Hirdetés
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bevásárolná magát az Intel Foundry-ba a TSMC
- Gaming notebook topik
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- OLED TV topic
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na skacok, szerintem sikerült félig-háromnegyedik megoldanom a gondot. Néztem beállításokat, hogy mit lehetne még faragni, és lejjebb raktam a grafot, hogy hátha találok olyan 1024-eset amin nem lóg ki a kép. És hoppá a 75hz-esben nem lóg ki, és a legeslegrosszabb fpsértékű mapon: (havas) 30+ fps-t kaptam. 30alá nagyon nehéz volt levinni az fps-t. Csak ha rakéta jött vagy vmi füst. Örültem mint majom a farkának, és rögtön unlockoltam 2 célzót és egy fegyót
(bc2ről volt szó
)
-
proci985
MODERÁTOR
gta4nél inkább az a baj, hogy csak 2 giga memóriád van. ddr2-667 alapból 1066os FSB mellett még mindig bőven jó.
izé, a gsel az a probléma, hogy a memsávszél kapásból csak a fele a 8600gt 512ddr3nak (ami megint csak nem volt egy remek kártya, bár egy 1950prot hozott). ha a shader is felezve van... nos az sokmindent megmagyaráz. pl a 3870 kb négyszer erősebb kártya.
vidkarit próbáltad húzni?
szerintem a q6600 tuningja nem segítene.
-
proci985
MODERÁTOR
hát, ha ilyen 1-3ezer rádobással lenne 4650, akkor cserélj. főleg, ha ddr3mas. ddr2es 8600gt nagyon gyenge. esetleg próbálj felbontást csökkenteni... nem lesz szép, de a ddr2es 8600as nagyon limitálva van a memsávszél miatt.
szerintem nem a proci miatt lassú. azért kicsit fura, gyenge a 8600gs-ddr2, de talán nem ennyire.
szerk: ddr3mas 4650 már jó, egyébként 3870 tényleg jobb megoldás, bár az tényleg többet fogyaszt.
-
Telefunen
őstag
A nyár még messze van, szóval szerintem is érdemes VGA-t venned (bár legyen inkább 3870 10K-ért, mint 4650... persze ideiglenesen szinte mind1)
A 3GHz pedig bármilyen lapban meglehet, elvégre az mehet még akár alapfeszen is. Ha még a lehetőség sincs meg a tuningra, akkor érdemes lehet a ragasztós moddal próbálkozni (csak saját felelősségre), azután eleve 9x333-on fog elindulni a proci.
-
proci985
MODERÁTOR
"Van rajt egy hűtő, nem tom milyen, meg az oldalán egy venti."
Ahhaez így picit kevés információ.
a lap g31es. mondjuk már legalább három fázisú. szóval nagy tuning ebből nem lesz.
a táp pedig ismeretlen.
ha az alaplapnak nincs tuningprogramja (már pedig nem hinném), akkor maradnak a bios beállítások.házad pontosan milyen? tápról biztos nincs információ?
normál esetben itt jönne, hogy eressz rá egy prime95öt és nézz hőfokokat pl coretemppel, de amíg nem derült ki a tápod pontos típusa, addig én ilyenekkel inkább nem próbálkoznék. -
Qru
MODERÁTOR
Először nyomd 333-ra, ha nem bírja akkor ráérsz utána feszt adni a procinak. Ki kell tesztelned, nincs két tökegyforma proci.
mod:
DonMedve: Akkor tesztelj small FFT-vel, ha ott is hibázik akkor proci a ludas ha large-ban hibázik akkor az MCH, és/vagy a ram.
Esetleg megpróbálhatod a loadLine-t bekapcsolni, hátha azzal stabil lesz. 1,5V-on még éppen belefér. Nem vészesen degradálódik és úgy is előbb elavul mint sem meghalna emiatt a procid. Ha más nem egy teszt erejéig nézd meg loadline enableddel, ha úgy stabil akkor több fesz kell loadline off-al, mert kicsit ugrál a fesz ugye terhelés alatt is és lehet pont mikor lecsökken akkor már hibázik azon a feszen. -
-
Van egy ilyen,hogy Advanced Chipset Setup!Abban,hogy DRAM Frequency!Ott tudod állitani a frekijét!Ha közel hagyod a gyári órajelhez,akkor szerintem nem kell neki fesz.A memóriának feszt pedig ugyanott tudsz adni ahol a CPU-t tudod állitani.DIMM Voltage Controll,ezen a néven fut.Ha emeled az órajelét adj először +0,1V-ot azzal elég sokáig húzza.Nekem ahhoz kellett +0,4,mert 1125-ön futott cl5-be!De +0,3-al is ment csak legyen neki kraft!
-
Nah leszedteam az egyikét!Elvileg van a BIOS-odban egy olyan,hogy Frequency/Voltage Control.Ez ahogy belépsz a BIOS-ba a jobb oldali menü legelső eleme!De sokmindent nem tudsz benne állitani,nem egy tuninglap
!Ha beléptél a Frequency/Voltage Control-be ott an olyan,hogy Ratio status.Ezze lehet a szorzót állitani,esetünkben 6-9 között.Ezt neked nem kell bántani,meg van egy olyan,hogy CPU Over-clocking Func.:,ezt lődd be Enabledre,hátha.A CPU Frequency,ez alapban 266-on lesz.Elvileg.Ezt fel kell venned 355-re,mert ugye a CPU órajele a FSB szorzó,és az FSB órajel szorzatából adódik,ami nálad 9*355=3195MHz lesz.Remélem tudtam segitteni.Úgy emlékszem 3,2-re akarod belőni,ha 3GHz-re akkor a FSB freki 333MHz lesz!Remélem nem irtam hülyeséget!
-
Ha mákod van,van bennt egy rövid magyar leirás is.Az általában benne van hol lehet resetelni a BIOS-t.De az újabb lapok,ha hülyeséget csinálsz maguk is resetelnek,vagyis visszaállitanak mindent alapra.Legalábbis az enyémen igy van!
mod:Most nézegettem,de a gyártó oldalán rittig a te lapod nincs fennt!G33T-M2 ezvan,meg ez,G31T-M,és ua. csak M3.
Próbáltam manualt keresni hozzá de belinkelem őket melyik hasonlit rá jobban.Bár a BIOS-uk szerintem hasonló!
G31T-M és,G31T-M3.Nézd meg! -
Az, hogy csak 800MHz-es RAM-ot kezel, csak annyit jelent, hogy default FSB-n nem lesz olyan szorzó, amivel 800 fölé vihetnéd a RAM-ok órajelét. Mivel azonban tuningolsz, így ez mindegy is. Szinkronban hajtva 400MHz-es FSB-ig nem lesz gondod a RAM-okkal, az meg még 8-as szorzón is 3.2GHz-et jelent a CPU-nak. Ergo nem kell tuning memóra költened, vmi mezei 800-as is simán megteszi.
-
Qru
MODERÁTOR
A moduláris táp azt jelenti, hogy nem fixen vannak rögzítve a kábelek (egy kivételével, de azt a lapra kell kötni, sz'al kell minden képpen), hanem csak annyi kábelt csatlakoztatsz a tápra amennyi kell. Így nem lesz kábeldzsungel a gépedben feleslegesen, illetve a kevesebb kábel miatt javul a légáramlás a házadban. Inkbb csak esztétikai előnyei vannak.
Kingston ramok nem olyan nagyon jók ha drágább mint a Kingmax, akkor nem éri meg megvenni.
Az játék függő is, de GTX260-nál azért kapsz egy +10FPS-t, van ahol többet (pl GTA4) biztos, mert az alapórajeles Q6600 gyenge a GTX260-hoz.
-
A moduláris táp azt jelenti, hogy az egyes vezetékek leválaszthatók a tápról, és csak azt csatlakoztatod, amelyikre szükséged van, nem fog ott tekeregni a házban az esőerdő összes anakondája. Ha nem raktál még össze gépet, és nincs a szomszédban István, akkor javasolt szervizbe vinni.
Az, hogy a CPU tuning hány FPS-t dob a játékon, az függ a játéktól, felbontástól, RAM-tól VGA-tól is. -
Ha a kingston ram sima alap,akkor csodát ne várj,de próbálkozni lehet!Szerintem Q6600-at szinte bármelyik elviszi a 3.0GHz-et,alapfesszel,és oda még nem kell brutális hűtő.Laraxior kollégának 3,2-t vitte gyári hűtővel.Szerintem te a Corsair VX550-re gondolsz.Azt merem ajánlani.Nagyon jó kis táp.A csiftek előtt nekem is az volt,most az Asszony gépébe teljesit szolgálatot.Ha moduláris lenne,lazán odaadnám neki érte a 650-es csiftekem.Itt találsz leirást róla.Szerintem lazán el fogja vinni a cuccodat!
-
Qru
MODERÁTOR
Nem W szám a lényeg, hanme, hogy megbízható legyen és elég stabilan és kellő áramerősségel tudja nyújtani a különböző (főleg a 12V-os) feszültség ágakat.
Ennek fényében Corsair VX450, ha moduláris táp kell akkor HX450, ezek 450-es tápok ezek bőven elég erősek a konfigodhoz, sőt még tartalék is van bennük rendesen, pl akár még egy GTX260-at is beletehetnél ezeknek a tápoknak az se kottyanna meg.
Ami még jó FSP BlueStorm II 500. Ha nem tuningolsz akkor elég egy olcsóbb de szintén jó minőségű, megbízható Gigabyte SuperB 460. -
d@minator
addikt
A táp gyártója igazán lényeges. Mi lenne az?
Nem progira gondoltam hanem a BIOS-ban kell megnézned amiket leírtam. Tudod gép bekapcs és utána rögtön DEL gomb nyomogat.
Extra tuningra azzal a lappal ne számíts de többet nem tudok mondani majd kiderül.
Ha nem lesz tuning ahhoz a felbontáshoz 1680x1050) akkor is elkel az a kari VGA igényes játékokhoz.
Javaslom a "Melyik tápegységet vegyem" és a "Tuning szájbarágósan kezdőknek" topikokat. -
d@minator
addikt
Ehhez tudni kellene pár dolgot.
1. Milyen típusú a tápod?
Ha gagyi a tápod akkor még alapfeszes tuning sem jöhet szóba és valszeg a 260-ast sem fogja biztonságosan elvinni. (Ha gagyi a tápod a 2. és 3. kérdésem felesleges.)
2. Van e az alaplapodban olyan funkció, hogy CPU Clock, CPU Frequency, FSB Frequency?
3. Milyen felbontáshoz kellene a GTX260?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Gyorsabban viszi ki a gyártást Kínából az ASUS
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Milyen autót vegyek?
- Adobe Lightroom topic
- iPhone topik
- Futás, futópályák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest