Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
didyman
őstag
válasz
X Sügi X #2465 üzenetére
Pedig hideg végfoknak is működnie kell. Ez urban legend, a végfokok működési tartománya megegyezik a beépített alkatrészek hőtűrésével, a szórt tranzisztorpereméterek kompenzálására pedig számos megoldás létezik (ezek egyike a nyugalmi áramot befolyásoló szinteltoló tranzisztor megfelelő hőkontktusba hozása a végeszközökkel). A működési jellemzőket melegen kell beállítani, az úgy nagyon helyes! De ha az asszimetria ennyire nagy, hogy az a végfok pusztulását okozza, akkor ott súlyos baj van a kapcsolással. A kimeneti DC szóródását jól jellemzi, hogy egy akármilyen hangfalvédelem DC-védelmét durváán 1V köré szokták beállítani, ennek a fele elő szokott fordulni a legolcsóbb végfokoknál (itt persze nem a zenekari, igényesebb cuccokról van szó, az olcsóbb alatt meg manapság szinte kizároólag valamelyik monolit rettenetet értik). Ez még mindig nem baj, hiszen a visszacsatolás általában nem korlátozódik csak AC jelekre, vagyis a DC is meg van fogva. A nagy jelekre adott válasz meg...Na azellen kell védeni jól a végfokot.
Bemérés: Helyes. Mondjuk a bordáról annyit, hogy amit ott 30 foknak érzel, az a tranyó félvezető-átmenetén 40-50 is lehet a tokozástól, bordától függűen.
A műveleti erősítőt úgy kell érteni, hogy a végfoknak része és részt vesz a globális AC/DC visszacsatolásban, ennek eredménye, hogy a normálisan 1x-es DC-hurok következtében a kimeneti drift megegyezik a műverősítő kimeneti drift-jével. Ami egy valamire való műverősítő esetén is +-2mV.
A 2SC... szériák ára nem a jobb minőségüknek tudható be (a BD249/250 durván 30 éves tranzisztorok!), hanem főleg annak, hogy a 2SC/2SA/2SB/2SJ/2SK sorozat a Japánban alkalmazott ''számrendszerben'' készült, sokszor specifikus, így többnyire kis szériás és messziről jövő darabok, míg a BD széria itthon is nagyüzemben készül(t), a Ti Olaszországban is gyártotta pl.
A 2N3055-ről legendás meséim vannak, ne szidd.
A Quad-ról, amit írtál, érdekes, mert az pont egy olyan végfok,amit összeraksz és mennie kell. Ezekből kb. 20-at raktam össze (két sajátot, egy hat csatornás csupa hidat-ott jött ki az a tapasztalat, amit korábban említettem), és még párat ide-oda, összesen 3 fajta panellel, de zömmel az Urbán-féle gyógyítást (amit nem szabadott 50V-ra rakni, csak 45-re). Egy végfok volt, ami nem indult elsőre, egy kb. 3 óra maszatolással megtalált fóliahiba miatt
Amire büszke vagyok, az egy Phase Linear végfok, ami javításon volt nálam. AKi ismeri a márkát, tudja, mit jelent a PL400...
Akit érdekel, van kapcsolási rajzom hozzájuk!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest