Új hozzászólás Aktív témák
-
jegesib
aktív tag
válasz
envagyok #2275 üzenetére
Ezek szűz vinyók vagy már van rajtuk vmi? Milyen elosztásban van a 8T?
Sztem Freenas-nak nagyon jó a ZFS-e, én azt használok a régi microserveremen. Viszont softraidben kell neki a memória dögivel, illetve a NAS szolgátatásokon felüli extrák kevésbé barátságosan ugranak fel mint bármilyen linuxra akár az OMV-re.
Synology erősen szürkezónában, én nem biztos h tennék rá "produktív" adatokat, játszani rajta jó.
Tegyél egy OMV-t. Sztem azon mindent meg tudsz oldani ami neked kell. Ott is inkább soft raid-et használnék. -
Egon
nagyúr
válasz
envagyok #2275 üzenetére
Nem vagyok öreg motoros, de elmondom az általam megtudottakat, ami néhány kérdésedre talán választ ad.
Nem tudom, hogy minden, általad kívánt szolgáltatást támogatnak-e a "kész" megoldások, így elképzelhető, hogy nem tudsz mindent lefedni egyetlen rendszerrel, így muszáj virtualizálni. A freenas ZFS fájlrendszert használ, aminek igen nagy a memória-igénye (minimum 8 GB, de jobb a több), így én azt elvetettem. OMV hátránya, hogy kell egy diszk amiről futtatod a rendszert. XPenology elmegy egy pendrive-ról is.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged