Hirdetés

Aktív témák

• dízelracer

őstag

válasz Zohan #1 üzenetére

"Mindenkit megkérnék szépen, hogy emberi véleményen maradjunk és ne állitsunk a márkáról olyat amit csak olvastál meg hallottál."

Rendben. Akkor elmondom én mit tapasztaltam a HKC-vel kapcsolatban. Januárban raktam össze új gépet (Celeron 430, 2gb ram, 320gb hdd, dvd-rw, full integrált minden) egy ismerősömnek az öregecske 462-es AMD -je helyére. A gép csak internetezni kell meg nagy ritkán kinyomtatni pár oldalt. Háznak vesztemre egy HKC 3011-t választottam mert ez olcsó volt és volt is raktáron a helyi számtech boltban. A 400W-os tápegység tartozéka a háznak. Hazabattyogtam vele, beleköltöztettem a cuccokat és el akartam kezdeni egy éjszakába nyúló memtest-et. És ekkor jött is a hideg zuhany. Amint megnyomtam a power gombot a táp hangos sistergéssel megköszönte a részvételt. A hangja leginkább arra hasonlított mint amikor az ember egy adag sültkrumplit beledob a forró olajba. Aki járt már így tudja miről beszélek. Orrfacsaró égett műanyagszag. 5perc szellőztetés és két szál cigi után táp csere, nézzük mit vitt magával ez a rohadék. Zsír új táp kuka, zsír új hdd kuka. Áldom az eszemet, hogy nem dugtam rá egyből a régi merevlemezt is. Lesült volna a pofámról a bőr ha azt is kinyírja. Tele volt személyes dolgokkal. Még aznap visszamentem és ugyanott vettem bele 7600ért egy 350-es FSP-t. Még ha a legolcsóbb széria is de az legalább táp. Az elfüstölt helyett kaptam egy másik vadi új HKC tápot. Nem mertem gépbe rakni. Azonnal túladtam rajta. Ugyan alap dolog, hogy tápon soha de soha nem spórolunk mert ez az alapja mindennek de úgy gondoltam csak megbirkózik egy elhanyagolható fogyasztású full integrált netezős alapgéppel.

A HKC az olcsó húsnak híg a leve tipikus mintapéldája. Tényleg nem lehúzni akarom a márkát de én senkinek sem ajánlom, hogy ilyet vegyen. +30%-ért már jóval minőségibb tápot is kapni.

(#98) mr_ricsi "De akinek a vinyójával együtt a pótolhatatlan családi fotói is örökre eltávoznak, azokat jobban fogják siratni, mint a hardvereket."

Maximálisan egyetértek :K

Eddig két táp volt ami a kezeim között füstölt el (szó szerint értendő). Egy 300w-os Mercury és ez a HKC. Meg is van a véleményem mindkettőről...

Aktív témák