Hirdetés
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Szupermagos dizájnnal kísérletezik az Intel
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter789
senior tag
Nálam egyébként azért nem is igazán kritikus az RTC pontossága - belefér a napi pár mp csúszás - mert van GPS is a rendszerben és nem nagyon fordulhat elő olyan eset amikor nem lesz rálátás a műhódakra, viszont az áramfelvétellel nagyon kell spórolni - van olyan üzemállapota amikor a GPS és a többi komponens naponta 1x kapcsol csak be pár percre, a PIC-nek viszont tudnia kell időpontot rögzíteni extra eseményekhez ezek között is. Akár lehetne szoftveres RTC-vel is dolgozni, de ha már úgyis adott a használt PIC24-ben az RTC modul akkor miért ne használnám azt?
AVR-ből egyébként nincsen belső RTC-s? Nem igazán vagyok jártas ezen a területen - 1-2 kész projektet már raktam össze atmellel is, de nem igazán mélyedtem el a technikai részletekben és adottságokban, inkább PIC-eket használok a saját projektjeimben...
I2C: azt tudom hogy a nyugalmi állapot a buszon a felhúzott - ebből indultam ki hogy akkor a 0 = felhúzott, 1 = föld
-
Peter789
senior tag
invertált: a normál logikai 0 = 0V, logikai 1 = 3.3/5V gondolkodásmódhoz képest értettem, hogy az I2C-nél a logikai 0 a felhúzott állapot és a logikai 1 a föld
RTC: ezért írtam hogy egy gányolt kapcsolást próbáltam ki egy bontott ismeretlen pontosságú kvarccal > működött, de nem volt pontos és nem tudom hogy melyik komponens mennyit rontott a dolgon
LCD, port expander: nagyobb távolságoknál tényleg számít hogy 2-4-8-10-12 vezetéket kell e behúzni, de én mindig igyekszem kompaktra tervezni a kapcsolásaimat, így inkább az alkatrésszám számít, abból legyen minél kevesebb
3.3 vs 5V: azért is írtam le hogy ki kell túrni a doksikból hogy az adott eszköz milyen tartományokban fogad / küld, mert az esetek többségében nem kell semmiféle illesztőelem. Nyilván az a legegyszerűbb ha alapból minden komponens azonos feszről megy, de bizonyos esetekben kész fejlesztőeszközöket használva ez nem lehetséges / macerás
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Szupermagos dizájnnal kísérletezik az Intel
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Epic Games
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Suzuki topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Önerő nélkül is. 1-16 hónap részletfizetés . Bankmentes. Gamer Laptopok , Gamer monitorok
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest