Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Ha az automata szövegre találtal kitet, akkor ugyanazon elven működő hangtárolót is használhatnál. Az ISD (analóg flash) hangtárolókat épp ilyen célra találták ki, van akár 4 perc kapacitású (4kHz-es mintavétel mellett) típus is 1500 HUF-ért. Emellé persze kontroller dukál, de Te más topicokban is írtad, hogy foglalkoztál már velük. Adatlapok:Bővebben: link, ilyeneket Mo.-on a ChipCad Kft. Bővebben: link forgalmaz. Ez is analóg hangfelvétel, csak kicsit korszerűbb, mint a relézett magnó
.
Analóg hangdekóder pl. LM567, Bővebben: link. Lehet vele akár dtmf-et is dekódolni, de ahhoz kicsit sok kellene. Lényegében ez egy hangfrekvenciás pll. Ha viszont tényleg kontrollert használnál, azzal akár sokkal elegánsabban, szoftverből is megoldhatnád a foglaltságjelzés figyelését (-> szoftveres frekvenciaszámlálás, figyelni a megfelelő hosszúságú 440Hz-es (?) impulzust, ha ez detektálható, felvételt megállítani).
A telefonvonalra a hangot rávarázsolni kicsit macerás lehet, meg a szolgáltatók se nagyon komálják az ilyen akciókat
. Már én is kíváncsiskodtam régebben ezzel kapcsolatban. Itt találhatsz néhány oda-vissza telefonhibrid kapcsolást, meg ötleteket a csengetés detektálásához stb., jó kis ascii-grafikával fűszerezve:Bővebben: link. Elvileg csak leválasztótrafón keresztül csatlakozhatsz a vonalra, a galvanikus leválsztást meg kell oldani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Star Trek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung Gear S3 - második kör
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen videókártyát?
- Assetto Corsa Rally
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- További aktív témák...
- iPhone 14 pro 128 gb gold 100% akksi
- 20% karácsonyi akció Komplett asztali gép eladó (GTX 1060 6GB, i5-7500, 512GB SSD)
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Precision 7560 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Studio G8 i7 32GB RAM 1TB SSD RTX A3000/Garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! HUAWEI MateBook 14 üzleti notebook - i5 1135G7 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP W11
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3086, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3892, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A17 FA707NV notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.
. Már én is kíváncsiskodtam régebben ezzel kapcsolatban. Itt találhatsz néhány oda-vissza telefonhibrid kapcsolást, meg ötleteket a csengetés detektálásához stb., jó kis ascii-grafikával fűszerezve:
ekkold