment, talán itt valahol megvan.
Egyedül a hő..Ilyen "minimális" tuning melett, nagyon magasak azok az értékek!Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
lipi67
nagyúr
válasz papírzacsi #21008 üzenetére
Nem elég informatív a kép. 1: Prime 95-öt futtass (BLEND), közben kellene egy Core temp, egy cpuZ.
Másik meg. Ahogy nincs 2 egyforma alkatrész, úgy 2 egyforma alaplap, proci stb se. Egy másik gép beállításai kb csak laza támpont lehet, de semmiképpen sem recept. Neked kell kitapasztalod, hogy mit tud a procid, lapod, ramod, s mire mit reagál.
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #19323 üzenetére
Jó döntést hoztál mindkét esetben, a hűtő csere már nagyon kellett a procinak, és nem kezdted el szétkapni a gépet úgy, hogy nem vagy biztos magadban. A legjobb megoldás, ha olyan emberrel csináltatod meg aki ért hozzá.
Legközelebb is a proci vagy a memória teszteléshez, a hiba kiküszöböléséhez a prime95 progit használd ne az Aida-t, itt szinte mindenki erre esküszik.
lipi67 A napokban értekeztem kicsipapucs kollégával, javaslatára készítettem az alábbi méréseket, mindent alapra visszavettem cpu-1200Mhz, fesz-0.9V. 20 fokos szobában idle állapotban mennyire valós szerinted a magok hőmérséklete(18-22 fok)?
Milyen vad dolog egy QX9770-es procit 1200Mhz-en járatni. Csak érdeklődés képen elindítottam a Crysis2-t fullhd minden ultra beállítással és meglepő módon 35-45fps-t produkált.
[ Szerkesztve ]
-
lipi67
nagyúr
válasz papírzacsi #19324 üzenetére
Ok ..de ..láttad? Prime azért jobban terhel mint Aida (az kb semmire se jó) és mégis 33°-on van a cucc..
Prime alatt alapon 60° már nekem nem ok..Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #19316 üzenetére
Akkor próbálj más játékokat is, mert abban az esetben, ha azok mennek minden gond nélkül, akkor a medal of honor multi nem megy megfelelően.
A másik, a proci hűtést nem ártana jobbra cserélni , mert igaz, hogy újra pasztázás után csökkent a magok hőmérséklete egy kicsit, ennek ellenére ezek még mindig magas értékek.
-
lipi67
nagyúr
válasz papírzacsi #19312 üzenetére
Az a 74° még mindíg sok alapon. Reálisan 50°körül kéne lennie..
A többit elmondták.Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #19314 üzenetére
Ha a small fft és a blend teszt alatt sem dobott hibát, akkor a proci és a memória kizárható, mint hibaforrás. Próbálj esetleg vga drivert frissíteni, hátha az segít.
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #19312 üzenetére
Ezek szerint nem hibázott a teszt alatt a proci.
Mivel a játék kevesebb idő alatt behalt, és a prime teszt jobban megerőlteti a procit, ezért elég lesz ennyi idő is. Most a blend tesztet futtasd le.[ Szerkesztve ]
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #19309 üzenetére
Futass prime95 small fft tesztet, ha a proci a ludas akkor hibával leállhat. Ha ez lefutott minden gond nélkül, akkor szintén ezzel a progival a blend tesztet is indítsd el. Ez a memóriákat hivatott letesztelni.
(#19311) papírzacsi Azért nézd közben a fokokat, mert ez jobban nyüstöli a procit, mint az Aida.
[ Szerkesztve ]
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #19307 üzenetére
Ezek a fokok azért már mennyivel jobbak a tegnap tapasztaltnál, ugye akkor pár perc alatt felment 80fok fölé. Ilyen sokat számít a paszta vagy a hűtő lefogatás.
[ Szerkesztve ]
-
peti_s
addikt
válasz papírzacsi #19292 üzenetére
Ha teheted, egy komolyabb hűtőt javasolok én is. Én a 2 magos E3200-t is Hyper TX2-vel hűtöm.
-
lipi67
nagyúr
Huhh..ez brutal.
Ezen pasztával nem sokat segítesz (MX2 vagy MX4) -MX3 kenhetetlen, hagyd ki-
Ill. csak akkor ha nem volt rajta..Kuki hűtőt egy c1-es q9xxx-re..nem éri meg. Ha nem akarod, hogy lassan megsüsd, vegyél egy normális hűtőt. Viszont..
Az egy dolog, hogy a max.hőfokok között van eltérés pár fok (szar szenzor) de, hogy a min. értéknél 20° eltérés van 2 mag között.. Nem lehet, hogy szarul van feltéve, vagy esetleg IHS-es a kupak? (ha már úgy is leszed, tegyél rá egy zsiletet vagy bankkártyát, s nézd meg, a cpu kupakja nem-e homorú vagy domború. Ha az..polírozással kiküszöbölheted. Ezek az eredmények Prime alatt jó pár fokkal emelkednének, s IBT alatt meg mág arr avagy 6.8°..[ Szerkesztve ]
-
Taifa Díaz
őstag
válasz papírzacsi #19295 üzenetére
Ez egy kategóriájában k**va jó hűtő, a neve Spire Minato, 1500 pénzből meg lehet venni, egy kisebb konfigban E8400-ra tettem ilyet, és egy fostalicska zárt házban 33-34 fokon tartja a processzort. De ehhez szépen be kell ám pasztázni a procit jófajta pasztával. Ha már kevés a helyed, esetleg a hűtőn akarsz spórolni, akkor a pasztán legalább ne spórolj.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
MeroM
senior tag
És én a gyári magas Intel hűtéssel 60 foknál már a hajam égnekáll
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #19294 üzenetére
Először pasztázd újra a hűtőt, ahogy előttem is tanácsolták és figyelj a visszatételnél, hogy teljesen felfeküdjön. Ha ez nem hoz számottevő javulást, akkor cseréld le egy komolyabbra, biztos amit biztos.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz papírzacsi #19295 üzenetére
Attól, hogy mATX-es azért még ráfér egy jobb hűtő is. Speciel árulok is egyet. [link]
-
F_Zolee
veterán
Pár ezer forintért lehet venni komolyabb hűtést is. Szerintem ne ezen spórolj.
-
Löncsi
őstag
válasz papírzacsi #19287 üzenetére
Nem.
Szedd le a hűtést, pasztázd újra procit és szereld fel újra a hűtőt erősen.Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28
-
Laci2277
senior tag
válasz papírzacsi #19288 üzenetére
Van a procin hűtő? Viccet félretéve ezek baromi magas értékek, szerintem még gyári hűtővel sem szabadna ilyen hőfokokat produkálni. Ráadásul ez a beépített teszt még nem is igazán izzasztja meg a procit.
Azért nézd meg a CoreTemp nevű progival, kíváncsi vagyok az mennyit ír ki, annak jobban lehet hinni.
Milyen hűtőt használsz?
[ Szerkesztve ]
-
papírzacsi
aktív tag
válasz papírzacsi #19287 üzenetére
lehet hogy ezért fagyok játék alatt pár perc után?
[ Szerkesztve ]
rövid haj,hosszú ész:ez papírzacsi!22+22 régi piros. 634
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest