Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ^Clown

    veterán

    LOGOUT blog

    Már baromira idegesített, hogy a space és a bal ctrl gombjaim az X41-en csálén állnak (az alsó felük nem volt szintben, felfelé álltak). Megnéztem, hogy az eBay-ről pontosan mennyiért is lehetne hozzájutni új gombokhoz. Majdnem 5$ darabja, plusz 2 dolcsi szállítás. Kicsit sokalltam, ezért túrtam egy leírást, hogyan is kell szakszerűen kiszedni a billentyűket:

    1.) a billentyű bal felső sarkánál kezdjük a műveletet. Óvatosan benyúlunk a billentyű sarka alá, majd óvatosan felfelé, illetve picit magunk felé húzzuk a gombot. Közben a jobb alsó sarkát megtámasztjuk. Amikor kattanó hangot hallunk, elengedjük, itt végeztünk :)
    2.) ugyan ezt a műveletet a billentyű jobb felső sarkával is végezzük el.
    3.) kivesszük a gombot a helyéről.

    Visszaépítettem szépen mindkét billentyűt, nagyon jó lett. Magával a billentyűmozgató mechanikával jó sokat lehet szívni, ha az ember nem jegyzi meg, hogyan is volt eredetileg. Érdemes lefényképezni!
    Egyedül a space gomb nem tetszik, ugyanis valamiért el van görbülve/vetemedve. A két széle felfelé "kunkorodik" egy kicsit, plusz kicsit hangos, de nem vészes, kibírom.

    Van egy gyanúm, hogy már az X4x széria esetén is léteztek más-más billentyűzet-típusok. A másik két családi X40-ben 100%, hogy másik fajta billentyűzet van. Sokkal simábban, pontosabban járnak a gombjaik, pedig az egyik X40-en már ki vannak fényesedve a gombok, annyit használták korábban. No mindegy, ez van, így is nagyon jó :)

    Más: megrendeltem a 2 portos USB 2.0 Hub to CardBus PCMCIA adaptert, 7.98$-ért. remélem még Karácsony előtt itt lesz, ha van rá igény, beszámolok róla.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák