- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- Milyen egeret válasszak?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nekem ajánlottak AC MX2 pasztát! Hol lehet ilyet beszerezni esetleg?
Ha jól tudom ennek 2 fajtája van,vagy nem?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
shark300 #197 üzenetére
Szia!
Ezeket pasztával nem tudod helyettesiteni, mert ugye pasztából nem nagyon tudsz, meg nem is érdemes megpróbálni 0,5mm-es réteget felvinni.
Gap-pad néven fut ez a dolog itt a fórumon. Egy időben többen is árultak ilyesmit az apróban is. Ha esetleg nem találnál, vagy csak vastagabbat találsz, akkor a Conrad nevü elektronikai boltban lehet ilyeneket kapni (náluk nyilván nem gap-pad a neve,de rátalálsz), nekik vannak kisebb/nagyobb táblák, és mindenféle vastagságúak.
Elég drágák,de nem kell sok neked, meg ugye ezt valószinüleg elég lesz egyszer elvégezni a műveletet.Ami a GPU-n volt az szokásos gyári cucc, ilyen elég szövet-szerű. Azért is ilyen "foszlós" hogy ne nagyon tudj nyulkálni a gépben nyom nélkül. Az ne zavarjon, hogy ez amit veszel majd valószinüleg inkább gumi-szerű állagú lesz, ugyanaz a funkció, és még jobb is mint az a gyári vacak.
Arra ügyelj még, hogy bár rugalmasak ezek,de alig összenyomhatóak, szóval egy 0,5mm-es helyre mondjuk enm tudsz 1mm-es gap-padet alkalmazni.
Remélem segitettem
-
shark300
tag
Helló!
Lenne Nekem egy notebookom, aminek már elég rég lejárt a garanciája. Sajnos tönkrement a videokártyája, mely helyet beszereztem egy újat. Azonban a gyári hűtőtappancsok elég gyatrák, és arra gondoltam, ideje lenne lecserélni. Problémám az, hogy két fajta van rajta:
-GPU: lila színű, kb. 0,25 mm vastag tappancs, állagra nem túl stabil, inkább szakadékony. Még nem mertem sima, mezei pasztával kipróbálni.
-Memóriák: rózsaszínű 0,5 mm-es tappancs.
Kérdésem az lenne, nem tudjátok, ezeket honnan lehetne beszerezni? Szerviz is szóba jöhetne, de jobban bízom Magamban.
Válaszokat előre is köszönöm!üdv.:
shark300 -
3.Aragorn
addikt
Na? Senki?
Akkor leírom amit eddig tapasztaltam: Asus 7500 LE passzív hűtését cseréltem le erre:
Titan ttc-cuv2ab/rhs
Ram bordák is felkerültek.
Sokat számított. Nem használok semmilyen mérő progit, csak kézrátétellel... Azelőtt ha játszottam, ökröt lehetett colna sütni a videókari fölött. Most épp csak meleg.
Gondolom a pasztázás is számított, mert a gyári paszta gyanánt egy rózsaszínes szivacsos gumi szerű anyagot találtam, tele légbuborékkal. Sztem valami nagyon gagyi megoldás lehetett. Mindenesetre egy kis sebbenzinnel elég hamar lejött.A kézrátételről meg annyit, hogy veszélyes. Na nem rád, csak a gépre nézve. Mindig fogj meg előtte valamit, amivel le tudod földelni magad (against statikus feltöltődés) és izzadt kézzel se nyúlj bele a gépbe mert eddig kétszer fagyott meg a gépem emiatt. Nekem szerencsém volt. Neked már lehet, hogy elszáll valami a gépedbe...
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Sikerült beszereznem egy "Titan szmötyit" 300 Ft-ért.
http://www.titan-cd.com/eng/others/g30015.htm
Vélemény? Megért ennyit? -
gabo89
senior tag
Szerintetek meiket vegyem, Thermaltake A2014 vagy spire 420?
-
Tv
senior tag
válasz
3.Aragorn #187 üzenetére
Igen lehet akár 5 fok hőm. különbség, csak a paszta miatt. Nekem is volt hasonló, és csak pasztát cseréltem (semmi polír, stb.). Először egy noname (illetve volt neve, de nem jegyeztem, meg, gondoltam soha az életben nem veszek úgyse ilyet már) pasztát tettem a hűtő alá, mert még pár napot kellett várnom az mx-2-re, aztán mikor megérkezett kicseréltem a pasztát, és lám kb 4-5 fokkal hűvösebb volt a processzor (tehát a régi sem kiszáradt volt, hanem 2-3 napos). Mondjuk ez már viszonylag nagy különbség, sztem egy átlagos paszta és egy mx-2 közt 2 esetleg 3 fok lehet, de tartósság szempontjából is jobb a jóféle paszta.
-
NKing
tag
válasz
3.Aragorn #187 üzenetére
1500-ért Titan szmötyit venni bűn... annyiért már megkapni az MX-2-t is.
Lehet 4-5 fok különbség egy gyenge paszta és egy jó minőségű paszta között. Pl a rosszul kenhetők inkább szigetelnek, mert nem terülnek szét, vagy ami túl híg, abból hamar kipárolog az oldószer és csak légrések maradnak a helyén. -
3.Aragorn
addikt
Jól van.
-
Belus85
tag
Hát van közte biztos különbség de nem nekünk. legalább is sztem. Szóval nyugodtan használhatsz mást. nem ezen fog múlni
-
3.Aragorn
addikt
Na látod ez az 1500 Ft, az, amit én kicsit soknak tartok. Tudom, hogy kell pasztázni, és azt is tudom, hogy nagyon keveset szabad csak rakni, mert nem ez fogja átvinni a hőt elsősorban, csak azokon a részeken, ahol a két fém lap nem érintkezik. Mondjuk a barázdák (Jézusom! Durva, ha már barázdákról beszélünk
) Ott viszont számít.
Amit kérdezek, az az, hogy ez az 5 fok a no paszta vs jóféle paszta, vagy a silány paszta vs jóféle paszta közötti különbségre értendő-e... -
Belus85
tag
Ja még amíg eszembe van . A Media Marktban láttam Titán hűtőpasztát ksi tubusost!!!
1500 Ft volt az ára és szürke színű!!! -
Belus85
tag
A paszta arra szolgál hogy kitöltse a proci és hűtő közötti esetleges egyenletlenségeket + jobban át tudja adni így a proci a hőt ill jobban hűt a hűtő min 5 fokot jelent ha normálisan bepasztázod (persze nem kell túlzásba esni)
-
3.Aragorn
addikt
Ja, még egy: Hővezető ragasztóanyagokról hol lehet bővebben olvasni, ill. hol lehet ilyesmit kapni Ócsóé...
-
3.Aragorn
addikt
Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem sokan túlbecsülik a paszták értékét. Megjegyzem, én is. Elvileg, ha a sima, polírozott felületek egymáshoz érnek, nem is kellene paszta közé. Mert a két fém egymástól könnyen átveszi a hőt.Jobban, mint ha van egy plusz (valamelyest szigetelő) közeg. De tökéletes polírozás nincs, ezért használunk... Mert ugye a barázdákat illik valamivel kitölteni, ami nem levegő.
Világosítsatok föl!Megéri a grammját arany árában mérő pasztára beruházni, vagy jó a mezei pár száz forintos is?
-
NKing
tag
Sziasztok!
Én mostanában lettem boldog tulajdonosa egy tubus AC MX-2-nek. E8400-on használom (alap órajel) egy régebbi, de annál jobban teljesítő AeroCool GT1000 társaságában. A hűtő alja kicsit domború volt, ezért rászántam magam, és felpolíroztam 2000-es csiszolópapírig egészen tükrösre. Majd felhelyeztem MX-2-vel. Az eredmény 5 fok különbség lett az előző olcsó ezüstös szutyokhoz képest.
Most:
Idle: 29-30
100% load: 43-44
Visszaesés: fél -1 mpA pasztáról: színe világos-szürke, állaga fogkrémszerű, nagyon jól kenhető, nem szárad ki és nem is nedves, nem ereszt folyadékot.
-
_zoda_
csendes tag
Sziasztok!
Haver gepet javitom, alaplapot kell cserljek. Regibol procival egyutt jott ki a huto (Socket 478-as tokozas).
Kerdesek:
1. A hutobordarol hogyan tudom levalasztani a procit? (Eleg makacsul ra van ragasztva)
2. Az eddigi ragasztasnal jobb-e, ha inkabb valamilyen feher silicon alapu hutokenocsot hasznalok?Elore is koszonom,
Z -
Tv
senior tag
válasz
Thunderzolee #176 üzenetére
Szervusz! Gondolom ezek ilyen szilikon alapú szivacsok. Rosszabbul vezetik a hőt, mint a paszta, de rugalmasabb a csatlakozás (úgyértem, hogy jól kitölti a teret a felületek közt, de nem "keményen" rögzül). Szerintem amiatt használják ezt, hogy véletlen meg ne sérüljön a kártya a hűtőtől mikor cipeled a laptopot.
Ezt a SIL pasztát én nem ismerem (lehetséges, hogy jó, ki kell próbálni), de szerintem érdemes egy tubus MX-2-t venni, az biztos hogy jó és tartós. Fölösleges próbálgatni szerintem másokat, ez a legjobb sokak szerint (szerintem is).
-
up
-
Halee!
Érdeklődnék. Adott egy laptop, amiben processzort cseréltem.
Felfedeztem e művelet közben, h a laptopban levő VGA (nVidia 6800Go) hűtése... szóval ilyen érdekes világoskék habszivacsnak tűnő lapocskák vannak a memóriákra, GPU-ra rakva, és arra megy rá a hűtőborda.
Itt van két kép, ráírtam a lényeget: első, második.Ezeket a kék izéket könnyen le lehet szedni. A GPU-é eléggé el volt szakadva, de visszaigazgattam. A kérdésem az lenne, h ezek használhatók-e paszta helyett, gyárilag ezzel szerelik?
Vagy cseréljem le pasztára?
A másik kérdésem, h a "SIL more" paszta az jó? Olvasgattam itt a lenti teszteket, egyikben szerepelt is a "SIL", de egy másféle termékkel (asszem), és semmi extra eredményt nem értelmeztem az adatokból.
Legalábbis én nem vagyok annyira kocka, h 2-3 fokos külömbség miatt mást használjak, viszont ebből egy egész tubussal van, és ezért kérdezem, h használható-e, ha valaki aki jobban ért hozzá azt mondja, h inkább ne, akkor lecserélem. -
kriszbon
őstag
Hali! Szerintem elég régóta polcon álló pasztát adtak neked ha sűrű és kemény állagú! Ezt a tipust használom egy idő óta mert a régi nagykiszerelésű már nagyon sűrű lett a 9 év alatt(annó csak úgy jött)még az is jó, de már alapon felmegy a proc vele 38-42 c-ig! A spire nagyon lágy könnyen kenhető és tökéletes nekem 32-33 c alapon. Ráadásul 250ft csak!
Csak azért írtam ezt mert a régi pasztám viselkedik már így mint amit leírtál
-
Gerat
csendes tag
Sziasztok!
MXM típusú VGA kártyákhoz mennyiért és hol lehet hűtőlapkát kapni?
Köszi a válszokat.
-
Petiapó
tag
válasz
Mathiask #167 üzenetére
Helló!
Egy saját tapasztalat:
Spire 420 fehér hűtőzsírt vettem, felkentem, nem a "legpuhább", de ráraktam a hűtőt, és egy helyen, kb 1mm-en látszott, hogy hogyan húzza rá a hűtőt, a rugó, olyan 20-25 secig tartott a folyamat, mire beállt...
szal szerintem teljesen jó a nem olyan lágy paszta is, csak nem az első 5 secben nyomja szét, hanem 15-20sec is kell hozzá, de ha azt nézed, hogy jó eséllyel legalább egy évig rajta lesz... hát van ideje igazodni...
Elég erősek ám azok a rugók, ahhoz képest mekkora felületre hat a négy "ereje"
Ha nem jól látom a dolgot, kérlek szóljatok, hogy legalább tisztában legyek vele... -
Mathiask
senior tag
MX-2-nek milyen az állaga? Kenhető annyira jól, mint a sima jó öreg fehér zacsis paszták?
-
pedrő
aktív tag
Vajon a coolink chillaramic a gpu-val is jóba van?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
zolee3000 #155 üzenetére
1. Én a kezemmel szoktam
Bár vannak lelkesebb egyének, akik kártyával, ne adj' Uram borotvapengével csinálják...
2. Minél vékonyabb legyen a réteg, itt a kevesebb több! Tehát nem kell mindenhova.
3. Letörlöd, és lehet valamivel zsirtalanitani (pl. alkohol, én néha nitrohigitót sem sajnálom ilyen célra, ha az van épen kéznél,de a gyógyszertári alkohol, avagy sebbenzin tökéletes) -
zolee3000
tag
Erre esetleg valaki?
-
-
donnano
csendes tag
Sziasztok! Ehhez a csodabogárhoz [link]mit szóltok! Van olyan jó mint az MX-2-tő?
-
pedrő
aktív tag
Találtam egy egész elfogadhatót: [link]
Szerintetek milyen? -
pedrő
aktív tag
Hali! Szeretnék venni valami nagyon jó minőségű pasztát. Tudnátok ajánlani valamilyet? Az ár most lényegtelen szempont csak jóféle legyen. Thx előre is!
-
zolee3000
tag
Sziasztok!
Alapműveltségi kérdések következnek.
(Bocs ha már volt róluk szó
):
1. A pasztát mivel lehet/ajánlott szétkenni a proci felületén?
2. A hűtő talpára is kenni kell, vagy csak elég a procira?
3. Régi pasztát mivel szabad leszedni, hogy ne okozzak semmi kárt a prociban?
Előre is köszi a válaszokat. -
Cocó
tag
Üdv!
Nem is gondoltam volna, h ennyiféle paszta létezik...
Egy E8500-as prociból szeretném a szart is kipréselni, milyen kencét ajánlotok ehhez??
Egy THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME csücsülne rája.Köszi,
-
Mathiask
senior tag
Nekem az lenne a kérdésem, hogy van olyan paszta ami állagra olyan mint a sima fehér, de jobb? MX-2-őt meg mindenféle pasztákat mondanak, hogy jók, de azt nem derűl ki, hogy melyiknek milyen az állaga.
-
zsolt1129
addikt
Én most akarok majd beruházni egy MX2-es pasztára. Jelenleg sima ezüst van. Gondolom azért érezhető lesz a különbség nem?
-
válasz
fekeandras #150 üzenetére
Csak annyit tudok mondani , hogy ezüstös , tehát nagyon oda kell rá figyelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest