- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Tartalomjegyzék:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mulholland
tag
Hello, Nos nálam egy elég furcsa helyzet állt elő. Frissítettem a 2.0.1-es firmware-el a lejátszót és most azt van, hogy ha a Lan-ra kattintok a lejátszónál. Bár megtalálja a megosztott könytáraimat a számítógépről. Viszont nem tudok bele lépni egyikbe se. Mert azt írja, hogy rossz az elérési út. Ugyanezt KODI alól simán abszolválja és be tudok képni a könyvtárakba. Már végig próbáltam egy csomó mindent én is, amit itt vagy a Futeko forumán olastam. De továbbra sem tudok belépni a megosztott könytáraimba. Csak látom őket.
Szóval tanácstalan vagyok, mert nem tudom mi lehet a gond. 1.9-est ezért visszaraktam azzal simán megy minden. Bosszant, hogy nem tudok a 7es androidra váltani emiatt. -
csabi63
senior tag
-
Vicarious1
aktív tag
Hali! A KODI v.17 -ben nem találom azt a menüpontot, ami a Filmeknek a borítóit letöltené a netről és a listázáskor egymás után Jukebox szerűen megjelenítené. Csak a szöveges címlistát mutatja... A Zenéknél amikor betallóztam az elérési helyet ott utána automatikusan egyből megcsinálta.
Még egy kérdés a Főmenűben a bal oldalon (ami úgy kezdődik, hogy Filmek, Sorozatok stb.) véletlenül kitöröltem a Filmek címszót, és nem tudom visszaállítani... Újra kell telepítsem a KODI-t vagy valahol van valami eredeti beállítás visszaállítása? -
ZepHyr087
csendes tag
válasz
SunMount3r #3177 üzenetére
Köszi!
-
Joshi
titán
-
lala666
őstag
Sziasztok! Segítsetek légyszi, magyar nyelvet hol találom a 17-es kodiba?
Sorry megtaláltam. -
nadtom
tag
Az Ok gombbal csak a DVD Player lehet választani (a Wrapper-en kívül) de azzal sem csinál semmit.
Letöltöttem a HibyMusic alkalmazást is a Playstore-ból, de azt nem tudom hogyan kellene használni.Please help!
-
nadtom
tag
válasz
SunMount3r #3185 üzenetére
Köszi,
Megpróbálom ez a szoftvert.A KODI a ZENE alatt nem látja az iso file-kat, a VIDEO menü alatt meg ugye a Média centert indítja a KODI ami nem csinál semmit.
-
SunMount3r
Topikgazda
A gyári Media Center-el alapból nem, a Futeko-n a Hiby Music ingyenes app-ot ajánlották helyette. Persze a Himedia részéről be van ígérve ez a ficsőr is már egy ideje, hogy alapból tudni fogja.
Meg állítólag DSD64-ig a KODI is lejátssza.
-
nadtom
tag
Iso kiterjesztésű zene file-okat (DSD, SACD) hogy tudok lejátszani a himedia-val?
-
aelfwine
tag
válasz
SunMount3r #3174 üzenetére
Billentyűzetre:
A 2.0.0 -tól több baj is van a külső billentyűzetekkel, az enyém az, hogy nem lehet állítani a külső billentyűzet kiosztását. Én erre találtam ezt a megoldást:
External Keyboard Helper DemoItt tudsz állítani magyar kiosztást, valamint ez rendesen el is tünteti a virtuális billentyűzetet amikor a külső aktív. Amúgy én még nem fedeztem fel benne semmi megszorítást azért, mert hogy állítólag demo.
-
aelfwine
tag
válasz
sebgutkopf #3164 üzenetére
Hiába 64 bites az architektúra, 32 bites android fut rajta. Ez elégé elterjed szokás amúgy androidos eszközöknél. Ezért kell a 32 bites Kodi.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
ZepHyr087 #3176 üzenetére
Én sem tudok ilyenről, de itt a magyar forgalmazók listája. E-mail pedig a barátod. Sose lehet tudni...
-
Joshi
titán
Ha én üdülök/nyaralok akkor nem a médialejátszót akarom nézni, de az is tény hogy mindenkinek mások a szokásai.
Ritkán nézek külső feliratos filmet, eddig még nem volt gondom vele.(#3172) SunMount3r Az Audioquest Pearl egy megfizethető jó minőségű kábel, ennél többet én se adnék hdmi kábelért, de azért mindig a minőségre kell törekedni.
-
SunMount3r
Topikgazda
Tegnap néztem ismét egy filmet, amiben elég sok sötét rész is volt, így már szinte biztosan írhatom, hogy sokat javult ezen a téren a PQ.
Ezek szerint csak odafigyelt erre is a support. Számomra így 1.0.7-ről 1.0.9-ra váltással szintet lépett a lejátszó. Hirtelen nem is jut eszembe, hogy a részemről mit tudnék még kifogásolni (persze van még egy pár dolog, amit nem teszteltem
, coming soon...)
Ja igen (még a szerk. előtt): Chrome-ban külső billentyűzet esetén is feldobja a virtuális bill.-t és ilyenkor nem veszi az Enter-t a fizikain. Elég bosszantó, majd szétnézek a beállításoknál, de nem hiszem, hogy úgy meg lehet oldani, hogy mind 2 használható maradjon. Fizikai esetén magától kellene kikapcsolnia a virtuálist.
Valamint a böngésző sávban a poniter elég pontatlan, kb. 2 betűhelyenként vált 1 helyett. Jó lenne erre is egy külön patch, valami pointer-pack-al. Mert amúgy se túlságosan tetszik, hogy ilyen túlméretezett.
-
alac
csendes tag
Én már régóta NASsolok mégis q10 Prot vettem mert szükségem volt a Coax kimenetre.
A rack-be meg tettem egy hányódó 500gb wincsit, így ha utazgatunk csak bedobom a kocsiba és a szállodai szobába rá pattintom a TV-re.A 2.0.0 re 2.0.1-el kapcsolatban azt vettem észre, hogy felirat encod beállításnál (MediaCenter) csak akkor állítható a kódolás, ha a playerrel letöltött feliratot használom. A film mellet lévő .srt fájlnál nem állítható a kódolás mindig "auto" cserében (eddig még) karakter helyesen jelenik meg.
Nálatok is így működik?A másik amit észrevettem, hogy a külső bill. használata mintha stabilabb lenne bár ez op. rendszer függő kellene, hogy legyen.
-
SunMount3r
Topikgazda
Amúgy tökéletes a hozzá kapott kábel is.
De ha már HDMI: egy másik Topic-ban linkelték ezt a vaktesztet. Érdemes a konklúziókat elolvasni.
-
mettek
addikt
válasz
SunMount3r #3168 üzenetére
köszönöm.
-
SunMount3r
Topikgazda
Ha feljebb olvasol egy pár hsz.-t le vannak írva a hálózatos dolgok, ha a LAN-Search-el és a KODI alatt az SMS forrás keresésénél nem találná magától a megosztott dolgokat. SMB-hez, én azt használom.
A Wrapper maradjon a HiPlayer-en, azaz a gyári lejátszón, sokkal jobb a képe, mint a KODI-s nak, tallózni, Jukebox-ozni meg a KODI alól érdemes a lejátszani valót.
Settings->Playback alatt tudod buherálni a hang beállításokat is. Első körben hagyd őket Passthrough-n. Ha HDMI-n küldöd,akkor az SPDIF-et rakd "Close"-ra, vagy értelemszerűleg fordítva.
-
mettek
addikt
sziaztok. a héten érkezik egy q10pro. Melyik lejátszót és milyen beállítással ajánljátok nasról való streameléshez? Házimozi erősítőbe továbbítanék dts, DD hangokat is.
-
alac
csendes tag
válasz
"Nekünk melyik verzió van a 2.0.1-es fw-ben a 32 vagy 64 bites?"
32 bites (RC2).
64 bitesre nem frissít. -
kezo0
addikt
válasz
Először én is beleestem abba a hibába, hogy azt hittem, ARMv8-as processzor van a dobozban, de miután az ennek megfelelő Kodi-verzió nem volt hajlandó feltelepülni, rájöttem, hogy magán a Kodin belül is megnézhető pár alapvető infó a hardverről. Hát íme:
Szóval ARMv7 rev 4, jelentsen ez bármit is. A lényeg, hogy ennek megfelelő androidos verzió kell a Kodiból.
-
ZepHyr087
csendes tag
válasz
ZepHyr087 #3109 üzenetére
UP!
"Üdv!
Elhatároztam magam, hogy beszerzek egy HIMedia Q10 PRO-t (SAMU EU55hu7500 és SAMU J5550W mellé).
A gondom, hogy vidéken nem nagyon kapni (Borsod) és szeretném erzsébetutalvánnyal fizetni egy részét, tehát üzletben kell megvennem.
Kérdésem az volna, hogy esetleg nem e tudtok olyan üzletet akár Budapesten, ahol megvehetem ezt a mediaplayert illetve elfognak Erzsébetutalványplusz kártyát is?Válaszokat előre is köszönöm!
"
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
SunMount3r #3160 üzenetére
Valahol azt olvastam, az NFS a legjobb megoldás, gyorsabb is mint a Samba... de megvagyok nélküle
Megy minden a Sambán, ISO is frankón. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Vicarious1 #3158 üzenetére
Win-en a mappa úgy van megosztva, ahogy írtam?! (Lehet Win10-en némileg másképp van, de a lényeg, hogy "Mindeki"-nek legyen olvasási engedélye hozzájuk beállítva).
Ha ez nem segít, akkor lehet valami tűzfal vagy router beállítási kavarodás van. Szoftveres tűzfalad van a Win-es gépen? Ha igen ott engedélyezni kellene a az összes ki és bemenő forgalmat TCP-n és UDP-n is a Himedia lejátszó ip címére, "Firewall Rules" és "Devices" ilyesmit keress, pl. Norton-ban a "Trusted" szintre kell besorolni a Box-ot.
Szerk.: Ja látom sikerült. Ellenőrizd a lehjátszást és készen vagy. Vagy minek neked még az NFS is?!
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
Vicarious1 #3158 üzenetére
Köszi, közben sikerült a LAN -on a shortcut ok létrehozása, ahogy írtad aszerint.
Viszont az NFS-en ugyanezeket beírva még mindig "new server error"-t ír ki.
Ott mást kell megadni, mint a Sambánál (NFS)? -
Vicarious1
aktív tag
válasz
SunMount3r #3157 üzenetére
Szia
Megnéztem az IP címet (192.168.0.14) ezt beírtam, utána a Megosztott mappa nevét, és a shortcut nevet, de még mindig "new server error"-t ír ki. A LAN-nál is és az NFS-nél is. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
SunMount3r #3156 üzenetére
Sorry, szóval a saját Win-es géped IPV4 címe kell, ezt Win 7-en az Hálózat és Internet->Hálózati beállítások-> Jobb Klikk az aktív adapter nevére->Állapot->Részletek alatt van. Win 10-en is hasonló lehet az elérése. Ezt kell bemásolnod a Shortcut-okhoz.
-
SunMount3r
Topikgazda
válasz
Vicarious1 #3154 üzenetére
Start menu->cmd->ipconfig-> ez kiírja a géped ip címét (az IPV4-kell) ezt írd be a Shortcut-hoz. Aztán csak a mappák nevét kell megadnod. KOID alatt ugyan így Add Network Location és itt SMB-re állítva megadod őket ugyan így.
Ha úgy és jól van beállítva a megosztásod a Win-es gépen, akkor nem kell megadni a felhasználó/jelszó párost sem. Ehhez a mappa megosztási fülnél "Mindenki"-nek egedélyezni kell az olvasást és a hozzáférést. Mappa tulajdonságai->megosztás->megosztás-> itt és a Haladó->Ha itt nincs még akkor a "hozzáadás" és beírod, hogy "mindenki" vagy "Everyone". Az engedélyeknél meg bepipálod amit írtam. De első körben a Himedia-n próbáld azt amit leírtam. Remélem ennyi és menni fog
.
-
Vicarious1
aktív tag
Üdv. mindenkinek!
Tegnap vettem egy Q10 Pro-t. (Frissítettem Android 7.0-re.)
Win 10-es gépre csatlakoztatott 2 külső Winchesteren van csak egy-egy megosztott mappám.(Filmek és Filmek2 néven.)
A Media Centerben a 3 hálózati lehetőség közül a LAN és az NFS automatán ugye nem talál semmit, az UPnP -nél viszont látja a Windows Media Player-en keresztül a Videók-nál a 2 mappát. (Emiatt gondolom a Windows 10-ben jól lehet beállítva a hálózati megosztásom, bár a Win7 es-ét találtam a linken a Terméktámogatásban).A LAN -nál felugró ablakban miket kell beírjak, hogy lássa a 2 mappámat?
1. Az IP címnél 192.168.1. után kell még egy számot írnom gondolom, azt hol találom?
2. A Directory-nál elérési út kell, vagy csak Filmek és Filmek2 szó?
3. Az Azonosító név és jelszót üresen hagyjam, mert kikapcsoltam a Win10-ben a jelszóval védett hálózati megosztást?
4. Van még egy beírandó rész a végén (az Android 5.0-nél még nem volt, csak most a 7.0-nél), ami gondolom azt jelenti milyen néven mentse a Shortcut-ot, ide írjak-e vmit?Az NFS-nél csak 2 megadandó paramétert kér, ide miket írjak?
Egyáltalán a WIN 10-re még kell vmi szerver program, hogy ez a 2 mód (LAN vagy NFS) használható legyen, mert az UPnP-s Windows Media Playeren keresztül elég korlátozottak a lehetőségek lejátszáskor..
Köszi. -
SunMount3r
Topikgazda
válasz
kandurka #3152 üzenetére
Furcsa, hogy pont HiPlayer-el szaggat és KODI-val meg nem. Mindenképp azt javasolnám, hogy inkább HiPlayer-re állítsd Wrapper-t, sokkal jobb lesz a képminőség és a kompatibilitás. Első körben nyomj egy Clear-t (söprű ikon) a főképernyőn előtte.
És próbáld meg a Media Center-el beböngészni a videókat (KODI nélkül) és úgy megnézni, hogy szaggat e.
Ha ez nem segít a szaggatáson, akkor megpróbálkoznék egy teljesen friss firmware telepítéssel. Az 1.0.9-et ajánlanám hozzá, a gombbenyomós megoldással (OTA-val ez esetben semmiképp). Le van írva az összefoglalóban, hogyan kell.
A legjobb az lenne ha a Wrapper a HiPlayer-en lenne és KODI-ból tudnád betallózni a dolgokat, de akkor nálad valami csak nem stimmel.
Az 1.0.8-ban több volt a bug, de mondjuk szaggatnia akkor sem kellene.
A KODI-val lejátszva (ha azon van a Wrapper) pedig nincs 3D BD iso támogatás, ehhez a HiPlayer kell.
-
kandurka
újonc
válasz
SunMount3r #3139 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Meg is oldódott mindkét probléma, de ezzel együtt előjött egy újabb!
A Wrappert átállítottam Kodira, ezzel teljesen megszűnt a kép és a hang szaggatása. 1.08 firmware van rajta, ha jól olvastam ki.
Viszont az átállítással már nem játssza le automatikusan 3D-ben a 3D ISO fájlokat!
Eddig, amíg a wrapper nem Kodi-ra volt állítva, az LG tévém automatikusan átállt 3D módra, ahogy elindítottam egy 3D ISO filmet. Igaz, hogy szaggatva, de játszotta a 3D filmeket.
Most viszont, hogy Kodira állítottam, semmit sem csinál, hanem 2D-ben játssza le a 3D filmet.Mit kell állítanom ezúttal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows Insider Program
- OLED monitor topic
- Gyúrósok ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Gran Turismo
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- További aktív témák...
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest