- Canon MILC: EOS R és M topik
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen DVD-írót vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Játékosok asztalára: MSI MPG 271QR X50 monitor tesztje
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Projektor topic
- Fujifilm X
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashy
veterán
Jó, nem vitázok, hiszek a szememnek meg a benchmarkoknak. Amit én használok, az hyper-threading mellett mással futtatva _érezhetően_ és _kimutathatóan_ is lassítja a rendszerem, míg kikapcsolt hyper-threadinggel mérhetően gyorsabb. A buta winxp nem jól kezeli a prioritásokat ht mellett és be sem állítható neki, hogy jól használja. Minek raroljak és játsszak egyszerre ? Nem vagyok én nő, hogy egyszerre kétfele figyeljek és a processzorom is figyeljen egyvalamire, de arra tényleg.
najó azér a nők is csak a hülye reklámban tudnak ám egyszerre több dologra figyelni, ne hidd el

-
Flashy
veterán
Azt tapasztaltam, hogy vannak alkalmazások amik HT
n esetben 50-60 %-ot használnak(pl CCE). AMD-vel ez 100 % volt. Az egy másik dolog, hogy 2x olyan gyors még így is az enkódolás, mint 1600+-szal, de ha elindítok még egy CCE-t akkor jön ki, hogy mi is a jó benne. A procihaszn 85-95 % és a két CCE Majdnem uolyan sebességgel kódol mintha 1 menne. pl:1 film:1óra-----2film:1.5 óra. És mellette még tudok filmet nézni nem úgy mint AMD-vel.a százalékos procihasználattal azért vigyázzatok, azt az oprendszer mondja. lehet hogy mivel csak virtuális dualproc, 50%ot ad, mert azt hiszi hogy a 2 proci közül csak az egyik megy, holott az tkp 1 proci és teljesen ki van használva.
-
Flashy
veterán
de ezt még másnap megcáfolták ha jól emlékszem, mégse lehet feltenni az SP2-t illegálisra.
-
Flashy
veterán
-
Flashy
veterán
-
Flashy
veterán
Flashy: LOL

esküszöm nem értem. hagyjátok már a francba a kib. benchmarkokat, nem értitek, hogy egy nyamvadt ponttal sem fog többet hozni?? nem ez a lényege! belinkeltem cikket is, nem tudtok olvasni vagy mi van? intel-től: Bővebben: link
ez kb olyan, minthogy visszaviszem a porschémet a kereskedőhöz, mert vízbe tettem és elmerült...de annyiban igazuk van, hogy muszáj hogy a hatása kimutatható legyen bencsmarkkal is, az hogy ''én úgy érzem gyorsabb'' nem bizonyíték, mégiscsak műszaki emberek vagyunk. csak általában rossz bencsmarkra hivatkoznak.
kicsit hasonló a dolog mint a cache. irok olyan programot, ami maximálisan kihasználja a cache tulajdonságait, és ugyanezen program nagyon kis változtatása (néhány integer csak) agyonvágja és teljesen kiküszöböli a hatásait, mintha ott se lenne. most akkor a cache jó vagy nem? minden dolog csak annyira hasznos amennyire (ki)használják...
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
-
Flashy
veterán
-
Flashy
veterán
pont most találtam meg énis az Inteles leírást

Each logical processor maintains a complete set of the architecture state. The architecture state consists of registers including the general-purpose registers, the control registers, the advanced programmable interrupt controller (APIC) registers, and some machine state registers. From a software perspective, once the architecture state is duplicated, the processor appears to be two processors. The number of transistors to store the architecture state is an extremely small fraction of the total. Logical processors share nearly all other resources on the physical processor, such as caches, execution units, branch predictors, control logic, and buses.
na. most már világos. csak a környezetleírók és az általános célú regiszterek vannak duplázva. viszont multiprogramozott oprendszer ha rendesen használja a HT-t, nemá hogy lassabb lesz mint kikapcsolva... -
Flashy
veterán
-
Flashy
veterán
hyperthreadingnek nem az a lényege, hogy 2 seti egyszerre gyorsabban fut, mint 2 seti egymás után. csak 1 processzorod van, és csak az oprendszer látja 2-nek.
a hyperthreading arar való, ha 2 különböző dolgot futtatnál egymás mellett, és az egyik megszakítást használ, pl az én cd olvasóm, mikor lemezt pakolok bele, megállítja a gépet vagy 5 mp-re. na ez nem fordul elő hyperthreading-gel. vagy floppí formászás közben nem szaggat az egér, videó tömörítés közben játszhatsz rendesen, stb...én úgy olvastam hogy a prociban meg van duplázva minden végrehajtóegység és a hozzájuk tartozó állapotregiszterek és általános célú regiszterek, és a 2 egységen a 2 thread párhuzamosan fut. az igazi dual processzortól a közös memória és cache kezelés és az utasítás prefetch különbözteti meg. ebből mi az igaz?
-
Flashy
veterán
de ha SP1 nélküli XP tényleg nem kezeli rendesen akkor fölösleges az egész vita, Esmein meg fölöslegesen blamálja magát

-
Flashy
veterán
lehet, csak külön könyvtárba kell tenni asszem hogy külön fileokkal dolgozzanak.
próbáld már ki 2 setit indítani légyszi, mennyivel nyomják összesen. kíváncsi vagyok.
[Szerkesztve] -
Flashy
veterán
2 processzorod van, egész más a prioritások kérdése. 2 setit kéne indítanod, mindegyik kapna 1-et és le lenne terhelve a géped.
-
Flashy
veterán
eh, kár beléd a zokszigén
az Intel csinál neked egy dual magos procit, a mai megfizethető csúcstechnika csodáját, te meg lefikázod és nem akarod használni... 386ra kéne kényszeríteni az ilyet, majd ott megtanulná tisztelni a technológiát 
más: próbálja már ki valaki rendes oprendszer alatt hogy hogy teljesít! vagy legalább SP1-es XP alatt. Novell Netware alatt is 2 teljes processzornak látszik és ''stop processors 1'' paranccsal ki tudom kapcsolni a másodikat
gondolom akkor nem ütemez rá.
szerintem az nyilvánvaló hogy egy 1threades benchmark rosszabb memóriaelérést fog adni, pont azért mert a 2 thread verseng a memóriáért és a cacheért. ez a HT bottleneckje. de cserébe kapsz 2 teljesen párhuzamosan futó szálat. -
Flashy
veterán
HT-vel 2 rosszul megválasztott thread agyonvágja a cachet és állandóan keresztbetesznek egymásnak. így lehet lassabb.
-
Flashy
veterán
nem hiszem. egy prociban nem lehet átrendezni hogy melyik rész mit csináljon, mindennek megvan a funkciója. esetleg a 2 rész ugyanazt csinálja szinkronban, bár itt bejön a konzisztencia kérdése, meg hogy nemigen van értelme.
-
Flashy
veterán
ha HT-t kikapcsolom akkor az egyik félproci teljesen inaktív? gondolom igen, mert mit tudna mást csinálni. ez esetben viszont ha az oprendszer támogatja akkor érdemes bekapcsolni. a memóriaelérésben lesz lassabb és a cache-et 2 ügyetlen thread agyoncsaphatja, de attól függ mi fut éppen.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen DVD-írót vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lightyear - befektetési app
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Intel i7 - 8700K 3,7GHz - LGA 1151 - OEM
- Félkonfig! 5800X3D (2027.01-ig garis) - Asus B450f Strix Gaming - Hyperx Predator 32GB 3200MHz CL16
- BESZÁMÍTÁS! AMD Threadripper 3960X + Asus Zenith II Extreme garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- AKCIÓ! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Xiaomi 13 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

n esetben 50-60 %-ot használnak(pl CCE). AMD-vel ez 100 % volt. Az egy másik dolog, hogy 2x olyan gyors még így is az enkódolás, mint 1600+-szal, de ha elindítok még egy CCE-t akkor jön ki, hogy mi is a jó benne. A procihaszn 85-95 % és a két CCE Majdnem uolyan sebességgel kódol mintha 1 menne. pl:1 film:1óra-----2film:1.5 óra. És mellette még tudok filmet nézni nem úgy mint AMD-vel.