- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
Mondj 2 számításigényes és 2 perifériaterhelő alkalmazást, amit nap mint nap egyszerre kell futtatnod.
Ha tényleg többfelhasználóssá lehetne tenni a gépet, akkor azt mondom oké, van benne ráció, de könyörgöm, ki futtat egyszerre bechmarkot, vírusírtót, játékot és setit ?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Nem látom értelmét a 2 magnak sem, mint olyan, lehet én nem vagyok elég power user. 4 processzoros gépet meg ki a jóistennek a ...sza használ egy ilyen oprendszerrel, ahol még azt sem lehet megmondani rendesen, hogy 3. processzor 13-as prioritás. Linux alatt látom értelmét ill kiszolgálóként, de otthonra már 1 ről 2 processzora sem érdemes szerintem, csak azért hogy jobban pörögjön a rendszer. Tudom most ez a csúcstechnika, de az intel árszabását tekintve nem hiszem hogy sznobizmuson, illetve teljes mértékű kihasználáson kívül bárki ilyet venne a gépébe 1.5-2x drágábban. Egyszerűen az otthoni user ráér kivárni 1 órát mig bekódolódik a film, vagy vesz bikább vga-t ha szaggat a játék. Netezésre meg egy 1 gigás duron is bőven jó.
[Szerkesztve] -
heihachi
addikt
Minek? Szinte már minden elhangzott, amit tudni érdemes, ami meg nem hangzott el, arról meg dobtak linket
De mivel kérdezted, és nem akarok a levegőbe beszélni:
Olyan mintha két processzor lenne? Meg kétszer gyorsabb? Még optimális esetben sem lehet kétszer gyorsabb, mert nincs két processzormag két memóricsatorna, két vezérlő északi híd, két wincseszter két külön csatornán. Hatékonyabb belső erőforrás kihasználás. Ennyi.
A prioritásokat ezesetben nyilván másként kell kezelni, mert mi értelme sorba állítani őket, ha úgysem sorban hajtódnak végre? De mondom, minden ott van a linkeken. Én sem vagyok Intel mérnök... -
zfarkas
senior tag
-
Flashy
veterán
de annyiban igazuk van, hogy muszáj hogy a hatása kimutatható legyen bencsmarkkal is, az hogy ''én úgy érzem gyorsabb'' nem bizonyíték, mégiscsak műszaki emberek vagyunk. csak általában rossz bencsmarkra hivatkoznak.
kicsit hasonló a dolog mint a cache. irok olyan programot, ami maximálisan kihasználja a cache tulajdonságait, és ugyanezen program nagyon kis változtatása (néhány integer csak) agyonvágja és teljesen kiküszöböli a hatásait, mintha ott se lenne. most akkor a cache jó vagy nem? minden dolog csak annyira hasznos amennyire (ki)használják...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamescom 2025: Limitált szériás Godlike X lap és más finomságok az MSI-nél
- Milyen egeret válasszak?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Távcső topik
- Robotporszívók
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest