- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyomtató topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
válasz
SpeedR #16048 üzenetére
Elég durva mocsok tud összegyűlni a billentyűk alatt, a hajszálaktól a morzsán át minden. Tehát a tisztítás alatt azt értem, hogy kitakarítod alóla a dzsuvát
Nem nagy kunszt a dolog, nem kell félni tőle. Szerintem nincs rendesen a helyére pattintva, azért nem áll egyenesen.
-
^Clown
addikt
válasz
SpeedR #16028 üzenetére
Első körben pattintsd ki a helyéről, tisztítsd meg a szerkezetet. Ha nem lesz jó, akkor szerintem felesleges kidobni az egész billentyűzetet, eBay-ről lehet rendelni 1-1 billentyűt is. Igaz, nem olcsó, de olcsóbb, mint egy komplett bill.
-
audi100td
nagyúr
válasz
SpeedR #15669 üzenetére
Esetleg moddolt BIOS? Nem tudom milyen TP-d van...
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
SpeedR #13240 üzenetére
Nem annyira a teljesítménytől, mint inkább az Intel által a driver-be beleírt korlátozásoktól függ szvsz. Az ATI azért ilyeneket nem csinált.
WD3200BEVE teljesítményével, sebességével kapcsolatban itt találtam infót:
"This drive is almost identical to the 160GB version in every way except areal density. Because of that it gave the fastest HDD performance that I've seen in 2.5 inch size, close to the Transcend SSD for sequential. Understandably it loses out in random since the SSD has no heads to move."
(sjthinkpadder 2009. augusztus 8-i post-ja)
Egyébként használtam én is két HM160HC-t is, nem volt velük különösebb gondom, de a WD érzésre gyorsabb valamivel náluk.
-
Tim82
félisten
válasz
SpeedR #13237 üzenetére
Nem meglepő, a T4x-ek - a T43 integrált VGA-s modelljeit leszámítva - dedikált ATI GPU-val rendelkeznek, amelyek ilyen téren messze maguk mögött hagyják a GMA950-et.
A vinyóra: WD3200BEVE a legjobb, leggyorsabb és egyben legdrágább is. A T23-nál már nem áll fenn a 128 GB-os korlát, így tudja kezelni. Mindenesetre ha 80 GB körüli méretben gondolkodsz, 7200rpm-es Hitachi vinyók szoktak lenni időnként a Hardveraprón.
-
ixtom
tag
válasz
SpeedR #13110 üzenetére
Ha jól tudom T42-be az M765-ös (2.1GHz, FSB 400)
T43-ba az M780-as (2.26GHz , FSB 533) a legnagyobb, ami belemegy.Más:
T43-ban, ha SATA Ultrabay-ben lévő vinyóról/SSD-ről megy az OS, akkor is jelentkezik az "Error 2010"?
-
Tim82
félisten
Egy T41p tulajdonosaként, amelyik fokozottabban ki van téve ennek, mégis a nálam lévő több mint két éve hibátlanul működik, én sem reszketek különösebben.
Csak... hogy is mondják ezt hivatalos megfogalmazásban?... a teljes körű tájékoztatáshoz a BGA-hiba lehetőségére való figyelmeztetés is hozzátartozik.
-
Tim82
félisten
Magában a konfigban nincs nagy különbség (az Extreme Graphics vs. Radeon 7500 különbség elhanyagolható office + net + filmnézésnél), a T40 jobb, de a dedikált VGA miatt lehet később BGA-hiba. USB-t azért mindkettőnél kell tesztelni.
Én a T40-et venném, könnyebb + több extra. Az R50e egyetlen előnye szvsz az integrált graf., a fent említett lehetséges BGA-hiba miatt.
-
mv
aktív tag
Szerintem elírás, az average latency és az access time értékeket keverték össze. Elérési időnek kb ~12ms a reális érték mindkét meghajtónak.
Én a HM160HC-t venném, kb 2000Ft és 40GB különbség van a kettő között, ráadásul a HM160HC-ban egy 160BG-os tányér van, gyors és halk.
-
mv
aktív tag
Üdv!
T42-be ezt venném: Samsung SpinPoint 160GB (HM160HC).
Egy tányéros vinyó, gyors és halk. Ez a kapható leggyorsabb 2,5"-os ide-s vinyó, az ára kb 12000Ft.
-
Én egy Samsung HM121HC-t használok, nagyon halk, és a gyárinál sokkal gyorsabb. Ugyanazt a Win7-et raktam át rá, ami a kicsin volt, és sokat gyorsult a progik indítása, és a leállítás is.
120 gigás. Most jó ideje a hasamon pihen, HL2-t játszottam, szóval a proci izzadt, de a vinyó 35 fokos. Szerintem simán jó.ui.: Én is SSD-ben gondolkozom, de tényleg elég drágák még. Viszont nagyon megszerettem ezt a kis gépet, és nem félek költeni rá, ha lesz mit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 450 Gen8 Intel Core i5-1135G7 (11.Generáció)
- HP ZBook Firefly 16 G19 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1255U 32/512 FHD+ Nvidia T550 4GB
- Lenovo Thinkpad T14 -50% 14" Brutál AMD Ryzen 5 PRO 4650U 6Magos 16GB 512GB SSD FULLHD IPS MATT
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Érintős Laptop 14" -60% i5-1250P 12Mag 32/512 FHD+
- Lenovo Thinkpad T14s Gen1 - I5-10210U/16GB RAM/256GB SSD /Win11 - magyar billentyűzet - szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest