-
PROHARDVER!
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
Majd mehetünk együtt "asztalt verni", nekem a T500-al nem csináltak semmit, szerintük jól működik, miközben 10 perc ORTHOS-t sem bír ki lekapcsolás nélkül, és akkor a vidkarit még nem is terheltem

(mondjuk az is érdekes hogy a 2 procimag között van 8-10 fok különbség)
Átmeneti megoldásként szintén RMClock: alulfesz+downclock
-
-
lapa
veterán
válasz
Ringman
üzenetére
így visszaolvasva az eddig leírtakat valami mégis rossz odabent. jól értem, hogy max venti fordulat mellett is 94 fok a proci terhelve?
a ventilátor nem egy részecskegyorsító, valószínűtlen, hogy "kicsit" elromlik.
inkább tippelnék arra, hogy a szervizes emberke is behány már a sok csapágyas t61-től, aztán szarik rá lepucolni az eredeti pasztát. nekem ez a művelet annyi időt vett igénybe a gyurmaszerű gyári pasztával, mint az egész szerelés összesen. nem csodálnám, ha fújkálás / wd40 után ugyanúgy vissza lenne rakva az eredeti hővezető lap.
az megint valószínűtlen szerintem, hogy egy új hővetető rosszul lenne berakva. elméletileg lehetséges, hogy a csavarok nem lettek rendesen meghúzva, de azt tényleg relatíve rizikómentesen ellenőrizheted, ha lebontod a bill-t az általad linkelt leírás alapján. odáig nehéz elrontani, a neheze a hővezető kiszerlése de azt meg nem kell ha csak a csavarokat ellenőrzöd.
mondjuk 94 fokos cpu-nál nem áll fent a "nem romlott el". ez már olyan dolog, ami szerintem nem tesz jót az alaplap környező alkatrészeinek a durva hőtágulás miatt.
a többiek majd megmondják, hogy a venti cseréje (azaz az újrapasztázás) jár-e garivesztéssel. ha jól értem nem.
egyébként a szellőző rács tiszta? van egy kompresszor / levegős spray a közeledben, amivel kifújhatod? esetleg száraz pofával tüdőből is meg lehet próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13s 13.3" 16GB 4266MHz / Snapdragon 8CX Gen3 / 100% akkumulátor
- Microsoft Surface pro 7+
- ASUS Zenbook S13 UM5304VA 3K OLED / Intel Core i5-1355U / Intel Iris Xe / 16GB LPDDR5X / 1 TB SSD
- Razer Blade 16 (2025), 16" 2K OLED, Ryzen AI 9 365, 32GB RAM, 1TB SSD, GeForce RTX 5070
- HP ZBook Fury G8 - RTX A3000 - ajándék dokkolóval és laptop hűtővel
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest