- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Monitor hiba topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- M.2 SSD: hova tedd, hogy a leggyorsabb legyen?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
PROTRON #100008 üzenetére
Értelek és ez szomorú.
Én a környezetemben mindenkit rábeszéltem az avk beépítésére.
Rá is b@ctam... mert ezeket mind nekem kellett beszerelni
Legnagyobb eredményem a 73 éves rokonom akit sikerült rábeszélnem, szerinte ha nem vágta agyon az áram 73 év alatt akkor neki nincs félnivalója.
Tényleg nem akarok offolni,
fennt vagyok egy szigetüzemű napelemes csoportba, szerintem az országba a legnagyobb, 20000+ főt számlál, Facebook.
Jön heti szinten a kérdés, kész a rendszer, hogyan tovább, érintésvédelem.
Leírom hogy 2 verzió van, vagy IT rendszert csinál folyamatos fölszivárgás méréssel, ára 250-300ezer Ft körül indul (IMD vagy SR-IMD).
Vagy az inverter kimenetét szabályosan pe-n vezetőre bontja, lever eegy JÓ földszondát és betesz egy B vagy B+ avk-t.
Leírjuk nekik hogy mivel az inverterek 80%-a HF inverter, a DC 400V közvetlenül a kimeneti feteken/igbt-n van és ha ezeknél bármi miatt, kimeneti fet apró hiba, vezérlés 1-2% elcsúszás, már stabil DC-t eredményezhet a kimeneten.
Ezért szigorúan B vagy B+ avk kell nekik mert a másik kettő minimális DC szinttől "megvakul" telítődik a vasa és olyan mintha nem is lenne.
Pont akkor nem fog leoldani amikor nagy szükség lenne rá.
Mivel az AC abszolút nem jó ide, az A sem, itt nincs kompromisszum, viszont a B meg a B+ az 100ezer Ft körül kezdődik.
Jön a válasz hogy a tanácsadó a hülye meg ne turkáljak az ő zsebébe, nem kell ez neki.
No komment.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- GoPro HERO12 Black + kiegészítők
- Asus ROG Zephyrus G14 GA402XV AMD Ryzen 9 7940HS/RTX 4060/32GB RAM/1TB SSD eladó RITKASÁG!!!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3318
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Apple Watch Series 7 45mm GPS+Cellular, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest