-
PROHARDVER!
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
válasz
ro_bert17
üzenetére
volt pont erről szó nemrég a topikban. az intel ssd-i <0,2w-ot esznek, ha épp nem csinálnak semmit. ez a gépidő jellemzően 95%-ra igaz. teljes sebességű lemezműveleteknél (mondjuk lemásolsz valamit ugyanoda) fogyaszt 2-3w-ot (bár ezt is túlzásnak érzem, de mondjuk ezt). fontos látni, hogy a hdd akkor is pörget, ha nincs művelet.
namost mivel a fogyasztás mind hővé alakul, az ssd átlagosan sokkal kevésbé fog melegedni, mint egy hdd. engem a t61-ben rohadtul zavart a 7200-es vinyó, napi 8-10 órában fűtötte a csuklóm belső oldalát. utána az intel ssd-vel gyakorlatilag hideg maradt a csuklótámasz, komolyabb fájlműveleteknél meg belangyosodott. ilyenkor a hdd már fájdalmasan meleg lett.
-
törölt tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
nekem használható teljesen ölben is, igaz olyankor nem szoktam nagyon hajtani, de nem is melegszik annyira, mint akár előtte a D630-am (igaz abban quadro nvs135 volt, nem integrált vga).
az a baj, hogy egyelőre egy 512-es ssd kb annyiba kerül, mint az egész gépem volt egy éve, szóval nem igazán alternatíva sajnos... pedig nagyon szívesen kiadnék rá egy kisebb összeget. mondjuk a negyedét.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Desert -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3945, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest