Új hozzászólás Aktív témák
-
kisfurko
senior tag
Én csak rámutattam, hogy baromira nem lehet a hibákat kiküszöbölni. Mégegyszer mondom, ezek a felfedezett hibák. Jópár processzor esetében előfordult, hogy vezérlési probléma lépett fel bizonyos körülmények között. Ha mondjuk rosszul időzítesz egy buszon, akkor abból simán lehet maradandó sérülés.
A második részt meg nem értem. -
zLegolas
őstag
És?
Emiatt időnként 2x2=5, aztán elégnek a P4-ek, vagy mi? Ez csak annyit jelent, hogy lehetne jobb is.
Mire is vagy kíváncsi tulajdonképpen? Nyugtass meg: ugye még véletlenül sem arról van szó, hogy milyen proci hibázik kevesebbet, mert Te olyant akarsz akkor venni??? Vagy hasonló... -
kisfurko
senior tag
Itt a Pentium 4 hibalistája: Bővebben: link
Nem direkt hagyták bent ezeket a hibákat. És ezek csak a felfedezett hibák. -
zLegolas
őstag
Én nem hiszek az ilyesmiben, szerintem kizárt. Másrészt a gyári teszteken az ilyesmi kibukik. Van egy kádgörbe néven emlegetett minőségbiztosítási fogalom. A lényege az, hogy olyan grafikon szerint döglenek a cuccok normál esetben, mint a fürdőkád. Vízszintes tengelyen az idő, függőn a selejt. Az elején megdöglik minden, ami hibász szerelés, anyag, ilyesmi miatt teheti, az idő előrehaladtával egyre kevesebb a kampec. Aztán hosszú-hosszú ideig minimális darabszám hal meg, az a kád alja. Jó sokára meg ismét elkezd nőni a megdöglő cucc száma, elöregszik, kiszárad, elkopik, stb... prociknál ez sok-sok év lehet kábé...
A cucc jó esetben a kád aljának környékén kerül ki a gyártótól, tehát a hibás cuccoknak elvileg kötelessége a gyártónál kimúlni.
Azt változatlanul nem hiszem, hogy egy kapu pl. üzemi fesz-en és frekvencián belehal abba, hogy 2x2 mennyi. -
kisfurko
senior tag
Nem gyártási hibára gondoltam, hanem tervezési. Szinte az összes processzor tartalmaz hibákat, mert képtelenség minden variációt letesztelni. Ezek a hibák csak extrém esetekben fordulnak elő, mint pl. ha az eax-be 3-at töltesz, utána beteszed a verembe, és TLB miss van, meg még jön egy interrupt is, és még ..., akkor az ebx tartalma átíródik valamire. Ilyen abnormális működés szerintem akár processzorhibához is vezethet, de mondom, nem hallottam még ilyenről, az is lehet, hogy tévedek.
-
orbano
félisten
ha nyomtatási hiba van a prociban, akkor az első bekapcsoláskor általában kiég, vagy nagyon hamar elvékonyodik a vezető réteg és megszűnik jól működni a processzor. amennyiben nincs ilyen hiba, akkor a megfelelő tervezésnek köszönhetően csak nagyon nagyon lassan öregednek el a nyomtatott vezetékek/kapuk, ha egyáltalán képes kiszakítani a vezetéket az átfolyó áram (ehhez nem értek, szóval nem tom pontosan)
-
zLegolas
őstag
Persze, de nem is arra vonatkozott a kérdés, hogy szervízbe hány túlhajtott, égett, törött magos vagy lábas procit visznek be gariztatni ártatlan képpel.
Ha valaki úgy értette a proci hibázását, hogy a Doom 3 ikonjára kattint, oszt' meg a HalfLife 2 indul el, az meg csak saját magát minősíti.
És igen, vannak mindenféle megoldások az ilyesmik kiküszöbölésére, ezért írtam, hogy ki van ez találva rendesen.
nem jelenti azt, hogy a processzor hibásan működik, netán tönkre megy
Te azt gondolod, ha egy proc. hibázik, akkor gondol egyet, és szégyenében elégeti magát, kvázi öngyilkos lesz?Ilyesmi gyak. 100% csak külső okokból következhet be, a fél éve működő dolgok ugyanis nem szoktak csak úgy maguktól tönkremenni.
-
zLegolas
őstag
Legyetek erősek: minden proci hibázik. a szám jó, 1/100, 1/200, csak még a végéről hiányzik pár nulla, vagy 20-50 biztosan, de lehet, hogy 1000. Valahol valami tananyagomban benne van, a franc sem emléxik rá pontosan.
Szal igen: van olyan hülye, aki megveszi: mind azok vagyunk. A hiba persze észrevétlen marad, az esetek 99,9 (és még sokkilences) százalékában, ki van ez találva!
És ehhez semmi köze az olyan okos megjegyzéseknek, hogy valami láma kettétörte, vagy elégette a prociját. -
Bubu79
addikt
Én nem régen futottam bele egy rossz Athlon XP 2200+-ba. A problémája az volt, hogy teljesen rapszodikusan újraindulgatott a gép. Szerelési műhiba okozta a vesztét, a boltban, ahol összerakták, lesarkazták. 2 évig tökéletesen üzemelt, majd valszeg az idő vasfoga kikezdte, és a hiányzó darabon átoxidálódott a Si kristály
. a problémára a hűtő cseréjekor derült fény, majdnem hanyattestem, amikor megláttam a hiányzó darabot ( illetve annak helyét
). Proc csere után a masina életrekelt.
-
bagoly1
csendes tag
tippetek van, vagy linket tudtok ahol utána lehet szaglászni, mert engem is érdekelne, mert még itthon sem tudtam egyet sem szétszedni, pedig volt már PI-től amd athlin xpig
-
Vangelis
félisten
rossz procik nagyon ritkák, de persze lehet
... mert ami rossz az már a tesztelések alatt kiderül, és igy elszenek kicsit lasabbk, kicsit kevesebb cache
... de működnek
. ami xar azt meg nem adják ki.,
-
bim
veterán
nekem volt már egy 3/800/512nw procim amit tulfeszeltem, de nem annyira hogy látszodjon a lábain,és megsérült a szerkezete.
utánna rejtéjes fagyásokat csinált.nagyon nehéz volt kideriteni mi a rossz mert nem volt csereproci, és mindenki azt állitotta hogy egy proci v. megy v. nem.
tehát esély van arra hogy meghaljon.még ha kevés is. -
Petya25
őstag
-
bagoly1
csendes tag
sziasztok
a fentebb említett kérdésre keresem a választ, hogyha tudnátok adni vmi linket, megköszönném, illetve érdeklne a ti véleményetek, hányszor talákoztatok ilyenekkel, illetve szerintetek, mekkora a gyakorisága?
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest