- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Mini-ITX
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sghc_toma
senior tag
"A Dell amúgy a D620/630-ba olyan trackpointot rakott, amivel elvileg lehet klikkelni"...
na vegre megtalaltam ezt a kommentet
FreeBSD-n nem tudtam rendesen allitani a trackpoint erzekenyseget, ezert felturtam a netet, es talaltam egy Trackpoint Engineering Specification cimu doksit.. ebben irnak egy press to select nevu funkciorol; mikor olvastam, beugrott, hogy valaki irta, hogy a Dell-ek pockevel lehet klikkelni..
azt vettem ki a szavaidbol, hogy ThinkPad-en nincs ilyen funkcio, ezert is irom ezt a kommentet (ha esetleg felreertettem, akkor bocs, es nem kell tovabb olvasni)
egy kis hekkeles/kernel forgatas utan sikerult beizzitani a dolgot*, es egesz hasznalhatova lehet tenni, csak sok parametert lehet birizgalni, es nem is mindegyiknel tiszta, hogy pontosan hogyan is kell kihatnia a pocok viselkedesere..
*sot, olyat is lehet, hogy mozgatod a kurzort, es pl. egy ikon felett hirtelen elengeded, akkor kijeloli azt..mas: most emiatt a trackpoint-os dolog miatt visszaolvastam, es lattam, hogy nem reagaltam par kommentre.. bocs mindenkitol, pottyet el voltam havazva.. kicsit megkesve most valaszolok
bwoay (#8241): nem jo muri, mert amikor a t400s-hez kellett nyulnom, tok visszataszito volt, hogy olyan hatalmas, mar-mar tepsi
ja, es a #8286-ra: kosz
sheratan (#8242): jepp, a nagyobb teljesitmenyu, szarabb minosegu gepeket jobban kapkodjak a nepek.. de fel a fejjel, az enyemet is elvittek, tuti elkel az a d630..
evone(#8243): nem szeretek tobb gepet hasznalni.. van egy, amin mindenem ott van, nem kell szinkronizalni, stb..
-
taltos
senior tag
Csak nem értem mi lehet egy trackpointban rossz.
Egyébként nekem nagyon tetszenek ezek a multitouchos tapipad újítások. Kurzort irányítani én sem szeretek vele, de amikor böngészgetek, lapozgatok, nagyítgatok, kicsinyítgetek stb., akkor azt sokkal kényelmesebb multitouchos tapipadon csinálni (ráadásul futurisztikusabb is
.
Egyébként egy csomó érdekes újítást be lehetne vezetni. Pl. ha lenne a trackpointban érzékelő, hogy mikor érinted meg, akkor meg lehetne csinálni hogy a g és a h gombok mondjuk clickként működjenek.
Na jó, nem álmodozok, a Lenovo mostanság úgysem ilyen irányba mozdul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest