Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- SSD kibeszélő
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Honda topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Quqesz #54870 üzenetére
"Annyit viszont megtudtam, hogy nem galvanizálja a honda sem a civic karosszériáját...(szallerbekéknél ezt mondta a fényező)"
Tényleg? A feleségem Suzukijánál volt hasonló tapasztalatom, annál mintha a festék és a szélvédő is "puha" lenne, több kőfelverődése is van, rozsdásodtak is szépen... Nekem meg kétszer annyi kilométernél sem volt problémám.
Hondából nekem egy új SH300-am van, imádom.
-
törölt tag
válasz hülyegyerek #54970 üzenetére
Az autopult.hu tesztje szerint nagyon jó a normakörön mért fogyasztása is. Sok sikert az új autóhoz!
-
törölt tag
válasz hülyegyerek #54991 üzenetére
"Fél millával olcsóbb volt, mint ha újat rendeltünk volna. 5.5-ért hoztuk el, az meg egy Ceed/Astra ára."
Érdemes egy kategóriával is feljebb nézelődni... Én most rendeltem egy Mondeot tisztességesen felszerelve 6.1-ért. A 140 lóerő körüli alsó-közepes kombik hasonló felszereltséggel durván 300 ezerrel kerültek volna kevesebbe.
A kocsihoz sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Quqesz #55002 üzenetére
(#55002) Quqesz
A Kia Optima annyira nem lett volna jó vétel (nekem). Drágább, kevésbé nyomatékos és a Mondeo garanciája 250 ezerre kiterjeszthető (valami 112 ezer forintért, ha jól emlékszem).
(#55007) hülyegyerek
"Konkrétan a Mondeot én is próbáltam, de nekem 7-et mondtak a leggagyibb felszereltségre."
Az meg hogy? Amikor rendeltem, 6.2 volt akciósan a Trend felszereltséggel. Magánszemélyként 30 százalékot adnak a listaárból...
-
törölt tag
válasz Quqesz #55009 üzenetére
(#55009) Quqesz
"30%????? Kit dugtál meg? 😀 Ennyit még sehol nem adtak!"
De, nekem és nem először. Ráadásul nem készleten levő, beragadt autót veszek.
(#55010) hdanesz
"Anno én is néztem Mondeo-t. De még a régiből sem adtak ennyiért...csak alapmotoros/fapadost."
Ez Business felszereltség 1.5-ös Ecoboost motorral (165 lovas), kétzónás automata klímával, navigációval, tempomattal, fűthető első ülések-kormány-szélvédő, BT-kihangosító, 8 hangszóró, alufelni, metálfény stb... Ehhez csak annyit kell tenni, hogy megnézed a Ford weboldalát és már látod is, hogy ezt az autót 6 millióért akciózzák jelenleg is. De a legtöbben el sem jutnak idáig, mert a tudatukban maximálisan elérhető autóként csak az alsó-közepesek vannak.
(#55012) hülyegyerek
"Az ország melyik részén laksz ? Keletre mindig nagyobb a kedvezmény, de ha ez a 30% igaz, akkor szólok mindenkinek, hogy ott vegyenek autót."
Budapest de teljesen mindegy, mindenhol ennyibe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hülyegyerek #55032 üzenetére
Én azt tartom nagyon jónak benne, hogy a polgári használat mellett valóban jobban megy, nyomatékosabb viselkedést mutat, mint a korábbi 1.8. Érdemes megnézni a rugalmassági mérések adatait. Az pedig külön dicséretes benne, hogy míg a Hyundai-Kia-Focus 1.0 literes turbós benzinesei elég iszákosak, a Civicé egyáltalán nem. Az autopult.hu próbakörén 1 literrel kevesebbet evett a Kia Ceednél (5.2 vs. 6.3 liter).
Én most egy 150 lovas Octavia 1.4 TSI-t hajtok, könnyű (1195 kiló) és jól is megy (ez még az előző, 140 lovas). A fogyasztását pedig még mindig nem hiszem el... 140km/h tempomatnál 6 liter körül eszik. Viszont kokszosodik, 100 ezrenként javasolják a motort tisztítani. Csodálkoznék, ha a Hondával is hasonló gondok lennének, valahogy ott hagyományosan jobban megy a motortervezés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tboldi #55040 üzenetére
(#55040) tboldi
Manapság sajnos előfordul, de főleg a VW-csoport autóit sújtja.
(#55041) Quqesz
"Én mindég kikapcsolom a start-stoppot, a turbónak nem tesz jót tudtommal(autószerelő mondta)"
Ez szerintem is így van.
(#55042) yodamester10
De ne óra szerint nézd.
(#55045) agabe
Én forint alapú, fix kamatozású hitelt választottam 4 évre, így 7,3%-os lett a THM. Egyébként van egy fogadásom rá, hogy most is kihozható ugyanez az autó ennyiért... Nagyon jó vétel, bárhogy is nézzük, szó szerint alsó-közepes áron.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hülyegyerek #55047 üzenetére
Azért 153 ezer kilométer messze van a soktól. Nyilván függhet attól is, keringeti-e külön szivattyú az olajat. Talán ma már jobban figyelnek erre.
-
törölt tag
válasz hdanesz #55058 üzenetére
Rosszul spekulálsz, 190 500 Ft a finanszírozási kedvezmény és akkor is jár, ha a vételár egy részét finanszíroztatod. Egészében véve 30 százalékos árkezdeményt adtak a listaárból, pedig ezúttal magánszemélyként vettem. A legtöbbször a középkategóriás modellek szóba sem kerülnek, a kereskedők többsége igyekszik egy felextrázott alsó-közepesre rábeszélni a vevőket. Így aztán sokan vesznek kb. Mondeo árban 1.0 literes alsó-közepeseket magasabb felszereltségi csomaggal. A kedvezmények pedig sajnos erősen márkafüggőek, a japánok sajnos szűkmarkúan mérik - talán ők állnak legközelebb a listaárhoz az összes közül.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz hdanesz #55060 üzenetére
(#55060) hdanesz
Én is így vettem, a tartozás kifizetésének költsége mindössze 6 ezer forint, ennyit megér a 190 ezres kedvezmény.
(#55061) tboy93
"Én a corsával úgy kell beálljak, hogy hungarocell van az autó előtt és érintőre veszem "
Nem semmi...
(#55062) hülyegyerek
Jól hangzik! Sok örömöd legyen benne!
-
törölt tag
válasz Graphics #55099 üzenetére
Azért itt nagy különbségek vannak motortípusonként... A TSI-k például sokkal hajlamosabbak, mint az 1.5 Ecoboost.
Most írt az egyik fórumtárs az Octavia vételéről:
"Én most rendeltem egy Style 1.5 TSI-t.
A listaár 7.3M volt, amikor rendeltem (van benne még pár apró extra).
5.5M-ra sikerült az árat lealkudnom."Ez sem rossz ár egy elég jól felszerelt, 150 lovas, 1200 kilós autóért.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bpisti84 #55114 üzenetére
(#55114) Bpisti84
Gratulálok, jól néz ki az autó!
(#55122) tucsok.
"Szegeden lakom 8,2 városban, 90 nél 6,4.... 140 - nél 9.9 így alakul a fogyasztás."
Egyebek mellett ezért sem vettem hasonló autót (az enyém 140-nél 4 literrel kevesebbet eszik), sokat pályázom és nagyobb tempóval.
-
törölt tag
válasz tucsok. #55137 üzenetére
Tökéletesen megértem. Én Budapest külvárosából járok a Belvárosba dolgozni és egyre jobban rákapok a robogózásra, mert egyrészt élvezetes, másrészt sok időt spórolok vele, főleg ha a csúcsforgalmi időszakban kell valamiért jönnöm-mennem. Olyankor kocsival 20 kilométert egy óra alatt teszek meg, motorral 20-25 perc. Ontopic egyébként, egy új Honda SH300-ról van szó.
-
törölt tag
válasz Peter.70 #55187 üzenetére
(#55187) Peter.70
Ha az i30 miatt kérdezed az 1.4 turbót, érdemes alaposan megfontolni: nekem durván 300-zal került többe (6.1 millió) a Mondeo 160 lóval, Business felszereltséggel, mint egy hasonlóan felszerelt i30 kombi.
(#55195) Mágus2
"Az a gari mindenre kiterjed, vagy csak fődarabokra? Nem hiszem, hogy pl futómű, vagy momdjuk a turó gariztatható egy 8 éves autóban."
Nem olyan egyedülálló ez, a Hyundainál 5 év kilométer korlátozás nélkül a teljes időszak, a Kiánál 5 év vagy 150 ezer kilométer. a Skodánál 4 év vagy 200 ezer kilométer. Ebbe a sorba illeszkedik a Honda is.
-
törölt tag
válasz yodamester10 #55434 üzenetére
Máshogy kell nézni ezt a "céges autó" kérdést. Kulcsos autó volt, amit nem kímélve boldog-boldogtalan hajtott? Vagy csak a cégvezető, vagy egy cégautóval kiegészített javadalmazású alkalmazott járt vele és a munka mellett gyakorlatilag családi autóként használta? 3,5 év alatt 164 ezer pedig nézőpont kérdése, hogy sok-e - én mármost is valamivel többet megyek, jövőre a hosszabb külföldi utak miatt még többet fogok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem szakmai témák megvitatására: Honda OFF topik
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon