Hirdetés
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
Topikgazda
Ahogy aelfwine is írta. Ha a lejátszó a HDR adatokkal együtt tolja, akkor az csak úgy lesz "komplett" ha ezt a TV meg is képes jeleníteni. Ahogy én gondolom: HDR forrás esetén nem SDR+HDR van jelen, ahol az SDR az "alap" és HDR egy plusz "réteg", hanem eleve az egész kép "HDR"-ként van optimalizálva. Amit ha nem tud a TV, akkor gyengébb a képminőség, mint a "sima SDR-ként optimalizált" forrás esetén. A HDR->SDR konverzió pedig gondolom pont ezt csinálja SDR-re optimalizálja az egyébként HDR képet.
Bár lehet zöldségeket beszélek
, nem néztem még utána. Eddig én is úgy gondoltam, hogy a HDR csak egy plusz "infó réteg" az eredeti SDR mellett, ami csak akkor kerül megjelenítésre, ha a TV is tudja, ha pedig nem akkor csak sima SDR lesz és kész. De ezek szerint mégsem és az egész kép megváltozik ilyenkor.
Huhh, na jó, megyek inkább pihizni, elég lesz mára...
(#5443) Joshi: Indíts el egy BD-t full menü-vel, majd ott a távkapcs Menu gombjával próbáld behozni a Lite menü-t és onnan indítani a fő title-t. És néz meg, hogy lejátszáskor átváltott e rendesen 24p-re, vagy maradt a 60Hz.
[ Szerkesztve ]
-
aelfwine
tag
A te esetedben a TV nem tudja kiszámolni, hova milyen fényerőt rakjon, ezért nem világít pl annyira a nap, vagy nem olyan sötét, a sötét. A TV matematikai függvény alapján számolja ki ezt, de ha nem kapja meg, hogy milyen RGB szinteken kéne számolni, nem jó eredményeket fog kapni. A HDR TV minőségétől függően van értelme az egész HDR -nek, ugyanis a HDR "szabvány" elég szabados, így lehet gyártani vérgagyi HDR kijelzőt, meg profit is. HDR "különbség" képeket nincs sok értelme nézegetni, mivel a HDR -nek pont a fényerő dinamika a lényege, amit egy alacsony dinamikájú kijelzőn úgyse látsz. Kicsit olyan, mintha egy fekete fehér kijelzőn nézegetnél feketefehér vs színes összehasonlítást (persze itt nincs akkora minőség béli különbség).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Láncfűrész topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- Asztrofotózás
- Milyen notebookot vegyek?
- leslieke farmerzsebe
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...