Hirdetés
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Micro Four Thirds
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autóhifi
- A VRAM sávszélesség titka: tényleg ez a teljesítmény kulcsa?
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- Impozáns lesz a következő Intel CPU generáció csúcsmodellje - is
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vimes
senior tag
Én is ilyesmi tisztításra gondoltam, amikor megkérdeztem, hogy elég-e egy ilyen. Csak rágugliztam, hogy "thinkpad x220 fan cleaning" és ezt a Lenovo-fórum témát találtam, amiben kb. ezt írták tanácsnak.
Csak mivel zöldfülű vagyok-e téren (nem volt a mostani előtt egy ThinkPad-em se, plusz mióta megvan se csavartam ki rajta egy csavart se), kérdeztem itt meg, hogy ez járható út-e, mivel itt nyilván olyan emberek vannak, akik sokkal jobban értenek hozzá, mint én.
Ránéztem a CPU hőfokokra/ventillátor fordulatszámra is. Üresjáratban kb. 40-45°C, böngészésnél bő 50. Most YouTube-on néztem FullHD videót tesztként szűk 60°C ot mért az AIDA64, de ha valami CPU igényes dolgot csinálok amikor stabilen 60% felett teker a proci, akkor 70 fok simán megvan, olykor 75 is. A legnagyobb hőfok, amire emlékszem (nem most volt) épp nem érte el pár fok híján a 90°C-t, (talán DOTA 2) ekkor viszont ment minden 100%-on. Nem tudom, ezek mennyire magasak, viszont most nem terveztem pasztázást.
De mindenféleképp elolvasom a hardware maintenance manualt először, plusz megkuksizom a cpu fan-t is, hogy mi újság vele, ha másért nem, a pasztázás miatt, mert ha arra kerül a sor, azt majd saját kezűleg megcsinálom. Azért kérdeztem rá, mert őszintén megmondom nem akartam túl sokat szerelni, és ez pont jó lenne/lett volna.
Btw. azt meg tudja nekem mondani valaki, hogy a gyári 160GB-os gyári HDD ér-e még valamit? A Hard Disk Senitel szerint 100%-os a kondíciója, de meguntam a hosszú boot-időket (emlékszem régebben itt is kérdezgettem, hogy mennyire normális a boot-időm), főleg, hogy mikor elkezdem akkumulátorról használni a gépet, előfordult már 1 perces fekete képernyő is, ezért mikor időm lesz, ki is cserélem SSD-re. Vagy jobban járok, ha leformázom, és elteszem inkább tartalékba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog zephyrus g15 4K kijelző
- ASUS ROG Flow X13 GAMER GV301QC-K6082T 13.4"120Hz Touch/3K Ryzen9 5900H 16/1TB SSD RTX3050, Üzletből
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- REFURBISHED és ÚJ - DELL Thunderbolt Dock WD22TB4 (210-BDTD)
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i7-11850H T1200 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Samsung Galaxy A54 5G /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia /
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S24+ / GyáriFüggyetlen / 12/256GB / 12Hó Garancia
- Nagyakkus, mobilnetes - Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő