- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
scavy
tag
Üdv!
Optiplex 7040 PC-m van az irodában, most vettem egy Dell S3221QS monitort. (4K, HDCP 2.x -es)
Sajnos a PC ben a videokártya (Intel HD graphics 530) nem támogatja a HDMi 2.0-át, így DP-n van összekötve a moncsival, így tudok 4K 60 hz-en dolgozni. Viszont mind a proci mind a vga karcsúnak tűnik a 4K tartalom lejátszására. Mindemellett ami mondjuk érthetetlen, hogy miért csak 720p-ben jelenik meg bármi Netflixen, legalább az 1080p-nek mennie kellene. (Próbáltam mind MS Edge-en belül, mind a win10 Netflix appal, screenshot: [kép]
Van egy Thinkpad T490 -es notim, azon sajnos ha jól néztem szintén csak HDMI 1.4 van, tehát itt amit olvastam a külföldi fórumokon, hogy egy USB-C --> HDMI 2.0 átalakítót tudnék beszerezni, elvileg ezzel már adottak lennének a feltételek hogy akár win10 alatt a Netflixet 4K-ban vigye, vagy legalább a letöltött tartalmat akadásmentesen ki tudjam dobni a monitorra, mert azért a T490-es procija és VGA-ja (Intel UHD graphics 620) azért izmosabb mint a DELL minipc. A kérdésem az volna itt, hogy bármilyen adaptert vehetek, vagy menjek rá kifejezetten a Lenovo adapterre, aminél mondjuk jóval olcsóbban is találnék. Pl: [link]
Kompatibilis lesz vajon a Thinkpaddel egy HP, vagy egy macbookoknak gyártott adapter? -
scavy
tag
Köszönöm a válaszokat!
-
scavy
tag
Sziasztok!
Megvettem végül a T490-es ThinkPadet, a memóriával kapcsolatban lenne egy fura dolog amit nem értek, bármi útbaigazításért nagyon hálás lennék:
A csatolt képkene látszik, hogy a cmd prompt 2666 MHZ-et mutat a ram sebességére, viszont a feladatkezelő a Winben csak 2400-at, lehetséges hogy a gép nem tudna kezelni a magasabb frekvenciát?
Más: SSD-t szeretnék bele tenni nagyobbat, ellenben minden bolt eddig azt mondta ahol probálkoztam, hogy ők szereléssel nem foglalkoznak. Tud esetleg valaki olyat akik ezt elvégzik? (Ha márkaszervízbe beviszem, ők vajon foglalkoznak ilyennel?)
-
scavy
tag
Nem tudom már sajna szerkeszteni az előző HSZ,t így beteszem a kérdést másképp, kiegészítve:
"Találtam egy majdnem új T490-est, nagyon jó áron, viszont a garancia csak "3 year depot warranty", Angliából származik a gép. Gondolom ettől még a magyar márkaszervízekben ha bármi baja van, beviszem és megcsinálják, az összefoglaló alapján ezt gondolnám, de ha valakinek van praktikai tapasztalata és megosztaná, azt megköszönném. (Ha jól értettem az ÖF.-ban írtakat, akkor hiába is akarnék venni pluszban kiterjesztett garanciát online, az csak Angliában lenne érvényes, MO-n ugyanúgy be kellene vinnem a gépet?)
És egy másik kérdés, a WWAN, én örülnék ha lenne a gépben viszont sajnos nincs, és antenna sincs benne erre a célra, ilyenkor mi lehet jó alternatíva? (a mobil wifin és a macerás 'tethering telefonról' megoldásokon kívül)" -
scavy
tag
Sziasztok!
Találtam egy majdnem új T490-est, nagyon jó áron, viszont a garancia csak "3 year depot warranty", Angliából származik a gép. Gondolom ettől még a magyar márkaszervízekben ha bármi baja van, beviszem és megcsinálják? Valakinek van ezzel tapasztalata esetleg? -
scavy
tag
válasz
vicze #104007 üzenetére
Ne is mondd, ezeket nezegettem napokig, kar hogy mar nem elek Angliaban. Eloszor az amerikai oldalon neztem a carbonokat, majd az angol hivatalos Lenovo oldalon. (Mert van amerikaban es angliaban is ismeros, aki tudna hozni, viszont mivel MO-n nettoban tudok vasarolni, igy meg igy sem eri meg sajnos.)
-
scavy
tag
válasz
vicze #103954 üzenetére
Rendben, köszönöm. Varok meg egyenlore, most 560 bruttoert van vegre olyan kijelzovel, amit szeretnek, ez egyenlore egy picit magas. Januarig ugy sem kell, igy kivarok, hatha valami ujevi csoda folytan lejjebb kusznak az arak.
Update: P43-mat alig találok MO-n, ami van az árban már jóval magasabb az 500 korul mozgo T480/T490 parostol. -
scavy
tag
válasz
vicze #103944 üzenetére
Köszönöm a választ. A T480s-t a beszámolók alapján zártam ki, legalábbis amit a notebookcheck.net oldalon olvastam, és ugye ott a VGA-nál sincsenek opcióim későbbre.
20N2000NHV - most egyenlőre ez a modell a nyerő, de ebbe is még kell plusz ram és nagyobb SSD, úgyhogy 600 alatt nem fog megállni sajnos úgy néz ki.
A WQHD kijelzők mindegyike matt? Nem tudom, talán 14 colon a scaling miatt nem gondolom hogy annyira szerencsés lenne, otthon lesz dokkoló 4K monitorral, illetve filmekre pedig oled TV, így ezért gondolom hogy elég a full HD screen. -
scavy
tag
Sziasztok!
Laptopvásárlás előtt állok, a T490-et néztem ki, mint ideális jelöltet. A tesztek és fórumok alapján viszont szeretném mindenféleképpen a 400 nites 'low-power' kijelzővel megvenni, ez viszont jóval drágább, illetve csak az i7 8565 U-val szerelt, geforce mx 250-es konfiggal jár, legalábbis a magyar boltoknál csak így találtam. (modellszám: 20N2000NHV )
Van esetleg valakinek tapasztalata a géppel? A bővíthetőség hiánya és a beszámolok miatt a t480s-t és a t490s-t kizártam, a 7. generációs Carbon pedig ugyanezzel a configgal sokkal drágább, a t480-as erősen elgondolkodtatott, de ott is a kijelző a problémás számomra. Vártam, hogy hátha majd kifogok egy Black Friday dealt, de sajnos ezeket nem szeretik leárazni.
Konkrétan a két kijelző (250 nites alap FHD, és 400 nites low power FHD) közötti különbség érdekelne, illetve hogy megéri-e a +100 ezer az i7-et és a geforce vga-t. (Játszani nem játszom rajta, 4K filmek viszont menni fognak, illetve némi videószerkesztés is, meg zömmel irodai munka és általános böngészés, stb.)
Illetve hogy esetleg tud-e valaki olyan magyarországi forgalmazót vagy boltot ahol a kijelzőt kicserélik, vagy utólag erre (a 3 év gari megtartása mellett természetesen) van-e lehetőség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/240SSD/Nvidia2GB/Magyar/Excellent)
- Latitude 7330 2-in-1 13.3" FHD IPS érintő i5-1235U 16GB DDR4 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dobozos Lenovo YOGA 7 2in1 ultra7-155h 16gb ddr5 1tb ssd OLED 120hz 2,8K
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest