- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdigit
addikt
üdv
van egy régi asus 636-os pda-m.gond nélkül fut rajta az igo 8.3.
primot lehet erre pakolni?igaz csak 320x240 a felbontás de állítólag ezt meg lehet oldani.
és úgy működik a dolog,hogy mindkét programot tudjam használni sd kártya cseréjével?
feleslegesen nem szeretnék beruházni. -
Wolfskin
őstag
most esett le. szóval csak a figyelmeztető feliratot iktatja, ki, ami kiírta, hogy a táp lecsatlakozva... a visszaszámlálós menüt nem lehet kilőni?
ha így, akkor működik.azt tudtátok, hogy a 2D/3D váltó gombot hosszan nyomva tartva megjelenik rajta egy repülőgép ikon, és távoli 2D nézetbe vált (olyan áttekintő féle, de csak amikor a jobb oldalon van a sima vagy nem tudom milyen nézetben.)
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
radai
csendes tag
Sziasztok nem tud valaki HP 316-hoz friss térképet mert amit adtak azt nem lehet frissiteni ás az is 2008-as ha valakinek szivessen fogadom
-
potkem
aktív tag
Igo Magyarország térképet lehet külön venni? (Külföldre úgysem megyek)
Mert ha nem túl nagy beruházás, akkor rámennék.
( Most úgyis kellene kártya mivel az Igo Primo frissítés már nem fog ráférni a mostanira.)
Akkor nem kellene külön kiadnom 3000ft-ot kártyáért, hanem megpótolnám és lenne egy ful szoftverem frissítésekkel stb.
Az a baj nem ismerem a térkép szoftvereket. Sokat olvastam róluk, de a vélemények nagyon megoszlanak.
Valakinek tapasztalata?
Mikori a legfrissebb szoftver ami csak Magyarország?
Milyen időközönként van hozzá frissítés ?
Mennyire megbízható a Primóhoz képest?
Mennyibe fájna?
MINDEN INFÓ JÓL JÖN!!!!!!!!!! -
Spark86
csendes tag
Sziasztok!
Van egy (számomra) filozofikus kérdésem. Miért nem lehet bizonyos PNA-kra jogtiszta iGO-t kapni? Javítsatok ki, ha tévedek, de az iGO-t fejlesztő csapatnak nem az lenne az érdeke, hogy minél szélesebb körben elterjedt legyen a termékük, és minél több felhasználó vásárolja meg a boltban, ahol tudtommal nem is lehet kapni? Tuti valami gazdasági indok van a háttérben, amit én nem látok.
-
Wolfskin
őstag
egész jó cikk lett. valamilyen szempontból igaza van a navngo-bnak. így is törik szoftvert, úgy is törnék. de ha forgalomba hoznák végfelhasználói szinten sokkal kevesebb licenszdíjat kapnának a jelenlegi szerződött partnerektől. így meg a jogvédelem költsége is megoszlik a hardvergyártókkal, mert nekik is érdekük a piaci felügyelet.
talán ez lehetne megoldás, ha minden hardvergyártó egyformán licenszelhetné a szoftvert. akkor sem lenn szükség fogyasztói értékesítésre. bár valszeg számoltak a navngo-bál, és csökkenne a pillanatnyi bevétel. ez egy olyan üzletmodell, ami rövidtávon profitmaximalizálásra lett kihegyezve, hosszútáván azonban bedőlhet. de ez a cikkből is kiderül.
-
m.jeno
senior tag
Térképfrissítéssel kapcsolatosan nézz körül a naviextras oldalán.
A legfrissebb Mo térképek a TM-nél és a TA-nál 2010.03. havi, NTQ 2009.12 Q4, de lehet hogy van már 2010-es, csak én nem találkoztam vele.
Frissítés általában negyed, vagy félévente, illetve a össze vissza van.
Ezeket a kérdéseket nem értem?Mikori a legfrissebb szoftver ami csak Magyarország?
Mennyire megbízható a Primóhoz képest?Szoftrvernek a legfrissebb a iGO Primo, de az nem Magyarországra szól.
Micsuda?Magyarországra a TM-es térképek a legjobbk, és a változásokban a legfrissebbek, a Naviextras-ról is azt tudsz venni.
A TA sem rossz, csak a frissítése - mármint az utak, körforgalmak stb. változását sokkal hosszabb idővel követi, mint a TM.Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
potkem
aktív tag
Arra gondoltam hogy nem használom a primot, mivel a sebesség korlátokat nem ismeri.
Ez az Igo Primo teljes Európa, mérete 1,8GB. ( a memo kártyám 2GB)
A kártya ful tele van mert a GPS nem ismeri fel mind a 2GB-ot. Tehát ha lesz majd frissítés tuti nem férne rá. Szóval kártyát kellene vennem a frissítés miatt.Helyette szeretnék venni olyan tiszta szoftvert amely csak Magyarországot tartalmazza.
Tökéletesen ismeri a sebesség korlátozásokat,frissíthető stb.Sajna fizettem már eleget gyorshajtásért.
[ Szerkesztve ]
-
m.jeno
senior tag
A sebbességkorlátokat nem a Primo nem ismeri, henem a MT, próbáld ki TA térképpel vagy akár NTQ-val sokkal pontosabb adatokat mutat mindkettő, a TM-nél úgy néz ki mintha közigazgatási határokhoz kötné a sebességhatárokat
2 GB-s SD kártyán el kell, hogy férjen, minden, csak dobáld le róla amire nincs szüksége pl. nem magyar nyelvi fájlok, nem magyar hangok, ha nem kell külföld - akkor térképek, 3 D épületek....stb. és mindjárt elfér az egyész 700 MB-on.
Ilyen szoftver iGO-ban nem talász, amit önállóan meg tudnál venni PNA-ra.Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
Wolfskin
őstag
térképek.
TM: TopMap
TA: TeleAtlas
NTQ: Navtequtolsó információ szerint melyik a legjobb Magyarország térkép?
érdekes képeket linkelt be PLaci58 az fenti cikk hozzáaszólásaiban. megnéztem a google mapson (térkép+műhold) a TM jobban hasonlít a helyszínre (engedelmével átlinkeltem a két képet)TopMap:
Navteq:
[ Szerkesztve ]
-
sensor060
aktív tag
Sziasztok !
Microsoft szerint a WinCE-t TILOS a végfelhasználó kezébe közvetlenül adni, azaz olyan pna-t, vagy bármit árulni, amin nincsen egy célprogram, amit a felhasználó használni tudna. Ezt a gyártók/kereskedök azzal védik, hogy a pna-k induláskor egy saját kis programot inditanak, amit mindannyian látunk. Ezzel lehet zenét hallgatni, video-t nézni, és persze navigációs szoftvert is inditani.
Az a furcsa, hogy pna-kat lehet ugy Magyarországon kapni, hogy nincsen rajta navigációs soft, azaz kb. annyit tud, mint egy mp4 lejátszó.
Én a navimat (wayteq) ugy vettem, hogy volt rajta IGO (6-os), és elmondták a boltban (MediaMarkt), hogy igen lehet frissiteni késöbb, mert van hozzá támogatás.
Persze ma már tudom, hogy nincsen, ugyanis IGO a mai napig nem létezik pna-ra, csakis a pda-s verzióját lehet megvenni sd kártyán, és igy kaphatok hozzá támogatást, azaz frissitési lehetöséget. Maximum az a cég, aki kereskedelmi forgalomba hozta az eszközt, az tudná frissiteni, de ilyen nincsen, egyedül talán az IconX-nek volt valami hasonló megmozdulása.Átvertek...
Ez igy normális ?
A warezröl csak annyit, hogy ezek a "széthakkolós" emberek nagyon kevés százalékát alkotják azoknak az embereknek, akik igo-t használnak, és van egy sanda gyanum, hogy a sok ujitás, hibajavitás nagyban köszönhetö nekik, persze közvetett módon. Mindenki tudja, hogy ez igy nem legális, mégis jó a cégnek, mert nem Józsibácsi fog rájönni a hibákra, hanem a skin-eket, egyebeket "gyártók". Nem fog tönkremenni a cég. Páran torrenten letöltenek egy filmet, megnézik, mégis milliókat hoz a konyhára, tehát nem kell félteni, hogy James Cameron eladósodik. A Sony már rég elfelejthette volna a Playstation nevet, ha a PS1 nem csinál akkora hirnevet, amekkorát.....naés miért terjedt ennyire ? Szerintem a modchip, meg a cdcopy...
Köszi!
-s- -
sensor060
aktív tag
Hello Bog !
Természetesen olvastam már régebben, ezért mondom azt, hogy sajnos engem átvertek anno, mikor a pna+igo6-ot vettem. Támogatás nincsen, pda-t kellett volna vennem.
Aki egy üres pna-t vesz, az törvényt sért azzal, hogy másolt, warez navigációs software-t tesz fel rá. Az egy dolog, hogy ugymondjam rá van kényszeritve, dehát ez van ma Magyarországon. Szerintem igy nem is lehetne árulni a boltokban, csak software-rel, és odatenni mellé azt, hogy nincsen támogatás, legalábbis igo-hoz.Van egy másik dolog is, ez pedig az emberek butasága. Szoktam pc-ket összerakni ismerösöknek. Mondja mennyi pénzböl, én megveszem a cuccokat, összerakom. Kérdezem töle, hogy akkor milyen operációs rendszer. Hát windoz, jön a válasz, mi más, furcsán néznek ennél a kérdésnél. Ekkor elmondom nekik, hogy a windoz egy fizetös oprendszer, ha másoltat akarsz, akkor törvényt sértesz. Ekkor komplett bolondnak tartanak, és csak nevetnek. Ök azt hiszik, a pc-hez jár a windoz, mivel anélkül nem is lehetne használni.
-s-
-
-
Bálint85
senior tag
Hali!
Érdeklődnék,hogy melyik navigáci szoftver jobb?Igo8 vagy Igo primo
http://www.anandtech.com Élj lazán, ne dolgozz túl sokat, mert egyszer csak azt veszed észre, hogy vasárnap a templomban mindenki énekel, csak te fekszel a hátadon...
-
Jaki2000
aktív tag
A "valósághű" kereszteződés megjelenítés, hogyan jelenik meg? Még csak utalást sem találok rá a menükben.
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.
-
m.jeno
senior tag
válasz bigdigit #289 üzenetére
A beállítások közt van egy olyan, hogy valósághű kereszteződés megjelenjen-é, ha igen, akkor majd ha olyan helyen jársz, ahol az NNG úgy gondolta, hopgy te szeretnél "valósághű" kereszteződést látni, akkor meg fog jelenni a kereszteződés képe - messze a valósághűtől- , de az útvonal nyomvonalát nyomatékosítva mutatja, hú..... ezt a végére még én sem értem, de alényeg, ha mondjuk az M7-es autópályán haladsz Budapest felé, akkor mielőtt letérnél a sztádáról, fog mutatni egy olyan egészképernyős képet, ahol van három sáv és a lehajtó és neked ki lessz festve sárga nyíllal, hogy merre menj!
Szimulációban nem mutat semmi, csak úgy megjegyzen, csak ha ott jársz, akkor és ott.....[ Szerkesztve ]
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.
-
potkem
aktív tag
Ma Budapesten kolbászoltam az Igo Primo-val. Szinte egész nap a belvárosban .
100% -ig meg vagyok elégedve.
Egyszer sem tévedett. -
sensor060
aktív tag
Sziasztok !
Látom kicsit keveredés van, szeretnék segiteni Keresztezödés nézet ügyben:
1. Beállitások/Képi Navigáció/Keresztezödés nézet - ez csinálja az elöre rajzolt(renderelt) képet, ami mindig változik függöen a lehajtás kihajtás elágazás fajtájától, de ez inkább csak autópályákon van (pl. feljáró, lejáró, M1/M7 ahol kettéválik). (TomTom feature például)
2. GJmpp Skin Beállitások/Müszerfal Beállitások/Extra Nagy Következö Manöver Jelzés - ez meg azt csinálja, hogy a következö manöver jelet, ami a bal felsö sarokban, van, azt rakja ki a forduló, keresztezödés, körforgó, stb. elött kicsivel, szinte egész képernyöre. Ennek lehet állitani az idejét, átláthatóságát. Ha jól tudom, akkor ehhez az 1.9-es GJmpp skin kell.
Remélem segithettem kicsit...
-s-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tilos a warez és az ezzel kapcsolatos segítségnyújtás!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.