Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
Szia,
a TV tuner kártyámhoz (Asus P7131 hybrid) gyárilag van infra vevő és persze driver.
Szerinted érdemes időt/energiát fektetni a beüzemelésébe, vagy inkább építeni egy IR vevőt és a "bevált" utat járni? -
kircipeti
senior tag
Hali!
En pont most valtottam a telefonos bluetooth megoldasrol radios taviranyitora (Ati Remote Wonder). Az volt a bajom a telefonossal, hogy kb 2m-re vagyok a geptol, de folyton megszakadt a kapcsolat (ket BT egyseget is probaltam). Ha hivtak, akkor felugrani a billentyuzethez leallitani a filmet, mert addigra a telefonon elment a program. Az akksim par ora alatt lemerult taviranyitokent. Elegem lett belole.
Biztos van olyan, akinek mukodik jol telefonnal a taviranyitas. Eleinte nekem is tetszett, de beleuntam. Most meg szivok kicsit a taviranyitoval
-
kisza25
félisten
nem értem mit vacakoltok infrával, telefonomon pl. van bluetooth és a géphez lehet kapni 1500-2000Ft ért USB-s adaptert több telefonban van távvezérlés funkció
pl. nekem Sonyericsson W610, W300-ban van azt bekapcsolva lehet távirányítani a gépet
Presenter
Madiaplayer
Desktop
ezek közül lehet választani
a Desktop-ot választva az egeret tudjuk távirányítani jobb egér bal egér enter... -
kircipeti
senior tag
Girder-ben keszitek kulonbozo parancsokat es esemenyeket egy adott programhoz, de mindig ossze-vissza tolti be a kulonbozo keszleteket a programokhoz. Valakinet otlet?
-
DEXTERke
tag
.
-
DEXTERke
tag
Udv,
hat nem mai hozzaszolasok vannak a topicban de azert beprobalkozom.
Nekem van egy teve tunerem, a hozzatartozo taviranyitoval tok jol tudom vezerelni a pc-t, egy dolgot viszont nemtudok megoldani. Meghozza a gep bekapcsolasat. (Nem standby-bol felebresztest!)Erre van valami modszer taviranyitot hasznalva?
-
Vagtam
tag
Hello!
Van még ilyen cucc ?
üdv :Tomi
-
Router
őstag
Sziasztok!
A problémám a következő: Winlirc-et szeretném működésre bírni de USB-s infrával+igor pluginnal nem ment se egy redsnake il200 sorosportos infrával nem tudtam belőle semmit kicsikarni. Csak a barkács megoldás jó neki?
ui.: a távirányítómhoz nem tudok kódot szerezni mert ez egy T-online S100-as távkapcs (gondolom a programot ettől még be lehetne tanítani rá mert ugye ez lenne a lényeg)
-
Kernel
nagyúr
Februári hozzászólásom óta időközben sikerült IrDA porton távirányítani a gépet, sőt jó ideje korrekten működik.
Ehhez ebben a topikban az 5. hozzászólás adott segítséget szoftveres szemponból, a hardvert pedig én találtam ki.
Mondjuk, ehhez nem kellett sokminden, egyszerűen csatlakoztattam egy TSOP infravevőt az alaplap IrDA portjára. Egy ilyen TSOP vevőnek 3 lába van: test, +5 Volt tápfesz. és kimenet. A kimenet megy az IrDA bemenetre (Rx), ennyi az egész.
A TSOP vevők kimenete teljesen kompatbilis az IrDA porttal, ugyanis az léteznek például a TDFS IrDA adó-vevők, ezeknek is pont olyan a kimenete: tokon belül egy földelt emitteres tranzisztor kollektora, felhúzó ellenállással, tápfesz. pedig egyformán 5 Volt.
Tehát nyugalmi állapotban 5 Volt van a kimeneten (logikai 1), majd ahogy veszi a jeleket, 0-ba mennek az impulzusok. A BIOS-ban az IrDA portnál a Hi, Lo beállítások erre vonatkoznak, általában az alapértelmezésen nem kell változtatni egyébként.
Aki esetleg nincs otthon a témában: a TSOP vevők szórakoztatóelektronikai készülékekhez vannak kitalálva, egy tokba integrált infraérzékelő-dióda + erősítő, illesztő áramkör.
TDFS, TDFU sorozat: IrDA porthoz való, egy tokba integrált adó és vevő.
TSOP többféle van, az utolsó két számjegy határozza meg a vivőfrekvenciát, pl:
TSOP1730 --- 30 kHz
TSOP1736 --- 36 kHz
TSOP1738 --- 38 kHz stb.
Tehát láthatóan aktív sávszűrő van a tokba integrálva, ettől függ, hogy melyik vevő mely távirányító jelét képes a legjobban venni. Valószínűleg ez a magyarázata, hogy egy ''rendes'' IrDA vevő nem feltétlenül veszi a távirányítók jelét, mivel nem arra van kitalálva. Egyrészt vivőfrekvencia, másrészt távolsági érzékenység szempontjából például. Kivételek persze előfordulhatnak, illetve TDFS IrDA-val én nem is próbálkoztam, inkább csak olvastam róla, hogy másoknak ritkán sikerül összehozni.
Az említett 5. hozzászóláshoz még hozzátenném, hogy segítségével az infraport virtuális COM portként jelenik meg a rendszerben, ez szükséges ahhoz, hogy a WinLIRC stb. vevő programok kezelni tudják. Azonban ezt a viruális portot nem jó például COM2-re állítani, mert ütközés léphet fel a fizikai COM2 porttal, fagyás stb. COM3-ra állítva viszont gond nélkül működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Szimulátor index kar (Logitech, Fanatec, Moza, Thrustmaster, Simagic bázisok mellé) - MT Simtech
- Nitro AN515-58 15.6" FHD IPS i9-12900H RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3549,100% Akkumulátor
- i5 10500/ RTX 2060/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest