Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeffo
tag
Végül sikerült megcsinálnom a WHS-t úgy, hogy kaptam az ismerősöm gépéhez Teamviewer-es hozzáférést, és több órán keresztül próbálgattam, kerestem külföldi fórumokban megoldást. Itt találtam egy tippet - [link] -, amire a sok próbálgatások után én is rájöttem, hogy meg kellene változtatni a webszerver portokat, mert sehogy sem akarta engedni a távoli elérést 80 vagy 443-as alapértelmezett web portokon. A Windows tűzfalon keresztül is engedélyezni kellett az új webszerver portokat, a routeren pedig a Forwarding/Virtual Servers-nél beállítani.
A WHS-ben az Irányítópult/Távoli webes elérés beállítása alatt továbbra is jelzi a hibát, hogy "Az útválasztó nem működik", de nem szabad a javításra nyomni, mert akkor visszaállítja a webszerverben a 443-as portot.
A tartományba mégis maradt a homeserver.com-os átirányító, ami elvileg frissítené az IP címet, de azért a routerbe betettem egy no-ip.org-osat is. Ám a https csatlakozáskor az utóbbinak nem találja érvényesnek a tanúsítványt, gondolom a rendszerben kellene valahol beállítani, ill. hozzáadni ezt a címet, vagy talán a tartományba a homeserver.com-os cím van beírva, és csak ez biztonságos alapból?Korábban próbáltuk a router firmware frissítésével is megoldani, de úgy tűnik nem ez volt a gond, a WHS rendszerben lehetett valami rendellenesség, vagy állíthatódott el valami. Hiszen a router-ben a Security/Remote Management-ben engedélyezve a router távoli elérését, az működött 80-as porton, tehát akkor átirányítással, ill. UPnP-vel mennie kellett volna a WHS elérésének is.
Később beállítottam a Windows tűzfalba a 80, 443-as portok engedélyezését is, erre bejött az IceWarp levelezőszerver webmail felülete ezeken a portokon. Akkor elképzelhető, hogy összeakadt a webszerverrel az IceWarp?
Azonban ez a mailszerver nem működik kifelé, mert nem küldi el a levelet külső email címre, és a mailfiókneve@gépneve.homeserver.com címre sem jön meg a levél. Akkor ennek is majd utána kell nézni, ez is biztos rosszul van beállítva...
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Mire jó egy HP N40L microserver?
- Tudástár HP MS N40L: kiszolgáló otthonra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Kompakt vízhűtés
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Építő/felújító topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Linux kezdőknek
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Windows 11
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3173, 100% Akkumulátor
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest