-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
Szerintem a hőmérséklet megvan. De a hegyén található trutymó miatt a cin nem tudja "nedvesíteni"-befutni azt. Ismétlem (jócskán) vizes rongy (a szivacs is jó) és/vagy gyanta. A hegy hőt jól nagyon vezető anyagból van (ez a lényege). Képtelenség akkora hőmérsékletkülönbség egy centi távolságra.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
Fémmel ne próbáld! Általában egy galvanizált védőréteggel van bevonva a csúcsa. Az sérülne. Ha nem bonyolult megpróbálhatsz vásárolni egy cserehegyet. Valamikor úgyis cserélni kell majd. Újonnan tiszta fémes színe kell legyen. Erre valami rá van égve.
Nedves szivaccsal, ronggyal akkor hatásos, ha a páka forró. Sisteregnie kell törlés közben, az akkor keletkező buborékok tisztítják.
[ Szerkesztve ]
-
-
Kernel
nagyúr
Nem tudom, milyen ónt használsz, de létezik olyan gagyi is, amiből a folyasztószer azonnal ráég a pákára, utána már használhatatlan.
De ez tényleg a legalja, kínaiból is a legolcsóbb, egyszer piacon vettem ilyet.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
Mögé vagy elé, teljesen mindegy. Két soros alkatrész esetében mindig közömbös a sorrend, amennyiben a találkozási pont sehová nem ágazik el. Utóbbi lényeges, azért is emeltem ki.
Egyéb, praktikussági szempontok játszhatnak szerepet legfeljebb, árnyékolás, zavarsugárzás, szerelési indokok. Például, még a nem elektrolit kondenzátoroknak is szokott lenni egy jelölt vége, ami a feltekercselt fegyverzet külső felületét jelzi, ha azt GND-re kötjük, a kondenzátor mintegy árnyékolja önmagát.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
nagyúr
De mért a LED mögé kell kötni az ellenállást? A nyitófeszültséges probléma miatt? Ilyen marhaságot ki írt?
Srácok, itt olyan kérdések hangoznak el, amiket anno hetedik osztályban tanultam fizikából. Legalább az általános iskolás anyagot vegyük már elő, mielőtt nekikezdünk.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Apple Watch
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MIUI / HyperOS topik
- PlayStation 5
- Google Pixel topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Politika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Chanel Bleu De Chanel
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest