Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Pánik a memóriapiacon
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Amúgy komolyan nem értem mi zajlik az eladó fejében, hogy a durvább felújítanivalókat csak úgy "kifelejti". Arra számít, hogy úgy dob ki valaki többtíz mihályt, 20évnyi fizetés összegét az asztalra, hogy nem nézi meg
? Az "árban" meg az van, ami a hirdetésben látszik, ha ahhoz képest felújítandó, hiányzik, beázott, stb, az mind-mind mínusz, szakiárban. -
Dr.Én
veterán
Ma voltam megnézni a 38 millás házat, hááááát nem vesszük meg
Udvar nagyon rendben van, de ház bellülről. nem csodálom hogy csak pár kép van.
iszonyat dohos szag. a három szoba laminált padlója fel volt puposodva több helyen. Nagyon mozogtak ahogy rá lépett az ember. Falak pár helyen repedezett a cserép kályhák körül, de javítani és teljes festés kell neki.
Régi szürke borításos aluminium vezeték, de valszeg már csövekben futnak, mert mindenhol dobozok voltak a falban.
Fürdő és WC teljes felújítás lenne, képekhez képest még rosszabb
Vízvezetékek nem falban mennek seholsem , falon kívül van elvezetve.
Az árból annyit nem engednének amennyit én szerettem volna
Másik házat majd jövő héten tudom megnézni talán . -
t72killer
titán
Balaton instant kilőve, szinte csak übergagyi turizmus van minimális bérezéssel és rövid szezonnal. Ha meg pl mozdonyvezető vagy havi nettó 800 ropival, akkor nyugodtan lakhatsz Kiskunhátsóborzasztón is, csak legyen vasútállomás a közelben.
A többieket nem tudom, hogy vannak ellátva jól fizető cégekkel, ahol horribile dictu 2 szülőt is felvesznek...
A "szabvány" fizuk meg tudtommal azonosak mindenütt: egy matek-fizika szakos gimnáziumi tanár vagy éppenséggel egy Tesco árufeltöltő annyit keres Békéscsaba alsón, mint Budán.
-
-
válasz
t72killer
üzenetére
Jogos, úgy kellett volna mondanom, hogy olyan helyen, ahol van civilizáció is, meg munka is. Utóbbi miatt Szeged és teljes környéke gyakorlatilag kiesik. Utóbbi 5-10 évben javult a helyzet valamennyit, de továbbra is borzasztó a munkaügyi meg fizetési helyzet ott.
De az tény, hogy ott tényleg lehet 4000m2-t venni, emberi pénzből. Csak ott azt se keresed meg.
-
t72killer
titán
Én ennél is nagyobb telken nőttem fel, tény és való, falun. A szüleim testvéreinek mindegyiknek megvolt a 2000m2.
Igaz ritka, de minimum városhoz KÖZEL azért akad. Innen pl bebicajozol Szegedre.
Ez a szőregi (szintén Szeged kertváros gyakorlatilag) meg 68ról átminősült 50misire

-
válasz
t72killer
üzenetére
Azért 2-3000 m2 az max nagyon vidéken opció egy egyszerű halandónak otthon is. Így hirtelen belegondolva szerintem ismerősöm sincs, akinek ekkora élettere lenne otthon, pedig azért van pár ismerős, ahol van pénz lóvéra.
Vidéken 700-1100m2 között mozognak a nagy telkes ingatlanok, városban meg annak vonzáskörzetében meg inkább 200-400 között. És ezek már a nagy telkek. Ahhoz, hogy 3000 legyen, vagy nagyon tanyára kell menni, vagy rohadtul ügyesen kell gázszerelni otthon is. -
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
"2-3000m2 SAJÁT területet anélkül, hogy mocsokburzsuj fejőstehénnek nézzenek" - ha mindentől IS távol van, nulla közművel
Az, hogy nincs Council Tax egy nagyon jó dolog, de szvsz itt MO-n az ingatlan tulajdonosok nagyrésze NEM is TUDNÁ MEGFIZETNI. Nagyon sokan laknak olyan ingatlanokban - még a zsák falvakban is - amiknek az értékéhez képest a bevételeik elenyészőek. Most végig gondoltam, hogyha az én házamnak az évi 1%-át ki kellene fizetnem, az az elmúlt 10 év során nem is minden évben ment volna, de most amikor menne is, de most is többe kerülne havi szintre leosztva, mint két havi teljes rezsim. (vagyis a havi rezsim X-ről 3,3X-re növekedne) Szerintem mostanra már ki is árazódtam volna a saját házamból ...
"még mindíg olcsóbb a karbantartás, mint pl az osztrákoknál" - Cserébe hónapokig tartó várólisták vannak egyszerűbb munkákra is, és amikor kijön a "mester" akkor az osztrák árak 90%-át elkéri, miközben keresel 1/4-e annyit. De nominálisan olcsóbb, csak reál értéken nem.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Már azt hittem, hogy a reálfizetések
...Ami realitás van benne (=érték a magyar ingatlanban):
- közel egyedülállóan Európában, otthon még kaphatsz 2-3000m2 SAJÁT területet anélkül, hogy mocsokburzsuj fejőstehénnek nézzenek
- sőt, alapból semmiféle saját lakóingatlant terhelő alap adó nincs az ország 99+%-án: itt jukéjben az ingatlan értékének 1%-át simán bezsarolják tőled "council tax" címszó alatt (és ez szépen követi is ám a REÁLinflát)
- még mindíg olcsóbb a karbantartás, mint pl az osztrákoknálAztán ennyivel kb ki is fújt a pozitívumok listája, ez sokat számít pl egy Ny-EU nyugdíjasnak, vagy manapság divatos "remote workernek", aki ha kell, elmegy magánegészségügybe kezeltetni magát.
Az árat a kereslet mellett pumpálták még ezerrel a csok mindenféle fajtájával, lakosságnak kiszórt PMÁP helikopterpénzzel, kínálatszűkítéssel, banki kamatok felszámolásával. De érzésre lassan széthullik a pumpa.
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
Így van, a 30%-ból lesz egy kb 20, ami ha drága is, sok esetben már emészthető.
#3472: én az ilyen taplóktól eleve úgy kérdeznék, hogy szeretné eladni? Igen, = itt az ajánlat. Sajna valószínű tartani fogja még tovább...
Nekem egy Tolna megyei lett volna, ahol az első, pénzről még nem is szóló kapcsolatfelvétel után kb 2 héttel az eladó jött, h mostmár meg lehet nézni, és az eredetileg hirdetett 8 helyett 6 misiért ajánlja - de akkor már 2000km-rel odébb jártunk, így nem lett Magyarországi ingatlan...
-
-
t72killer
titán
Nem tudom, merre jártál az elmúlt kb 5-6 évben, a magyar ingatlanokat kb a reális áruk 3x-osáért hirdetik és sajnos mindíg van egy balek v pmáppal, csokkal kitömött ingyenpénzes, aki a reális ár 2x-eséért meg is veszi, kb bármit.
A piac talán csendesedik (helyfüggő...), ha vmi megtetszik, fotókat félretenni, eladótól szépen elbúcsúzni, majd kb 3 hónappal később a kiírt ár alatt 30%-os ajánlatot tenni... Ahol ez nem működik, azokat a régiókat MESSZIRŐL elkerülni...
-
Dr.Én
veterán
-
hobizoli
nagyúr
4400 37th St S APT 3, Saint Petersburg, FL 33711
2/10/2017 Sold $63,500
mondjuk lehet utana lett felujitva
Current tenant in place. Lease end date 6/30/2025 at $2400/mo -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
Brooklyn, NYC
mondjuk az a 955USD/ho HOA meredek -
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
De abból a határból nem profitálsz az égvilágon semmit. Egy valamirevaló osztrák munkahely kocsival egy óra irányonként = idő, fáradtság és egy rakat költség, akinek minimális esze is van, az a másik oldalon vásárol vagy bérel hasonló összegért miközben a szociális rendszer (orvos, iskola, stb) a sógoroknál ezerszer jobb.
a hirdetésből: "Graz 80km, (...) elérhető fél óra alatt"
, ezt az osztrák rendőröknek is át kéne küldeni, bár lehet van már pár képük az illetőről. Hogy az ominózus megálmodott sztrádán hány km lesz nem tudom, de a kugli faluközponttól városközpontig 86km-t ír, szóval még ezt is sikerült parasztosan kerekíteni... -
t72killer
titán
válasz
hobizoli
üzenetére
Nem sikerült
balekobérlőt fogni, mert a megálmodott bérleti díjért az osztrák melóhoz jóval közelebb, ausztriában is lehet bérelni = bedőlt a "befektetés", a hitelt meg fizetni kéne...Nekem szvsz borzasztóan giccses, de meg kell hagyni, ez csak kb dupla áron van az ideális világhoz képest, ami manapság elég kevés magyar ingatlanról mondható el.
Az ország másik végéből, kihalófélben lévő alföldi falu, omladozó valami: 6.5misi.
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
239 Milláért, kapunk egy'80-as évek eleji házat, ami felújítandó, nincs lépcsőkorlát és hátsó kerítés se ennyiért, ahogy garázs sem. Van helyette 3×60nm szint, középen egy csigalépcső, ami úgy hiányzik mint hányás a buszmegállóba, és egy picike kert, az is ketté vágva.
A panoráma tényleg pazar, főleg amiket drónról lőttek, de haa szomszéd csittóra felújjított lakást adnák ennyiért, még azt mondanám, hogy talán éri ...De a sorból amúgyis ez a legrosszabb vétel, mert az egyik oldalán szépen felújjított van, a másik oldalán nagyobb kert, amellett meg garázsos, csak egyedül ennél van, hogy a kiskertet semmi sem kompenzálja.
-
csubuka
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Garancia semmi nincs. Romlani biztos tudnak. De alja cégből nehezen lesz jó, legalábbis nagyon nagyon ritkán.
-
hobizoli
nagyúr

-
t72killer
titán
Érezd, hogy modernizálva vagy Kőröstetételetlenettete, 27+miska. (már csak azért sem vennék ott semmit, mert mire sikerül hiba nélkül ráírni a borítékra a feladó címet elfogy a kötegnyi boríték...
A falu amúgy Szolnok metropolisz mellett található.
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr

vs mai:

-
t72killer
titán
válasz
t72killer
üzenetére
Isten háta mögött pár mérfölddel: Csesztreg, 22misi. Ránézésre a kéményt leszámítva statikailag OK, viszont kb minden IS olyan, ami már a 80as évekbeni gyerekkoromban se volt új: esőcsatorna, cserepek (ugye az építőipar sportot űz abból, hogy bár egy-egy cserép akár 100évig is elél, ha építés után 20évvel elfogy a pótcsereped, a 'zisten nem fog neked odaillő alakút szülni), nyílászárók (ablakokat szerényen jól eltakarták a függönyökkel, hogy a közelebbi belső képekről ne lehessen szemügyre venni) + igen valószínű kábelezés, csövezés. Arról nem is beszélve, hogy a XXI.szdban apríthatod a fát a cserépkályhába nuku központi fűtés mellett.
Erre egy no nonsense alap állapotmegóvás + a 90es években már alap komfort (gáz kp.i fűtés) összedobása meglesz szvsz még +20 misi, azaz nem kevés alkuval (2.5M+ illetékek) van 40misiért egy házad a világ végén - amit 2 év múlva eladhatsz kb 15millió 2027es évjáratú forintért...
#3429: nagyon nem vagyok járatos a témában, talán a Jogász topic-ban is kérdezd meg + közben hátha ide is betéved egy városlakó kolléga

-
t72killer
titán
Gyula - hoppsz, ezt újra kell rakni srácok (8as kép)
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Kicsit off, de nem találtam a PH-n jobb topikot sajnos erre.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy budapesti 25 lakásos társasház új közös képviselőt szeretne. Az akarat és a kellő szavazó adott.
Ámde honnan lehet jót találni szerintetek? Milyen platformon lehet egyáltalán "mintamunkát" nézni róluk... nem nagyon van ilyen sajnos... árajánlatokat lehet kérni, de attól még ha drága ha olcsó simán lehet teljesen érdektelen...
-
KROK640
nagyúr
-
t72killer
titán
válasz
KROK640
üzenetére
...ha meg van, egy órás kör csak a vezetés elugrani kifliért és egy liter tejért. Persze, van az ilyeneknek romantikája, csak ennek nem is annyira rég az volt a lényege, hogy egy ekkora telket apróért meg lehetett kapni.
Aztán lehet álmodozni, h melyik szaki jön ki építkezni, vsgy akár csak egy kéményseprésre...
-
t72killer
titán
Bakonyi csupasz TELEK, semmi extrával, csak kicsit nagyobb az átlagnál: 30misi.
Annyira azért nem nagy, hogy politikus unga-bunga partykra ideális legyen... -
hobizoli
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
válasz
t72killer
üzenetére
Úgy látom, hogy a szomszéd háza is a szürke hétköznapokból merítette az ihletet a színéhez, csak még bevakolni sem sikerült.
De ez a ház legalább pincés, és a hátsó bejárat ugyan eléggé veszélyes, de cserébe belülről nem olyan borzalmas. Stílusa alapján kora '90-es évek, és még nem volt modernizálva. -
t72killer
titán
-
KROK640
nagyúr
válasz
Simivok
üzenetére
Az emeletek száma alapján, és az alaprajz alapján, valami Khruschovka jut eszembe róla, és mivel nincsennek képek se róla csak alaprajz, nem segít. Google mapson megnézve, panel, pont ugyanilyenek vannak Debrecenben is.
Azt meg értem, hogy a Béke téren ÉRDeklődjünk, csak melyik városban?

-
Dr.Én
veterán
Hali!
Sajnos a lövői házat nem vesszük meg. Az eladó rá jött arra lehet itt több pénzt kérni az ingatlanért.
39,9 milliós ár már 40 felett van pár millióval.
Neki álltak rá licitálni az emberek, nekünk délre már 42 milliót mondott, de még várja a többi érdeklődőt. -
Simivok
senior tag
1 125 000 Ft/m2
Felfoghatatlan, hogy egy 70-es évekbeli panelért, amin erkély nincs, utcán parkolsz stb. De amíg én nézegettem a lakásokat, ebben a típusú panelban is jártam. A legszebb az egészben, hogy a konyhán nincs ablak, úgyhogy a félszobán keresztül kell szellőztetned. A válaszfal tetején van egy ablak amin keresztül kimegy a szag a hálószobán keresztül. Ezek 1 hónapja 44 millióért mentek, szóval +13% a semmire
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi 13 128GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
? Az "árban" meg az van, ami a hirdetésben látszik, ha ahhoz képest felújítandó, hiányzik, beázott, stb, az mind-mind mínusz, szakiárban.

szerintem jól fog jönni hogy rendben el férjen az ember

a szent Balaton partja hiába rövidebb
.