- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Hobby elektronika
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Egy kicsit OFF de inkább nem.
Van egy sztereó erősítőm, meg egy nagy vásznam egy frankó vetítővel. Ellenben nem szeretnék több-pont-akárhányas rendszeret csinálni, csak egy pár sztereó hansugárzót. Eddig volt egy 30 éves Mission-om, de annak a memránjai széthullotak, és most némafilm van.
Egy 35 m2-es helységben filmezek. Kinéztem a hifipiac aprón egy Magnat Zero 9-et, mert úgy tűnik, hogy rendelkezik a szükséges paraméterekkel. Na de ez is 100 éves darab. Lehet azt sejteni, hogy mennyire akar ez fentmaradni a következő években, vagy időzített bomba, így felejtős?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Pc -ről szeretnék tömörítetlen, akusztikus zenéket hallgatni, úgy hogy az anyag a HDD -n van. Tudnátok ajánlani valami célszerű USB-s hangkarit?
Ja, és sztereó erősítőre vinném az audió jelet.
[ Szerkesztve ]
Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Van egy beteg alap sztereó erősítőm (Onkyo, új korában 50e volt vagy 10 éve). Az a problémája, hogy a bemenet választóján a csatornák össze-vissza ugrálnak. Van egy olyan állása, mikor kevésbé, de azért roppant idegesítő. Gazdaságilag érdemes ezt még szervizbe vinni? Mi lehet a baja? Az erősítő távirányítós.
-
-
Palika71
őstag
válasz
krichd1 #59748 üzenetére
Köszi!
És tényleg. Fura. De megtehetik.Szerintetek ha az ember készül 2-3 száz ezer forintot új hangfalra költeni, akkor nem érdemesebb inkább valami kevésbé nagynevű cég termékei között kutatni, ha nem a prezentáció, hanem a zene a lényeg?
pontosabban: pl. B&W áraiban nem-e nagyobb részben van jelen a márka, mint a technika, mint mondjuk egy Canton-éban?Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Igazatok van. Nem is gondoltam arra, hogy az erősítő kinyírhatja a hangsugárzót, hanem csak arra, hogy lényegesen könnyebb egy erősítőt sétáltatni, mint két hangsugárzót.
De szerintem a kauciós verziót bevállalják.Orbano : FS 507
Tamoo : írj, ha meg van légyszi!
Az mitől lehet, hogy a B&W 683 jóval drágább, mint a 684? Mert én alapból a magasabb számút gondoltam annak.
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
Új rendszer lesz.
10 évig nem volt semmi, de mikor volt (aztán egy betörésnél vittek mindent) akkor egy MF végerősítő is volt. Innen az M3i ötlete. De ha azt mondjátok, hogy legyek bátor, és ennyiért jobb inkább egy 10 éves A3.2, akkor azt is megfontolom.
Hangsugárzóból a B&W áll közel hozzám, de most a szomszédom ELAC-jai is mellbe vágtak.
De a Mission-ok is tetszenek, igaz, az újakból még semmit nem hallgattam mostanában.
A terv: venni egy jó erősítőt, aztán azzal elmenni hangsugárzókat hallgatni.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
A Miusical Fidelity M3i integrált erősítő mennyire számít jó gépnek az árkategóriájában?
(Jazz, blues, regtime band)Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
válasz
Patice #59517 üzenetére
Az a szerencse, hogy nulláról. Két jó hangfalamnak megrepedtek a membránjai, az erősítőm (Onkyo alap) nem sokat tud a zenéről, és műholdvevő beltérije meg nem az igazi egy audiophile rendszerhez. Bár, egy külső DAC-al már lehet, hogy elegendő lenne arra, hogy az AppleStore-s zenéket kiolvassa.
Az utóbbi órákban én is egy vegyes megoldásra gondoltam.
1. variáció:
Előerősítőnek és DAC-nak egy Cambridge Audio DacMagic Plus DAC -ot néztem, mert mind két készüléket ráköthetem,
és a CD-játszónak egy Cambridge Audio Azur 651C CD-játszó,
+egy végerősítő.
Hangsugárzót meg passz.2. variáció:
CD-játszó ugyanaz,
viszont digitális lejátszónak és DAC-nak egy Cambridge Audio Stream Magic 6 V2-őt (+NAS), és így meg a CD simán RCA-val lenne rádugva egy erősítőre. Ez a megoldás még további extrákat is nyújtana.
Hangsugárzó továbbra is passz.A készülékek persze cserélhetőek a végső formában, csak az összeállítás lenne valamelyik, de az elsőnek inkább a hangja tűnik jobbnak, a másodiknak meg a szolgáltatásai.
Szerinted?[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom egy rendszer kiépítésén. Vannak letöltött, Applesore-os lemezeim, meg vannak régebbi, jó CD-im.
Azon vívódok, hogy a klasszikus CD-játszó + erősítő irányba kellene-e mennem, vagy média-játszó + (DAC?) + erősítő irányba, egy erre megfelelő (talán B&W) hangsugárzó segítségével.
A cél egy audiophile rendszer lenne, amin kisebb kamara zenéket, jazz-t, könnyebb operát, és blues zenéket hallgatnék.Szerintetek?
-
Palika71
őstag
válasz
fehér_ember #59460 üzenetére
Ugyan azt a satnya audió jelet kapta az is. Sőt! Még a telómat is rádugtam az erősítőre (Wolfson DAC -os Galaxy) a fejhallgató kimenetén keresztül, és az talán még jobban szólt, mint a beltéri.
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Két kérdésben is szeretném a segítségeteket (tanácsotokat) kérni.
1. Szerintetek mennyi az esélyem arra, hogy egy VU+ SOLO2 műholdvevő beltéri egységéből olyan jelet tudjak kihozni az optikai kimeneten keresztül, hogy egy külső DAC segítségével, érdemes legyen egy integrált erősítőn (Cambridge Audio 651a, vagy Musical Fidelity m3i (melyik a jobb?)) kihangosítani?
Most egy 2x50W-os Onkyo alap integrált sztereó erősítőn jön a hang, a beltéri saját DAC-éről. Tévézéshez jól szól, de zenét hallgatni rajta nem érdemes. Ellenben volt nálam a hétvégén a fenti CA 651a, és már élvezhető volt a zene.
Szóval, fejlődni szeretnék, csak nem vagyok biztos az irányban.2. Van egy pár Mission hangsugárzóm. Lassan 20 éve megvannak, és nem egy rettenet kategória (1985-ben 120.000.- volt a párja, tehát nem is alap), de még működik. Azt vettem észre rajta, hogy a 2-2 mély-közép hangszóró (műanyag?) membránján, néhány sugár irányú csík jelent meg, és ahogy megnéztem közelebbről, észrevettem, hogy ott repedés is van.
Érdemes ezt javíttatni? Lesz az még olyan mint új korában? Vagy selejtezzem le, és nézzek valamit helyette?
Köszi a választ előre is!Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz
agoka07 #50888 üzenetére
Nem attól jó egy állvány, hogy nagy a tömege. Homokkal ugyan töltik, de csak olyan mértékben, hogy optimális a legjobb legyen a hang.
Az állványos hangsugárzó egyik előnye az állóval szemben (úgy emlékszem), hogy a hanghullámok könnyebben válnak le a dobozról, a lényegesen kisebb felület miatt. így olyan állvány kell, ami ezt az előnyt nem rontja el.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz
bajnokpityu #49003 üzenetére
Köszi!
Akkor ez nem szempont a továbbiakban.
Már csak azt kellene megtudni, hogy az iPhone milyen DAC -okkal akar összekapcsolódni. (mert én már attól is megijedek, hogy a DAC hátulján más formájú USB csati van, mint az i kábelén...)
-
Palika71
őstag
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Pár napja a kezeim közé került pár jobbfajta fejhallgató, és elképedve vettem tudomásul, hogy milyen szépen zenél az iPhone 4S ha egy jobb fejessel van társítva.
Arra gondoltam, hogy az élvezetek fokozásához rá kellene kötni egy külső DAC -ra, na meg a fejhallgatót is.
USB 2.0 -t támogat, így 96KHz/24bit amit a DAC-ra tud engedni, ez ugye azért lekorlátozza a lehetőségeit.
Ezen a vonalon érdemes egyáltalán gondolkodni?iPhone -ra töltött flac és iTunes Store-ból vásárolt jó minőségű zenéket hallgatok.
-
Palika71
őstag
válasz
xtremetuning #48369 üzenetére
Ez inkább a felvétel hibája szerintem, mert ehhez be kellene tenni a mikrofonokat a zenekarba...
Ilyet talán akkor csinálnak, ha eleve sorrund felvételt akarnak készíteni. Aztán lehet, hogy utólag abból csinálták sztereót, így került a hallgató a "zenekarba". Akkor meg nem rögzítés a hibás, hanem a keverés? Annyira nem értek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz
blattida #48152 üzenetére
És az elérhető hangminőség a DAC kérdése kizárólag, vagy a hálózati lejátszó minősége, illetve ha PC, akkor a PC-ben levő hangkártya minősége is számít?
Patice: Nagyon jó pofa. Egy ilyenbe bele lehetne kötni más egységeket is, és hozzá csatlakoztatni valami jó ki vég-erősítőt...
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz
krichd1 #48149 üzenetére
Világos!
Szóval, ha jól értem, akkor ha nincs egy tuti cd-játszóm, akkor a hálózati lejátszon levő tömörítetlen zenéket, a gép digitális kimenetét használva, egy külső DAC-ba vezetem, és azt a sztereó erősítőmbe, akkor kiváltottam a tuti cd-játszót?Mert így a két készülékre valahol 100 és 200e között áldoznék.
Vagy az sem baj, ha az a két készülék, egy készülék.[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz
andorra #48145 üzenetére
Rövid utána nézésem eredménye:
1. Kellene nekem lejátszó (tárolóval), amin vezérelni tudom a folyamatot (mondjuk telefonnal).
2. Beolvasom a lemezeimet a PC-re, majd a fájlokat címkézve felmásolom a lejátszó háttértárára.
3. Ezután, ha nem akarom a lejátszó DAC-ját használni, akkor külső egységbe viszem a digitális jeleket, és onnan tovább az analóg jeleket a sztereó erősítőmbe.Tehát milyen lejátszó és milyen DAC kellene nekem? (ár ésszerű keretek között)
Hálózati hozzáférés a zenékhez egyenlőre nem izgat, de opcióként nem baj, ha meg van.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz
schawo #48139 üzenetére
Miért baj?
Nem fognak. (Természetesen tudom, hogy a lineáris frekvencia átmenethez (és így a valósághű hangzáshoz) a mélyek is hozzá tartoznak, de ha kompromisszumot kell kötnöm, akkor ezeket áldoznám fel elsőnek.)
andorra: A CD lemezről, egy jó lejátszón keresztül nem jön jobb minőségű zene az erősítőbe, mint ha ugyan annak a zenének, egy valamilyen futóműről lementett, és tömörítetlen fájlban berakott verziója menne a PC-ről?
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
válasz
andorra #48135 üzenetére
"egy cue fájlt a Foobar-ba" Tudtam, hogy az elmúlt pár évben kimaradtam valamiből!!!
Más. Egy 30nm szobában, a hátsó faltól kb. 1m-re ülve hallgatnám a zenét. Nagy optimizmus arra gondolni, hogy jó lesz nekem egy állványos hangsugárzó? Szem és feleség barátabb megoldásnak tartom.
Nem izgatnak a nagyon mély hangok, inkább a dinamika, a részletezettség, és a színpadkép hoz lázba.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz
Patice #48100 üzenetére
Nincs LP-m, CD-ket tartok, igaz a legfiatalabb is 10 éves.
Nem szándékozom PC-ről zenélni, imádom a lemezek tokját, be-ki rakását a lejátszóba. Ez nekem valahogy hozzá tartozik a zene élvezetéhez.
Ha lesz valami, beteszem.andorra:
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Régen volt egy jó kis rendszerem, de sajnos mire kialakult, egy betörés során szertefoszlott.
Aztán jöttek a gyerekek..
Mostanra lett olyan a hangerő a házban, hogy újra zenét kellene hallgatni. (na meg a minap láttam a szomszédom új Sonus Faber hangsugárzóit)
Szóval, 10 éve nem foglalkoztam ilyennel.
Adott egy 30nm-es szoba, amiben kizárólag akusztikus zenét szeretnék hallgatni.
Milyen márkákra kellene első sorban gondolnom (cd, erősítő, hangsugárzó)?
Fiatal, használt darabokat szeretnék össze vadászni, kb. 400-500e környékén.
Mivel a pénz nincs együtt, így darabonként (és akciónként) szeretném össze állítani a rendszert.régi kedvenceim: B&W, Focal, Arcam, Primare, MF (ezekből esetleg?)
[ Szerkesztve ]
-
Palika71
őstag
Rég volt. Biztosan jobban emlékszel, ha ilyen magabiztos vagy. Az akkori Technics - Sony komplett-tornyos produkciókat, amivel a környezetemben találkoztam, bizonyára könnyű volt felül múlni.
Arra azonban biztosan emlékszem, hogy a Margit-szigeten megrendezett shown (nem tudom, hogy hanyadik volt) találkoztam életem meghatározó audiophile élményével. A láncra már nem emlékszem, de a hangsugárzó egy Dynaudio Audience 40 volt, és colos kábelek lógtak ki belőlük.
Legalább egy órát ültünk előtte a barátommal. Elképesztő volt, hogy két ilyen kicsi hangsugárzó, miképpen tud egy komplett nagyzenekart leközvetíteni.
Ha az sz@r volt, akkor én olyat szeretnék hallgatni itthon egész életemben.
Az Art hotelben már nem jártam.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
Régen volt high-end show minden évben. Mi oda jártunk ki tájolódni. Ott aztán volt csoda.
Szerintem már nem rendezik meg, csak a hi-fi és házi-mozi show-t, ott még nem jártam.
Mindenesetre ha elégedett vagy a rendszereddel, nehogy meghallgass valami komolyabbat, mert ha elkap a gépszíj, nagyon leszegényedsz, vagy elégedetlen leszel, vagy rosszabb esetben mindkettő.Mindenki a maga szintjén nyomorog!
-
Palika71
őstag
válasz
balint11 #12317 üzenetére
Sziasztok!
Még nem nagyon jártam erre, mert csak most fedeztem fel a topicot.
balint111 : amennyiben tényleg ilyen dobozokhoz jutottál (el nem tudtam volna képzelni, hogy a KEF beszállítója eladhatja egyáltalán a KEF szellemi tulajdonát képező tervek alapján épített dobozt), nevetségesen olcsó az ára.
7-8 évvel ezelőtt, mikor még mélységesen el voltam temetődve a hi-fi témában, volt egy elég kellemes rendszerem (amit sajna elloptak a betörők), és egy ismerősöm, akivel építettünk hangfalakat. Én adtam az asztalos részt (van egy komoly asztalos műhelyünk), és ő meg tette bele az elektronikát. Építettünk is egy párat, mindig jobban sikerültek... Szép idők voltak! Na mind1. A lényeg annak a doboznak darabjáért 200-250e Ft-nál olcsóbban neki sem állnék. Tehát, iszonyat jó üzletet kötöttél.
De sajna a tapasztalataimból kiindulva, legalább ennyi pénzre van szükséged ahhoz, hogy valami érdemlegeset lehessen kihozni a dologból.
Esetleg tudnál képeket küldeni a dobozról? Erősen felébredt bennem a hangfal építés utáni vágy...Mindenki a maga szintjén nyomorog!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen légkondit a lakásba?
- PlayStation 3
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Hobby elektronika
- Bestbuy játékok
- Windows 11
- További aktív témák...
- Új GAMER félgép - MSI H610M-G DDR4 + Intel I5 12400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Logitech G Pro X Wireless
- Újszerű Garmin Venu 3 eladó
- Precision 5560 15.6" FHD+ IPS i9-11950H RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- ÚJ Bontatlan Mac mini M4 chip16-24GB 256-512GB SSD 1év Apple Garanciáva AZONNAL Átvehető Deák Térnél
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest