Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• opr

nagyúr

válasz IntelKiller7 #3044 üzenetére

Szintén egy szavazat a 10. emeletre. Bár tegyük hozzá, hogy kizárólag akkor, ha azért nem probléma, ha évente 1-2 hétig lépcsőzni kell. Mert van lift, van lift, kivéve amikor nincs. :D

Amúgy én éltem 10. emeleti 54nm-es 1,5 szobás panelben 2 évig, BP XI. kerületben, a Vőfély utcában.
    A környék azért fontos, hogy lehessen látni, hogy alapból ugyan nem egy hangos környék (én nagyon szerettem), viszont ott van az ablak alatt a játszótér, annak tud hangja lenni.

Szóval, 10.emeleti élet, tapasztalatok (jó is, rossz is):
    - nagyon meleg
    - nagyon huzatos, mert a központi szellőzőnek (ami a fürdőben van pl) ott a legnagyobb az ereje. De tényleg, mint egy porszívó, nagyon durva. Na, ha ezt megoldod egy fasza kis ajtócskával, amit beeszkábálsz a szellőzőbe, akkor meg van oldva, hogy nyáron akkora legyen a folyamatos huzat, hogy panelhez képest teljesen élhető, télen meg nulla a fűtés költség, mert bezárod, nincs huzat, és mindenki neked fűt. :D
    - nekünk olyan volt a panel, hogy egy kettő, így két lift volt, az ötödik meg tizedik emeleten átjárással, tehát ha az egyik lift kiesett, volt másik, no para. Kivéve amikor mindkettő kiesett egyszerre. Természetesen ez pont a 40+ fokos melegben történt, két hétig meg se javították, öregeknek, akiknek esélye nem volt ezt megmászni, járkáltunk a boltba cuccért. Mondjuk az egyik úgy döntött, hogy biztos a kajáját is mi álltuk, ha már ilyen rendesek voltunk, annak nem mentem többet, az ilyen tőlem nyugodtan megdögölhet.
    - ami hatalmas előnye a 10. emeletnek, az az, hogy HALK. De tényleg. Még a karácsonyi ütvefúrós minden panel átka parasztot is alig hallod. Utca zaj, kocsi zaj az gyakorlatilag nincs, hacsak nem valami nagyon forgalmas útra néz az ablak. Még a játszótér is alig hallatszott fel, pedig nagy is volt meg sok is volt a gyerek, tudtak visongatni rendesen.
    - ha beázás vagy bármi van, minden hülye téged jön basztatni először.
    - ha valakit zavar a felső szomszédja, az esetek legalább felében úgy fogja gondolni, hogy igazából te zavarod, és baromi nehéz elmagyarázni a túlképzett díszpolgárnak, hogy nem, bazmeg, nem azt hallod az ötödiken este, hogy én a tizediken járkálok.
    - ha mindezt a fenti módon közlöd vele, miután hajnali kettőkor ráfeküdt a csengőre a vén barom, aminek köszönhetően immáron üvölt az újszülött (ok, kb fél éves) gyereked, akit éppen szoktatsz ráfele, hogy aludja át a teljes éjszakát, ráadásul külön, akkor te vagy a bunkó. És igen, ha ilyet ütsz agyon, a bíróságon sajnos minden egyéb bizonyíték ellenére is embernek tekintik.
    - mivel magasan van a lakás nagyon, fele annyira se poros, mint a panelek szoktak lenni.
    - lift van, de általában elég picike, és kb soha nem lesz olyan, hogy végig tudsz vele menni a nélkül, hogy megálljon még vagy 3 emeleten. És úgy tűnik, hogy az emberek jobban szeretnek egymáshoz dörgölőzni, mint várni még egy kört. Ez különösen jó, amikor beszáll melléd az alkoholista festő, a halál szagú nyugger a banyatankkal, és Proteinshake János edzés után, augusztusban. Ezek külön külön is halálosak tudnak lenni. Együtt... az meg már Genfi hatáskör.
    - hatalmas előnye a tizediknek, hogy gyakorlatilag nincs betörés. Nálunk volt rá példa párszor, hogy bejutott valahogy némi rejtett munkaerő a lépcsőházba és ott "nézelődött ártatlanul keziccsókolom azt szabad nem?!" amíg el nem lett zavarva a picsába, se soha nem ment magasabbra, mint az 5. emelet. Gondolom kifelé aránytalanul nagyobb a kockázat, hogy lebukik egy páróratisztes meló után, mire leér.
    - ahogy fentebb is írták, beázás minden jelére nagyon kell figyelni, különben csinálhatod az egész panel tetejét saját zsebből. Nálunk nem volt ezzel gáz soha, de fontos.
    - kizárólag panel programos lakást vegyél ha magasra mész, különben élhetetlen lesz.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe, ha van kérdés, jöhet nyugodtan. :K

• KROK640

nagyúr

válasz IntelKiller7 #3044 üzenetére

Szerintem vidd a 10 emeleteset. Nekem úgy tűnik egyértelműen az a jobb vétel

Új hozzászólás Aktív témák