Hirdetés
- OLED TV topic
 - AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - Hogy mi van? A TikTok lett az Xbox ellenfele?
 - Milyen videókártyát?
 - Apple MacBook
 - Kormányok / autós szimulátorok topikja
 - TCL LCD és LED TV-k
 - RAM topik
 - Androidos tablet topic

- 

PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket. 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Dr. Szilikát
őstag
válasz

Oryctolagus

üzenetére
						Honnan jött az infó, nem szoktak ilyen eltérések lenni, azonos típuson belül. Eleve, egy LED-tok lehet névlegesen 3 vagy 6 V. Ha jól látom, itt 52 tok van egy sávon, ami valószínűleg 2-2 szakaszra oszlik.
Ezért van az, amikor 1 db LED szakadása esetén mondjuk a sáv fele sötétül el. Ha pedig trükkös módon a másik oldal másik felével kötik sorba, akkor az is kialszik.
Igyekszem magyar szavakat használni, mert én még magyar irodalmon nőttem fel, ez az én nyelvem.
Legyen mondjuk 3,3 V nyitófeszültség az adott munkaáram mellett és 26 soros tag, akkor 85 V-ra áll be az áramgenerátoros driver. Ha dupla chipes tok (6,6 V), akkor lehet 170 V, olyan is létezik. De olyan nem, hogy egy adott készüléktípus létezne 3 vagy 6 V-os tokokkal egyaránt. A teljesítmény még hagyján, a feszültséget lehetne árammal kompenzálni, de ez nem így szokott menni.
Itt a tápegységen 2 db step up áramgenerátor látható elvileg, mint LED-driver. Piros nyíllal jelöltem azt a két puffert, ahol a fent említett meghajtófeszültség mérhető. Hogy hány voltos a puffer, az is elárul ezt-azt.
Ide csatlakozik a LED-sávok + pontja általában. Negatív ágon történik a PWM-szaggatás, áramfigyelés. Lényeges, hogy utóbbi PWM csak a 100 % fényerő opcionális csökkentését végzi, míg a pufferen a DC-szintet (100 % csúcsáramot) az áramgenerátor állítja be (nyilván az is PWM elven).
Mindezekből talán érzékelhető, van egy adott típus, ami meghatároz bizonyos paramétereket. Azt is, hogy 3 vagy 6 V-os tokokra épül, utána ebben már nincs átjárás általában. Vagy az már egy másik TV-típus.
A LED-sávon van egy azonosító, ami meghatározó, olyan kell bele.

Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
 - TP-LINK routerek
 - AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
 - Autóápolás, karbantartás, fényezés
 - Arc Raiders
 - Vivo X200 Pro - a kétszázát!
 - Spórolós topik
 - Elektromos autók - motorok
 - Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
 - Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
 - További aktív témák...

- Minis Forum Mini PC MS-A2 Ryzen 9955HX 16GB 1000GB 1 év garanciával
 - ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
 - Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
 - HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
 - HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

ekkold