Új hozzászólás Aktív témák
-
TriX2010
tag
Kedves szakértők segítségét kérném...
Van egy HP DV7 (6195eg) laptopom, benne egy 2820QM procival...
Lehetséges, hogy pl. egy 3610QM proci vagyis a lényeg, hogy 3. generációs i7 is működne benne..? Csak mert az ark.intel-en nézve a foglalat azonos...Köszönöm
-
mr.nagy
tag
Nem ezzel a típussal, hanem NC6400-al nekem is volt ilyen gondom. A problémát úgy tűnik, hogy nekem pont a driver okozta (Windows 7). Az eltávolítás után letiltottam, a windows frissítés között újra megjelenő drivert. Semmi féle illesztő program nincs hozzá telepítve, így azóta kifogástalanul működik!
-
b3Ro
senior tag
sziasztok !
ismerosomnek van egy pavilion dm 1 4020se tipusu gepe. a problema az vele, h a touchpad gondol egyet es nem mukodik. volt win reinstall, bios frissites a legujabbra, a touchpad driveret frissitettuk. gugliztam es masnak is van hasonlo problemaja, de megoldast azt nem talaltam.
can valakinek valami otlete vagy talalkozott mar hasonloval ? -
1501N
tag
Sziasztok!
HP 6510b-be Advanced Format Hard Drive-t tehetek?
A lentiek közül venném valamelyiket, a kérdés, hogy működnének-e?
Western Digital 2,5" 750GB belső SATAIII 7200RPM 16MB Black Scorpion advanced format WD7500BPKX
Western Digital 2,5" 500GB belső SATAIII 7200RPM 16MB Black Scorpion advanced format WD5000BPKX -
Ringman
félisten
hello!
van valakinek hp 6930p-hez magyar vista business 32-bites recovery-dvd-je?
szerk: ati gpu-val szerelt.a választ előre is köszönöm
-
kompeet
csendes tag
Udv!
8560w notira Win 8.1 Pro-t telepitettem. Aggaszto problemaval talalkoztam.
Description
A problem with your hardware caused Windows to stop working correctly.Problem signature
Problem Event Name: LiveKernelEvent
Code: 141
Parameter 1: ffffe00001b59010
Parameter 2: fffff80001e40bbc
Parameter 3: 0
Parameter 4: 91c
OS version: 6_3_9600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
OS Version: 6.3.9600.2.0.0.256.48
Locale ID: 2057Extra information about the problem
Bucket ID: 0x141_Tdr:6_IMAGE_nvlddmkm.sysNincs overheating, sok drivert kiprobaltam. Szetszedtem a notit, rendesen kitakaritottam nem poros a venti.
Valaki talalkozott mar ilyennel?
Elore is koszonom. -
Dolby
senior tag
Köszönöm mindenkinek, valószínűleg ezt a megoldást választjuk :-)
-
-
Tim82
félisten
Megoldható mSATA SSD-vel és ilyen adapterrel is.
-
Dolby
senior tag
Sziasztok!
Használt 2530p-t néztem ki egy ismerősnek, és gondoltunk rá, hogy tetetnénk bele ssd-t. Az a gond hogy egyáltalán nem volt még nekem ssd-m, és ha +meló lehet vele (szoftveres támogatás, állítgatás stb) akkor nem biztos hogy merem ajánlani az ismerősnek, mert nem igazán hajlandó az ilyesmi megtanulására :-).
Az ssd-t egyébként magunknak kell beszerezni. Van esetleg belevaló amit tudtok ajánlani? Jól láttam, hogy ebbe 1,8-as kell?
Köszi
-
djnyakesz
aktív tag
válasz
Turbobacsi #34582 üzenetére
Köszi a tippet!
-
Risky
újonc
Sziasztok fórumozók,
A következő problémáról szeretném kikérni a véleményeteket. Adott egy HP ProBook 470 g1 típusú Notebook.
Az észrevételem a következő: megjelent egy szürke kis pötty a kijelző közepén ami nem külsőleges hiba. Pixelhibát sejtek, de bárcsak ne legyen igazam. A laptop kb. 1,5 hónapja van meg és csak a mai napon merült fel ez a probléma. Fogalmam sincs mi tévő legyek, ebben is szeretném kikérni a véleményeteket!
(Pixelhiba garancia nem lett rá kötve csak egy 5 munkanapos pixelhiba garancia volt rá ahonnét vásároltam, ezen felül a Hp Probook-okra vonatkozó 3év garancia van.) A válaszokat és előre is köszönöm! -
djnyakesz
aktív tag
Sziasztok!
Kaptam 3-4db HP laptopot és szeretném teljes diagnosztika alá vetni őket, mielőtt eladom őket. Milyen programokat ajánlotok ehhez?
Amit meg akarok tudni:
Winchester állapota
Hűtés hogy működik
Akksi állapota
És amit általánosságban egy laptopnál meg kell figyelni!KÖszönöm a válaszokat!
-
wwhy
veterán
válasz
SeniorTilla #34565 üzenetére
Igen, persze. Legfrissebb volt gyárilag. Nem azt mondom, h elviselhetetlenül hangos, erről szó sincs, viszont aki megszokta a 0 decibelt, annak néma szobában ez elég vacak érzés .
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Ice&Lime #34572 üzenetére
Szeretem is, csak a hangja zavar, illetve ehhez már sajnálok új akksit venni, főleg, hogy ezek még másfél órát mentek friss akksival, nem 3-4-et. Tehát igazából nincs baj vele, csak úgy érzem eljött a csere ideje, néha érzem már, hogy kevés a hw.
Bár kinézetre nem tetszenek annyira azok az elitebookok, a sötét színt jobban preferálom, plusz a szigetes billentyűzet sem nekem való, jobb szeretem közvetlen egymás mellett a gombokat.
-
Peczek
aktív tag
Nem tudjátok-e véletlenül, hogy a 2530p-t lehet-e usb-ről bootoltani, vagy csak cd-ről ? Biosban nem sikerült átállitanom, egy win 7-et akarok felrakni, a hdd-n minden le van irtva és törölve.
-
mr.nagy
tag
Sziasztok!
Egy NC6400 notebookom van. Amikor bemelegszik a gép elszáll az egérpad. Mi lehet a probléma?
-
Zyrius
aktív tag
Nem nagyon találtam programot ami vezérelni a ventit, szóval nem tudom, miért jó nálam
.
A bios-t megnéztem, 1.0.4-es verzió. Annyi még, hogy a biosban ki lehet kapcsolni, hogy ne menjen folyamatosan a venti ha töltőn van, ezt nézd még meg.Én meg pont ma raktam bele még 4gb ramot
. Nézegettem én is az SSD-ket, de megvárom míg 240-eset 30 körül lehet majd kapni és majd csak akkor veszek addig elleszek a HDD-vel.
Egyébként olvastam valahol, hogy ez a proci i5-4200u kifejezetten szereti, ha 2 fizikai memória modul áll rendelkezésre a videókártya miatt, mert 1 gyári modullal nem tudja kihasználni a HD4400 vezérlőt.Tudom, nem ez a legjobb benchmark program, de a windows 8 élmény index az alábbi értékeket mutatja most:
processor 6,9
Memória 7,5 (6,9 volt a 2. modul előtt)
Videókártya 5,5 (4,6 volt a 2. memória modul előtt)
Játékra szolgáló videókártya 6,5 (5,9 volt a 2. modul előtt)
Elsődleges merevlemez 5,9 (majd az SSD ezt is rendbe teszi)
Kingston került be 2. modulnak 1600mhz. A Gyári egy samsung modul volt, eddig probléma nélkül mennek egymás mellett.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #34567 üzenetére
Lehet, hogy 1-2 fokkal hűvösebb a ..60p, mint a ..70p, de az nem számít.
Az a "probléma", amit említettél, már nem probléma, nem azért mert megoldódott, hanem azért, mert elfogadtam végül a dolgot és tényleg nem nagy szám, ssd-vel hűvösebben tudom tartani akksiról, mint hdd-vel és ennyi elég is. Csak akkor furcsállottam a dolgot, mivel eddig más laptopjaim voltak, amiknek mindig aktív volt a hűtésük.
Más gépeknél ugyan ez a helyzet, azok sem hűvösebbek passzív hűtési házirendnél, mint az elitebook-ok.Mással ellentétben, engem nem zavar, ha állandóan megy a venti hálózatról, sőt, én ezt szeretem.
Usb3-mal semmi probléma nincsen. A kijelző fényereje nekem még sok is, ha max-ra állítom, ezért én max. 60%-on szoktam használni, afölött már nem. Nekem elég a világító led fény sötétben, bár jobb megoldás a világítós billentyűzet az biztos, de én ezt is elfogadtam és megszoktam, nem sokat szoktam lámpafény nélkül gépelni, de úgy nem is valami kellemes egyébként sem. A venti nekem egyáltalán nem hangos, legalább hűt is valami a gépházban. Amivel nem voltam megelégedve az a flashplayer, de az független a géptől, mert mostanában eléggé szedett-vedett a flashplayer. Kb ennyi. -
Sz7Cs
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #34567 üzenetére
azért ne egy ember hozzászólására alapozz, főleg mert :
" - a kamera melletti led, ami elméletileg a kijelzőt megvilágítaná, olyan gyenge, hogy a
képernyő fényereje erősebb "maradjuk annyiban, hogy az a led a billentyűzetet világítja meg !
Kapásból a legfrissebb biost tettem fel, nem tudom milyen volt előtte a hangja, mert nem használtam úgy, de az igaz, hogy 35-38 foknál sem kapcsol ki a venti, viszont hangja sincs, csak terhelésnél, magasabb hőfoknál hallom !
Biosba van egy ilyen funkció is : Fan always on when AC, nekem ez be van kapcsolva, nyilván ha kikapcsolnám lehet halkabb lenne, de mondom még 1x sztem így is csendes alapjáraton !Itt egy korrekt bemutató, a HD6470-el szerelt i7-es pédányt tesztelik, olvasd el !
Nekem az i5, dedikált vga nélküli van, szóval arról írtam a fentieket !
Usb3 driver van a hivatalos honlapon, nincs vele semmi gond !
Amúgy az utolsó bios : F.42 15 júl. 2013, ami a két hozzászólás után jött ki !
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Ice&Lime #34564 üzenetére
Nem azért lehet, mert a 60p hűvösebben is tartja a hw-t, mint a 70p? Te nem voltál túl elégedett a géppel, látom most árulod is. Olvastam a hozzászólásaid jó részét, az akksis melegedős probléma pl megoldódott-e? Ugye az volt a gond, hogy akksi üzemmódnál nem lehetett aktívra állítani a hűtési házirendet, ezt orvosolták?
premete is roppant elégedetlen volt a 8460p-vel, ezeket ő írta:
A mostanival (8460p) nem vagyok nagyon megelégedve:
- szinte állandóan és hallhatóan megy a ventillátor, 43 fokos cpu-nál, 798 Mhz-en
- a gyári billentyűzet fekete alapon, apró, szürkésfehér betűkkel nekem nem jön be.
- hp support assistant nem ismeri fel az usb3-akat és pár egyéb dolgot sem
- kijelző fényereje elég kicsi
- a kamera melletti led, ami elméletileg a kijelzőt megvilágítaná, olyan gyenge, hogy a
képernyő fényereje erősebb.
forrásSajnos az Elitebook 8460p-nél is állandóan ment a ventillátor, 38 fokon is , annyira
zavart, hogy egy hét után eladtam. Próbáltam a bios frissítést, bios beállítást, semmit
sem segített.
forrásÉn pedig e 2 laptop között gondolkodom..
-
törölt tag
Helló.
Szerintetek mit kéne csinálnom, hogy a PS-ben ez működjön:
-
-
wwhy
veterán
válasz
Zyrius #34562 üzenetére
OK
Nekem már csak egy ismeretlen eszköz van, eredetileg 2 volt, az egyik a wifi gomb volt, a másik továbbra is ismeretlen. Tettem bele egy Samu 840 Evo SSD-t, 8mp a bootidő, gomb lenyomásától az asztaligMost már csak még egy RAM kell, hogy legyen dual, és ha halkul a venti, akkor elégedett is leszek vele.
-
Zyrius
aktív tag
Az első pár alkalommal nekem is folyamatosan ment, feltelepítettem mindent, ami használhatónak tűnt, mert volt 2 ismeretlen eeszközöm a telepítés után (Windows 8, és még mindig megvan a 2 ismeretlen eszköz), viszont az egyik újraindítás után elmúlt a folyamatos venti pörgés és így már elég halk.
Megnézem majd a gépet, hogy mi lehetett az a program, amitől működésbe lépett a fancontroll.Amit írtam a különbségre azt arra értettem, hogy probooknál 0 teljesítmény mellett kb 10%-on megy a venti nagyon nagyon picit hallani ez 8470p-nél nulla, max teljesítménynél a probook ventije majdnem elszáll a 8470p meg közepesen hangos. De ez persze azért van, mert 2x vastagabb a 8470p
Írok, amint rájöttem, hogy mit kell felraknod!
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Rákeresve ebben a topicban a 8460p és 8470p típusokra a venti hangjáról túl jókat nem olvastam, többen hangosnak tartottátok, akkor most mi az igazság? Nem szeretnék az új gépemmel is úgy járni, mint a mostani 8510p-mel hang szempontjából, bizony igen hangos.
-
Thusor
őstag
Hp elitebook 2540p laptop windows 7 alatt azt produkálja, hogy az IDT audio kezelőjében hiába állítom be hogy az alapértelmezett hangszóró/fejhallgató legyen, akkor is hangszórón megy a hang ha be van dugva a fejhallgató a csatlakozóba. Milyen beállítást lehetne eszközölni, hogy felismerje hogy ha egy fejhallgató csatlakoztatva van akkor talán arra kellene a hangot továbbítania?
Csak akkor hajlandó a fejhallgatóra hangot adni ha arra állítom, hogy fejhallgató legyen az alapértelmezett audió. De ennek nem így kellene működnie, automatikusan kéne tudnia váltogatni annak függvényében hogy mikor van csatlakoztatva vagy mikor nem.
-
Meg kell bizony tanulni installálni és
hejesenírni, utána sokkal szebb az élet! -
_Norbi_
aktív tag
válasz
szabonagyur #34552 üzenetére
freedos volt gépen és legyalultam , windows 7 32bit tettem fel
jöttek gondok driverek ....
ami HP oldalán rosszul van feltéve vagy tévesen ! -
szabonagyur
félisten
válasz
_Norbi_ #34551 üzenetére
Hello
CD jó pár év óta nincsen, mivel teljes értékű rendszert adnak elvben vele.
Valamint CD azért sincs mivel a legtöbb telepítő ember azonnal a legfrissebbet szedi le a honlapról.Neked is ezt kéne tenni. Valamint ha már beírod 3 helyre minimum a problémád írd ugyanúgy le mivel ez így nem okés, hogy mindenhol picivel többet írsz vagy mást mint ami a probléma amúgy.
-
_Norbi_
aktív tag
szomszédom vett hp 2000-2d03sh gépet edigitaltól 114990 FT volt , és ubuntu 13.00 nem ad képet ..... itt szopok vele , windows 8.1 nem ismeri a hangot és lan és wifi drivert ...
szokásos hiven nem volt cd se dobozba ... -
Sz7Cs
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #34547 üzenetére
Amikor megvettem akkor elvileg még volt 2db 1600x900-as kijelzővel szerelt, de akkor gyorsan elment !
A6-os AMD-vel szerelt Pavilion G6 volt az előd, de ez teljesen másvilág ...Külsőleg semmi sérülés nem volt rajta, csak egy pici kopás a dvd meghajtón, de gyorsan orvosoltam egy ezüst színű alkoholos filccel
Műszakilag is nagyon rendben van, mondjuk, HDD és Ram nélkül vettem mert azokat meghagytam a másikból!
8GB RAM, 128GB SSD + 750 GB HDD amit beleraktam.
Jó az akku, kb. 4-5 órát simán megy netezés mellett 3/4-ed fényerővel !
Most már az ujjlenyomat olvasót is használom ...
Az előzőhöz képest furcsa, hogy nem melegszik, nagyon jó hőmérsékleteket mérek !
Játszani nem játszok így mindenre elég az i5 a HD3000-el !Amikor aksin volt a kép többször megremegett, meg is ijedtem, de utána olvastam és segítséget is kértem több helyről és csak a driver grafikai beállításaiban kellett átkapcsolni egy funkciót !
Egyedül a HDMI hiányzik (még nem vettem kábelt vagy átalakítót a DisplayPort-hoz) amúgy minden tetszik...
-
Dell XPS
veterán
válasz
BaCoNBazsó #34540 üzenetére
Bármelyiket megveheted (pénztárca függő), ha tudsz vakon gépelni, akár ciril betűs billentyűzetet is vehetsz.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Felhívtam őket, már nincs sajnos, lehet te hoztad el az utolsót. Egyébként milyen a gép, elégedett vagy vele, jó állapotú? Miről váltottál?
SeniorTilla: Decemberben volt takarítva, újrapasztázva, és nem volt halkabb, mint most. Tipikus kis venti nagy fordulaton pörög hangja van. 1x szervízbe is beadtam miatta gari lejárta előtt, állítólag cserélték, de szerintem ugyanolyan volt.
Úgy vettem észre, hogy terheléstől függően állítgatja a fordulatszámot, nem a hőmérséklet függvényében. Tehát pl nem fut semmi, böngészőt megnyitom, pár mp-re felhangosodik, majd ismét visszaveszi a fordulatszámot.
Ha semmit nem csinálok a gépen, és épp sem az eset update, sem a win update, sem vmelyik svchost.exe nem eszi a procit, akkor valóban csendes. -
twine
veterán
válasz
Ice&Lime #34544 üzenetére
Egyetértünk,,,,úgy ahogy van, patent a masina....
Ellenben van egy feleségem akit kinyír minden led a hálószobában,,,nem képes elaludni, amíg világít vagy villog valami,,,erdőben lakunk, nem a belvárosban, tehát csend, és sötét is van,,,
A fehér led pedig éjszaka valóban elég nagyot villan sötétben....
Szóval ha néha napján felkerül a hálóba a gép, akkor nem tudom altatni, ahogy szoktam, hanem muszáj vagyok hibernálni(mert akkor nem villog) de mivel kényelmesebb(és jobban is szeretem) altatni,,,ezért keresek megoldást a dologra, hogy ne "stroboszkópba" aludjunk éjszaka -
twine
veterán
Sziasztok,,,
próbáltam keresni, de nem jártam sikerrel
Probook 6460-as gépnél el lehet valahogy érni, hogy alvó állapotban ne villogtassa az "előlapi" ledet?
Van erre valami "led controll" vagy bármi?
Vagy csak a szigetelő szalag segít?
Előre is köszönettel -
válasz
Ice&Lime #34541 üzenetére
A kicsi gépek mind hangosak a nagyokhoz képest. Egyszerűen nincs hely halkan lehűteni ugyanazt a hőteljesítményt. A vékony ventilátoroknak pedig zavaróbb hangjuk van, mint a vastagoknak. Most mondjam azt, hogy a 20"-os Sárkányomban lévő 2 ventit alig hallani, napi 10 órás használat mellett is? Persze, hiszen brutál nagy hely van a levegőnek, ezért nincs hangja.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #34532 üzenetére
Nekem a volt probookom kicsit hangosabb volt, mint a mostani 8470p-m.
Viszont igen, az integrált vga-s 8470p-mnek is van hangja, bár alaphasználatkor majdnem csendben van, de cserébe legalább nem forró a cucc és nálam ez fontosabb, minthogy jobban melegedjenek az alkatrészek és a burkolat. Lehet, hogy lehet találni jó gépeket nagyon halk hűtéssel is, de ki tudja mennyire hatékony az a halk hűtés egy nagyobb igénybevételnél és megéri-e, hogy kályha lesz közben belőle. -
BaCoNBazsó
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni a következő témában.Egy hp625ös laptop billentyűzetébe még régen sikerült sört öntenem.Most újabb billentyűk adták meg magukat ezért kicserélném.
Első képen ami most van,másodikon egy magyar kiosztású 8500FTért,harmadikon egy angol 4000FTért.Az angolt bele lehetne tenni (felmatricáznám)? Magyar win7 van fent. A harmadiknál a szalagkábel nekem fura színű,az EBAYes leírásban viszont nem ír róla semmit.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Dell XPS #34538 üzenetére
Mikor nekem volt meg sem próbáltam szétszedni, inkább megpróbáltam kifújni külsőleg a port a venti szellőzőjén keresztül, de sosem nem volt vészesen poros, úgyhogy nem kellett sokat fújni és már tiszta is volt. Jó rendszeresen figyelni az ilyen gépeknél a szellőző/ket.
Ezért is szerettem meg, de ez csak az egyik szempont, a probook és elitebook szériákat, ott semmi ilyesmi akadály nincsen, bármikor tisztíthatóak.
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla #34534 üzenetére
Teljesen egyetértettem a kollégával, hogy nem ajánlotta, főleg ha még nem is volt megbontva a noti. Ahogy írod is: nagyon megtévesztően egyben van, és tényleg nem egyszerű, szóval nem ezzel kell kezdeni.
Erről kevesebb szó esik, de az is nagyon lényeges szempont, hogy ugyanolyan szép, makulátlan legyen a gép az elvégzett munka után is.
-
-
Sz7Cs
aktív tag
válasz
A_ScHuLcZ #34532 üzenetére
szia !
itt van nagy felbontású, 8460p, legalább is múlt héten még volt, amikor én vettem : HP Elitebook 8460P felső kategória Hibátlan állapot!Nem olyan halk mint tesóm thinkpadja, de az előző pavilionomhoz képest csendes !
-
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
Az EliteBook 8460p és 8470p típusok mennyire zajosak? Integrált VGA-s típust szeretnék elsősorban, de nem 1366x768-as felbontással, viszont ilyet nem igazán találok. Használt, jó állapotú, garanciális gépeket nézegetek.
Jelenleg Compaq 8510p-m van, jó gép, de hangos a dedikált ATI 2600-as VGA miatt, már a legkisebb cpu terhelés esetén is zavaró a venti hangja (pasztázás, tisztítás is volt), nem szeretnék újra beleesni ebbe a hibába. -
nCore88
újonc
Udv Mindenkinek
Lenne egy kerdesem van egy HP ProBook 450 laptop aminek ezek az adatai :- Intel® CoreTM i7-4702Q 2.20GHz, Cache:6144 KB, Intel HD Graphics 4600 ( beepitett )
- 8GB DDR3 1600 Mhz
- 1TB HDD
- 2048 MB Radeon :HD 8750M DDR3
- WEB:HD 720pUgye a mostani i5, i7 van ilyen beepitett videokartyajuk is, de viszont a laptopban talalhato a kulon ATI 8750M videokari ?! akkor vegulis a laptop melyik hasznalja ? vagy ki lehet szedni a BIOS-bol a proci videokartyajat es akkor az ATI mukodik, vagy hogy ? Nem neztem a reszletek utan, ezert is kerdezem. Ennyi lenne a kerdes.
Koszonom elore is a valasz !
Jo forumozas!
-
válasz
A_ScHuLcZ #34524 üzenetére
Nono! A Home Entertainment széria gépeinek nagy része (legalábbis a normálisak, nem a most futó hulladék G és Pavilion 15 széria) alumíniumházas volt, és az ma is. Csak ma már Envy-nek hívják őket, a gagyi szint pedig Pavilion maradt. Ez a piros dv6 viszont pont műanyagházas. De nem ezért hangos a gép, hanem mert poros, koszos a hűtője, és valószínűleg ki van öregedve a paszta a hűtőtönk alatt.
-
Dronte
aktív tag
-
Ice&Lime
veterán
válasz
Dronte #34523 üzenetére
Pont ilyen gépem is volt 3 éve. Mások is panaszkodtak a kicsit hangos hűtésre egyébként.
Ezt a típust nem lehet egy könnyen szétszedni és kitakarítani az biztos. Jó, hogy nem próbáltad meg.
Amit érdemes lenne megnézned, hogy amikor nem csinálsz semmit a gépen, nem nyúlsz hozzá, akkor mennyi a cpu használat? (feladatkezelőben)
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Dronte #34523 üzenetére
Pasztázás, portalanítás, hűtőpad, ahogy írtad, ennél többet nem nagyon tudsz tenni, ezek ilyenek. Különösen az otthoni felhasználásra szánt Pavilion széria, nem véletlenül ilyen kedvező az áruk, jó hardver, gagyi, rossz kialakítású, elégtelen szellőzésű műanyag házba begyömöszölve.
-
Dronte
aktív tag
Sziasztok!
Következő problémám lenne a kb 2,5 éves HP gépemmel - pontos típus Pavilion dv6-3110eh Sonoma Red - :
Ahogy jelenleg fórumozgatok, netezgetek és torrentezek a proci olyan kellemes 65-68 fok körül kering, és már alapból hangos a hűtése, ha már valamilyen basic játékot elfuttatok (értsd pl WoW) akkor a hűtése olyan egetrengetően hangos lesz hogy az már fáj a fülemnek. Maga a teljesítmény az rendben van, mert teljességgel kiszolgálja az igényeim (GTA4-el is elszórakozok rajta), és 75-80 fok fölé nem megy, de cserébe a hűtése elviselhetetlenül hangos.A legfőbb probléma pedig az, hogy már megvételkor is igen szép hangerőt produkált (bár portalanítva nem gyakran volt), van esetleg valami tipp, amivel hőmérsékletet lehetne lejjebb húzni? Mert ahogy írtam, túlmelegedésre és hasonlókra sosem volt példa, de a hangzavar.. Hűtőpadon is gondolkoztam, de eleve kicsinek tűnik a rés ahol a levegő áramlik, nem hiszem hogy sokat érne. Bár gondolom ezt el kell fogadnom azzal hogy notit vettem az albérletembe
Simán íróasztalon használom, szellőzője nincs blokkolva.
Edit: CPU használat 20% körül kering mindkét magban egyébként.
Edit2: egyébként pasztázást / portalanítást szervizben milyen áron csinálnak kb? Múltkor otthon szétkaptam a fedőjét, de aztán gyorsan meggondoltam magam és nem piszkáltam meg
-
peti_s
addikt
Üdv. Egy ismerősöm vett ilyen notebookot [link], eredeti W7-e van, semmiképp sem szeretne W8-t, viszont nincsenek W7-s driverek hozzá. Mit lehetne tenni? Esetleg vhol mégis van? Köszi előre is üdv. peti_s
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
EliteBook-ból létezik 14"-os méretben 1366x768-as felbontásnál nagyobbat használó gép? És 15,6-os méretben?
-
boken
senior tag
Sziasztok,van egy NX9420 laptop a családban és javításkor a szerelő sikeresen eltörte a billentyűzetet(finoman át adta majd eltűnt)ezt szeretném most cserélni de sehol nem találok hozzá valót.Google-t kipörgettem de nem találtam.
Esetleg ha valakinek van tippje,ötlete azt nagyon megköszönném. -
kisninja
őstag
Sziasztok lenne megint egy kérdésem eddig win8 volt a gépen ezzel ment rendesen a wwan.
un2430 van benne.
win7 el viszont a connection manager nem talál hálózatot. Sim biztosan jó kipróbáltam sok drivert és managert de ugyan az a végeredmény. Még a diagnosztikát sem tudom lefuttatni. Valakinek ötlete?
Win7 U64Bit Ehhez ajánlott driverek. -
Bulitt
addikt
Sziasztok
Van egy "régi" HP Compaq 610-es notebook-m. Az elmúlt napokban arra gondoltam kicsit korszerűsítem. Kap majd memóriát ssd-t és gondolkoztam processzoron is. Jelenleg egy T5870 dolgozik benne és a Socket mind a két proci esetében "P". Amiben gondolkodok az 45nm gyártott új cpu, de nem tudom, hogy az alaplap kezelné e rendesen.
Tud ebben valaki segíteni nekem?
Köszi
-
goxgo78
csendes tag
Valaki 34500-hoz esetleg?
köszönöm -
-
drmazsi
aktív tag
-
Ice&Lime
veterán
válasz
csokoládé13 #34512 üzenetére
Adj fel hirdetést itt ph aprón vagy máshol, hogy mihez keresel billentyűzetet olcsón.
-
csokoládé13
tag
Sziasztok!
Van egy Compaq nx6325-ös notim, már több mint 7 éves, és most tönkrement a billentyűzete.
Szeretnék bele újat, de amiket eddig találtam, nagyon drágának tűnnek, még a használtak is. Erre a gépre már nem szándékozok 5 -10e Ft-ot költeni...
(Igazából új gépet szeretnék, mert ez már igencsak lassúcska, de úgy tűnik, nem fogom tudni kigazdálkodni...)Esetleg tudna nekem valaki segíteni? Ezen gépek billentyűzete kompatibilis:
HP Compaq nc6110, nc6115, nc6120, nc6125, nc6220, nc6230, nc6320, nx6110, nx6120, nx6130, nx6140, nx6310, nx6315, nx6320, nx6325, nx6330. -
lakkusjj
aktív tag
Sziasztok!
Nincs valakinek ilyen fölösleges trackpoint kupakja, amitől megválna?
Most került hozzám egy Compaq nc6220, és szegényről hiányzik. -
Debilon
addikt
válasz
Debilon #34506 üzenetére
végzett a gyári recovery, de most ott vagyok ahol a part szakad, csak az administrator van, új felhasználót hozzáadni nem tudok, a boot alatt van kép, az "üdvözöljük" felirat után csak az egérkurzort látom
feltettem a vga drivert, és így legalább natív felbontásban van
ha ctrl+alt+del-t nyomok, ismét van kép, és a feladatkezelőn keresztül tudok futtatni dolgokat, de sem asztal, sem tálca, semmi nem jelenik meg -
kisninja
őstag
Sziasztok használtam a keresőt de nem nagyon jutottam 1 ről a kettőre.
Van egy hp 2560p notim aminek a garija fél év múlva lejár. Ezt én megtudom hosszabbítani, illetve milyen garik vannak sajnos nem tudom mi mit jelent.
Köszönöm előre is a választ. -
csibusz0314
aktív tag
Esetleg valaki? #34504
-
Debilon
addikt
válasz
SeniorTilla #34502 üzenetére
ok, az előre telepített vista miatt nem fog szórakozni? driverek lesznek hozzá?
csak simán tegyem fel, mint egy normál asztalira? -
Thrawnad
senior tag
Hali!
Kellene nekem egy HP-Omnibook XE3 videokártya driver hogy a tv kimenetet is tudjam használni!
Thrawnad
-
csibusz0314
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van nekem egy Samu NP370r5e HU-02 laposom..
Mennyire lenne értelme lecserélni egy HP Envy 17-1190ea típusú laptopra?
Tudom, hogy régebbi, ez csak egy ötlet volt.
Köszönöm szépen -
-
Debilon
addikt
üdv!
ismerős HP DV6 1200Eh-ját kéne újratelepíteni, ezen gyárilag van Vistarecoveryt elindítva F11-el normális, hogy 10-12 óra alatt semmire sem jut?
olyan 39%-ig gyorsan eljut és onnan 155 percet ír, ami 7-8 órán keresztül tart minimumrecovery disc nincs, nekem nincs vista telepítőm (bár kétlem, hogy bármilyen telepítőt elfogadna)
van-e gyors megoldás az újratelepítésre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Eladó Lenovo Yoga Pro 7 14ARP8
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged