Hirdetés
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- CES 2026: Több képernyőn jobb a játék az ASUS szerint
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Milyen széket vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Apple MacBook
- 7 tech fogadalom 2026-ra, amit tényleg betartasz
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaniliásRönk
nagyúr
Gariban kicserélték a kijelzőt (valami 2008-as Samsung panel került a gépbe), így egy hétig az öreg Trinitron képcsöves CRT előtt ültem. Csak ezért tűnik ennyire hányadéknak a képe, vagy valami gagyi panelt rakhattak bele?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
kacsyx
üzenetére
Úgy értettem, hogy int., hogy tényleg az, tehát HD3200, HD4200.
A HD3650-esre nem megy fel a referencia Catalyst, csak ha moddolod a programmal, amit az előbb írtam. Ha le lehet kapcsolni a Radeont, és helyette az int. VGA-t használni, akkor sajnos ez nem szokott működni, de HP-nál "szerencsére" még nem láttam kapcsolgatós mókát. Javítson ki valaki, ha rosszul tudom.#11892 spyduck: Már azt hittem van magyar oldal is.
Gondolom com-ot akartál írni. 
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
kacsyx
üzenetére
Legközelebb szedd le magad a meghajtókat, és tedd fel egyenként, ha van rá lehetőség, akkor a legfrissebbet az eszköz gyártójától (ne amit a HP méltóztat feltenni fél-egy évente), ha nem int. a Radeon, akkor a ref. Catalystot moddold a Mobility Modderrel.
Így nem szokott gond lenni. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
jorden06
üzenetére
Én fogtam magamat anno és vettem bele egy CSX modult, amin mint utólag kiderült szintén Elpida chipek voltak, de nem teljesen egyforma a két modul így sem, mégis megy a dualchannel.
Szerintem vegyél egyet amelyik szimpatikus, aztán ha nem megy együtt a kettő, max. veszel még egyet, és eladod ami benne van. A garit úgy tudom nem befolyásolja a RAM és a HDD cseréje.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
outsiders
üzenetére
Diszkrét VGA-val mindegyik fűt, sokat nem nyersz egy alacsonyabb fogyasztású CPU-val sem, max. 5-7W, egy diszkrét VGA ennél többet elfűt idle.
A HD4530 pedig szerintem nem ér annyit, hogy kazánt csinálj a gépből, ugyanaz a GPU mint a HD4330 esetében (80 sp), csak 50MHz-el magasabb órajelen. Egy int. HD4200-zal (főleg ha van mellette SidePort RAM) is el lehet játszogatni, és akkor nincs melegedés, 3-4 órán keresztül megy aksiról a gép. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Ipse89
üzenetére
Konkrétan a túlmelegedő AMD procikra gondoltam. Ezt még a Thunderbirdök idejében találták ki, de gyakorlatilag akkor is csak szándékosan (vagy ultragagyi alaplapban) lehetett tönkretenni egy AMD procit. Eleve az AMD már nagyon rég SOI eljárást alkalmaz, ami a hideget nem annyira szereti, viszont sokkal jobban tűri a meleget a sima bulk technológiánál.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Lackooo84
üzenetére
Ott valami nagyon nincs rendben, ha van rá gari vidd be HP szervizbe, hogy sürgősen csináljanak vele valamit, ha nincs akkor vannak olcsó és megbízható noti szervizek, vagy szétszedheted magad is, de így ne használd.
#11761: Akár azt is el tudom képzelni, hogy valami hiba miatt túlfeszeli a CPU-t a lap, de hogy ez nem normális működés, az biztos.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
Ez jóval többet fogyaszt, valamivel a CPU is többet nyel be, de a VGA kimondottan kazán, egy szénné húzott HD4330, Pavilionokban meg lekapcsolni sem szokás 2D-ben, szóval akkor is eszik elég rendesen.
Szerk.: Van a CQ61-eshez LED-es kijelző, szóval nem kizárt (bár nem valószínű), hogy az, kérdezz rá. Kiterjesztést meg biztosan lehet vásárolni hozzá valahogy.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez külföldön is érvényes? A HP weboldalán a 3 éves "... for Travelers" br. ~96k volt.
Szerk.: A HP ügyfélszolgálaton a hölgy vagy 10x elmondta, hogy csak for Travelers kiterjesztést vegyek, különben nem fogják szervizelni külföldön...
#11671 Chaser: A link nem jó, de azt én sem értem, hogy egy szolgáltatás hogyan nincs raktáron.

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Nagy nehezen sikerült kinyomozni, de a gép árának feléért nem biznisz garit vásárolni, jobban járok ha eladom alkatrésznek vagy egyszerűen kihajítom.
Szóval a kérdés tárgytalan. 
-
VaniliásRönk
nagyúr
Szeretném meghosszabbítani a garanciát a notimra, de senki sem hajlandó elárulni (HP support, HP Gold partner), hogy melyik Care Pack megfelelő, hol tudom megvenni, valaki tudna ajánlani olyan helyet, ahol nem csupa inkompetens alak lebzsel?
(És persze a HP weboldala továbbra is segítőkészen csak ennyit közöl: "This functionality is currently unavailable. Please try again later.") -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CsabaTompa
üzenetére
Ejnye, nem érek rá egy pár napig és senki sem segít neked.
Az 55°C notebook esetében teljesen normális, 50°C alatt be sem kapcsol a hűtés, és csak 70°C körül kezd maximumon dolgozni.
BIOS-frissítést kéne még megpróbálni, ill. elindíthatnád a gépet pl. egy Linux LiveCD-ről, akkor kiderülne, hogy software-es a probléma vagy sem, esetleg megnézni nincs-e tele porral a gép belseje, de nem hiszem, hogy dózer reinstall előtt gyorsan odaszületett egy alom porcica.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Most látom a feladatkezelőt már nézted, sorry.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CsabaTompa
üzenetére
Először próbálj BIOS-t frissíteni, és tedd fel a legfrissebb chipset drivert is, hátha.
Szerk.: Egyébként ha reinstall után jelentkezett, akkor biztosan valami software-es probléma. Nézd meg a feladatkezelőben, hogy nem terheli-e valamelyik folyamat indokolatlanul a CPU-t.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
CsabaTompa
üzenetére
Alaplapot notebookban akkor cserélsz, ha tönkrement (ill. ha már nem garis akkor sem, mert drágább mint a gép
), de ez esetben is csak ugyanolyanra. CPU-t cserélhetsz, de az sem olcsó mulatság. Miért szeretnél erősebb CPU-t? -
VaniliásRönk
nagyúr
Időnként mintha villanna egyet a kijelző a notimon, mi készül itt (ki) a burkolat leple alatt?

-
VaniliásRönk
nagyúr
1600x900-ban hely van elég, bár én személy szerint egy 1280x800-as felbontású 14.1"-osnak örülnék, de olyan nincs, a 6535b eddig ilyen volt (ill. inkább csak lett volna, ha lehet kapni), de a 6545b már ugyanúgy 15.6" 16:9, sőt, tulajdonképpen nem is tudom miben különbözik a 6745b-től.
Szerk.: Az EliteBookokat meg nem is nézegetem, használtan nem veszek, újonnan meg olyan áruk van, amit eszem ágában sincs kifizetni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
kisninja
üzenetére
Sokat nem nyersz vele, csak a K10Stat "kezeli" a Griffin CPU-kat, de 800MHz@0.9V-on is többet evett vele a gép, mint 1GHz@0.95V-on a Windows saját energiagazdálkodásával, kevesebb feszt nálam nem lehetett beállítani. Azt nem tudom hogy ez a QL procik vagy csak a HP limitációja-e. Arról nem beszélve, hogy K10Stattal be lehet állítani magonként független energiagazdálkodást, amitől a Windows elszáll, szóval nagyon pöpecül meg lett írva a cucc.

-
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
Azért ez ennyire nem egyszerű. Ezek csak a HP software-ek, driver egy darab nincs köztük. Everesttel szépen utána kell járni mi van benne és letölteni a gyártótól, más notebook supportjáról amiben ugyanaz a hardware van. Kicsit munkás, én biztos nem ragaszkodnék ennyire az XP-hez, ideje már továbblépni.
#10548 Csabee.: Gondoltam ha kihangsúlyozza, hogy ASIS, akkor nem használtan vette, akkor édesmindegy.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
spyduck
üzenetére
Futtatod az sp-t, kicsomagolja magát, kapsz jónéhány fájlt, többek között egy rom.iso-t az ISO mappában. Én az ISO-t használtam, egyszerűbb, pláne ha van RW lemezed, kiírod, bebootolsz róla, egy Enter, egy F10 és már csinálja is. Vártam, hogy restartolja a gépet a végén, de ez nem automatikus, az Exitre kell bökni neki, akkor meg restart helyett leáll a masina.

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
spyduck
üzenetére
Néztem, de úgy tűnik el, ill. rossz helyen (AMD PCI Express (3GIO) Filter Driver), máshol már kiírta, hogy "HP Mobile Data Protection Sensor". Szóval felment a 3D DriveGuard (és csodák csodája, most már működik is
), de így végképp nem értem mi lett a Bluetooth modullal. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
spyduck
üzenetére
Nem a QL-csal van a gond, a Wi-Fi-t kapcsolgatja ahogy kell, a Bluetooth modul viszont ismeretlen eszközként szerepel (HPQ0004), és egyik driver sem hajlandó felismerni, a meghajtó telepítés közben elkezdi keresni, de aztán hibaüzenettel leáll, hogy nem található Bluetooth eszköz.
-
-
-
VaniliásRönk
nagyúr
Szerencséd volt, az öcsédnek meg gondolom pláne.
Egyébként nem gond, ha "extra" hűtést vesz igénybe, de legközelebb eszébe ne jusson a ventinek ellirányú áramlást csinálni.Ha nincs ott a modul, akkor nincs Bluetooth, ha veszel bele egy modult, akkor lesz. Sok értelme nincs, hacsak nem akarsz feltétlenül vezeték nélküli egeret kötni a gépre max. a telefonodra csatlakozhatsz vele.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BluEyes
üzenetére
De mint mondtam, ez azon nem segít, hogy a HCF nem támogatja a középkategóriás VGA-kat, sok notiban az int. HD3200 mellett nem HD34x0 van, hanem HD36x0, együtt nem is tudnak dolgozni, de a diszkrét VGA ki- bekapcsolása sem megy referencia meghajtóval, buherált inf-fel sem.
És ami nincs azt szintén nehéz moddolni...Szerk.: A VGA-drivereket leszámítva a Vista és a 7 tök ugyanaz, a HP Supporton a Vistás driverek még sem frissültek, szép.

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BluEyes
üzenetére
Pl. A Hybrid CrossFire nem szokott működni referencia Catalysttal (moddolttal sem), így nem minden esetben jó a gyártótól leszedni a drivert. Az IDT az Analog Deviceshez hasonlóan ha jól tudom nem is ad ki referenciameghajtót, tehát nincs is lehetőség mást használni, csak a HP által továbbadottat. (Azokat a herélt szutykokat, amik Windows Update-ről jönnek le, meg csak muszájból használja az ember, ha semmi más nincs.)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
n_stolz
üzenetére
Tudom ajánlani a laptopalkatreszek.hu-t, nagyon korrektek, ha nem akarod szétszedni magad nyugodtan beviheted, nem fognak egy vagyont legombolni rólad bevizsgálás címszó alatt.
#10230 Khelben: A DriveSpeedet nem fejlesztik tovább amennyire tudom, nekem több újabb meghajtóval is csődöt mondott már.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Khelben
üzenetére
Az alaplapról nemrég sikerült (egy kicsit kisebb) képet találni eBay-en, az AMD-s is pont így néz ki, elég jól meghajlik a billentyűzet, be is tudok lesni alá, de egyelőre nincs mit cserélni (egy ZM-86 ha épp kapni 300$), szóval csak a kíváncsiságom hajt, hogy szedjem szét.

-
VaniliásRönk
nagyúr
Szeretnék belenézni a notiba, hogy egy esetleges jövőbeli CPU-csere mennyire lenne körülményes, ill. hogy pontosan milyen a gyári 2GB-os modul, szépen ki is lazítom a 3 csavart, ami a billentyűzetet rögzíti, kipattintom a 4 pöcköt ahogy a manual írja, hajtanám fel, de az istennek nem enged a jobb oldala, nagyon nem akarom feszegetni, mert érzem reccsenés lenne a vége. Mit csinálok rosszul? Az ODD-t is ki kéne szedni az upgrade bayből, vagy mi a szösz?

-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Ipse89
üzenetére
Minél régebbiek a CPU-k annál régebbi a gyártástechnológia is, magasabb feszültséget igényelnek a működéshez, de az órajelük és a felhasznált tranzisztorok száma is alacsonyabb, így a fogyasztás nagyságrendileg megegyezik. Pl. egy K6-3+ jellemzően 2V-on üzemel, mégsem fogyaszt többet.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Ipse89
üzenetére
A hűtés csak 60°C felett kapcsol be, és 70°C-nál kapcsol maximumra, teljesen normális ha 65-70°C a proci, ahogy a sugárhajtóműhöz hasonló hang is (sajnos). Mennyivel több játék közben?
Milyen lejátszót használsz és milyen beállításokkal? Mert ha a CPU-t szivatja mindenféle hardware-es gyorsítás, több mag támogatása nélkül, vagy ha flash-sel telepakolt weboldalt nézel, akkor sajnos ez is teljesen normális.#10079 Csabee.: Nem hiszem, hogy zörög az a venti, amikor a Presario 714EA után először bekapcsoltam ezt a gépet én is csak pislogtam, hogy ez most fel fog szállni vagy mi ez a turbinahang?

-
VaniliásRönk
nagyúr
Ez a sorozat, aminek sajnos vége, a film, a Stargate Atlantis Extinction csak 2010-ben jön...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
hajospeti
üzenetére
A memória és a HDD cseréje nem jár garanciavesztéssel, persze ha láthatóan kárt teszel valamiben közben, mert nem vagy elég óvatos, akkor elvész a garancia.
A memóriabővítésről egyébként doksi is van a HP oldalán, nem véletlen.
Szerk.: Ezért kérdeztem milyen notid van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- iPhone 14 128GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A HD3650-esre nem megy fel a referencia Catalyst, csak ha moddolod a programmal, amit az előbb írtam. Ha le lehet kapcsolni a Radeont, és helyette az int. VGA-t használni, akkor sajnos ez nem szokott működni, de HP-nál "szerencsére" még nem láttam kapcsolgatós mókát. Javítson ki valaki, ha rosszul tudom.
Gondolom com-ot akartál írni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Telepítés elején nem lehetett volna csekkolni azt a nyomorult CPUID-t? Vagy még jobb, közölni már a letöltés megkezdése előtt? 

Mert nekem idle 50°C, és load sem sikerült még soha elérnem a 80°C-t, több óra játékkal sem.
Remélem csak elírás, hogy a 4415s-ben a HD4200 kap sideport RAM-ot, a 6445b-ben pedig nem.

Pyttawrx