Hirdetés
Aktív témák
-
dízelracer
őstag
Minőséget meg kell fizetni? Ez sem feltétlenül van így mert egy normális tápot megvéve nem hiszem, hogy pont az a maximum 3-4ezer forint plusz költség fog földhöz vágni bárkit is. És 3ezer forintért nem csak egy megbízhatóbb tápot de 2-3x annyi garanciát is kap az ember. Aki ezek után sem dobja félre a szemellenzőt és HKC-t istenít/vesz az magára vessen. A HKC fanoknak azon is érdemes elgondolkodni kicsit, hogy ha annyira überfasza cucc miért csak 12 hónap garancia jár hozzá? Miért nem merik 24 ne adj isten 36 hónap garanciával eladni?
-
sith7
félisten
Topicot meg zárni kéne mert aki ilyen tápot vesz veszélybe kerül a vagyona!
Ott a pont, azzal meg ne jöjjön senki, hogy van FSP - ben is hibás, ez igaz, Mercedes is volt már szervízben, de nem olyan mértékben , mint más olcsóbb márka
A minőséget meg kell fizetni, ez tény
Ez a topic meg tényleg zárható, mert aki meglátja a címét, még a végén - tudatlanul is - késztetést érzhet, hogy vesz egy ilyen akármit, tápegység helyett
-
Sandrew
őstag
De igaz. De látom sajnos nem bírod elfogadni azt a tényt hogy a HKC és társai hulladékok
"Most teszteltem Codegent..." erre nem írok inkább semmit megintcsak...Rawulf:
HKC Alsó kategória legeslegalja.Topicot meg zárni kéne mert aki ilyen tápot vesz veszélybe kerül a vagyona!
-
kisza25
félisten
közép kategória
akkor mi az alsó HKC teszt videó
-
Rawulf
őstag
válasz
dízelracer #187 üzenetére
Mit csodálkozol? Lassan minden ilyen bolt minimálbéres droidokat tud csak alkalmazni és nem R2.D2-ők, ugye belátod...
HKC közép kategória... kb. mint Antler... -
dízelracer
őstag
Sokszor? Tapasztalatom szerint 10 eladóból 5 segg hülye, 2 unott pofával ugyan de segít és csak a többi van a helyzet magaslatán. 2008ban váltottam P4-ről E2140-re. Eladó ember nagy hévvel elkezdte nekem magyarázni, hogy ha nem akarok kiszúrni magammal akkor Athlon64 X2-t veszek mert a Conroe egy nagy átverés és valójában csak egy magos + HT de az AMD valódi kétmagos processzor. Hangosan kiröhögtem és kifordultam a boltból. Azóta sem léptem át a küszöbét. Vicces, hogy némelyik üzletbe simán beültetnek a pult mögé egy totális műszaki analfabétát. Másik helyen meg egy csaj volt a pultban. Mondom neki mi kéne erre benyögi, hogy nem tudja mi az de legyek egy kis türelemmel mindjárt visszajön a kollégája. Vártam vagy negyed órát és haza mentem. Röhej...
Isten áldása a sok számtech webshop
-
vzsryl
nagyúr
A HKC Watt értéke csak marketing. Egy 550-es HKC kb. 200W-os terhelésig stabil tud lenni (nem minden esetben), és afelett már nagyon veszélyes. Egy erős 1GPU-s VGA és egy tuningolt négymagos CPU már olyan ingadozásokat hozhatnak ki a HKC-ból, hogy az egész konfiguráció veszélybe kerül. Egy 350-es FSP meg gond nélkül elvinne egy ilyen konfigot, és véletlenül valami problémája adódna, akkor vagy lekapcsolja a védelme, vagy csattan egyet, és 9x%-os arányban megmarad minden más alkatrész is. A HKC-ról pedig már leírtam, hogy mi történik, ha már nem tudja kontrollálni magát. De amíg még működik, és azt hisszük, hogy nem tesz kárt, valójában akkor is nagy eséllyel épp lassan, de biztosan gyilkolja a HDD-ket, vagy egyéb alkatrészeket.
(#183): Ez így nem teljesen igaz. A tudatos vásárlóknak könnyű megmagyarázni, hogy mi a csízió. Bár valójában a vásárlók 90%-a nem tudatosan vásárol, főleg a jóléti társadalmakban nem. Nálunk szerencsére több tudatos vásárló van (arányban), de itt is nagy fölényben vannak azok, akik megveszik a legdrágább VGA-t, mert biztos az éri meg a legjobban, és hozzá megveszi a legolcsóbb 600W-os LC Power-t/HKC-t stb. tápot, mert annyit lát a VGA ajánlásánál, hogy 600W kell neki. Bár a legutóbbi állításom ritkán történik meg, mivel általában a számtech. boltosok ajánlják ezeket a gagyi tápokat. Ezek egy példák...
-
Szia.
Igen,én is tisztában vagyok vele,erről nem nyitok vitát.
Viszont ezt a vásárlóknak nehéz lenne elmagyarázni(sok időbe telik,még akkor is,ha az ember kiváncsiságból utánaolvas,hogy megértse)
A vásárlóról meg köztudott,hogy amit leírnak neki,azt ő elhiszi.Én is magyarázhattam a szomszédnak,hogy egy 400W minőségi táppal többre mennénk.Mivel felnőtt,okosabbnak hitte magát.Már várom,hogy átjöjjön szólni,hogy elfüstölt a gépe...videókarit akar cserélni,és a táp is már 1 éves megvan.
-
Sandrew
őstag
válasz
Dr. Romano #179 üzenetére
Vigyázz mert mindjárt jönnek a HKC-fanok és megmondják hogy néda az FSP-is gagyi is nagyon nehéz lesz megint megmagyarázni nekik!
-
Dr. Romano
veterán
"Ki lett cserélve egy kb 7k-s 350W FSPre. Azóta tudom, hogy nem lesz gond többet a táppal."
Rosszul tudod. Nekem és pár ismerősömnek is FSP 350PNF tápjaink vannak. Ezekben a Teapo kondik közül 2-3 db 3-4 év után tuti púpos lesz (legalább is 3 táppal ezt tapasztaltuk). Persze no gond, kondicsere megvolt, azonban a eléggé zavaró volt a hibával szembesülni.
-
Grafiqs
őstag
Ha nem megy a kultúrált hangnemű értelmes társalgás, gondolok itt érvek ütköztetésére, tapasztalatok megosztására, tesztel kielemzésére, akkor a topikot zárni fogom.
G
-
varsam
őstag
"Ma reggel olvastam a topikot,és láttam egy két 'összecsapást'.
Szerintem mindegy,hogy ki-mit néz ki magának tápként,úgyis pénzfüggő.Ha nem telik FSP-re,HKC-t veszünk"
Komolyan, értő olvasás megy? Nem akarok beszólni, de ha olvastad volna a topikot akkor nem írnál ilyen blődséget. Pont arról is volt szó, hogy semmivel nem olcsóbb a HKC mint pl. egy FSP vagy Chicony táp. -
Ma reggel olvastam a topikot,és láttam egy két 'összecsapást'.
Szerintem mindegy,hogy ki-mit néz ki magának tápként,úgyis pénzfüggő.Ha nem telik FSP-re,HKC-t veszünk(szomszéddal is pont ugyanígy csináltam,bár 2x is elmondtam neki,hogy ne várjon sokat a HKC táptól)
A táp 500-as(asszem) de agép 250-nél többet nem is vesz föl.És ez így helyes...másképp lennének problémái(szerintem).Most az,hogy jó,vagy nem jó,már más döntse el.Egy alényeg,hogy ebbe a topikba bizonyítékok nélkül nincs értelme a tápokról vitatkozni.Írjunk le történeteket,videókat,képeket is mutassunk be.Aki erre tébed(mert esetleg tájékozódni akar) az úgyis megtalálja,elolvassa ,és tanul belőle.
Aztán az,hogy az olvasó hogy dönt,az már csak az ő felelőssége lehet.
Megjegyzem,én nem kedvelem a HKC-t,volt egy nekem,nem volt agyonterhelve,emiatt csendes is volt,de nem éreztem biztonságosnak.Inkább beruháztam alig használt Gigabyteomba,az valahogy márkának hangzik,és mégis olcsó. -
Sandrew
őstag
válasz
dízelracer #171 üzenetére
De csak erölteti, hogy neki van igaza
-
kisza25
félisten
válasz
dízelracer #171 üzenetére
és most, hogy mondod tényleg begyűjtött 26db hszt én csak ma kapcsolódtam be, mert szemet szúrt, hogy szakmai topikot nyitottak egy ilyen tápnak
-
Ribi
nagyúr
-
-
Petzval
senior tag
"Hol keressem a hibát egy FSP350PNR tápegységnél ha:
Hibajelenség: A számítógép nem indul el.
A 24 pines csatlakozót az alaplapról lehúzva a zöld és fekete vezetéket csipesszel összeérintve a táp elindul a vinyó felpörög DVD megy. Alaplapra rádugva nem megy semmi. Két előtte másik táppal működő alaplapban is kipróbáltam egyik sem bekapcsolható."Ezt most találtam egy másik tápos topicban
-
Tibor92
tag
Szerintem jobb lenne zárolni a totyikot.
Itt mindenki a maga igazát akarja igazolni. -
Ribi
nagyúr
Akkor volt, hogy csak másodszorra indult a gép és más furi dolgok is voltak.
Új táppal ilyen több mint 1 éve nem volt. Sőt semmi hasonló sem.Nem láttam ilyet, mert ilyen nincs.
De van aminek nagyobb a hibásodási aránya. Egyik a hibásodási arány, másik a többi alkatrész magával rántása. És inkább ez az ok ami miatt nem javasolt kategóriába kerültek.Bocs átfogalmazom: Azóta merem azt hinni, hogy a táp nem fogja kinyírni valamelyik alkatrészet. Mert nem érdekel ha elszáll a táp mondjuk 3 évente, ha visz magával semmit, mintsem menjen 10 évig, de utána magával visz mindent.
-
Pala
veterán
Nem is ez a lényeg, mert minden táp meghibásodhat (sőt, ugyebár minden, ami elromolhat, el is romlik - by Murphy), csak nem mindegy, hogy:
- milyen eséllyel
- mekkora terhelésnél
- csak önmagát nyírja ki, vagy a fél (egész) gépet is.Nekem halt meg egy 500-as FSP Everestem 1 év után...előfordul...viszont a gépnek semmi baja nem lett.
-
Ribi
nagyúr
Gond sosem a jól működő darabokkal van. Akinek megy és sosem volt vele gondja, az boldog és nem érti minek szídják sokan. Nekem is volt Mercury tápom viszonylag sokáig és sosem volt vele gond. Fater gépében volt valami MS... nemtudommi táp. A 220 kapcsoló le fel volt kapcsolva minden este. kb talán fél év után kinyírta az egyik winyót. Már előtte is voltak érdekes dolgok, de arra fogtuk, hogy öreg a gép. Ki lett cserélve egy kb 7k-s 350W FSPre. Azóta tudom, hogy nem lesz gond többet a táppal. Ez a táp sem került be semilyen statisztikába, hogy szar. Az ilyenekről csak fórumokon olvashatsz. De biztosan azok nem értenek hozzá akik valamilyen szinten ezzel foglalkoznak és leteszteltek már életük során 50-100+ tápot. De akinek volt kb 2-3 tápja életében, sohasem terhelte le igazán, de még belülről sem látott tápot az tudja mit beszél.
-
kisza25
félisten
még a 350Wos FSP APN is többet ad le 12V-os ágon és ~6500Ft
aki ezeket a hozzászólásokat elolvasva is csak azért is ilyen tápot vesz az meg is érdemli
az én 400W-os FSP-mnek van 2db17A-os 12V-os ága és~360W ot tud leadni rajta és ugyanennyibe kerül, ezt körberöhögi és tele van védelemmel na meg 85% feletti hatásfokkal dolgozikjelenleg egy i3 és egy HD5850 van rábízva és vigyázni is fog rájuk
de akár egy i5-750-et is simán kiszolgálna még szénné húzva is
erre a szomszéd macskáját nem bíznám, nem hogy a gépemet -
Pala
veterán
válasz
dízelracer #145 üzenetére
Azt is vegyük hozzá, hogy az az 580-as HKC teljesítményben nyomába sem ér az utolsó két 500 Wattos modellnek sem. De szerrintem még egy Chieftec CTG-400 is leveri. Így már az elenyésző árkülönbség is szinte teljesen eloszlik.
-
dízelracer
őstag
válasz
dízelracer #145 üzenetére
kicsúsztam a szerkesztési időből.
És ez még csak egy webshop. Ha jól szétnéz az ember simán talál HKC áráért FSP-t, Chicony-t.
Az is erősen vicc kategória, hogy az FSP 85+ kiba.jó hatásfokkal, dupla annyi garanciával mindössze ~2400 forinttal kerül többe mint a HKC. LOL mi?
-
dízelracer
őstag
Konkrétan:
580w HKC táp: 8.914 forint, 12hónap garancia.
580w Chicony táp: 11.625 forint, 36 hónap garancia.
500w FSP 85+ táp: 11.287 forint, 24 hónap garancia.
500w Chieftec táp: 12.512 forint, 36 hónap garancia.Plusz 2.711 forintért egy jóval stabilabb tápot (Chicony) kap az ember 3év garanciával, szemben a HKC által vállalt 1évvel. Komolyan nem értem azt az embert aki mégis HKC-t vesz, és az erre maradt pénz szöveg is bukta mert szaros 2.700 forint a különbség. 4doboz cigi áráért kapsz +2 év garanciát. Miről is beszélünk?
-
Használd akkor.
De nagyonszépenkérlek ne reklámozd, hogy ez egy jó táp. Mert nem az.Ár/érték arányban sem jó.
Egy megbízható kisebb táp is bőven elegendő a legtöbb konfighoz.Egy minőségi 600-as bőven elég rengeteg konfighoz, 20eFt körül már van.
Aki olyan alkatrészeket vesz aminek 600-as táp kell, akkor szánja rá az a +10K-t.Ajánlott olvasmány:
Mire elég 400W?
Mire elég 600W? -
Sandrew
őstag
Nem vagyok karorvendo de isten bizony vagyok arra, hogy aki itt isteniti ezt a sok hulladekot robbanjon fel neki a gepevel eggyutt... De ahogy latom nekik nem lehet megmagyarazni hogy ez mekkora nulla... Akkor majd talan megertik...
-
Petzval
senior tag
Mondok egy érdekeset hozzámkerült egy használt winchester amin 5679 hiba van naplózva elég jellemzően apró ezredmásodpercnyi hiba.Ilyen akkor van mikor valami egy pillanatra megszűnik törés szakadás miatt ez lehet a kábel a tápfesz is, én az utóbbira tippelek a tápfesz ment le 0-ra többezerszer.Namost én gyakran indítom el az alkatrészeimet, és mit tesz isten egy darabbal nem lett öbb hiba az én tápjaim nem állnak le lépten nyomon pedig a fosnak nevezettek közül valók.Egyszer ment ki egy lapom úgy 15 éve a táp miatt de azóta se.Adott ha egy konfiguráció leáll a tápot cserélem először, de táp nem hibásodott meg mostanában.Engem úgy látszik elkerül.
-
kisza25
félisten
szerintem jobb lenne zárni ezt a témát mielőtt valaki vesz egy ilyen szemetet, a vidó önmagáért beszél
a fater gépében 3x cseréltem tápot 6év alatt, mert nem hajlandó 6eFt-ot kiadni egy normális tápra,risz-rossz codegányok meg hullanak mint a legyek, pedig csak nettezik, mindig ellenőriznem kell a gépét nehogy az egész elpatkoljon
ez a HKC meg még csak nem is olcsó, egy vicc ez az egész -
válasz
mr_ricsi #137 üzenetére
"Az európai lakosság 4%-a védett az AIDS ellen.
Ha én is egy vagyok közülük, kezdjem járni a középiskolákat, és világosítsam fel az ifjúságot, hogy ne higgyék el a felvilágosító kampányokat, mert én is dugtam meg AIDSes qrvát koton nélkül, és még sincs semmi bajom?"Rossz a példa.
Az AIDS nem terjed minden aktusnál, 50-50% az esélye, viszont egy hevesebb aktus esetén 100%.
Szóval inkább így.
-
mr_ricsi
veterán
"És a számítógépezők döntö többsége nem 3HDD-t 4DVD-t 5 ventillátort használ.A túlhúzásokról nem is beszélek."
Mert nem lehetsz ott, amikor a gyereke beleteszi a havertól kölcsönkért 300W-os VGA-t, és a szomszédgyerekkel megpróbálják az i5 szintjére húzni az Athlon XP-t, és nem mondhatod azt, hogy ezt ne csináld, mert az 550W-osnak mondott tápodat legfeljebb 250W-tal terhelheted biztonságosan."Az miért is tévútra terelés amikor elmondjuk hogy az egyik 7 éve a másik 5 éve megy?"
Az európai lakosság 4%-a védett az AIDS ellen.
Ha én is egy vagyok közülük, kezdjem járni a középiskolákat, és világosítsam fel az ifjúságot, hogy ne higgyék el a felvilágosító kampányokat, mert én is dugtam meg AIDSes qrvát koton nélkül, és még sincs semmi bajom? -
Bazz, neked lövésed nincs a témáról.
"És a számítógépezők döntö többsége nem 3HDD-t 4DVD-t 5 ventillátort használ."
Összesen mennyit fogyaszt 3HDD+4DVD+5 ventilátor?
Sacc/kb. szerinted?Mert úgy írod, mintha ezektől dobná el a táp magát.
Korábban sem értettem a példánál "3 HDD, persze, hogy meghalt a táp" dolgot.
Most esett le, hogy szerinted ezek generálják a fogyasztás számottevő részét. -
100 tápból 100 szar.
Kb.Viszont alig vannak terhelve, mert megveszik a "nagytápot" azért mert fogalmuk sincs mekkora kéne.
A "haccázas" táp megy 150-200W terheléssel, annyit még tud majdnem stabilan.
Ha adsz neki pl. 400W terhelést, akkor elkezdenek ingadozni a feszek, valamennyit tolerálnak az alkatrészek.
600W terhelésnél elolvad az egész a p*csába, lehet magával viszi az egész gépet.Nincs így? Kösd rá műtehénre a tápot és tekerd meg 600W-tal.
Videó megvan?Miről beszélünk még mindig?
-
mr_ricsi
veterán
"És ami a bizonyítékokat illeti senki nem tud olyant hogy 100 tápból ugyan hány is ment tönkre"
Nem próbálom ki, hogy a ciántól valóban elpatkolok-e, hanem hiszek az ezzel foglalkozó szakembereknek."Ettől függetlenül az országban több tízezer táp megy szintén évek óta! És nem olyan nagyon égnek porrá."
Erről legyél szíves statisztikát prezentálni! Tudod bizonyítani, hogy a nagy részük nem döglött meg a gariidő után nem sokkal, és az elégedetlen ügyfél nem ment át másik boltba tápot/gépet venni? -
Petzval
senior tag
" Másnak ajánlani (és ezzel tévútra terelni az illetőt) meg pláne nem fogom."
Az miért is tévútra terelés amikor elmondjuk hogy az egyik 7 éve a másik 5 éve megy? Az nem tévút mikor valaki leírja hogy a bekapcsolás után meghibásodott rögtön , mintha mindegyik ilyen volna, pedig ez a nem igaz.És a számítógépezők döntö többsége nem 3HDD-t 4DVD-t 5 ventillátort használ.A túlhúzásokról nem is beszélek.
-
Petzval
senior tag
-
Pala
veterán
válasz
mr_ricsi #129 üzenetére
No igen.
Egyébként erre a viselkedésformára van egy kifejezés a pszichológiában (laikus "kikezdhetetlen" érvei vs. szakmai álláspont). De sajnos most ha meggebedek, akkor se fog eszembe jutni.Nálunk idehaza édesanyám gépében egy Acorp táp "dübörög" már ötödik éve, de ettől függetlenül eszembe nem jutna isteníteni a márkát csak azért, mert még a konkrétan nálunk lévő darab teszi a dolgát. Másnak ajánlani (és ezzel tévútra terelni az illetőt) meg pláne nem fogom. Igazából csak egy régi netező gép van alatta, nincs is ami leterhelje. Viszont lehet, érdemes lenne rászánni kemény 8k-t és kicserélni valami biztonságosabb darabra.
-
mr_ricsi
veterán
"Azért az tök vicces, hogy akik a HKC mellett kardoskodnak, azoknak az érveik micsoda szakmai szintet ütnek meg"
Gondoljatok bele: a gépkocsiknál a törésteszt milyen értelmetlen dolog! A Marutinál még a próbababákat is selejtezni kellett a teszt után, a mentősök és a tűzoltók pedig azt mondják, hogy eleve nem számítanak túlélőkre, ha Marutis balesethez hívják őket.
De ők mind elfogult hülyék, mert a szomszédJózsi 15 éve használja a sajátját, és ezen idő alatt még egy karcolás sem lett a kocsiján, nemhogy valaki meghalt volna benne. -
Pala
veterán
Azért az tök vicces, hogy akik a HKC mellett kardoskodnak, azoknak az érveik micsoda szakmai szintet ütnek meg, például:
- Nekem már x éve működik!
- Szomszéd Józsefnek is már x éve működik!
- Nem érdekel mit mondtok! <- Ez aztán az ellenvetés!
- stb, stb.Soha egyetlen műszaki vonatkozású érvet vagy cáfolatot nem hallottunk egyetlen HKC-védelmezőtől sem! Ellenben ők egy laza félmondattal lehurrogják azokat, akik talán kicsit otthonosabban mozognak az elektronikában és mérésekkel is alátámasztották az álláspontjukat. No, vajon miért....?
-
vzsryl
nagyúr
Egyrészt Jim-Y leírta, hogy konkrétan mire is gondolunk, ha eddig képtelen voltál felfogni. Másrészt még mindig annyit tudok mondani, hogy ez egy szakmai topic, ahova Te csak fröcsögni tudsz. Ez nem személyeskedés, hanem egyszerű ténymegállapítás. (Mielőtt valaki belém kötne.)
Nem szaroztam le a tápod, csak próbálom megértetni veled, hogy ne magasztald az egekig és ne próbáld elhitetni az emberekkel, hogy mi vagyunk a hülyék, mert "leszarozzuk". Mi szakmailag alátámasztottuk az érveinket, miszerint nem ajánlott tápegység a HKC. Itt nincs szó se védőnőről, se babáról, csak műszaki technológiáról, amit nem lehet úgy nézni, mint a gyerek anya kapcsolatot. A HKC nem biztonságos, bármikor csinálhat bajt. Lehet 1 napig sem bírja, lehet 10 évig is kitart, de attól még ott alszik benne a kisördög. Technikailag be lett bizonyítva, hogy nagyon rosszul tartja a feszültségszinteket, nincs benne védelem és nem adja le azt a teljesítményt, ami rá van írva. Íme itt a bizonyíték: [link]
Ezt a videót egy szakember (stol) készítette, amint épp műtehénen próbálgatta mit tud a táp. Tévedésnek helye nem volt. -
mr_ricsi
veterán
"Én csak azt látom hogy az ún márkás cuccok több mint 80%-a kínában gyártott.Akkor rosszul látom?."
Kínában is tudnak minőséget csinálni, ha valaki hajlandó azt megfizetni.
A nagy gyártók is kísérleteztek az olcsó alkatrészekkel, de rájöttek, hogy nem éri meg.
A komoly tápokban eredeti Japán kondik vannak, a közepesekben jó minőségű kínaiak, a többiben pedig amit olcsón sikerül megvenni.
Egyébként a Codegen is évekig próbálgatta az olcsó márkákat, és mostanra már talált olyat, ami annyira nem púposodik."Merő véletlenségből nem hibásodhat úgy meg a táp hogy nem ad egy pillanat alatt egy buznyák áramot se és nincs amitől elmenjen a lap?"
Dehogynem. Az esetek nagy részében így történik. Csak a noname táp 10-100-ból egyszer károsít mást is, márkás táp meg 10000-100000-ből egyszer. (Ha arra gondolok, hogy ez a "mást károsítás" lehet akár lakástűz is, akkor a faszom rizikózik +1000 Ft miatt.)"Mint ahogy írtam már nekem egy Codegen amit fosnak neveznek sokan 7 éve megy már.Valaki írta neki egy Chieftec szállt el lapostól.Mi is van ilyenkor?"
Semmi.
Ez nem statisztikára megy, mert itt a topicon ha összesen van 20 HKC-ről tapasztalat, az is a semmivel egyenértékű.
Ellenben egy gyakorlott villamosmérnök belenéz mindkettőbe, katalógból kinézi az alkatrészek jellemzőit, aztán szépen sorolja, hogy miért fog leégni, és milyen gyakorisággal. -
mr_ricsi
veterán
"Ha tényleg ennyira szar lenne ez a táp, akkor nekem miért bírja még mindíg ?"
A belseje konkrét ismerete nélkül csak tippelni lehet.
Lehet, hogy az országba érkező első raklapról származik, amiből az érintésvédelmi- és rádiózavar vizsgálatokhoz vitték a mintát, ezért a belseje még közelítőleg sem hasonlít a boltban kapható tápokhoz. -
Jim-Y
veterán
Délután egyszer már elkezdtem egy hozzászólást, de töröltem, mert nem lett volna szalonképes.. most nem bírom ki
El sem hiszem, hogy mennyire korlátolt befogadóképességű emberek vannak, egyszerűen nem érti meg, huszadjára sem érti meg ... sőt még akkor se ha huszan írják neki..
Nem arról van szó, hogy ha veszel egy HKC,Codegen,Mercury ..stb ratyi tápot, akkor az szar és nem is működik vele semmi, hanem arról, ha pl kiszereled egy Audi kerekét, és lecseréled fa kerekekre, és úgy használod, akkor is gurul, kérdés hogy meddig, és kérdés, hogy mennyire lesz komfort érzeted az utasfülkében. Ezek után képzeld el, hogy a fakerekeket is ugyanannyiért árulják, mint a 2 collal (= semmi) kisebb gumis kerekeket. Te melyiket vennéd?! És akkor jössz, hogy neked már X éve működik, ha az autóval amin fa kerék van, egy puha gumiágyon megyek X évig, akkor én sem érzem kevésbé komfortosnak mint ugyanazt gumikerékkel, mégis ha elfogy alólam a puha talaj mindjárt más lesz a leányzófekvése egy fakeréknek, egy gumiabronccsal szemben, kápís?!
Remélem így már megérted amit itt többen is próbálnak neked elmagyarázni ...
-
Tibor92
tag
"Akkor rakd off-ba a hozzászólásod, ha egy szakmai topicban képtelen vagy szakmailag kiszorítani magadból valamit. Konkrétan annyi az érved, hogy neked jó"
Hát ez már kész vicc.
Komolyan.
Nem is fogok ide jönni szakmai hozzászólásokkal, mivel nem vagyok informatikus.
Csupán annyit mondtam ( KÉREM !!!! ) hogy nekem a táp TÖKÉLETESEN működik,és nem értek ezzel annyit hogy szar, meg használhatatlan.Emberek !!! Komolyan !!
Ha szar a táp, meg fos ( mostmár nem érdekell kimondom amit akarok ) nekem miért működik ??Én megértem hogy szar meg elvisz mindent a melegebb éghajlatra, de ha szar, akkor nekem miért jó még mindíg ?
SŐT !!
Ma tudtam meg az utcánkban van más is aki HKC-t használ.
Nem bírtam ki megkérdeztem tőlle van-e baja a táppal.
Ő is elmondta hogy nincs.
GTX 275-van neki tökéletesen megy, semmi baja sincs, immáron 2 éve, 6 hónapja, és 14 napja.
Nem kell ide szakmai hozzászólás, elég ide a tapasztalat.
Ez pont olyan ,mikor a vedőnő megakarja anyukámnak mondani, hogy hogy neveljük a gyereket, mikor neki EGY SINCS..Na ez van itt : Megakarod magyarázni nekem hogy szar, mivel neked leégett meg X,Y személynek. Megértem hogy GYÁRTÓILAG SZAR !!!!!!!!! DE nekem miért működik még mindíg ?
Akkor most mivan ???
Magyarázd már el kérlek.
Ha szar akkor szar.Nem bír el egy hetet sem vagy egy hónapot sem.Jah majd elfelejtettem: Nem vezetem én itt félre az embereket..Mindenkinek van személyes vélemyéne és eldönti. Nekem ilyenre esett a választásom. Nem bántam meg.
Akkor más miért tenné ?Könyörgöm, hagyuk már ezt a témát !!!!!!!!! Nektek szar, nekem NEM !!
Maradjunk ennyiben urak !! -
vzsryl
nagyúr
Nem mindegyikben. Elég sokban közepes minőségű, kínai CapXon, TEAPO, OST kondi van, de attól még a táp rendesen meg van tervezve, és az esetleges problémák esetén a 9x%-uk megvédi a gép többi részét.
(#105) Petzval: Eddigi tapasztalataim, olvasmányaim alapján ezt tudom állítani:
Ha elszáll egy gagyi táp, akkor a nagy része magával ránt még néhány alkatrészt, de nem minden esetben. Még egyszer írom, a nagy része. A kivételekkel szerencséje van az embernek.
Ha elszáll egy jó minőségű táp, akkor nagyon kicsi arányban tud magával rántani valamit. Amelyik mégis kárt csinál, az nagy valószínűséggel valamilyen minőség-ellenőrzési hibából adódóan került ki a boltok polcaira. (Nem márkás, hanem jó minőségű. Márkás tápokból is vannak rossz minőségűek, lsd. Cooler Master GX széria, ami Seventeam beles, tehát veszélyes, gagyi). -
Petzval
senior tag
válasz
dízelracer #110 üzenetére
Azért nem mindíg. Én 17 éve foglalkozom gép összerakással azért láttam egy két dolgot.Volt olyan hogy Sony CD 40%-os meghibásodást produkált pld.
-
törölt tag
Egy darab példány esetleg, véletlenül megy, egy feltehetőleg nem túl magas fogyasztású gép alatt, illetve még a jóisten is segített neki. De attól még nagyon nem jó... A 7 évnek ehhez semmi köze, az, hogy valami öreg még lehet megbízható, csak ez egy codegenről nem mondható el, akármennyire is úgy tűnik. A tápegység szakértők (illetve mesterek) talán kicsit jobban értenek hozzá, mint a felhasználó, ha ők mondják, hogy rossz, akkor nem véletlenül mondják...
Majd ha elszáll és viszi a gépet, akkor mi szóltunk előre.
-
törölt tag
Az, hogy 7 éve megy még nem jelenti azt, hogy jó, illetve megbízható, akár holnap is csattanhat és viszi a gépedet a sírba. Aztán függ attól is, hogy a táp alá milyen gép van téve... ha nem terheli nagyon, akkor még a szutyok codegen is elbírja egy darabig. Ha egy Chieftec romlik el, hát megesik, de a fő különbség az, hogy míg a codegen szutyok kinyírja a gépedet, mikor elcsattan, addig a Chieftec nem. Tegyük fel, hogy a codegen szutyok kerül 5000 Ft-ba, és a géped mondjuk 70000 Ft a codegennel együtt, egyzer csak elcsattan, ekkor lesz 70000 Ft károd, plusz nem beszélve a gépen tárolt adatokról. A Chieftec meg kerül mondjuk 8000 Ft-ba, a géped vele együtt 73000 Ft, egyszer csak elcsattan (aminek sokkal kisebb a valószínűsége, mint Codegen esetében), akkor lesz 8000 Ft károd (a táp ára), mert csak a táp némult el és semmi más. Ja és nem mellékes, hogy ha a Chieftec táp elcsattan, sokszor jelentéktelen összegért lehet javítani és megy tovább.
Tehát 70000 Ft (+ saját adatok) kár szemben 8000 Ft kárral, ugye, hogy nem olyan olcsó az a szutyok Codegen. Ha azt mondod, hogy a 70000 Ft kisebb összeg, mint a 8000 Ft, akkor megeszem a kalapom. Nem érdekes, hogy mennyi ideje megy már egy bizonyos példány, a lényeg az, hogy attól függetlenül még hulladék és továbbra is veszélyes, mint a gépre, mind a házra, mind a házban lakókra... -
dízelracer
őstag
Igen, nem mertem gépbe rakni. Örülök, hogy egy szál vinyón és pár ősz hajszálon kívül semmi nem bánta ezt a kis kalandot. Valószínűleg a leg-leg-legolcsóbb pocsék minőségű alkatrészekből épülnek fel ezek a tápok. Arról miért nem hallani, hogy egy Enermax vagy egy FSP táp a bekapcsoláskor eldurran? Miért mindig az olcsó (értsd Eurocase, Stability Power, Mercury, HKC és társai) tápokkal fordul elő ez?
Én olyan vagyok ha egyszer megégetem a kezem nem nyúlok tűzbe többet.
-
Petzval
senior tag
válasz
dízelracer #106 üzenetére
"Az elfüstölt helyett kaptam egy másik vadi új HKC tápot. Nem mertem gépbe rakni."
Amit leírtál az a világ bármelyik tápjával előfordul, de az hogy azt feltételezed hogy a másik is hibás na az ami nem igaz.Én ilyenkor elindítom egy olyan lappal amiért nem kár csak tesztelésre használom.Arra meg módja van mindenkinek ha egy táp nem vált be kérjen egy másik gyártmányt helyette.
-
westcoastog
veterán
Ha netán túlfeszültséget kapna, villám, vagy a lakás szar hálózata miatt, akkor meg tudja e védeni a gépet, ez itt a lényeg. Haver gigabyte tápja is kapott túlfeszt múltkor, tette a dolgát, pukkant egy jó nagyot, megvédte a gépet a túlfesztől, megnézném ezt egy ócska táppal.
4000-ért vettem a 400-as fsp-met innen apróról..
-
dízelracer
őstag
"Mindenkit megkérnék szépen, hogy emberi véleményen maradjunk és ne állitsunk a márkáról olyat amit csak olvastál meg hallottál."
Rendben. Akkor elmondom én mit tapasztaltam a HKC-vel kapcsolatban. Januárban raktam össze új gépet (Celeron 430, 2gb ram, 320gb hdd, dvd-rw, full integrált minden) egy ismerősömnek az öregecske 462-es AMD -je helyére. A gép csak internetezni kell meg nagy ritkán kinyomtatni pár oldalt. Háznak vesztemre egy HKC 3011-t választottam mert ez olcsó volt és volt is raktáron a helyi számtech boltban. A 400W-os tápegység tartozéka a háznak. Hazabattyogtam vele, beleköltöztettem a cuccokat és el akartam kezdeni egy éjszakába nyúló memtest-et. És ekkor jött is a hideg zuhany. Amint megnyomtam a power gombot a táp hangos sistergéssel megköszönte a részvételt. A hangja leginkább arra hasonlított mint amikor az ember egy adag sültkrumplit beledob a forró olajba. Aki járt már így tudja miről beszélek. Orrfacsaró égett műanyagszag. 5perc szellőztetés és két szál cigi után táp csere, nézzük mit vitt magával ez a rohadék. Zsír új táp kuka, zsír új hdd kuka. Áldom az eszemet, hogy nem dugtam rá egyből a régi merevlemezt is. Lesült volna a pofámról a bőr ha azt is kinyírja. Tele volt személyes dolgokkal. Még aznap visszamentem és ugyanott vettem bele 7600ért egy 350-es FSP-t. Még ha a legolcsóbb széria is de az legalább táp. Az elfüstölt helyett kaptam egy másik vadi új HKC tápot. Nem mertem gépbe rakni. Azonnal túladtam rajta. Ugyan alap dolog, hogy tápon soha de soha nem spórolunk mert ez az alapja mindennek de úgy gondoltam csak megbirkózik egy elhanyagolható fogyasztású full integrált netezős alapgéppel.
A HKC az olcsó húsnak híg a leve tipikus mintapéldája. Tényleg nem lehúzni akarom a márkát de én senkinek sem ajánlom, hogy ilyet vegyen. +30%-ért már jóval minőségibb tápot is kapni.
(#98) mr_ricsi "De akinek a vinyójával együtt a pótolhatatlan családi fotói is örökre eltávoznak, azokat jobban fogják siratni, mint a hardvereket."
Maximálisan egyetértek
Eddig két táp volt ami a kezeim között füstölt el (szó szerint értendő). Egy 300w-os Mercury és ez a HKC. Meg is van a véleményem mindkettőről...
-
Petzval
senior tag
Ha már ez szakmai topic akkor miért olvasom folyton elszáll a nem márkás cucc és megy az alaplap HDD-stől mindenestől.Mert ez nem az egy örökérvényű igazság.Merő véletlenségből nem hibásodhat úgy meg a táp hogy nem ad egy pillanat alatt egy buznyák áramot se és nincs amitől elmenjen a lap?
-
Pala
veterán
Meg hát tudtommal a jobbféle tápokban a kondik is pl. mind-mind japán gyártmányúak (Rubycon, Nippon-Chemi-Con, stb.).
szerk.: Sajnos a munkahelyi szgépembe is HKC táp került, minden tiltakozásom ellenére (hadd ne mondjam a bolt nevét, amivel üzleti kapcsolatban állunk, kizárólag HKC tápokat forgalmaz!). Csak abban reménykedem, hogy mivel nem lesz komolyabb stressznek kitéve a masina, így talán eldöcög ezzel a förmedvénnyel, bár a garancia miatt még csak megbontani sem lehet a házat, hogy kicserélhessem valami normálisabbra.
-
westcoastog
veterán
Az csak egy dolog hogy szorgos pici kínaiak rakják össze a szart is meg a nem szart, az alkatrészek minősége nem mindegy miket raknak az adott dologba.
Nekem is volt újonnan vásárolt gépem mercury táppal, két hét után halt el 1 magos sempron meg 6600gt alatt, de szerencsére nem lett a gépemnek baja.
-
vzsryl
nagyúr
"Nekem lőhetitek itt a lecsót, meg a túrót, a nagy tudásotokkal NEM ÉRDEKELL."
Akkor rakd off-ba a hozzászólásod, ha egy szakmai topicban képtelen vagy szakmailag kiszorítani magadból valamit. Konkrétan annyi az érved, hogy neked jó. Ok. Legyen neked jó, de másokat ne vezess félre, mert addig fogok írni ide, amíg abba nem hagyod, mert vannak olyan emberek, akiket nem kéne félrevezetni. Ha most abbahagytad, annak Én csak örülni tudok.
-
Tibor92
tag
Nah, mielőtt veszekedésbe torkolna a dolog, tisztázzunk valamit fiúk:
"apukád vesz újat" : Apukám már akkor meghalt mikor óvodás voltam, tehát NEM vehet újat sajnos.
Nem is anyukám veszi a gépet, hanem én magamnak. Tudniillik NEM VAGYOK pattanásos milliomos gyerek aki maga sem tudja mit csinál.
Semmi kedvem itt vitázni döntse el mindenki maga, milyen tápot vesz.
Nekem lőhetitek itt a lecsót, meg a túrót, a nagy tudásotokkal NEM ÉRDEKELL.
Ne bántsuk meg egymást, nem akarok én itt kapni semmi büntit, főleg nem miattatok.De az-hogy ti jöttök nekem ezzel hogy "szar"meg azzal "megöli a géped "az már felháborító.
Ha tényleg ennyira szar lenne ez a táp, akkor nekem miért bírja még mindíg ?
Pedig:
- most 2 kártya van a gépeben, amiket tuningolok is
-CPU-t tuningolok
- Hetente váltok videokártyákat, ( tesztnek mennek a gépembe )
- 0-24 H-ig megy a gépem egész nap ! ( 2 hete és 3 napja kapcsoltam ki a gépem, és így megy ez mindíg )Mégis él a gépem, és semmi sem romlott el.
Pedig aztán én már szétszedtem rendesen.
Ha meg az adataitok miatt aggódtok, feltalálták a CD / DVD lemezt, vagy az USB-t s.Részemről befejeztem, az online vitát, mindenkinek más-más a véleménye ,nem koptatom a billentyűmet.
Köszönöm a vitát uraim szép napot nektek ! -
mr_ricsi
veterán
"Elhiszem fiúk nektek 1000000000000 ft-os tápotok van, de nekünk ilyenre futja, és használjuk míg működik !"
Nekem 8ezer Ft-os tápom van, a gyakorlatban pár wattal többet tud leadni, mint a tied, és működik, amíg használom.
(Utána meg vakarhatom a fejem, hogy mit kezdjek az elavult, de még tökéletesen működő tápommal.)Te könnyen arcoskodsz, mert csak játékra használod a géped. Ha elszáll a bele, apukád vesz újat, mennek rá a játékok, és kezdheted elölről az egészet.
De akinek a vinyójával együtt a pótolhatatlan családi fotói is örökre eltávoznak, azokat jobban fogják siratni, mint a hardvereket. -
vzsryl
nagyúr
Ez egy szakmai topic.
Kérlek szakmai érvekkel operálj, mert ez csak picsogás.
Nem aggódok miattad, hanem azok miatt, akik a sok általad írt ostobaságot olvassák, és emiatt még a végén elhiszik, hogy jó vétel a HKC. 5-10k között vannak jó minőségű, védelmekkel ellátott tápok, amik névleges teljesítményben ugyan elmaradnak a HKC-tól, de valójában sokkal erősebbek. Pl az FSP HEXA 400W-ot már 8k-ért utána vágják az embernek, ami sokkal erősebb a hasonló árú gagyi tápoknál, ráadásul attól sem kell félni, hogy mi történik, ha eldurran, mivel fel van szerelve minden lényeges védelemmel, amiről az USP5550 még csak nem is hallott, hiába tünteti fel a gyártó, hogy megtalálható benne."Ha elszáll a gép ?? ( Miért szállna ? )
Veszünk újat"
1. Kap egy túláramot, túlfeszt, vagy egyszerűen csak feladja a tápban található, leggagyibb fajta kínai kondenzátor a szolgálatot. Aztán csattan egyet, és rimánkodhat a gép tulaja, hogy maradjon meg az alaplapja, merevlemezei stb...
2. Nem mindenki teheti meg, hogy azonnal új gépet vesz, ahogy elszáll az egyik. Sőt van olyan ember, aki azért dolgozik, hogy a családjának biztosítsa a megfelelő életkörülményeket, és valószínűleg csak pár évente teheti meg, hogy fejlesztget a számítógépén. Tehát nem mindenkinek rakják a feneke alá a luxus dolgokat, hanem keményen meg kell érte dolgozzon.
Szerk.: Még azért erre is reagálnék:
"Elhiszem fiúk nektek 1000000000000 ft-os tápotok van, de nekünk ilyenre futja, és használjuk míg működik !"
Két évvel ezelőtt egy vidéki, 25%-os haszonkulccsal működő számtech. boltban 10k-ért vettem az FSP 400PNF-em. És nem kell félnem attól, hogy mi van, ha felmondja a szolgálatot. Mert ha gagyi tápom lenne, ami bedöglene, és vinné magával az alaplapom, akkor nagyot szívnék, mivel egy jó ideig gép nélkül maradnak. -
Tibor92
tag
Ez már szerintem magánügy.
Azért köszi hogy így aggódsz.
Elegem van már mindenki szídja ezt a tápot.Van aki egy heteT sem jósol, van aki 1 évet sem.
3 évben azért cseréltem alkatrészt mert szükségem volt rá. ( Játszom, és kell a jobb hardver )
Nem azért mert megölte volna.Szerintem azt a topikot meg sem kellett volna nyitni.
Mindíg vannak olyan emberek, akik nem bírják ki, hogy ne rondíccsanak valahova.Elhiszem fiúk nektek 1000000000000 ft-os tápotok van, de nekünk ilyenre futja, és használjuk míg működik !
Ha elszáll a gép ?? ( Miért szállna ? )
Veszünk újat
-
vzsryl
nagyúr
Szia!
És ahhoz mit szólnál, ha megmurdálna a HKC-d, és magával rántaná az alaplapot, VGA-t, merevlemezeket stb.?
Persze, hogy meg vagy vele elégedve, és rajtad kívül még sok-sok ezer ember így érez, mert működik és ellátja a gépet árammal. Csak abba nem gondolsz bele, hogy mi történik, ha egyszer eldurran a kicsike.
Mondjuk ezeknek a tápoknak a használata is alapjában véve veszélyes, mert olyan rosszul tartják a feszültségszinteket, hogy szépen lassan öli meg pl. a merevlemezeket. -
mr_ricsi
veterán
"van egy alapigazság elektronikai alkatrészek a kezdeti üzemeléskor romlanak el a legnagyobb százalékban."
Ez csak a gyártás utáni tesztelés hiányát mutatja. Például az autók elektronikáinál miért nincs ez a tapasztalat, hogy az átadást követő néhány napban hullik a legtöbb?"Semeddig nem tart egy konfigurációba beépíteni és a feszültségekre rámérni"
A kondihiba miatti szűretlenséget hogyan nézed meg oszcilloszkóp nélkül? -
mr_ricsi
veterán
"De miért csinál kárt egy 7 éve működő táp?"
Azzal tisztában vagy, hogy ha ma veszel 100 db procit, mindegyiket kipróbálod, beteszed az asztalod fiókjába, majd az unokád 100 év múlva előveszi őket, a próba során talál köztük ~10 db hibásat? És ha a fiókod a Kalahári sivatagban van, akkor ~20db-ot?
És hogy az elektronikai cuccok tele vannak olyan kondikkal, amelyeknek a katalógus adata azzal kezdődik, hogy garantált működési idő 2000 óra (105°C-on)?"100 voltos egyenáramot ad 12V helyett? Hogyan?"
Pl. a tekercsen lévő kondi kidurran, tehát megszűnik létezni, mintha ott sem lenne, és nem simítja az önindukciós feszültséget."Egy alkatrészgyártó miért gyártana adna el nem valódi alkatrészt?"
Nem az alkatrészgyártó adja el, hanem kereskedők.
De az alkatrészgyártók között is vannak, akik csak gyengébb minőségű alkatrészt képesek előállítani, de olcsón adják. Aztán ha már mindenki tudja, hogy rosszat gyárt, akkor átfesti a gyárkaput."Ha valaki rossz alkatrészt ad el legközelebb nem vesznek tőle, hisz meg van honnan származik."
A hamisítók nem arról híresek, hogy eredeti néven várják a rendőrök érkezését. Megváltoztatják a nevüket, és újra mehetnek ugyanoda eladni ugyanazt a lomot."És akkor mi van ha Chieftec táp szállt el? Mert nehogy valaki azt mondja hogy ilyen nem volt? És annak az alkatrészei olyanok hogy na srácok gajra megyünk de a többi alkatrészt ne bántsuk."
A Chifi ugyanúgy tönkremegy, csak akkor nagy eséllyel nem tesz kárt a gép többi részében. Mivel a belsejében az áramkörök úgy vannak megtervezve, hogy a tervezhető meghibásodások nagy részét is belekalkulálják."Azért egy ideje már építek javítok elektronikai cuccokat..."
Ajaj! Ennyi elméleti tudással tűzkárbiztosítást okvetlenül köss a műhelyedre... -
Petzval
senior tag
-
Dyno
veterán
Látom még mindig nem érted, de látom más topikokba is nyomod az ipart, sokan leírták már itt tehát write only-ból válts read only-ba.
Amúgy nekem is szállt el régi 420-as Sirtec elektronikás, semmit nem vitt magával, újra kellett elkózni meg egy diódát cserélni aztán ment tovább 3évig még, utána me geladtam mert fölöslegesé vált, az őj tulajtól azóta nem halottam panaszt.
-
Petzval
senior tag
És akkor mi van ha Chieftec táp szállt el? Mert nehogy valaki azt mondja hogy ilyen nem volt? És annak az alkatrészei olyanok hogy na srácok gajra megyünk de a többi alkatrészt ne bántsuk.Azért egy ideje már építek javítok elektronikai cuccokat és minden elromolhat olyan nincs hogy nem.
-
Petzval
senior tag
Az tény hogy 7 éve megy kifogástalanol a táp egy Acorp 5 évig ment félre van téve még mindíg jó, akkor mi kell még.Rossz alkatrészek nem mennek hosszú évekig. És a meghibásodás miért vinné az egész gépet törvényszerűen? És százezrével mennek gépek fosnak nevezett tápokkal és nem röpdösnek lépten nyomon el.
-
Dyno
veterán
Látom még próbálkozol
A gond ott van, hogy ők jönnek a baromi komoly tapasztalatokkal, meg hogy mindenből van gyári hibás(mikro itt nem gyári hibáról van szó, hanem tervezés gondok illetve a felhasznált alkatrészek milyensége, meg az alul méretezés), leszarja hogy Te szakember vagy és komoly problémákat vélsz felfedezni, a tapasztalata mindennél többet, ismerősöm is azt hitte....
(#88) Petzval: Értelmezd már, hogy nem arról van szó hogy nem romlik el, nem érted emg komolyan nem?!?! write only apukám?!?!?! Hanem arról, hogy ha be is döglik nem viszi magával akár az egész gépedet.
-
Petzval
senior tag
"jó eséllyel az egész gépedet ki kell cserélni, használt áron csinál vagy 100e Ft kárt."
De miért csinál kárt egy 7 éve működő táp? Azt el se tudod képzelni hogy elromlik egy alkatrésze és egyszerűen leáll? 100 voltos egyenáramot ad 12V helyett? Hogyan? Egy alkatrészgyártó miért gyártana adna el nem valódi alkatrészt?Ő legközelebb is el akar adni ha már csinált egy üzemet drága gépekkel.Te se láttad azt a filmet ahol thaiföldi alkatrészgyártót mutattak be hogy ott milyen minőségi ellenőrzés és milyen tisztasági követelmények vannak.Ha valaki rossz alkatrészt ad el legközelebb nem vesznek tőle, hisz meg van honnan származik.
-
mr_ricsi
veterán
-
Tibor92
tag
Sziasztok !
Háát olvasgatom itt a hozzászólásokat, ( inkább csak úgy rá csekkolgatok szinten megy a dolog ) mindenki ( majdnem mindenki ) ennyire elégedetlen ezzel a tápegységgel ?? HMM..
Nekem is HKC USP 5550-em van, és kb. 3 éve van a gépeben.
Elsült a Chieftec tápom, nem volt már garancia rajta, és gondoltam bemegyek a boltba venni eggyet.
HKC USP 5550 volt a választásom, gőőzöm sem volt róla milyen teljesítményű, mit tud, csupán arról győződtem meg kibontáskor, eléggé nehéz, és nagyon jól néz ki.
Nekem kb. 3 éve van a gépemben, és semmi-de semmi bajom nincs vele. Pedig aztán az én gépemben megfordult már elég sok kártya. Ha megengeditek felsorolok párat: ATI Series: HD 4850-70. 5750-70- 5830- GF Series: 9600 GT, GTX260,GTX275 GTS450, és GTX 460.
Teljesen megvagyok elégedve vele, és míg el nem romlik eszem ágában sincs cserélni !
Gari lejárt róla, tehát csak használom, és ha meghalt, csók a családnak.
Nem bántam meg a vételt, csak azt bánom, hogy vannak emberek akik annyira lejáratják ezeket a tápokat, mintha tényleg annyira rossz teljesítményűek lennének. Nem mondom azt, hogy nincsennek ( lehetnek ) benne gyárilag selejtek, de abban is biztos vagyok, hogy ha olyat fogunk ki ( és miért ne foghatnánk ) akkor hosszú éveken keresztül fog minket szolgáni ez a táp.
Engem nem érdekell ki mit mond, mikor halottam a rémhíreket milyen táp, én is azonnal kezdtem félni, már-már ott tartottam cserélek, de hála a jó istennek, SOHA, SEMMILYEN gondom-bajom nem volt vele. 8 ezer forintos táptól PONT ennyit akartam/vártam.Köszönöm megtisztelő figyelmeteket, szép napot urak
-
Petzval
senior tag
"jobb márkák mellett még további dolgok is szólnak. Jobb minőségű alkatrészekből épülnek fel, "
Na ez se biztos! Én régen vettem egy Shintosi nevű TV-t. mindenki lehülyézett hogy miért nem Sanyot vettem mikor az jobb alkatrészekből van. Egyszer volt javítattva kérdem a szerelőt az alkatrészekről, azt mondja pontosan ugyanazokból áll mint a márkásak! Alkatrészeket se gányolnak ám olyan nagyon, a noname is onnan veszi ahonnan a márkás.
-
Petzval
senior tag
Nem istenítek én csak 7 éve megy az egyik pld és semmi baja.Most tettem egy hete be egyet jön a kandúr hogy meghülyül annyira zörög hallgatom a táp egyáltalán nem zörög annál inkább a házhűtő meg a videokártya.És tápot nem úgy kell betenni hogy 390W-os fogyasztásra 400ast.
-
Petzval
senior tag
-
A HKC egy idegen mozaikszó. A magyar megfelelője a FOS.
Szóval H.K.C.= F.O.S. -
Petzval
senior tag
válasz
SteveMike #73 üzenetére
"Néztek is rám hogy miért viszem vissza... Majd rájönnek, idővel..."
Nem biztos. Olyan látszatot keltenek sokan mintha a meghibásodási százalék óriási lenne holott erről semilyen adat nincs.Az sem igaz hogy Chieftec táp nem romlott el egyáltalán., de azt a látszatot kelteni mintha a meghibásodás egyes gyártmányoknál óriási lenne egyszerűen nem igaz!
-
SteveMike
csendes tag
Én minden kedves hozzáértőnek köszönöm a véleményét! (szerviz tapasztalattal bírók)
A firss konfigomhoz rám sózott HKC tápot nektek köszönhetően cseréltem be beépítés előtt az előre kinézett Superb 550 -es Gigabyte típusra. (A spórolás nem ér egy egész gépet!)
(A bolt frissen kezdte nemrég forgalmazni a HKC-t. Néztek is rám hogy miért viszem vissza... Majd rájönnek, idővel... Ettől még a környék legjobb boltja, de egy ember sem tudhat mindent a világon, ezért fórumozok én is) Eddig LC power és egyéb gagyi tápokhoz volt szerencsém! Pár winyó bánta, már tudom miért... Utolsót most adtam el ...LC az újra indult sokszor csak úgy... Tippelek hogy miért... Tudom nem a világ leg hiper-szuperebb tápját vettem, de a kis konfigomhoz tökéletes lesz... (X3 450, 4670 512Gb, 2x2gb 1600Mhz RAM) Még egyszer hálás vagyok és köszönöm!!! -
Hát ez sem lesz a legnépszerűbb topik az már biztos
-
stuipapa
csendes tag
Sziasztok!
Ennyit erről a márkáról:HKC 550W USP-5550-es tápom
2 hónap után elfüstölgött,kénytelen voltam visszatenni a jóöreg(legalább6 éves)
Azona 460-as tápomat ami még mindig táp nem pedig tűzgyújtó a kerti grillhez.
Üdv -
Iván7
tag
Hali
Nekem hkc 565 volt, hirtelen kellett vegyek és sajna belefutottam.
Szikrázot füstőlt, és szerencsére lekapcsolt majd ment a kukába ahova való, csak az bosszant hogy ennyiért normálisat is vehetem volna. Rossz tapasztalat, hogy felénk (vidék) ezt a retket tartják raktáron miközben normális is táp is van a listájukon ugyanennyiért, igaz nem ilyen csuda értékekkel, hanem valósakkal. -
stol
addikt
A tesztelt táp, a terhelés változásokat reagálta le csúnyán.
Fix terheléseket relatíve "stabilan" tudta, de a feltüntetett értékeket akkor sem tudta, még közelről sem.
Ha egy táp nem tudja azt, amit ráírtak, továbbá teljes terhelési tartományban kilép a szabványos értékekből, akkor az nem nevezhető jónak. -
SzR
csendes tag
"Én műszerekkel mérni szoktam, nem hinni.... arra más, egyetemes intézmény van."
Láttam a youtube-os videódat és - egyik hozzászólóval ellentétben - nem feltételezem, hogy manipulált a végeredmény, vagyis akárhogy nézzük, a laikus elhiszi vagy nem hiszi el a hitelességét; vásárlás előtt - jobb híján - kénytelen ilyen és ehhez hasonló teszteket, cikkeket összevetni, ha nem ismer egy szakit sem. (Nem ez van odaírva véletlenül, hogy: "Aki nem hiszi, az használja egészséggel"?) Mindezek alapján nem is vettem volna meg a szóban forgó tápot. De akkor nem tudtam erről, megvásároltam és lám, mégsem járt "horrorisztikus" következményekkel, tette a dolgát évekig; a táp 2. gazdájának is jó (a piros pötty ott van erről az üzletről a megfelelő fórumban) és kb. egy tucat emberkének, akikről tudok, hogy ilyet vettek, - a sztárnarancs pl. Chieftecnek valahogy rosszabb arány jött ki (mégsem ítélem el a csiftekcímkés árukat emiatt, már csak a kevés "minta" alapján sem; aztán más oka is lehetett a hibának).
Hangsúlyoztam már, mindössze használatból eredő tapasztalat alapján alkotok véleményt, de az nem fog negatívvá változni mérési eredmények alapján, amik annyifélék, ahány tesztelő elvégezte. Aztán meg lehet, hogy mégse ilyen tápom volt, csak áthamisították.
A hatásfoknak utánanézek, ha nem lesz jobb szórakozásom; kösz a tippet!OFF: (A "hinni" szöveget lefoglalták már előtted itt az előbb, így már nem annyira poén. De ha már fel lett hozva, elárulom, hogy oda leginkább nem hinni járnak - annak már meg kell lennie, az élet más területein is a hívőknek -, hanem hitüket vallani, hálájukat kifejezni. Kár idekeverni.)
Ha nincs itt helye pozitív véleménynek és a hozzáértők egybehangzóan elítélik a terméket, miért nem zár be a totyik? A modi is megmondta, hogy ez nem táp. Úgy látom, én is csak idegesítek mindenkit. ON
-
stol
addikt
Jajj most bele kell szólnom.
"Azok az értékek is mérésekre hivatkoztak, amiket a fórumozók megadtak plusz rákérdeztem én is, mit ajánlanak, mint userek. De nézz be akkor a 470/480 topikba. Tesztkonfigok fogyasztását is hadd ne linkeljem már be; azok is éppolyan cikkek, mint amit megadtál. Mindenki mást hisz, éppen ezért kérdezek rá én is, mint hogy egy csupán vitatémát jelentő cikket elolvassak."
Én műszerekkel mérni szoktam, nem hinni.... arra más, egyetemes intézmény van.
"Valóban messze nem éri el az 550 wattot, ahogy a többi táp sem egészen, amire azt írták. 75 %-os hatásfokot írnak a HKC-re hivatalos oldalon, ami csak 400 watt körüli. Annak a közelébe azért elérhet."
Mi is tehát a hatásfok?
Nem az, amit a kedves hozzászóló gondol. Rá kéne guggolni a témára." Méréseink szerint a Ganward GTX470 + Core i7 tesztgép 320-330W-ot eszik teljes terheléssel.
Ahhoz, hogy ennyi árammal lássuk el a gépet, egy 500W-os márkás, vagy 600W-os kevésbé márkás tápra lesz szükségünk."Szerintem, meg egy 350W@12V-os terhelhetőségű tápegység kell minimum.
Az, hogy ezt milyen össz teljesítményű táp teljesíti, megint egy másik mise. -
SzR
csendes tag
Érvelni nem is akartam, nem vagyok a HKC megbízottja, csak felhasználóként írtam véleményt az én egységemről, amiről a cím is szólt. Érvelni arról tudnék, amihez értek. Írtam, hogy nem vagyok ebben szakember.
A közmondásokból se kérek; a mérési módszerekről a tesztereket kérdezd meg, akiknek a cikkeit olvashatjuk. Először nem tudtam pontosan, aztán megnéztem és nem én tévedtem sokat a rendszer fogyasztásáról. -
moha21
veterán
És milyen mérés? Everest vagy hasonlók?
Még multiméterekkel, fogyasztásmérőkkel is el lehet mérni dolgokat. / Láttam már olyat valaki rossz méréshatárral / auto / 5 amper helyet 1,xxx-et mért. És ez nem a piaci kategória, hanem legújabb HAMEG multiméterek.["I]Ebből gondolhatom azt, hogy tartósan "föle" volt a durvább játékok alatt a 300 wattnak, amit említettél, hogy ott elfüstöl. Én nem mértem és már nem is tudom, mert nem már nem ilyet használok; lehet, hogy Neked van igazad. (Az új tulaj 8800 GTS SLI-hez vette, nem tudom, az mennyit kajál.)"
Ha meg eleve ennyi az érved, akkor a értelmetlen a dolog.
Hinni a templomban szoktak az informatika az nem az a sport:>
-
Pug
veterán
Nem rád értettem
De azt neked is ki tudom fejteni, hogy attól mert nálad anno nem durrant el ez a "műremek", attól sajnos még nem lehet abba a fogalomkörbe sorolni, amit úgy nevezünk, hogy "biztonságos, megbízható tápegység". Saját eddigi tapasztalatok alapján és jó pár PH-s elektronikában nálam mélyebben jártas (én anno fél év után váltottam az inf-fiz szakról) fórumtárs fentebb is olvasható szakvéleményére is hagyatkozva még tápegységnek se nevezném.
-
Pug
veterán
Én azt hittem, hogy valami tananyag topic lesz, hogy mi az ami nem tápegység
Erre meg komolyan van aki ezt a "fantasztikus" hulladékot sztárolja
Beszarok, mire nem képes a tudatlanság... -
SzR
csendes tag
A "80+" is a videóban hangzik el az 500 watt után, azért írtam oda, nem gondoltam vele kapcsolatban semmi másra, hogy mihez van köze. Azért írtam le, mi van a videóban, mert úgy véltem, elírásnak vetted; másra gondoltak, mint a szövegben. Nem megerősíteni akarom őket.
Amúgy, hogy mennyivel fizetek többet egy feleslegesen túlméretezett táppal, részletkérdésnek tartottam ilyen gép mellett. Az volt, nem akartam várni rá és ajánlották és más is azt vitte.
Bevált és kész. Szarabb volt, mint amim most van, biztosan.
Akkor én megúsztam. (És a többiek is, akiket ismerek, hogy ilyet vettek.) -
vzsryl
nagyúr
Az lényegtelen számomra, hogy mi van a videoban. Egyedül a rossz információ elterjedését próbálom megakadályozni. Ha egy gép 320-330W-ot eszik teljes terhelésen, akkor a normális 400W-os tápok simán elbírják. Nem kell hozzá 500W.
"Biztosan vitte volna már a gépem, ha olyan selejt volna. (Különben volt egy villámcsapás is 2008 nyarán, ami a hifin keresztül megette a hangkártyát és a modemen át a hálókártyát, a többinek viszont kutya baja se lett, a tápnek se, és utána is működött. Bírja azért.
)"
Egyáltalán nem biztos. Általában a gagyi tápok is gond nélkül üzemelnek évekig, de bármikor előfordulhat, hogy veszélyessé válik. A jó minőségű, védelmekkel ellátott tápoknál ugyanennek a valószínűsége nagyon kicsi.
Egyébként egy kérdésem is van. Mi köze a 80+-nak a minőséghez? Idézet a "Melyik tápegységet vegyem" topic első hsz-ból.
"Beszéljünk kicsit a hatásfokról. A táp, miközben átalakítja az áramot (230 V) a PC számára emészthetővé (pl. 12 V), hőt termel, ez pedig veszteség. A hatásfok megmutatja mennyi is ez a veszteség.
Nagyon lesarkítva:
felvett energia = leadott hasznos energia + veszteség
hatásfok = leadott hasznos energia/felvett energia
hatásfok = 1-veszteségEsetünkben: 350 W-os táp max.-ra terhelve 437,5 W-ot vesz fel konnektorból.
De ha csak 220 W-ot kér tőle a géped, akkor ő is csak 275 W-ot kér a konnektortól. Feltéve, ha 0,8 (80%) a hatásfoka.
Az egyes tápok hatásfoka viszont a terheléstől függően változik (kb. 5-20%-ot, tápfüggő, hogy mennyit).
Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minőségi!!!) tápot." -
SzR
csendes tag
A videóban is 500 watt (80+) hangzik el, de tényleg nem akarok belemenni jobban. (Ráadásul egy másik teszt 370 wattnak írja le a rendszer teljes terhelését, amit én is megtettem anno; ezt inkább a kollégának írtam, mert nem gondolta, hogy ez ennyit eszik; érdekes adatokat akart megetetni velem.)
Gondolom, hogy nem felel meg maradéktalanul a követelményeknek, a 12 voltos kimeneti ágán se teljesíti a videokártyára megadott áramerősséget, megnéztem akkor.
Éppen ezért írtam, hogy én se vennék már olcsó tápot, csak túlzásokba nem kéne esni. Biztosan vitte volna már a gépem, ha olyan selejt volna. (Különben volt egy villámcsapás is 2008 nyarán, ami a hifin keresztül megette a hangkártyát és a modemen át a hálókártyát, a többinek viszont kutya baja se lett, a tápnek se, és utána is működött. Bírja azért.)
-
vzsryl
nagyúr
"Méréseink szerint a Ganward GTX470 + Core i7 tesztgép 320-330W-ot eszik teljes terheléssel.
Ahhoz, hogy ennyi árammal lássuk el a gépet, egy 500W-os márkás, vagy 600W-os kevésbé márkás tápra lesz szükségünk."Márkás 400W-osra gondoltak sztem. De nem is az a lényeg, hogy márkás legyen, hanem a bele minősége megfeleljen egy táp kritériuminak. Tehát biztonságosan szolgáltasson megfelelő mennyiségű áramot a számítógép alkatrészeinek. Pl. a HKC ezeknek nem felel meg. A 600W-os kevésbé márkás lehet, hogy ellátja elegendő árammal az alkatrészeket, de ott van a veszélye annak, hogy bármikor csattanhat egyet és viheti magával a konfigot, vagy egy vinyót, esetleg alaplapot stb...
-
SzR
csendes tag
Szót fogadtam és elolvastam egy TESZTET, hogy nem 1-2 wattal eszik többet 300-nál egy i7 és egy 470-es: GeForce GTX 470 - pletykák és tények:
A lényeg:
"Bár a videóban részletesen megmutatjuk mennyit fogyaszt és mennyire melegszik a GTX 470, nem árt írásban is megerősíteni az ott elhangzottakat. A GTX 470 nem fűt borzalmasan és a fogyasztása is egy „átlagos” felső kategóriás videokártyának felel meg. Persze a HD 5870-hez képes az elpazarolt wattok száma nem mutat túl jó képet, azonban a hőmérséklet és az ár/érték arány biztosan kárpótolja a GeForce kedvelőket. Méréseink szerint a Ganward GTX470 + Core i7 tesztgép 320-330W-ot eszik teljes terheléssel.
Ahhoz, hogy ennyi árammal lássuk el a gépet, egy 500W-os márkás, vagy 600W-os kevésbé márkás tápra lesz szükségünk."
Erről ennyit, főleg az utolsó idézett mondatról. A tápom meg 550 wattos hulladék volt fél évig... -
SzR
csendes tag
"mérés kontra "biztos sokat zabál ezért nagy táp kell neki" beidegződés
én előbbinek hiszek inkább."
Azok az értékek is mérésekre hivatkoztak, amiket a fórumozók megadtak plusz rákérdeztem én is, mit ajánlanak, mint userek. De nézz be akkor a 470/480 topikba. Tesztkonfigok fogyasztását is hadd ne linkeljem már be; azok is éppolyan cikkek, mint amit megadtál. Mindenki mást hisz, éppen ezért kérdezek rá én is, mint hogy egy csupán vitatémát jelentő cikket elolvassak.Valóban messze nem éri el az 550 wattot, ahogy a többi táp sem egészen, amire azt írták. 75 %-os hatásfokot írnak a HKC-re hivatalos oldalon, ami csak 400 watt körüli. Annak a közelébe azért elérhet.
-
SzR
csendes tag
Ja, az utoljára linkelt cikked végén ott a tételmondat, tehát nem kell hitetlenkednem, simán csak igazam van:
"Ha valaki nem használ abszolút csúcskategóriás GPU-t, akkor még komoly négymagos processzorral ellátott gépbe sem kell 400 wattnál nagyobb táp."
Az utolsó kijelentéseddel melléfogtál. Ez egy 14 hónapos, a Fermik előtti írás. 470 vagy 480: ezekből egy is bőven elég volna a fenti versenyzőknek, és már akkor is úgy írták, hogy ezek "csúcsalattiakra" vonatkoznak. (QuadSLI ebből?Kilowatt fölé megy.) Ennek inkább Te olvass utána, Fermi SLI-t még 650 wattos tápok közül se szabad mindnek megmutatni.
-
Lenry
félisten
a vinyók darabja eszik vagy 5 W-ot. egy memória modul talán 2-t, egy ventilátor is.
Hitetlenkedve olvasom, sok videokártyás fórum áttanulmányozása után, hogy egy 400 wattos táp akár csak egy sima 480-as SLI-vel megbirkózna
mérés kontra "biztos sokat zabál ezért nagy táp kell neki" beidegződés
én előbbinek hiszek inkább.de a tuningos i7-tel bőven
mennyi egy i7 TDP-je? 90W? tuningolva ez mennyire mehet föl? 130-ra? vao. azért ez még talán nem a világ vége.
a mai hardvereket minél kisebb fogyasztásúra építik, csak valamiért a PC-s társadalomba nagyon mélyen beleégtek a sokat zabáló kazán processzorok. egy mai proci, teljes terhelésen se eszik 100W-ot, ideje nagy részét meg malmozással tölti, készenléti órajelen. amikor játszol, jó esetben akkor se megy 100%-ra, egy i7 legalábbis biztosan nem.úgyhogy hidd csak nyugodtan el, hogy ennyi
amit írtam, hogy 300-nál elfüstöl. ez nem szentírás, hogy eléri a 300,0000001W-ot a fogyasztás és ott vége a tápnak. de a ráírt 550-nek a közelébe se érne, ebben biztos lehetsz.
-
SzR
csendes tag
A 45. hsz-ben szereplő linkedben lévő teszt éppen 300 wattra teszi a 470-es plusz i7 (enyém 3,7-en ment, nem 4 GHz-en) és a többi alkatrész együttes fogyasztását a Metro 2033 terhelése alatt. Nekem dupla ennyi memória van a gépben és 2 nagyobb háttértár, ventik a házban, extra CPU-hűtő meg 1-2 sallang (ami azért nem jelentős, de azok is ebből élnek).
Ebből gondolhatom azt, hogy tartósan "föle" volt a durvább játékok alatt a 300 wattnak, amit említettél, hogy ott elfüstöl. Én nem mértem és már nem is tudom, mert nem már nem ilyet használok; lehet, hogy Neked van igazad. (Az új tulaj 8800 GTS SLI-hez vette, nem tudom, az mennyit kajál.)
Hitetlenkedve olvasom, sok videokártyás fórum áttanulmányozása után, hogy egy 400 wattos táp akár csak egy sima 480-as SLI-vel megbirkózna (szerintem a 2 kártya megeszik annyit, de a tuningos i7-tel bőven; és a kártya se alapórajeles). Ismét nem mondom, hogy nem lehetséges, csak egész egyszerűen nem hiszem el.
Mindegy, ez már nem annyira a témához tartozik. -
Lenry
félisten
Szerintem azért az én konfigom 300-nál több wattot fogyasztott...
rosszul hiszed. olvass el néhány tesztet, amiben van fogyasztásmérés. vagy legalább ezt az egyet, amiben bebizonyítják, hogy ha csak nem QuadSLI-t hajtasz, akkor a büdös életben nem lesz szükséged 400W-nál több áramra.
-
SzR
csendes tag
Az összes (mind a 45) hsz-t elolvastam, mielőtt írtam és a belinkelt videót is láttam már korábban. Nem vitatkoznék itt a fórumon nálam jóval komolyabb tapasztalattal bíró tagokkal, azért kezdtem úgy a hozzászólásomat, ahogy.
Mivel a topik elején a felhasználók véleményére volt az illető kiváncsi, talán a szakemberek is elnézik nekem, hogy annyiban merül ki az ismeretem, hogy a magaméról és ismerőseiméről írok. Látom, azért vannak itt is rajtam kívül még marhára szerencsés HKC-tulajok, akiknek valahogy mégsem selejt jutott.
Szerintem azért az én konfigom 300-nál több wattot fogyasztott... -
Lenry
félisten
3, azaz három hozzászólást kellett volna csak visszaolvasnod, amiben egy szervizes (tehát hozzáértő, elektronikai szakember) írja le a véleményét.
attól, hogy neked nem döglött meg, attól még magas a selejtaránya, és attól még egy hulladék marad.
vajon az Enermax/FSP/Corsair tápok topikja miért nem ég attól, hogy szar a táp? mert nem az.
egy 350-400W-os FSP meg az égvilágon semmivel se drágább ennél a fosnál. és az még képes is leadni az a 350W-ot, ami rá van írva, az 550W-os HKC, meg megdöglik ~300-nál, a leadott feszültségeket meg ne is nézzük -
SzR
csendes tag
Sziasztok!
Először is nem vagyok a téma szakértője, de mint egykori HKC-tulaj, leírom, hogy nekem kb. 2 évig volt egy HKC USP 5500 (550W) tápom. Emlékszem, akkor váltottam 9600GT-re és már nem lett volna elég az előző, szintén egyöntetűen lesz@rozott, időzített bombának tartott 350W-os Codegen, amit szintén kb. 2 évig használtam.
Az utolsó fél évében már 470GTX (aminek a dobozán minimális igényként szerepel márkás 550 wattos táp), 2 HDD, i7 870-es CPU (néha próbaképpen kicsit nyomtam is az órajelen és stabil maradt a rendszer, ahogy a VGA tesztterhelése alatt is) volt számára a feladat és soha nem volt vele probléma. Pedig azért játszom. Szerintem ez eléggé kihasználta az erejét, szóval hogy mennyit ad le vagy nem ad le, ennyiben tudnám jellemezni.
Fél éve eladtam (480 SLI miatt), de a HKC új tulajdonosa se panaszkodott, hogy gyenge vagy ócska. (Most 850W-os Corsair HX van, ami nyilván más kategória, 7 év garival, jobb hatásfokkal; - de hát mennyiért?)
Vidéken lakom és néhány alkatrészt helyi boltból szerzek be. Ebből a márkából tesz be tápot a legtöbb elkészített PC-be a boltos, akit messzemenően korrektnek tartok. Szerintem pár év alatt elég sok visszavitt, tönkretett gép árulkodott volna a táp selejtességéről. De nem tudok ilyenről a környezetemben. Igen, ennyiért is lehet megbízható tápegységet venni.
Nem buzdítok arra senkit, hogy olcsó tápot vegyen egy gamer cuccba, de hogy a google első találatként erre a tápegységre egy, a márkát hulladéknak minősítő cikket/fórumtémát hozzon, igen erős túlzásnak tartom. -
Lenry
félisten
vegyél egy fogyasztásmérőt és mérd le. ezt nem lehet kiszámolni.
de egyébként tessék itt egy, a tiédnél erősebb konfigban 216W-ot eszik. az egész rendszer.
ennyit talán még egy vargáné is elvisz, ettől függetlenül a tápod még ugyanúgy egy időzített bomba -
atis1224
tag
Üdv mindenkinek nekem is egy hkc usp 5580-tápom van a gépem :ASROCK 880G Extreme3.Phenom II 555BE X2/X3, ASUS EAH6850 DC/2DIS/1GD5, 6GB Kingmax 1600Mhz,HKC580,640GB SATA II Samu , tuning: A procit 3.7 ghz 4-volt ,vga 1000/4600mhz 1.30 volt tesztek :furmark ,3dmark vantas+11 érdekes mód nem feküdt meg a táp sőt random fagyások sem jelentkeztek ,lehet osztani szorozni menyit eszik a rendszerem [link]
-
stol
addikt
persze mindenki csak azt hajtogatja amit olvasott meg halott.. de nem tapasztalt... ennyi..
Csókolom, én nyújtom a karomat.
15-20 közötti javított és 20-on felüli gyártónak selejtezve visszaküldött példány már lehet tapasztalati hátárvonal?
Azért csak ennyi, mert beszüntettük a forgalmazásukat -
stol
addikt
és a legutolsó moduláris tápjuk véletlenül tele került védelemmel is..
Ezt hogy derítetted ki? Bökj rá a panelon az adott alkatrészekre, vagy a kapcsolási rajzon.
NE a dobozon.másokis jártak ugy h a konfig végére elfogyott a pénz
Tipikus 1.0 Szervólé autó neverending lízingre klímával
Mi úgy rakjuk össze a gépeket, hogy "vegyünk egy jó tápot".
És, ha elfogy a végére a pénz, akkor vagy kisebb vga, vagy kisebb proci kerül bele.Mert mi már nem egy gépet szakvéleményeztünk már, amitől részben leégett a tulaj háza a fos táp miatt.
@(#18) pro70
Ütős összeállítás
Ott már a CPU és VGA-nál elfogyott a péz -
stol
addikt
Már megbukott?
Mitől?
Hogy?Ha gondolod, a tesztelt táp egy példányával be kellene egy egyeztetett időben fáradni a szervizembe és nagyon szívesen elfüstölöm neked csupán a specifikált értékek kihúzásával.
Ha mégis túlélné, akkor kaptál egy grátisz stabilitás mérést. Grátisz, mert azért 2-3kWh áram elmegy közben, meg 1-2 szerviz óra a munkaidőmből.Ha úgy gondolod, a video összeollózott úgy, mint bármely tesztem, javításom, vagy bármi, nem kell aggódnod a tápod épsége iránt, mert nem fog eldurranni. Ugye?
Mondjuk ami neked van USP 7630 nem ismerem, én a USP 5550 és az alattiakkal futottam össze nagy számban javítás ügyileg.
Tudom, nehéz belátni, hogy valakinek napi 8-10 táp, 2-3 GPU BGA, 1-2 X-Box, 2-3 alaplap javítás után _lehet_ nagyobb rálátása a dolgokra, mint annak, aki 250W-ot se evő konfigjával istenít egy dolgot.
Pereskedtem én már majdnem az LC-Powerral is, amire csak annyit mondtak: "Tudjuk, hogy szar, de attól még el kéne adni, mert ebből élünk!"
Csak nem HKC disztribútor vagy?
Várom a válaszod.
-
Hanok
senior tag
válasz
Marshall-air #37 üzenetére
"mert nem akar az illető belegondolni hogy hibás meggyőződése minusz 10-20 ezret hozott"
Miért szerinted egy 5 számjegyű konfignál 15ezer egy tápért drága? Mert szerintem nem tétel....Szimpla hibás magyar meggyőződés hogy ennyiért drága lenne egy táp...Pitiáner dolgokon spórolni értelmetlen...Kutya párizsit is vehetnél a boltban, azzal is jól lehet lakni...
Hozna az is pár év alatt 10-20 ezret...mert hogy tápot sem 1 évre veszel...
-
moha21
veterán
válasz
Semmi info a gépedről amúgy meg 8800GTX fogyasztás az egész rendszer eszik 271 W-ot.
A pumpa 18 W ok, de azért vicc beleszámolni már egy 4x20-as LCD-t ami mA-eket fogyaszt.
Amúgy nem tudom honnan ez a 15 ezres duma...ha már az elektronikához nem értetek akkor a google-t tudnátok használni 7-8 k egy 400W-os FSP táp. Ja és a hatásfok sem mindegy.
-
Zohan
senior tag
válasz
kb uyanezt tudom mondani.. csak az a baj oy az elődjei semmilyen védelemmel nem voltak elltva..
-
Marshall-air
csendes tag
jósok hsz-t elolvastam... hát érdekes, és érdektelen ez az egész téma.
hkc 3430 am van ami a leírtak szerint talán a leggyengébb 430 w os " vargáné cucc..
2 éve vettem kb 5500 ért... rá van kötve egy 8800 gtx ami köztudottan zabál. 1 régebbi hangos maxtor vinyó, 2 odd 3ccfl cső, 4x20 as lcd, egy laing ddc plus t 18w os szivattyú, 1 ledes és egy spinneres venti nomeg az átlag gépcuccok proci alaplap ilyesmi.
2 éve minden nap megy, lekopogom, semmi gondot nem tapasztaltam vele.
kérdésem a következő. akkor minek a 15 ezres alapárú táp?nem állítom hogy szakértő vagyok a témában, csak a tényeket írtam le. ha ez jól működik akkor miért elektronikai hulladék? mert nem akar az illető belegondolni hogy hibás meggyőződése minusz 10-20 ezret hozott?
persze lehet hogy 2 8800gtx et már nem bírna el... nem tudom, lehet, valószínűleg.
viszont annak se lenne értelme, mikor 2 ilyen zabagépet kötnénk a gépre, vennénk hozzá egy drága erős tápot, majd megnézzük a grafikont és mondok valamit a hd6850 vagy 5970 vagy ilyesmi rommáverte egymaga harmad fogyasztással az egészet... csak példát mondtam nem kell fennakadni rajta. -
Undoroid
őstag
Sziasztok!
Felesleges vitát nyitni!ITT már leírtam egy saját tapasztalatot egy ilyenről!Vatta új szerkezet volt, de igazából semmire való volt!
EZT sem árt végigolvasni táp-ügyben!
Korábban eladósorba került a VGA-kártyám és mindent meg is beszéltem a vásárlóval!Külön felhívtam a figyelmét a táp-igényére!Jelezte is, hogy van hozzá elég erős,megbízható tápja...azután megtudtam, hogy egy 500W-os DEER "tápegysége" van!Ekkor AZONNAL visszaléptem az eladástól,mert sajnáltam volna -az amúgy tökéletes zsugát- így tönkretenni!Aki találkozott már ilyen kártyával az tudja, hogy eléggé nagy az étvágya!Lehet, hogy egészen addig jól bírta a gyűrődést, de biztos vagyok benne, hogy ez a kártya -folyamatos terheléssel- hamar kivégezte volna! ...és vélhetően az egész konfigot is!
Tehát, akit/akiket észérvekkel és tapasztalatokkal nem lehet meggyőzni az majd a saját kárán fog tanulni...Természetesen volt már a komolyabb táppal is rossz tapasztalatom!Még évekkel ezelőtt vettem egy origi 350W-os Blue Storm tápot,ami egészen pontosan 1.5-2 nap után veszedelmes hangokat kezdett el kiadni magából!Stabil feszek jöttek ki belőle, de a hűtésének támadtak apróbb problémái!Visszaküldtem és javíthatatlannak bizonyult...Nem volt rajta túl nagy terhelés!478-as tokozású 3Ghz-es Prescott 'kazán',4x512Mb DDR1-es ram,Abit IC7 Mobo,1HDD,1ODD,1FDD,HIS Ati-Radeon 9800PRO!Kifogtam egy gyári hibás tápot!
Szóval a kedves User kezében van a döntés, hogy mit választ!Mi itt páran csak leírtuk a tapasztalatainkat ezzel kapcsolatban!
Hogy is van ez az ideillő közhely? " Az okos ember más kárán- míg a buta a sajátjából tanul! " Mást nem tudok mondani...
* * *
szerk:
" Mondok mást. Előszeretettel írnak rá hangfalakra, erősítőkre hatalmas wattokat. Persze erősítőnél is lehet katalógust nézni, de belátható egy erősítő nem adhat le 1000W-ot, ha egy 9V-os 500mA-es adapterről van táplálva. " Milyen igaz!Sokszor láttam ilyen humoros jellemzéseket!Csak nevetni tudtam rajtuk!Ezt az 1000W-os cuccot láttam már egy max 2-3Kg-os szerkezetbe zsúfolva...
Ezzel szemben sokan elhiszik! ...sajnos!
-
moha21
veterán
Köszi, de még nem vagyok szakember csak leszek, ha minden jól megy!:>
(#26) Zohan
Egy-két dolog furcsaság amiket szerintem fel lehet józan paraszti ésszel is fogni.Miért van ráírva a 12V-os ágára, hogy tud mondjuk 30A-ert, ha a félvezető katalógus szerint ( datasheet ) csúcsban tud 10 A-ert?
Ja, hogy nem tud.Mondok mást. Előszeretettel írnak rá hangfalakra, erősítőkre hatalmas wattokat. Persze erősítőnél is lehet katalógust nézni, de belátható egy erősítő nem adhat le 1000W-ot, ha egy 9V-os 500mA-es adapterről van táplálva.
Ezeket szerintem el lehet fogadni 8. általános iskolai ismeretekkel is.
Más: Ha tanultál volna méréstechnikát tudnád mivel, mit és hogyan lehet mérni. / pontosság, méréshatár stb.. /
Gondolom az feszültséget is magadban így realizáltad:[link]
Most nem fogok kitérni a félvezetők gyártási szórására, a hőmérsékletfüggésükre, a diódák diffúziós és drift áramára, de lehet róla szó
-
Hanok
senior tag
Azért nem arról volt szó hogy teljesen alkalmatlan a feladatra, de minőséginek semmiképpen nem nevezhető, és a kategóriájában a gyenge színvonalat képviseli, lehet hogy low budget celeronok elketyegnek vele de akinek van egy kis esze drágább konfigot nem bíz HKC-re..Bár azok az emberek úgy is tudják mit kell venni, nem fognak 6-8 ezre forinton sz@rozni amennyivel többe kerül egy jól bevált széria.
A Te utadra is kíváncsiak lennénk ha már ezt így felhoztad. mert itt azért nem egy két éve elektronikával foglalkozó emberek cáfolják az írásaidat..
-
Dyno
veterán
Mi bukott meg?! Fake?! Jól írta Adam, Stol biztos kicserélt benne mindent hogy lehúzza ezt a sazrt....
ja hgy ez kis tapasztalattal szolgáhassak, mert látom itt a szakértő szem, továbbá a szervíz tapasztalat semmit se ér egy tulajdonos tapasztalatával szemben....(azért itt rezeg a léc rendesen).
(#6122) 14adam: Tudod, mi csak halottuk hogy szar, de Stol videója oda illene, ja meg egyik ismerősömnek az 565-ös vagy melyik, jónak hitt foss, elvitte a 4870-t, meg 2gb ramot a 4-ből, helyzet, kábé fél éves volt neki ez a szar, valami nagyon szakértő ajánlotta neki, hogy baromi erős és minőségi, 4670 volt neki egy e8400@3,6GHz társaságában, bátyja elutazott egy hónapra rokonokhoz és gondolta átrakja a 4870-t, ha már nem használja senki, 1 hétig egész jól ment, igaz a táp olyan szinten forrosodott, hogy az nem igaz, gondolom 60% körüli hatásfok, és aztán szépen pukkant egyett, a !bementeti! körön kifolyt a kondi, a kimenetin meg szétrobban 3, plusz tiszta komorm és olvadt a nyák közepe, visszavitte gariba, nem cserélik mert nem rendeltetésszerűen használta és van rajta fizikai sérülés...(na így dobálozzanak az emberek a sok garival....) erre is még volt 1,5év, na mindegy hálégnek a 4870-t legariztatták, mert nem volt látható a sérűlés rajta, ramja viszont kuka mert megégett, szerencsére a ram slot megúszta. Na szóval az nem rendeltetés szerű hazsnálat, hogy egy !565W-os" táp nem visz el eg ilyen konfigot?! Még megkell említenem hoyg 2 vinyója is emghalt neki az utóbbi fél évben, de nem hitte el nekem hogy miért?! Most már elhiszi.....
Mellékesen bátyjának egy PII 965@3,8GHz melett vitte a 4870-t egy 350-es ECO80+ Enermax....
tehát kerülendő....Hülyék, te tényekkel állsz eléjük, hogy szakmai szemmel nézve egy nulla a táp és veszélyes, ő isteníti mert neki viszi a 250W-t fogyasztó konfigját....
És akkor megint ez a szöveg: Nem feltétlenül kell több tízezer forintot költeni megbízató áramforrásra.Beszarok, FSP-APN, Csifi CTG, Hipro több tízezerbe kerül?! és akkor most csak 3-t soroltam fel mert ezek szinte mindenütt megtalálhatóak.....ja igaz ezek nem ötszázhatvanötwattosak....
(#29) Tibor_560sec: Olvas el a dőltes rész alját, egyszerűen ezeknek a kukába való aludobozoknak nincs létjogusultságuk, mert ezekn mind 10K környéki tápok.
(#31) banhammer: Nem kell egy normális tápra ennyit költeni. Persze ha vannak extra kivánságok igen ennyit is ellehet költeni.
Coolink tápod pedig minőségi volt csak sajnos nagyon kaki kondikészlettel ezért volt a korai halál. És a coolink tápok is arról voltak híresek, hogy csendesek voltak, de hatásfokúk pedig hozzáképest alacsony. Tesztekben persze hogy jól szerepelnek, 1-2napos tesztekben nem fogják megmutatni a rossz fogukat, persze ezek a fos hkc félék ott is eldobják magukat mert leterheles legalább a ráírt értékek 60%-ra és már össze vissza ingadoznaka feszek....
-
banhammer
veterán
Inkább kiadok egy tápra akár 20-25 ezer Forintot is, de márkás, megbízható és legalább 3 azaz három év garanciát adjanak rá.
Anno volt egy 350-es Coolink tápegységem és másfél év után megadta magát.
Nem volt túlterhelve.
NF7 + Sempron 3000 + 512Mbyte RAM + GF 6600 + a szokásos dolgok.
Egyik nap netezés (éééééérteeeeed netezés) közben levágta a kismegszakítót a lakásban és kész meghalt.
Pedig dícsérték a tesztekben.
Úgy látszik a dícséret még nem garantálja azt, hogy a táp hosszúéletű lesz. -
14adam
addikt
lc poweres véleményem. De ugyan ez szól a hkc-re is
Moha remek szakember,tehát a személyeskedést belehet fejezni -
Tibor_560sec
aktív tag
Aki egy tényleg nagyon egyszerű konfigot épít (alaplapi VGA vagy külön áramellátást nem igénylő VGA kártya , "green" proci) , annak szerintem nyugodtan ajánlható pár modellje ...
De én személy szerint inkább megéhezem a jobb tápnak az árát , minthogy ilyennel üzemeljen ...
Ja és igen volt HKC-m ... mert ez a belépő a topicba
-
-
kenwood3
addikt
nekem is Hkc tápom van sajna az 565ös, mivel mikor a gépet vettem el kalkuláltam magam és csak erre futotta , de azóta is gond nélkül üzemel kb 1 éve...
-
Zohan
senior tag
de komolyan az ilyen embereknek mint ti miért kel itt lenniük?? nincs családotok? vagy dolgotok?
-
Zohan
senior tag
persze mindenki csak azt hajtogatja amit olvasott meg halott.. de nem tapasztalt... ennyi..
hogy lehetek ekkora szerencsés hogy 3 hkc-t használtam eddig privátba és sosem volt baj velük.. apósom hogy lehet ennyire szerencsés h 2 hkc-t hasznát otthon és sosem volt bajuk és ugyanigy haverom is....
Ezek szerint mi fortuna kegyeltjei vagyunk..
-
pro70
senior tag
Az 550-essel Ez a helyzet és Én elhiszem neki...
Nekem is volt, semmi bajom nem volt vele, pedig 95 wattos AMD processzort, 2db 512-es 98000GTX-et hajtattam vele, (tuning nélkül) de besz@rtam és gyorsan elcseréltem...
-
Zohan
senior tag
jó de biztos már másokis jártak ugy h a konfig végére elfogyott a pénz (elkalkulálták) és csak hkcre futotta és mivel az eddigi 3 év alatt nem volt gondom a hkcvel (és más alkatrészt sem tett tönkre) így bele mertem vágni.. tény h nem a legjobb de és akkor mi van? és a legutolsó moduláris tápjuk véletlenül tele került védelemmel is..
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ha mondjuk választani kellene egy 16ezres HKC(mert van ilyen, és moduláris pl. ) és mondjuk egy Chieftec, vagy OCZ között én utóbbiakat választanám szerintem. De valószínűleg nem vagyok egyedül ezzel.
De no offense, várjuk azokat akiknek nincs rossz tapasztalata az említett tápokkal.
-
Hanok
senior tag
"Nem feltétlenül kell több tízezer forintot költeni megbízató áramforrásra."
Soha nem értettem az ilyen dolgokat...Képesek vagytok 100-ezret egy gépre kiadni, de a "megbízható áramforrást" már nem akarjátok megfizetni...Mellesleg 10-15K-ért nem tétel tápot venni, (tekintve a konfiguráció teljes értékét) és annyiért már használhatót is tudsz venni...HKC szerintem egy jól marketingelt Vargáné és Tsa...Mindkettővel volt már dolgom...
-
oriic
HÁZIGAZDA
HKC 430W USP-3430
Egy ilyenem volt pár napig, addig nem volt gond vele. De aztán visszacseréltem inkább a több éves chieftec-emet.
-
moha21
veterán
-
Zohan
senior tag
HKC táp tulajdonosok tapasztalatait, kérdéseit, vagy akik nem tudják eldönteni, hogy melyiket vegye várjuk ebbe a topicka.
Nem feltétlenül kell több tízezer forintot költeni megbízató áramforrásra.
Már többször leírtuk, illetve az Interneten is gyakran olvasható, hogy egyáltalán nem mindegy milyen tápegységet vásárolunk. Régebben igaznak bizonyult az a hiedelem, hogy csak drága tápegységet érdemes vásárolni, mert kizárólag ezen típusok megbízhatóságához nem férhetett kétség.
A számítógépházakat, hangszórókat és LCD monitorokat gyártó HKC elérhető árú tápegységek gyártásával is foglalkozik. A termékpalettán 430-630 wattig találunk ATX szabványnak megfelelő PC-s áramforrásokat, melyek közül a legnagyobb teljesítményű már nem fix-, hanem moduláris kábelezéssel érhető el. A Silent szériában található 430-, 550- és 565 wattos modellek közös jellemzője, hogy hatásfokuk 75 százalékos, mindegyiket 12 centiméteres ventilátor hűti, egyetlen 12 voltos ággal rendelkeznek, továbbá túlterhelés, túlfeszültség és rövidzár elleni védelemmel vannak ellátva. A passzív PFC-s Silent széria legújabb és legnagyobb 580 wattos teljesítményű darabja szinte ugyanezekkel a specifikációkkal rendelkezik, csupán ventilátora nőtt 120 milliméterről 140 milliméterre.
A moduláris kábelekkel rendelkező, két +12 voltos ággal rendelkező 630 wattos Modular Series csúcsmodellt szintén 12 centiméteres ventilátorral szerelték, hatásfoka pedig 80 százalék felett alakul 30-100 százalékos teljesítménytartományban. Az egységet ellátták túlterhelés, túlfeszültség, rövidzár és EMI védelemmel egyaránt.
HKC 430W USP-3430
HKC 550W USP-5550
HKC 565W USP-5565
HKC 580W USP-5580
HKC 600W USP-7600
HKC 630W USP-7630
Mindenkit megkérnék szépen, hogy emberi véleményen maradjunk és ne állitsunk a márkáról olyat amit csak olvastál meg hallottál.
info: pcworld
Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest