Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
Aktív témák
-
Freddy_
csendes tag
Honnan lehet Patex folyékony alumínium ragasztót beszerezni?
Nem tud valaki esetleg hővezető ragasztószalagot? Olyat amit pl. Thermaltake CPU hűtő szenzorának felragasztásához adnak. -
MaUser
addikt
Kipróbáltam és fantasztikus az eredmény: radeon 9700 nyákon 275MHz (hűtés nélkül ez a vége) @335MHz mindezt 3,3ns-os samsung ramok segítségével (volt egy kis feszemelés). A borda remekül átveszi a meleget a ramoktól ugyanolyan melegek. A keveréket pedig később, ahogy mondtad, simán le lehet szedni. Szóval sufni tuning rulz.;]
-
Egon
nagyúr
Példa. Veszel egy vga-t, X év garival (szerencsés esetben X>1év...). A GPU-ra vagy a ramokra ragasztasz ezzel a ragaccsal valamilyen bordát (hogy jobban hűljön, vagy mert nem vagy megelégedve a gyárival stb. stb.). Mondjuk fél év után bedöglik a kártya (előfordul az ilyen; egyes szériáknál még relatíve gyakran is...). Mit teszel ekkor (azun kívül hogy vered a fejed a falba)?!?
-
-
-=Ghost=-
őstag
válasz
ShadowLord #41 üzenetére
aham...
hát... egy próbát megért nem? :)) -
-
-=Ghost=-
őstag
válasz
ShadowLord #39 üzenetére
amit én ajánlottam az nem jött be? vagy még nem próbáltad ki?
-
-
-
zsolt501
nagyúr
Ha biztos és olcsó megoldás kell arra van sokkal jobb módszer és az legalább biztos viszi a hőt ha érdelkel akkor megírom
-
Donnie
őstag
Látom arra azért nem vetted a fáradságot, hogy kicsit is visszaolvass:C ;]
KEVERNI KELL pasztával, egyébként:
1. Ordasi nem beszél f@szságokat.
2. A technikát alkalmaztam korábban én is és bevált...
3. Nem FSB ragasztó, hanem F.BS ragasztó...
4. Pasztával keverve, ugyanazt az eredményt éred el vele, mint drágább ragasztóval.
Ennyi.
[Szerkesztve] -
zsolt501
nagyúr
Egyépként nem tudom ki volt aki eltalálta hogy FSB ragasztót használjatok elég pihent volt az illető ennyi erővel akár ott se lenne a borda mivel baromi rossz hő vezető a gumi.
-
Egon
nagyúr
A párásodás miatt célszerű nejlonzacsiba rakni persze...
Én még nem csináltam ilyesmit (remélem nem leszek sosem rászorulva...:o), de úgy csinálnám, hogy a zacsiba beraknék valami olyan anyagot, ami nagyon jól leköti a nedvességet (ha mást nem: pár szem kockacukrot...:DDD), nehogy gond legyen _azután_ hogy kivetted a hűtőből... -
rATdrAgOn
senior tag
-
rATdrAgOn
senior tag
Meg tutibb, ha veszel ketkomponensu femragasztot. :)
(Asszem loctite-bol is van ilyen)
Vezeti a hot oleg jol, sot, reszelni/flexelni lehet. :)
En anno eleg sok femes motyot azzal javitottam/ragasztottam, szvsz tokeletes. :)
Mondjuk muanyag/fem parositast meg nem probaltam vele, de az tuti, hogy a hot vezeti... es ragadni ragad mint az allat. :) -
Egon
nagyúr
Nézd, nekem egy TNT2-n van ilyen...:D Amúgy jobb esetben fel tudod használni az NB-bordát + a hozzá adott rugós pöcköket is, pl. az alaplapodra (ha vannak lyukak az NB környékén), vagy egy másik vga-ra (nekem a pöckökkel van rögzítve a fent említett vga-n), esetleg eladod, és máris minimalizáltad a költségeket...:P
-
ody42
senior tag
hát te tudod, de én attól függetlenül nem fogok egy 4000 forintos kártyára 1000 ftért bordát+ ragasztót venni, amikor alu bordát szereztem ingyen a ragasztó+200 ft. Ráadásul a házban úgysem látod, hogy mivel van felrakva, mert lefelé áll a gpu+a ramok is :)
szóval olcsónak nem nevezném, de ok, legyen az a korrekt megoldás, ha 9800 pro-m lenne, akkor valszeg én sem sajnálnám rá a lóvét, de egy Geforce 2-re :F -
Donnie
őstag
Ja és eltávolítani is egyszerű. Óvatosan megtekered és kész. Utána, ami a chip-en marad azt pedig lehúzod egy az egyben úgy mint más gyártó hővezető ragasztó csíkját. Ezt a megoldást egyébként annak idején Ordasi tárgyalta ki. Szóval ha mégsem akarsz ezer Forintot költeni, csak 200-at akkor szerintem az én megoldásomat tejesen megfelelő.
[Szerkesztve] -
Egon
nagyúr
Már ezerszer el lett mondva a _korrekt_, _olcsó_ megoldás: venni kell Zalman NB-hűtőt (az aranyszínűt, kb. 1000 Ft), ahhoz adnak kétkomponensű hővezető ragasztót (sajna kis mennyiséget).
Korrekt megoldás, nem pedig igénytelen gányolás, mint a pillanatragasztós módszer...:(( -
Donnie
őstag
A legjobb megoldás ha veszel barkácsboltban F.BS ragasztót (nem vicc!), a legkisebb kiszerelést ami van. Ezt jó minőségű pasztával 5:3 arányban összekevered (paszta 5 egység, F.BS ragasztó 3 egység, vagy egy picivel kevesebb). Ebből kensz a chip-re is meg a felületre is. Jól rányomod, hagyod száradni kb. egy órát őket, hogy biztos, ami biztos legyen. Én anno ilyen módszerrel ragasztottam fel a memóriákra a bordákat a Ti4200-esemen.
Előnyök: olcsó (kb 200 forint a ragasztó, paszta meg van szerintem neked is :P)
UI: az F.BS ragasztó egyébként szilikonkaucsuk alapú ragasztóanyag, jól vezeti a hőt is, de jobb ha rendes pasztával, ahogy mondtam 5:3 arányban van keverve. -
ody42
senior tag
Hát egy szar Geforce2-ről van szó. :)
Alapban passzívan ment 2 évig, aztán amikor kicseréltem a R9000-emet erre, akkor nyúltam hozzá a GPU-hoz, és kipirosodott tőle az ujjam, olyan meleg volt.
Szóval csak a saját megnyugtatásomra tettem rá bordát, de sokat nem segített rajta, venti is kéne, de annyit nem ér az egész kártya. Ha eddig nem döglött meg, talán most sem fog. :) -
mikoljan
tag
Hello!
Léteznek különböző hővezető paszták, igaz némelyiknek cseppje az arany árával vetekszik. :) Hogy ezek jó ragasztók? Fogalmam sincs.
Hűtőborda felragasztását anno én úgy oldottam meg, hogy vettem egy Zalman ZM-NB32J típusú bordát, amihez mellékelnek hővezető-ragasztót. Először, egy régebbi gépemben lévő vga-ra ragasztottam vissza a hűtőbordáját, majd felhasználtam magát a Zalman bordát a chipsetem hűtésére. Tehát nem csak egy ''alkalmas'' a ragasztó mennyisége és eddig jól szuperál mindkét ragasztott hűtő.
[Szerkesztve] -
Godspeed
tag
Hi Help! Tud valaki nagyon jó hővezető ragasztót ajánlani? RAMot, régebbi GPUkhoz kéne...
Aktív témák
Hirdetés
- Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple Pack Black + Lightning Node Core
- Corsair iCUE H100i RGB ELITE INGYEN FOXPOST
- Fractal Design Torrent Compact White RGB TG Clear Tint - Beszámolok
- AQIRYS Wezen Számítógépház, Mini Tower, táp nélkül, mATX, Fehér
- Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm white INGYEN FOXPOST
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest