Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• vimes

senior tag

válasz Picco #89377 üzenetére

Én is ilyesmi tisztításra gondoltam, amikor megkérdeztem, hogy elég-e egy ilyen. Csak rágugliztam, hogy "thinkpad x220 fan cleaning" és ezt a Lenovo-fórum témát találtam, amiben kb. ezt írták tanácsnak.

Csak mivel zöldfülű vagyok-e téren (nem volt a mostani előtt egy ThinkPad-em se, plusz mióta megvan se csavartam ki rajta egy csavart se), kérdeztem itt meg, hogy ez járható út-e, mivel itt nyilván olyan emberek vannak, akik sokkal jobban értenek hozzá, mint én.

Ránéztem a CPU hőfokokra/ventillátor fordulatszámra is. Üresjáratban kb. 40-45°C, böngészésnél bő 50. Most YouTube-on néztem FullHD videót tesztként szűk 60°C ot mért az AIDA64, de ha valami CPU igényes dolgot csinálok amikor stabilen 60% felett teker a proci, akkor 70 fok simán megvan, olykor 75 is. A legnagyobb hőfok, amire emlékszem (nem most volt) épp nem érte el pár fok híján a 90°C-t, (talán DOTA 2) ekkor viszont ment minden 100%-on. Nem tudom, ezek mennyire magasak, viszont most nem terveztem pasztázást.

De mindenféleképp elolvasom a hardware maintenance manualt először, plusz megkuksizom a cpu fan-t is, hogy mi újság vele, ha másért nem, a pasztázás miatt, mert ha arra kerül a sor, azt majd saját kezűleg megcsinálom. Azért kérdeztem rá, mert őszintén megmondom nem akartam túl sokat szerelni, és ez pont jó lenne/lett volna.

Btw. azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy a gyári 160GB-os gyári HDD ér-e még valamit? A Hard Disk Senitel szerint 100%-os a kondíciója, de meguntam a hosszú boot-időket (emlékszem régebben itt is kérdezgettem, hogy mennyire normális a boot-időm), főleg, hogy mikor elkezdem akkumulátorról használni a gépet, előfordult már 1 perces fekete képernyő is, ezért mikor időm lesz, ki is cserélem SSD-re. Vagy jobban járok, ha leformázom, és elteszem inkább tartalékba?

Új hozzászólás Aktív témák