Hirdetés
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
-
kymco
veterán
Most venni akartam egy szakkönyvet 5.000 Ft-ért. 2 hete gondolkoznak azon gazdasági vezetőim, hogy megvehetem-e a cégnek.... Így megvettem sajátpénzből magamnak....
-
csabika25
aktív tag
-
kymco
veterán
Nézegetni kezdtem a goglin az iso 17799-et, de csurgatott infók végén odajutok, hogy megvásárolható... Nos ez az, amire a cégünk nem fog mostanság költeni...
Ha pld én most bejelentenék egy ehhez köthető tanfolyamot, akkor harakirit követnének el.
Külső tanácsadóra költsünk?
no comment. De ki tudja... felvetem az intézményünk főigazgatójának.... 
Anno az itb.hu ajánlásai alapján írtam át az előző ibsz-ünket, de ahogy most elkezdtem aktuálisabbat keresni, látom, hogy ez a honlap hosszú évek óta nem nagyon bővült, nem nagyon aktualizálódott.
-
csabika25
aktív tag
Szia!
Az ISO 17799 és az ISO 27001-es szabványpár a te barátod. A jó IBSZ-ek ezen alapulnak, és mindent tartalmaznak, amire szükség van. Az 17799-es tartalmazza a teendőket, a 27001 pedig azt, hogy hogyan lehet ebből IBIR-t (Információbiztonsági Irányítási Rendszer) csinálni, illetve hogyan lehet ezt minősíttetni. Attól függően, hogy mekkora a cég, javaslom külső tanácsadó bevonását.
Üdv:
Csaba -
kymco
veterán
UP!
-
kymco
veterán
Eddig könnyű dolgom volt az IBSZ-ünkkel, mert egy zárt relatíve homogén felhasználású inf. infrastruktúra változásaiból adódó dolgokat könnyen lehetett a meglévő IBSZ alapján foltozgatni. De az elmúlt fél évben a hálózatunk részben kinyilt a világ felé, többszintű tűzfalrendszeren keresztűl kapcsolódtunk a világhálóhoz...
És olyan gondok jöttek elő, amikről korábban álmodni sem álmodtam. A titkos adatkezelést eddig jóformán csak floppy-ra kellett korlátozni, és most itt vannak a levelezések, mellékletek, magánlevelek, internetoldalak, letöltések, feltöltések stb, stb...
Személyiségi jogok, munkaszerződésben rögzített IT jogok és kötelességek stb, stb
Kapkodom a fejem jobbra balra...
Mit is kell tartalmazni egy jó IBSZ-nek, mik a buktatói, mire figyeljünk? Ki, milyen tapasztalatokkal rendelkezik, milyen jótanáccsal tud szolgálni?
Remélem építő "beszélgetés" lesz a topicból.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Renault, Dacia topik
- Motoros topic
- SSD kibeszélő
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4125
- Apple iPhone 13 128GB,Vodafone,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

no comment. De ki tudja... felvetem az intézményünk főigazgatójának....