Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
No srácok, Taiwan már megvan, ideje a Finnek nyomába eredni, az már nagyobb falat lesz!
HGyu
-
kop8
őstag
Üdv!
A hwbot-on azért vagyok a felső listában mert csináltam már extrém tuningot?
Nem értem miért van kettő lista....
-
Johni5
őstag
Vantag-ra toljatok már valamit csapattagok!Én ennyit bírtam.
A többi a tiétek. 
-
tom_tol
addikt
nem tudom hogy hova írjak, de mivel ide járnak hozzáértők így aztán ide
van nekem egy asus580-am ami behalt
a következő kérdésem lenne
a bios chip SO lábán 1400mV-t mérek ami alighanem nem egészen normális
a vgpu, vmem nagyjából 0 V
szvsz meghalt a chip
a kérdésem pedig az lenne ha így összekötöm egy másik 580 bios chipjével akkor megölöm azt is és tud valaki szerezni egy ilyet PM25LD010
kösz -
04ahgy
nagyúr
Gyűjtünk még (Magyarország szinten) 70 pontot, és a nagy alaplapgyártó nemzetet, Taiwant lehagyjuk a Country League-ben.
Én rajta leszek az ügyön. 
HGyu
-
triklin
tag
Nos, tegnap volt egy kis időm újra szerencsétlenkedeni, de egy dolog még nem világos.
Sm2 limitet megoldottam, most már minden egyes mhzel gyorsul (na) ha tudnék feszt adni a gpu-nak. Vagyis feszt adni is tudok, de ahogyan adok neki és emelek akár 2 mhz-et is mindig kifagyok gt2-ben. Többféle programmal próbáltam (att,riva,gputool,aftreburner) de vagy nem enged 1,35v fölé menni (még a moddolt ab se) vagy ha enged, akkor minden esetben kifagy a gt2. Gondolom a nem ref kártya hátránya. Hogy milyen fesz-szabályzó van rajta nemtudom, de gondolom nem volterra mint a refeken. Orvosolható a probléma? (szoftveresen, ha lehet
)
Jól feltételezem, hogy a fagyás illetve a fesz-emelés összefügg?
Tudom minden szösszel idejövök, de na...

Köszönöm.
Üdv. -
helkis
veterán
válasz
subaruwrc
üzenetére
a másikban ligában is helyreállt a rend..

helkis`s Profile
Enthusiast League
Country: Hungary Team: 3Dmarkillers
Worldwide: #8 out of 15277 in Enthusiast League
National: #1 of 101 in Hungary Enthusiast League
Team: #1 of 6 in Enthusiast Leagueha sikerül felkúsznom Ww1-re, akkor kiváltom az OC jogsit..

-
ffodi
veterán
Mi ez a Reported opció a "menüben"? Berakott oda pár eredményt, hogy nem felel meg a szabályoknak....és miért nem? Mert nincs kép hozzá..........
2011 június előtt készültek, akkor még nem kellett, most hogyan pótoljam utólag? -
04ahgy
nagyúr
Fix in progress for HWBOT rankings and leagues.
Röviden, frissítettek valamit a kalkulációkat végző motoron, és ez balul sült el. Tévedésből 20-nál több HW eredményt is elkönyvelt a végelszámolásnál. Folyamatban a javítás.
HGyu
-
helkis
veterán
én is most pillantottam rá, 1200ponttal vezetett most meg 680..

gondolom valamilyen sorrend szerint végigkonvertálja a user-eket a script, szvsz 3nap múlva már nem lesz benne régi értékeléses eredmény (talán ezért vannak másol elöl most), ahogy nézegettem a pontok alakulását, szvsz most inkább azok járnak/tak jól, akik sok-sok hardvert tesztelnek, nem feltétlenül az elért magas pont a nyerő.. de majd kialakul.. -
jones965
Modder
csodálkoztam is reggel,mert teljesen más pontszámokat találtam, mint mikor kilistázott az éjszaka
-
tom_tol
addikt
nyilván sok pont veszett mert már nincsenek meg a hw.-k és nem lehet pótolni
vagy beteszek más képeket de az meg nem túl sport -
jones965
Modder
A dobogót már elértem.

-
triklin
tag
Csatlakoztam már, de mivel nem publikáltam még eredményt, így nem ír csapattagnak sehol.
Még nem teszem fel, hátha tudok javítani, nem sürget még az idő, csak azért kérdeztem, hogy így szabályos-e. átszik-e minden aminek kell?.1,65v?
Akkor gondolom 1,4 - 1,425v nem árthat neki ha figyelek a hőfokra.Köszönöm.
-
triklin
tag
Így megfelelne a cup-ra egy eredmény? (kép + url) Sajnos eredeti key nélkül...
Még játszok vele egy kicsit, funnak jó...
(bár annyi nyűgje van... 570 felett hal az imc, cl2,5 ben nem kezeli a lap a ramot, cl2 ben "csak" 500 at megy a ram, de ehhez meg nincs megfelelő szorzó/fsb/osztó, hogy szeresse a proci+ram+lap is. Jaa és ráadásul már a -10c fagyállótól is coldbugol... (ami mellett kétlem hogy a 0 foknál hidegebb lenne a proci...
)
Szal
4890 -nek mennyi feszt adhatok? 1,35v 950 mellett max 50-55 fok közt van a gpu és a vrmek, szóval még egy kicsit szerintem bírnának. De mennyit?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Johni5
őstag
privi.
-
helkis
veterán
olyankor mi van, ha a hwbot-heaven 2.1 extrem-ben szépen lefut, majd a végén dob egy "run-time error-13 type mismatch" hibát??

-
Johni5
őstag
HPET-et kikapcsoltad?Ha F6 bios verzióval próbáltam telepíteni a lapommal az xp-t,akkor ugyan így jártam.Esetleg bios cserével próbálkozz ,ha végképp nem megy.

Formulához a HWBot szerveren [link] van pár bios. -
jones965
Modder
Valaki esetleg tud tanácsot adni, hogy az X79 platformra miért nem megy fel az XP?
telepítő fájlok másolása után, mikor a win telepedne, ASMS fájlokat keresi.
Valamiért nem olvassa a DVD meghajtóról.
Már a ram beállításoktól kezdve, az ide beállításokat is beleértve mindent kipróbáltam, eredménytelenül.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
Hehh. Azokkal kb. 0 (nulla, zéró, semennyi) pontot fogok előre jutni, global pontot nem adnak, mert nem a legerősebbek, a hardver pontjaim meg úgy-ahogy ki vannak maxolva, ezért csak alá kerülnek be, tehát azzal sem kerülhetek előre.
Hardvermesterként meg legelöl vagyok. Nem kell paráznod.
A hangsúly részedről van itt a pontvadászaton.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Fancy Cache sem szabályos szerintem, a general guideline (3.3 pont) alapján (kiemelem a lényeget):
3.3. Software ramdisk
In most benchmarks, a ramdisk makes no difference at all or at least hardly any. In one type of benchmark, however, it means the world: the harddisk benchmarks, found in for instance the PCMark benchmark series. Since Futuremark designed the harddisk drive tests to be run from an actual harddisk drive, we only allow hardware harddisk drives to be used in this benchmark. What do we consider as a hardware-based harddisk drive:
-The harddisk drive can be touched physically; if you drive is 32GB, you must be able to physically remove the 32GB from your system
-It is possible to install an operating system on the harddisk without the need of another harddisk drive or software. In other words, one must be able to plug the unformatted harddisk in a new setup and, without external help, install a fully working operating system.
-The harddrive is not dependent from any form of software to be used; in other words: when removing the supporting software, the drive must still be working correctly. This excludes the official driver software for RAID configuration.
-The harddisk drive does not actively address the RAM (mounted onto your motherboard); the harddrive must be able to run regardless of any amount of RAM available.Are accepted for physical storage medium tested in storage medium benchmarks and/or subtests of a benchmark:
-Normal platter harddisk drivers
-Iram / Acard ram drives (DIMM as storage medium, not system memory)
-Solid-state disk (SSD), using flash memory as storage mediumAre not accepted as alternative for physical storage medium for storage medium benchmarks and/or subtests of a benchmark:
-Software ramdisks
-MFT softwareSemmilyen szoftveres interakció nem engedélyezett. A HDD-re történő írás / onnan való olvasás semmilyen módon nem címezheti a fizikai RAM-ot. Értendő ez itt szoftverekre, mint a Fancy Cache is...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
Hát, nehéz lesz a RAMDisk nélkül megdönteni, úgy látom...
(#708) jones965: "Mikor a pcmark07 verseny volt, nekem úgy rémlik ott sem volt korlátozva." - A PCMark7 nem ad se hardver, se global pontot, így az inkább csak fun volt. Ennél komoly és szigorú szabályok vannak, amiket linkelt is subaru.
HGyu
-
jones965
Modder
Volt egy ilyen eredményem, de töröltem.
S_A_V. egyébként is reportolta.
Ettől függetlenül, ha itthon lesz a HD 7970 ramdisk nélkül is megdöntöm.
-
triklin
tag
3dmark 06 ban a verification url-t hogyan lehetne kiokoskodni? Sajnos nem eredeti a 06 om, viszont a cup-ra kell.
A verification link is required...
Köszönöm.
üdv. -
helkis
veterán
[link] mikor az asztalos is számítógéphez jut!

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996
- Honor Magic V5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

2011 június előtt készültek, akkor még nem kellett, most hogyan pótoljam utólag?
)