Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dr. Szilikát

őstag

válasz Oryctolagus #98118 üzenetére

Honnan jött az infó, nem szoktak ilyen eltérések lenni, azonos típuson belül. Eleve, egy LED-tok lehet névlegesen 3 vagy 6 V. Ha jól látom, itt 52 tok van egy sávon, ami valószínűleg 2-2 szakaszra oszlik.

Ezért van az, amikor 1 db LED szakadása esetén mondjuk a sáv fele sötétül el. Ha pedig trükkös módon a másik oldal másik felével kötik sorba, akkor az is kialszik.

Igyekszem magyar szavakat használni, mert én még magyar irodalmon nőttem fel, ez az én nyelvem.

Legyen mondjuk 3,3 V nyitófeszültség az adott munkaáram mellett és 26 soros tag, akkor 85 V-ra áll be az áramgenerátoros driver. Ha dupla chipes tok (6,6 V), akkor lehet 170 V, olyan is létezik. De olyan nem, hogy egy adott készüléktípus létezne 3 vagy 6 V-os tokokkal egyaránt. A teljesítmény még hagyján, a feszültséget lehetne árammal kompenzálni, de ez nem így szokott menni.

Itt a tápegységen 2 db step up áramgenerátor látható elvileg, mint LED-driver. Piros nyíllal jelöltem azt a két puffert, ahol a fent említett meghajtófeszültség mérhető. Hogy hány voltos a puffer, az is elárul ezt-azt.

Ide csatlakozik a LED-sávok + pontja általában. Negatív ágon történik a PWM-szaggatás, áramfigyelés. Lényeges, hogy utóbbi PWM csak a 100 % fényerő opcionális csökkentését végzi, míg a pufferen a DC-szintet (100 % csúcsáramot) az áramgenerátor állítja be (nyilván az is PWM elven).

Mindezekből talán érzékelhető, van egy adott típus, ami meghatároz bizonyos paramétereket. Azt is, hogy 3 vagy 6 V-os tokokra épül, utána ebben már nincs átjárás általában. Vagy az már egy másik TV-típus.

A LED-sávon van egy azonosító, ami meghatározó, olyan kell bele.

Új hozzászólás Aktív témák