Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
"A Dell amúgy a D620/630-ba olyan trackpointot rakott, amivel elvileg lehet klikkelni"...
na vegre megtalaltam ezt a kommentet
FreeBSD-n nem tudtam rendesen allitani a trackpoint erzekenyseget, ezert felturtam a netet, es talaltam egy Trackpoint Engineering Specification cimu doksit.. ebben irnak egy press to select nevu funkciorol; mikor olvastam, beugrott, hogy valaki irta, hogy a Dell-ek pockevel lehet klikkelni..
azt vettem ki a szavaidbol, hogy ThinkPad-en nincs ilyen funkcio, ezert is irom ezt a kommentet (ha esetleg felreertettem, akkor bocs, es nem kell tovabb olvasni
)
egy kis hekkeles/kernel forgatas utan sikerult beizzitani a dolgot*, es egesz hasznalhatova lehet tenni, csak sok parametert lehet birizgalni, es nem is mindegyiknel tiszta, hogy pontosan hogyan is kell kihatnia a pocok viselkedesere..
*sot, olyat is lehet, hogy mozgatod a kurzort, es pl. egy ikon felett hirtelen elengeded, akkor kijeloli azt..mas: most emiatt a trackpoint-os dolog miatt visszaolvastam, es lattam, hogy nem reagaltam par kommentre.. bocs mindenkitol, pottyet el voltam havazva.. kicsit megkesve most valaszolok

bwoay (#8241): nem jo muri, mert amikor a t400s-hez kellett nyulnom, tok visszataszito volt, hogy olyan hatalmas, mar-mar tepsi
ja, es a #8286-ra: kosz 
sheratan (#8242): jepp, a nagyobb teljesitmenyu, szarabb minosegu gepeket jobban kapkodjak a nepek.. de fel a fejjel, az enyemet is elvittek, tuti elkel az a d630..
evone(#8243): nem szeretek tobb gepet hasznalni.. van egy, amin mindenem ott van, nem kell szinkronizalni, stb..
-
taltos
senior tag
Csak nem értem mi lehet egy trackpointban rossz.
Egyébként nekem nagyon tetszenek ezek a multitouchos tapipad újítások. Kurzort irányítani én sem szeretek vele, de amikor böngészgetek, lapozgatok, nagyítgatok, kicsinyítgetek stb., akkor azt sokkal kényelmesebb multitouchos tapipadon csinálni (ráadásul futurisztikusabb is
.Egyébként egy csomó érdekes újítást be lehetne vezetni. Pl. ha lenne a trackpointban érzékelő, hogy mikor érinted meg, akkor meg lehetne csinálni hogy a g és a h gombok mondjuk clickként működjenek.
Na jó, nem álmodozok, a Lenovo mostanság úgysem ilyen irányba mozdul.

Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blade 15 Advanced (2019) Rtx 2080 OLED Touch 4K - újszerű
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- ASUS ROG Flow Z13 (2025) GZ302EA-RU004W - 3 év garancia - GYÁRI, MAKULÁTLAN ÁLLAPOT!!
- Eladó Dell G5 Laptop
- HP ELITEBOOK X360 1030 G4 i5-8365 4G/LTE SIM, 16G/250G Ultravékony Noti, üzletből, garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3234
- Nokia 4.2 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

.