Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
atesz00
csendes tag
Tudja valaki hogy a bios miert azt irja hogy 800mhz a memoriam pedig 1066-os van benne.
KEZDO VAGYOK -
subaruwrc
félisten
4350 1.328v
ez még minden bizonnyal messze van a végétől ezen a feszen -
keIdor
titán
Ohh csajéé... ilyet keresek én is, de nem kapok értelmes ajánlatokat!
FPO-t küld már el légyszi priviben! Elkezdem megint az FPO vadászatomat, mert így várhatok 20.000 évet akkor se lesz semmi...Egyébként örülj, g**i jó procit fogtál ki, én még 4600MHz stabil eredményt nem láttam 1,40V alatt, úgyhogy a legjobb fajtát fogtad ki...
-
booz
senior tag
HELLO FIUK SOS VALAKI MEGTUDJA NEKEM MONDANI MIÉRT IRJA EZT KI A GÉP AZ ELEJÉN MIKOR BEBUTÓLNA CSAK ENNÉL A SZÖVEGNÉL MEGÁLL UJ A PROCI E8500 E0 A SZÖVEG DIVIDE OVERFLOW KÖSZI
BOCS AZ OFF MIATT -
serito
senior tag
Laraxior megvan már az 5ghz ?
-
Takhanto
őstag
Hali,tudnátok nekem segíteni? Gigabyte n650sli-ds4l alaplap,E7300 proci,4x1 gb Geil Black Dragon 800 fsb....
Nagyjából mit kell állítani ahoz hogy 2,66 ghz-nél több legyen? -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis problémával kűzdök. Úgy érzem nem stabil a procim, pedig csak 3800-on hajtom....
Prime szerint az:katt
Nade. Mikor kilépek pl a css-ből, vagy akármilyen játékból, hibajelentést kapok. Tudjátok, az a szokásos...Szerintetek, mi lehet a problem?
-
ImI87
őstag
na itt van az utsó teszt: 4500@1,36V
úgy néz ki normál 24/7 használatra ez a vége, tovább nem erőltetem. így is túl kellett mennei az 1,35V-on. -
Laraxior
titán
Az én lapomban miért nincsen Loadline Calibration? Elkelne pedig...
-
subaruwrc
félisten
-
ImI87
őstag
Na 4500-hoz már 1,35V- fölött kér a proci, és kérdezném, hogy szerintetek mi a jobb:
- bekapcsolt Loadline Calibration, és biosban állított 1,3625V, ez CPU-Z szerint idle 1,352V, load 1,360V, vagy
- kikapcsolt Loadline Calibration, és biosban tovább vinni a feszt, ami kompenzálja a drop-ot?A drop mértéke kikapcsolt L.C. esetén elég nagy, 1,3625V beállított fesz esetén, CPU-Z szerint: idle 1,336V, load 1,312V
ez 5 század!
Még v.mi: kicsit puskáztam a többi erdmény értékeiből, és látom, hogy a Giga-sok progijában van ilyen, hogy CPU reference, és mindenhol ~0,9V
Ez a dolog azonos az ASUS CPU GTL reference-szel?Abból nekem négy darab van, és ~0,8V az értéke. (És ez a VTT-től függ, ami nekem most 1,2V-ra van állítva.) Lehet emiatt kér jobban a proci, és emelnem kéne ezt a reference-t is?
-
Kloss
őstag
Azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy egy Giga P35 lap mekkora FSB-t bírhat el feszültség emelés nélkül? Nem pontosan (ilyet úgyse lehet
), csak hozzávetőleges értékre vagyok kíváncsi.
450-es FSB beleférhet? -
gergobaby
aktív tag
Sziasztok! Létezik ezekhez a 45 nm-es procikhoz Voltmod? amit a procin meg lehet csinálni úgy mint pl. a 65nm voltmodot, vagy a BSEL-t ? Haveromnak 45 nanós procija van és a BIOS nem engedi a feszültségállítást ...
-
winfier
senior tag
Tényleg stabil az a gép?
Ha leírnád hogy mi mennyi feszt kap akkor talál joban tudnánk segíteni
Amúgy RAMoknak mennyi feszt adtál?subaruwrc
Hát éjfél fele.én már az álmaim körül botorkáltam
sz.j
Majd ma próbálom meg. este nem volt valami nagy kedvem a vinyoimat lehúzogatni (én külön vinyot használok tuningra)ImI87
Na kíváncsi leszek -
BalintUG
tag
Most kikapcsoltam C1e-t meg ESIT -et és eddig 8.5*500 -on 1000es ramokkal és valós 1.35V-on nem hibázott újraindításnál sem volt probléma. Most majd megpróbálom C1-et és EIST et visszakapcsolni és ha úgy hibázik akkor megvan a baj. Egyébként BIOS szerint most 1.4000-t kap a proci, de azt haqllottam hogy P35 ben ha kiakarom hajtani akkor bizony jó ha kap fesz hááát nemtom... tönkretenni nem akarom a procit mert ha lesz ep45 akkor abba is mennie kéne valaminek
Szal most még tesztelek.
-
ImI87
őstag
Jóóóóóóóóó reggelt Vietnám!
Már 4500-on pörög a prime, hamarosan stabil eredmény is lesz.
-
Gazs
tag
válasz
winfier #20953 üzenetére
hi all! kéne egy kis help a tuningolásban... sikerült feltuningolnom 444x9-re az e8400-asom egy ep45-ds3 lapban és stabilan is megy... ez mind szép is jó de minden 3.-4. gépresi után visszaállitja magát alap beállitásokra. : ( ez mért van és mit kell beállitanom hozzá a biosban h ne kelljen mindig újrabeállitanom? előre is kösz
-
BalintUG
tag
válasz
lacos001 #20939 üzenetére
Ne mondom hogy ez nem elég. Csak baromira érdekel hogy mást mi okból nem akar? mert külömben nem indul el és res res res res magától és default. ... De tudni akarom hogy miért. Érted ha egy olyan válasz lenne hogy okés nem bírja a lapom vagy szar a lapom vagy szar a tápom akkor azt mondom nhogy jó orvoslom a problémát. De így mi? most ha veszek a ep35 helyett egy ep45öt és ugyan ez a hiba megvan akkor szoptam. Szóval nem az zavar hogy nem lehet 4ghz hanem az hogy miért nem lehet és eddigi próbálkozásiam még nem adtak erre választ. Egyébként az az érdekes, hogy én alaplapra gondolok és nem feltétlenül hogy nem bírja hanem hogy valami szar rajta mert ezelőtt e2140em volt és azzal is előfordult, hogy nem akart elindulni de nem napi 5x hanem havonta 1x-2szer leugrott defu-ra... Szóval nemtom
és idegel.
CPU tuti hogy marha jó mert Armando szerezte vele lett kitesztelve és úgy megy mint a meszes e8500-C0-Q814A746... ritka jó kis proci lenne de nálam nem akarja az igazságot. Ramok is tutira jók mert 5x végigtoltam memtestet.
Amin nevettem az az volt hogy reggel 3x végigment memtest míg felébredtem 8*500on 1000es ramokkal. Semmi hiba nem volt természetesen aztán nyomtam egy ESc-et ugye kiléptem a cuccosból restart és már nem is akart elindulna szal készvagyok tőle
-
-
ADAM1337
nagyúr
4420mhz 8,5*520 everest cache & memory kép
-
Laraxior
titán
80 perce fut a blend..úgyfest stabilka vagyok
pár nap pihi kellett...első lövésre jött az ihlet
ég a procifeszből faragok..meg amiből enged.. 534x8
-
BalintUG
tag
Szevaztok Gondoltam azéárt leírom nektek mi a helyzet per/pill mert ez vicc. Révén hogy soha se indult el a gép visszavettem a fezst 1.25Vre és a szorzót 9x 400ra és most az ég világon semmi baja nincs, Máskor már ennyi idő alatt volt 5 kék képersnyőm meg 5 defaultra visszaállásom a BIOS-ba. Most full nemntom hogy így miért megy...
-
winfier
senior tag
Nem is akartalak ezzel megbántani, vagy megsérteni
Elnézést kérek, de azért nem kicsit volt még abba a prociba
A commandoval is ennyi volt a max ami kijött vele, meg a mostani gigával is
Én se akarok versengeni, de olyan jól esik egy kis izgalom
Engem már régóta hidegen hagynak a gépigények
Nekem csak a dátum volt szíven ütésVégre valami jó kis játék
crysis, Brothers in Arms végigtoltam most viszem a stalkert
a farcry2 meg egy nagy sz@r, nagyot csalódtam bennejuhi07
Talán az még elmegy
-
ImI87
őstag
válasz
winfier #20924 üzenetére
Én nem vagyok nagy tuningmester, még csak szorgosan tanulgatok.......
Az is lehet, hogy a lapod jobban adja a feszeket, hiába a Maximus VALÓS 16 fázisa.
Egyébként nem értem, hogy hol tudtál találni 0,05V-ot, mert az ilyen mértéknél elég soknak számít....... dehát grat hozzá.De férreértés ne essék, nem akarok én itt versengeni senkivel, csak megosztottam az eredményeket........
Ezen a GTA-n meg ne parázz, mert egyrészt tiszta komolytalan-nak tűnik a lista, másrészt meg sz.tem egy 2,4-en ketyegő quad ellen nyugodtan ki lehet állítani bármelyik E8x00-at...., csak szépen meg kell húzni, ami mint látjuk, nem egy nagy feladat.
-
sz.j
nagyúr
válasz
subaruwrc #20920 üzenetére
Valóban nem tatozik senkire, épp ezért kerestelek meg hajdanán priviben nem pedig a topikodban. Mint ahogy akkor is írtam nem szeretném, ha miattam romlana az "üzleted". A fentiekből eredően, eddig SENKINEK sem neveztem meg az illető "polírmestert" ...., sőt, eddig sem "zaklattam", ill. ezután sem fogom "zaklatni" az ügyfeleidet.
A topikodban, a témával kapcsolatban, "csak egy reklám jellegű" fotó van, amit Te raktál be, a valóság az ott látottaknál rosszabb ...., viszont azokon amit priviben küldtem már a valóság látható.Priviben nincs mit megbeszélnem veled, mindezt csak arra reagálva írtam, hogy "jópofiztál".
-
winfier
senior tag
válasz
subaruwrc #20922 üzenetére
Amikor ezt a procit vettem akkor IMI87 1.256V-t környékén hozta ki a 4 GHz-et
Én pedig már 1,2V-on összehoztam
Ha eladná és meg tudnám venni akkor abba reménykednék, hogy legalább ugyan ennyi van még benne
Hogy minél gyorsabb legyek csak ez az egy lehetőség van előttem
IMI ha mégis eladnád akkor minél hamarabb szóljál, hogy költözhessekjuhi07
NE NE NE NE NE
Köszi, hogy meghoztad a rossz hírt -
juhi07
senior tag
üdv
nem akarok ünnep ronto lenni de kukatsátok meg a gta4 hivatalos rendszerigényét ! ÉS ne esetek hátra a székben....... -
subaruwrc
félisten
gondoltam hogy megsértődsz. jobb is volt hogy nem szóltunk egymáshoz. ezt meg ha kérhetem privibe. nem igazán tartozik senkire....
az elpolírozásról annyit hogy te se tudod milyen vastag a hőcsövek fala és fel sem merült hogy elfogadd az állítást miszerint az elvékonyodás miatt horpadt be. nem szerinted nekiálltam és direkt összevertem a hűtődet hogy éghessen a pofámról a bőr és hallgathassam még jópár évig amiről nem is tehetek. ezt a párna dolgot mondhatod még akárhányszor. kézi polírozásról lévén szó sosem lesz gépi pontosságú de ha neked csak az felel meg ami tökéletesen sík !!!!!! akkor ám legyen. idáig rajtad kívül mindenki megvolt elégedve az eredménnyel most miattad ne haragudj de nem fogom abbahagyni. tőlem linkelhetsz képeket hogy bizonyítsd az óriási roncsólódást amit az általam-szerinted használt-kalapács okozott, de ottvan a topikomban is. megjegyezném azon a ponton nem is ér a kupakhoz a hűtő. de ha ott is lenne a paszta kitöltené megfelelően a hézagot. szóval én elfogadom az állításodat hogy nem vagy megelégedve. oké nem vagyunk egyformák. azt is aláírom hogy nálam sérült meg a hűtőd. mindezek mellett megkérnélek arra hogy a jövőbeli ügyfeleimet ne zaklasd a történettel. ott van a topikba is akit érdekel nyugodtan elolvashatja. a privát üzenet kiadásához pedig nem járulok hozzá. -
ImI87
őstag
válasz
winfier #20910 üzenetére
Egybe akartam őket, de akkor itt van a 2 első:
Lesz még 4500, meg amennyire még bírja 1,35V-tal.......
Mondom nem valami hatalmas eredmények, de azért jobb mint az átlag.Vélemények?
És prime alatt végig ment egy "kék békás progi" is, hogy a qrva unalmas tesztelés után legyen mivel szórakozni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
subaruwrc #20904 üzenetére
Na jó ....
Eddig nem írtam semmit ezzel a témával kapcsolatban, de ha szóba hoztad ...., természetesen név nélkül ...Nem tartom magam "polírmesternek" (nem úgy mint egyesek) csak rákényszerültem, hogy az "elpolírozott" hűtő helyett vett új hűtőt saját magam csináljam meg, mert egy "mesternek" kikiáltott illető hazavágta a hűtőmet.
És a legfurcsább az volt, hogy a "munkájáért" nem merte vállalni a felelősséget, csak azt szajkózta, hogy nem tudja mi történt a hűtőmmel ...
Ráadásul, mint utóbb kiderült, nem csak roncsolódott a hűtőm alja, hanem sík felület helyett inkább párnára hasonlít ...
Ja és szemrebbenés nélkül elfogadta a "munkadíjat" ....Ha kíváncsi vagy a hűtőről készült fotókra, kérésedre szívesen belinkelem, sőt ha az illető beleegyezik, akkor a "polírmesterrel" folytatott levélváltásomat is mellékelem......
De bárki személyesen is megnézheti a hűtőt ....
-
Laraxior
titán
Találtam egy P35-DQ6ot... Lehet hamarabb jövök ide mint gondoltam..valami eredménnyel
-
ImI87
őstag
válasz
winfier #20907 üzenetére
Jaaaaaaa, szóval te CPU-Z-ben olvasott feszeket írsz.......
Akkor semmi gond, van egy jó kis előnyöm.
És csak fél óra prime.......
Csak olyan sokáig tart ez a tesztelősdi, már kezdem nagyon unni.
Én amúgy 500 és 520 FSB között vagyok mindig, és ehhez állítom a szorzót.
-
winfier
senior tag
van ám
7X575 1.2V
7X590 1,232V BLEND STABIL!!!
Eddig csak ezek vannaksz.j
ja egy kicsit melegedős, de nem vészesMajd az mx2 meg egy kis polir segít
és neked eddig mit ment? -
subaruwrc
félisten
a tesztre hívtad fel a figyelmünket ott meg gyári hűtők vannak.
igen látom hogy polírozott darabokról beszéltél a saját részedről elég jól ki van emelve.
És ezek, polír után nem csak csillognak-villognak, de tökéletesen sík felületűek is!
akkor ezt most nem veszem célzásnak.. az enyémek is vannak annyira sík felületüek a kupak felett ami biztosítja a maximális hőátadást.winfier
így így csak vigyázz rá
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3043, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest