- Milyen notebookot vegyek?
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mini-ITX
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kompakt vízhűtés
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
MastaMatuka
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, ha nem elnézést kérek.
Segítséget szeretnék kérni, hátha van itt valaki hozzáértő.
Adott egy Philips MCM760 HiFi, amit nagyon szeretek, de a jelenleg rákötött JVC polc hangfal egyike megadta magát és ha már úgyis új hangfal kell szeretnék valami nagyobbat rákötni.
Itt kezdődnek a problémák, mivel nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz.
Lehet-e illetve érdemes-e nagyobb hangfalakat rákötni erre a HiFi-re?
Nagyobb hangfalak alatt régi Orion vagy Videoton hangfalakra gondolok, amik 8 Ohmosak.
A HiFi pedig gyári adatok szerint 6 Ohmos.
Egészen pontosan a gyári adatok:
AMPLIFIER:
Output power (6 ohm, 1kHz, 10% THD)
L & R : 2 x 75W RMS
Frequency response within -3dB : 40Hz-15kHz
Szabad-e illetve érdemes-e ilyen kategóriájú hangfalakat rákötni ilyen kis HiFire? -
MastaMatuka
csendes tag
válasz kukulec #106898 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Azt mondjuk nem írtam hogy ez egy műhely rádió és nem a küllem a lényeg, inkább hogy nagyot szóljon. Hangosan (elég nagy teret kell beszólnia) és ha lehet akkor üssön is picit.
Ha már itt tartunk valami egyéb ötlet ami szóba jöhetne 20ezer HUF környékén?
Szívesen várok minden tanácsot. -
MastaMatuka
csendes tag
Sziasztok!
Elnézést hogy ide csúfítok a topikba, nemtudom hol lenne alkalmas feltennem a kérdésem.
Van egy Philips Hi-Fi-m ami elméletileg 2x75 watt teljseítményű és 6 ohmos.
Tudnátok esetleg nekem segíteni hogyan tudnám kihozni belőle a maximumot? Mi lenne a legnagyobb hangfal amit "meg tudna hajtani"?
Mostanában valami Eltax vagy Infinity Reference (Infinity Reference 61i?) álló hangfalakban gondolkodom, ezekből találni 6 ohmosakat, de teljesen tanácstalan vagyok.
Ha teljesen halott az ötletem hogy ekkora hangfalakat kössek rá, esetleg valami alternatív ötletet szívesen fogadnék.
Elég nagy hangerőre lenne szükség, nagy térben és nagy zajban szólna.
Esetleg ha valaki tudna ajánlani valami rendszert ami hasonlóan szól mint egy JBL Partybox 100 (Tudom elég buta referencia, de nem sok nagy hangfalat hallottam még életemben)
Persze csak egy hagyományos erősítő és hangfal kombóra gondolok mindenféle extra nélkül, csak rádió és AUX legyen.
Bocsi hogy offolom a topikot, ha zavarok akkor tűnök is el. -
MastaMatuka
csendes tag
-
MastaMatuka
csendes tag
Sziasztok. Elnézést hogy megint ide pofátlankodok. Lenne egy kérdésem, mégpedig hogy ugye a PA hangfalamon van 2 csatlakozó, egyiken befelé megy a jel majd innen lehetne tovább vezetni a következő hangszóróra. Mi történik ha én ezt a jelet visszavezetem egy másik erősítőbe? Vagy hogy lehetne megoldani egy audio jel 2 felé osztását? A gond az hogy van 2 erősítőm (egyik egy hifi) de mindkettő 2 csatornás és 4 hangszórót szeretnék rákötni.
-
MastaMatuka
csendes tag
válasz VoidXs #111677 üzenetére
köszönöm a válaszaitokat. erre is gondoltam, de az erősítő nem elég erős hozzá, pont akkora teljesítményű mint a hangfal. jack elosztó lenne a legkézenfekvőbb megoldás, de attól tartok hogy annyira legyengül a jel hogy túl halkan fog szólni. Ezért gondoltam hogy a hangfalból visszavezetni a jelet a másik erősítőbe, csak nem tudom mi történik ilyenkor az erősítővel, hiszen ez erősített jel (gondolom, ha már erről kapja az áramot a hangfal). Gondoltam keresek valami 4 csatornás erősítőt, de csak túl nagyokat és túl drágákat találtam. Nekem bőven elég lenne ez a 2 db 2 csatornás erősítő csak nem tudom hogy tudnám szét osztani köztük a jelet úgy hogy ne halkuljon. :/
-
MastaMatuka
csendes tag
Sziasztok!
Már megint egy hülye kérdéssel fordulok hozátok, mert itt eddig még mindig tudtatok segíteni.
Hogyan lehetne egy jelforrást (pl. telefon, laptop, akármi) többfelé szétosztani?
Keverőkön is csak egy main out van és ennyi.
Lenne 2 erősítőm ami 4 hangfalat hajtana és egy telefon amiről szólna a zene, de nem tudom hogyan lehetne kettéosztani a jelet.
Tudom vannak Jack elosztók és hasonlók de azok gyengítik a jelet és mivel ezek nem is HIFI hangszórók hanem PA hangszórók ezért méginkább erősebb jel kellene (tudtommal). -
MastaMatuka
csendes tag
-
MastaMatuka
csendes tag
Szisztok!
Van egy the t.amp E-400-am amire egy Omnitronic BX-1250 van rákötve.
A gondom, hogy az erősítőn a clip led elég hamar elkezd villogni, már fél hangerő előtt is akár.
Ezt azt jelenti hogy kicsi a végfok és nagyobb kellene?
Az erősítő papíron ugye 2x120 W, a hangfalnak pedig névleges teljesítménynek 300 W van megadva, amit kétlek.
Muzikeren "Zene teljesítmény: 150 W RMS" van megadva, ezt sehol máshol nem láttam még leírva, csak itt. -
MastaMatuka
csendes tag
válasz Dißnäëß #116832 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a válaszodat!
Az erősítőről általánosságban jókat hallottam, másik hangfalat teljesen jól hajt.
Ettől az Omnitronic hangfaltól nem sokat vártam, de még azt is alulmúlja, de majd akkor megpróbálom erősebb végfokkal.
Ráadásul az egyiknek "zörög" is a membránja, vagy nemtudom mi van vele (olyan mintha átáztatta volna a ragasztó a membránszélét és túl merev lenne)
Egyébként a középiskolai tornaterem nem áll messze az igazságtól, egy nagy csarnokot kellene beszólnia, de még csak szobában próbáltam.
Végfokvásárlás előtt állok és egy ugyanilyen végfokot akartam, de így akkor lehet hogy mégsem ez lesz a befutó.
Ja és még annyi hogy nem keverőből jön a hang (mert az nincs) hanem majd egy HIFI fejhallgató kimenetéről.[ Szerkesztve ]
-
MastaMatuka
csendes tag
válasz Dißnäëß #116836 üzenetére
Egy Lewitz PA-215B mellé akartam ezt az Omnitronic hangfalat, hogy egy kicsit támogassa meg, de eddig ezzel a végfokkal kb. eltörpül mellette (mármint az Omnitronic).
Szerintem akkor inkább megpróbálkozok egy the t.amp E-800-al, ha azzal sem lesz jó, akkor feladom és eladom az egészet a francba.A hangfal nem rég lett vásárolva újonnan, még garanciás. Majd visszaküldöm.
Ez a munkahelyemen fog szólni de nem akarok már annyira belemerülni, egyelőre marad ez a hangfal, elég lesz a végfokot megvenni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
MastaMatuka
csendes tag
-
MastaMatuka
csendes tag
válasz Dißnäëß #116845 üzenetére
Talán majd egyszer benevezek egy nagyobbra, addig meg akkor egy nagyobb erősítővel bohóckodok.
Amúgysem tudom nagyon nagy hangerőn hallgatni (csak néha).
De kár hogy ezen a szinten nincs (vagy nem tudok róla) olyan megoldás hogy csak megveszem lerakom és használom komplettben. (mint pl. egy Logitech Z623)
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. -
MastaMatuka
csendes tag
válasz Dißnäëß #116847 üzenetére
Azért nem kell túlgondolni nem kell jól behangosítani, eddig a Lewitz hangfalak egymaguk szóltak ráadásul egy HIFI-ről, nem is rendes erősítőről.
Csak egy kis plusz mélyet akartam alá, hogy ne olyan legyen a zenehallgatás mintha fekete-fehér filmet néznék egy LCD TV-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- Politika
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- X1 Carbon 7th 14" 4K IPS i7-8665U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.