- Hamarabb hozza az AMD az Instinct MI350-es sorozatot
- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Micro Four Thirds
- Billentyűzet gondom van
- Apple notebookok
- ASUS ROG Ally
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- Dell notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
neilszab
őstag
válasz Polllen #73967 üzenetére
Hát, a laptop konstrukciós szempontból már elve nagyobb hátránnyal indul a PC-hez képest, azért ott jóval több minden van összezsúfolva, több a kompromisszum és a kényszermegoldás, ami sajnos valamilyen szinten mind hatással van az USB-én kijövő hanganyagra.
Asszem pont ebben a Jitterbug tesztben olvastam, hogy a laptok-okban volt leginkább érezhető hatása a zajszűrőnek.
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
neilszab
őstag
válasz krichd1 #73909 üzenetére
Igaz, viszont a CXN-ről is azt mondják, hogy az USB-A bemenete (amibe a pendrive-ot dugod) az nem az igazi, és az USB-B, illetve a hálózati forrásból is érezhetően jobb a hangja.
Mondjunk konkrétan ezt tesztelni nem volt alkalmam, illetve ennek az okait és technikai magyarázatát se nagyon értem....
-------
Illetve a hálózati lejátszás mellett talán az szólna, hogy a PC mint lejátszó nem igazán cél hardver, rengeteg részegység és zajforrás van benne, nem is beszélve a tápellátásról. Hálózaton (meg pendrive-on) keresztül meg elvileg csak az adat jön és a feldolgozás, lejátszás már magában az eszközben történik.[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz bobby_30 #72664 üzenetére
Bármilyen számtek boltban találsz "nyomtatókábelt", azaz USB-A <> USB-B kábelt.
Ha szeretnél komolyabb vizekre evezni és hagyni magad berántani a mélybe, akkor itt van pár teszt az USB kábelekről:
Teszt1 - vegyes
Teszt2 - vegyes
Teszt3 - Audioquest
Teszt4 - BelkinSzobaátrendezés miatt nekem is szükségem lesz egy a mostaninál hosszabb USB kábelre, gondoltam bepróbálkozom a Belking Gold-dal, ha vki esetleg szintén rendelne az keressen meg!(B)
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
-
neilszab
őstag
válasz Yoyoyo #72631 üzenetére
Akkor neked bármilyen aktív hangfal megfelel, aminek van távirányítója.
Itt érdemes szétnézned: Árukereső - aktív hangfalak
Ez meg a megfelelő topik: Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
neilszab
őstag
-
neilszab
őstag
válasz Kiskokó #72596 üzenetére
Full laikus szemmel nézve bármi megfelel....
Ha viszont azt kérdez, hogy ebből a keretből melyik nyújtja a legjobb hangminőséget, akkor a kolléga nem véletlenül ajánlotta a másik két típust. Az Asus Xonar U5 és az U7 sokcsatornás gamer hangkártyák nem kifejezetten hifi célokra tervezve. Ettől még szólhatnak jól, csak kevesebb rá a sansz.
Neked csak két csatorna kell (2.0 - sztereó), az hogy a LogiLink csúnya, az egy dolog, viszont ugyan az a Wolfson WM8740 DAC chip van benne, mint ebben a cuccban, ami az azért ad némi bizakodásra okot. A Creative X-Fi HD pedig valószínűleg csak elfogyott a disztríbútornál, sztem jó eséllyel újra elérhető lesz.
De minden összevetve, egyrészt nem hiszem, hogy van itt olyan, aki mind a 4 DAC-ot részletesen "összehallgatta" már, másrészt semmi nem garantálja, hogy te hallani fogod a különbséget az egyes modellek között.
*ja és egyébként mindegyikben van fejhallgató erősítő, ez jellemzően szinte minden DAC-hoz jár. Illetve ha PC-ről akarsz hallgatni zenét, akkor neked olyan DAC kell, ami egyben hangkártya is, tehát USB-be bedugható.
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
Sziasztok,
lehet hülye kérdés, de hogyan kell az állványra helyezni a hangfalakat?
- kell az állványlap és hangfal közé vmi papucs, tüske, vagy más köztes eszköz?
- Ha igen, akkor 3, vagy 4 ponton érdemes alátámasztani.
- Nekem eddig polc-on volt és vmi ehhez hasonló volt alatta, ezeket levegyem?
- 27x20 cm alapterületű hangfal alá mennyivel kisebb tartókonzol tehető, ami még megfelelő?Előre is köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
Sziasztok, jó pár hónapja itt a fórumon a Ti segítségetekkel találtam meg a mostani hangfalam az ELAC 204.2 személyében, amihez most méltó erősítőt keresek, mivel az aktuálisat kinőttem.
Ismerős útján van lehetőségem hozzájutni egy patika állapotú Cambridge Audio CXA80-hoz, ami meghallgatás után is jó vételnek tűnik, viszont nem ismerem az egész piacot, szeretnék segítséget kérni, hogy van-e olyan erősítő 2-300 között (akár új, akár használt), amit mindenképpen érdemes lenne még számításba venni és utána járni/hallgatni?
Köszönöm!
Preferenciák: alapvetőn dob és gitár centrikus műfajokat hallgatok, egy közepes méretű nappaliban, a forrás elsősorban PC, amit folyamatosan igyekszek a célnak megfelelően csiszolni. Fontos a jó minőségű DAC: coax, optikai és lehetőleg USB A vagy B bemenetekkel.
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz Nemir Ombe #67048 üzenetére
Ha érteném, nyilván nem kérdezném. Ha meg segíteni akarnál, akkor meg adnál egy korrekt választ az előz hsz-emre leoltás helyett.
Igyekszem minél konkrétabban és logikusabban kérdezni, de ha minden kérdésemre csak amolyan félválasz érkezik, akkor úgy nehezen áll össze a kép.
Félreértés ne essék, köszönöm mindenkinek a félválaszokat is.
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz bkercso #67046 üzenetére
Köszi, ez kábé tiszta, az a része nem világos, mi van ha 1 db kábelben több van mint 2 ér? Például 4,6,8 db. Mire és hogyan használod a további ereket?
Mert ha jó veszem ki, akkor felhasználásában további erekhez nem feltétlenül plusz funkció tartozik, hanem többen szimplán összesodorják őket.
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
Srácok, azért kérdezem, mert gőzöm sincs az egészről..
A korábban linkelt tesztben az profik úgy kezdték el próbálni, hogy volt olyan szál amit szabadon hagytak.
Másik, hogy nekem az se világos, hogy ha ilyen 4 eres kábellel akarok bi-wire-t csinálni, ahhoz akkor 2 db kábel kell, vagy 4? Nyilván amatőr kérdés, de próbálom megérteni az összefüggéseket.
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
Fogalmam sincs, hogy mi felel meg nekem, mivel egyiket se hallottam még.
Viszont fórumokon és különböző teszteknek is többen írták, hogy nekik a 8 eres VDC 268-582-000 jött be a legjobban, meg hogy így kötik, meg úgy kötik be...
A vastag nyolceres (268-582-000) 3 féle képpen is beköthető. Ebből 2-t próbáltam, Litze A és B -ben, szerintem a Litze B egyértelműen jobb mint az A. Jelenleg ez a szisztéma jön be:
Barna+piros = magas +
Lila+kék = magas -
Zöld+fehér = mély +
Fekete+sárga = mély -Lehetne még kvázi Litze-B-ben, azaz 2 egymás melletti ér plusz, majd a 2 következő minusz és így tovább, ezt nem próbáltam."
Forrás: Audiolife...
"Először a hangszórókábel, 1 érpárral. Hallom, hogy nyers, de valami mást is. Nem sokkal marad el a (bejáratott) AQ mögött. Így, nyersen sem. Kevesebb definíció, torzabb ( ez szokott sokat javulni idővel) de a hangkép balanszban van, nem húz el semerre. Valamivel jobb mint a másik kábelem, a Cable Talk 3.1, ami nagy szó, mert az sokáig Best Buy volt Angliában.
Másnap belém bújt a kisördög. Ott az a sok ér. Próbáljunk multikábelezni. A KEF Reference érzékeny erre, hátha valamicskét lehetne javítani a hangon. Bekötök még két eret, egy pár a mélyhez, egy pár a középmagashoz. Uuuuh….ez sokkal jobb így. Nyersen is. Így kellene hagyni. Tök jó. De hát, ott van még 4 ér… Mi lenne, ha bekötnék még egyet, mondjuk a negatív terminálokra? Nem tart semeddig… Leülök, távirányító megnyom,…..öööööööö…..megártott az az egy pohár bor az előbbb…..vazz, valamit elkötöttem….. ellenőrzöm, jó. Mégegyszer. Phuuuuhhh….Öcsém ilyet, még van két ér….gyorsan, hol a sniccer??? HOL az a K sniccer????
Négyszer két éren, TELJESEN megváltozik a világ. Energiák keletkeznek ( Paksot rátóóóóták a kert végére….), TÉR keletkezik, SEBESSÉG keletkezik, DEFINÍCIÓ keletkezik, miközben az egész hangkép teljesen szétválik, az eddigi gombóc helyett most színpad van, minden máshonnan szól, és nem keveredik össze. Nyúlok az új Aquincum demolemezért, Kari Bremnest közelről mikrofonozták, ezt remekül hallani, a háttérben a basszus olyat szól, hogy remeg az ablak. Jesszus.
A KEF Reference 2 soha nem szólt még így. 1995 óta rengeteg különböző rendszerben hallgattam ezt a dobozt, mindig értékeltem az erényeit – és jól ismertem a hibáit. Most pedig, ezek a hibák, amikkel 20 éve megtanultam együtt élni, eltűnőben vannak, mert egy 2500 Forintos kábel újraírja a képletet.
Elképesztő."
Forrás: Audio World[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz Mezga Aladár #66987 üzenetére
Akkor mi alapján keres magának vki 2,5/4/8 mm-es kábelt 2/4/6/8 szállal? Mi ezeknek a jelentősége?
-
neilszab
őstag
válasz Nemir Ombe #66983 üzenetére
Köszi szépen, de egy kis tudományos gyorstalpalónak is örülnék a kábelezésről úgy általában, ahol a különböző méretek és szálszámok jelentősége és kezelési módja is le van írva.
Van valahol ilyen átfogó leírás?
-
neilszab
őstag
válasz krichd1 #63195 üzenetére
Sziasztok, a 8 szálas VDC 268-582-000 bekötéséről található valahol korrekt leírás? (fogyatékosoknak )
Illetve valami általános gyorstalpalót is megköszönnék a különböző átmérőjű és szálszámú kábelekről, hogy mire mire jó, hogy működik, stb... előre is köszönöm.
-
neilszab
őstag
-
neilszab
őstag
Sziasztok, ha olyan erősítőbe szeretnék 4 ohm-os hangfalat kötni, aminek a specifikációjában a 6-16 ohm az ajánlott, akkor azzal mekkora bajt lehet csinálni?
Köszi
-
neilszab
őstag
válasz blattida #66593 üzenetére
A vállalati laptop-om belső írójával, egy teljesen sima 200 Ft-os Sony lemezre a WMP-vel lassú módban minden speciális opciót kikapcsolva....
Pont az volt a kérdés, hogy ezek közül mi az ami számít, és hogy egyáltalán lehetséges-e veszteségmenetes CD írás... de fent linkelt cikkből kiderül, hogy kb nem, max törekedni lehet rá és minden számít.
Szerintem folytassuk itt: Audio CD írása
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz blattida #66587 üzenetére
Maguk a WAV fájlok még rendben vannak...
Komolyan mondom, az ilyen cikkektől kapok rendszeresen agyfaszt és megy el a kedvem a témától napokra-hetekre!
Teszt - Írható CD lemezek meghallgatásaSemmi értelme ennek az egész digitális technológiának, ha a bináris jeleket nem vagyunk képesek veszteségmentesen tárolni és eljuttatni egyik eszköztől a másikig. Másik ilyen vesszőparipám az digitális kábelek... komolyan nem készült még olyan USB/Coax kábel, ami képes lenne a szabvány által előírt sávszélességben hibamentesen átadni a jeleket A-ból B-be?
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz krichd1 #66529 üzenetére
Kedves krichd1, köszönöm szépen a tartalmas választ!
Való igaz, lehet két Castle Knight még nem volt megfelelően bejáratva, ezt sajnos elmulasztottam alaposan megkérdezni, legközelebb mindig ezzel kezdek majd. Az ajánlásokat is köszönöm, utánuk nézek!
Ami a használt cuccokat illeti, nézegetem őket rendszeresen, de sajnos az a legnagyobb gond így kezdőként, se az nevek, se az adatok, se a képek semmilyen érdemi támpontot nem adnak arról, hogy ez akkor most milyen színvonalú rendszer, meghallgatásra érdemes-e... mindennek utánaolvasni meg képtelenség és az se ér túl sokat. Ezért is nagyon köszönöm az ajánlásokat, volt amit ezek közül már meg is hallgattam.
Van nekem egy első számú hobbim, amit magasabb szinten űzök, ott kb képben is vagyok az elmúlt 10-15 év termékeivel és hogy mi mire jó, mire nem... de ez a hifi piac számomra felfoghatatlan, hogy hány szereplője van és hogy mennyire szerteágazó, minél többet tudok róla, annál inkább érzem elveszve magam!
Más kérdés:
Sajnos befürödtem egy WAV fájlokból történő Audio CD gyártásával (válogatás lemez a teszteléshez)... eredeti lemezről EAC-kal grab-eltem be a hanganyagot WAV-ba, utána mezei íróval, mezei programmal írtam mezei lemezre... de nem lett az igaz.Szeretném megkérdezni, hogy van-e minőségvesztés nélküli eljárás, mire kell odafigyelni?
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz cappa72 #66506 üzenetére
Ha te is 150k körül keresgélsz, akkor szerintem csak csalódni fogsz, ha az ELAC-hoz lövöd be a mércét... nem véletlenül kerülnek annyiba ezek a dolgok, mint ami az árcédulán szerepel. Ilyen szintű használat kifogni meg csak piszik nagy mázlival lehet esély, de azokat meg elkapkodják a szakik, mire feleszmélsz...
Én "csak" egy olyan rendszert keresek, amit kellemesen tudok hallgatni hosszútávon is és nem hibákon idegesítem magam, hanem az élvezetre tudok koncentrálni. Tehát hallgatás közben csak ezt az érzést figyelem magamban, nem pedig azt, hogy miben hol hallottam még jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz cappa72 #66366 üzenetére
Ma voltam meghallgatni pár hangfalat a belépő kategóriából, leírom a tapasztalataimat. Természetesen minden full amatőr magánvélemény és az általam hallottakat is erősen befolyásolta a rendszer többi komponense, így lehet ezek más körülmények között máshogy szólnak, szóval kéretik minden szót fenntartással kezelni!
Castle Knight 4: számomra értelmezhetetlen volt a hangja, nem voltak elég karakteresek a mélyek, a magas tartomány szét volt este, egy káosznak tűnt számomra az egész, semelyik stílusban nem szólt élvezhetően.
Castle Knight 2: Itt nem voltak már alapvető problémák, visszafogottan megjöttek a mélyek is (persze lehetne több is), ezért az árért teljesen korrektnek, hallgathatónak éreztem... viszont engem zavartak benne a magas hangok, túl "cisz"-szegősnek éreztem, alapvetően nem volt rossz, de jó se.
Heco Victa Prime 502: Ez az ami nagyon meglepett, árban jóval a Knight 4 alá kínál, viszont számomra egy teljesen kellemes, összeszedett, hallgatható rendszer benyomását keltette és a mélyek is egészen rendben voltak. Természetesen semmi kiugró dologra nem kell számítani tőle, de amit vállalt, a zavaró hibák nélkül teljesíteni tudta... ennél éreztem először azt, hogy szívesen hallgatom és élvezettel bele tudok feledkezni a zenébe.
ELAC BS244.2: A fenti érzés tartott mindaddig, amíg ki nem próbáltam ezt, lehengerlő és kompromisszum mentes volt amit hallatottam. Gyönyörű éles, feszes, kristálytiszta hangok, közben kellemes, meleg hangzás... egyszerre tud lágy és kemény is lenni. Minden stílusban és minden hangtartományban kiválóan teljesített, a kis doboz ellenére a mélyek is iszonyatosan rendben voltak, sehol nem tudnék belekötni...csak ülni és tátott szájjal hallgatni. Ha lenne rá keret, most azonnal megvenném, még úgy is, hogy csúnya.A hangfalakat elsősorban gitár központú zenékkel hallgattam (volt benne zúzás és lágy akusztikus dolgok is), de bekerült a képe pár elektronikus és fúvós mű is.
Ellenvéleményt, vagy megerősítést örömmel fogadok, illetve javaslatokat a BEST BUY-ra 150k-ig.
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
Aki esetleg hallgatta már őket, az meg tudja mondani, hogy hangzásban mi a különbség a Caslte Knight 2 és a 3 között?
Úgy nézem a 2-nek nagyobb a doboz alapterülete, illetve a hangszórónak is nagyobb mérete benne, míg 3 ugye álló dobozos. Hogy viszonyul a két hangzás egymáshoz?
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz fehér_ember #63894 üzenetére
Tegnap este sikerült teljesen kiütnöm magam azokkal az infókkal, hogy még az USB kábel minősége is befolyásolja a hangképet, sőt továbbmegyek, hogy az ASIO driver használta mellett is máshogy szólnak a különböző lejátszó szoftverek, illetve hogy felfoghatatlan mennyiségű Windows Tweak van még, amik mind a hatással vannak a hangzásra, ami előtt jelenleg kicsit értetlenül állok...
Szóval ez a sokk most kicsit betette nálam a kaput és még emésztem kell kicsit az infókat.
A javaslatokat meg köszönöm mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz dgyuri0123 #63874 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, akkor tehát a fenti listáról a Canton GLE és a Q-Acoustics 2020i ami HiFi szempontból kiemelkedik kicsit a mezőnyből?
Egyébként azt lehet valahonnan tudni/sejteni, ha egy hangszóró inkább HiFi, vagy inkább házimozi felhasználásra készült?
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
válasz dgyuri0123 #63863 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, tetszik a márka, viszont a szóban forgó csomagban a 2050i nekem túl nagy, a 2010i meg szerintem (bár lehet tévedek) túl kicsi. A 2020i viszont valóban megtetszett, az felkerül a listámra.
-------------------
Denon-ból, Yamaha-ból és Pioneer-ból most ezeket tolják: R-S201, PMA-520AE, A-9155 TX-8255, PMA-720AE, A-20, A-30.. ezek minőségben nem tudom mennyire képviselnek valós alternatívát az általam megnevezett erősítőkhöz képest...
-------------------
Egyébként elég sok kérdést feltettem az előző hsz.-ben, az erősítőkről, a DAC-okról, stb... nagyon megköszönném ha vki részletekbe menően tudna nekem válaszolni akár mindre, akár csak 1-2 kérdésre is. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
neilszab
őstag
Sziasztok, első Hifi rendszerem összeállítása előtt állok.... napok óta csak a témát bújom, viszont annyit olvastam már róla, hogy kezdek teljesen összezavarodni és lassan úgy érzem, kevesebbet tudok róla, mint mikor elkezdtem..
Megköszönnék, ha vki segítene rendet tenni a fejemben...
Célok: korrekt zenehallgatás + filmnézés (ami nem csak makulátlan minőségű hanganyaggal szól élvezhetően, nyilván tudom ennek ára van)
Műfajok: elsősorban gitár centrikus műfajok (indie+hard rock) és jazz (tuc-tuc és klasszikus nem jellemző)
Szoba: közepes méretű nappali és szeretem a hangerőt
Forrás: PC + Xonar U7 hangkártya (ami ha kevésnek bizonyul, akkor megy a levesbe)
Keret: 100e és 200e között (nem muszáj kimaxolni, fontos a jó ár/érték arány és a később bővíthetőség)Hangszórók:
Itt vagyok rettenetesen elveszve, olvasom a teszteket, amit lehet meg is hallgatok, de mindre közel sincs lehetőségem, pláne nem azonos körülmények között. A következő típusok között van-e érdemi különbség, illetve van-e olyan, ami kategóriájában kiemelkedő, vagy egyenesen kerülendő?- Boston Acoustics CS 26 II, A25, A26
- JBL Arena 130, Studio 230
- Wharfadale Diamond 210, 220, 10.x
- Cambridge Audio SX-50, SX-60
- Canton GLE 426
- Heco Victa Prime 202, 302
- Polk Audio TSx 110B, TSx 220B
- Dali Zensor 1, Lektor 1Erősítők:
Nagyon szimpatikusak BC Acoustique EX-202 és EX222-es modelljei, kérdés hogy a fenti hangszórókhoz és szobához kell-e az erősebb? Illetve tudom szentségsértés, de filmekhez jól jönne később egy mélyláda, ezeken meg nincs Sub kimenet, ebből a szempontból a Cambridge Audio SR 10 és SR 20 már szimpatikusabb, meg talán ezek minőségibb hangot is tudnak is.Az SR20 mellett szintén a nagyobb teljesítmény és a Wolfson WM8728 DAC szól, ami őszintén szólva nem tudom megéri-e felárat... 30e körül lehet kapni ennél lényegesen jobb önálló DAC-ot? Gondolom a Xonar U7 labdába se rúghat...
Ami a további sztereó erősítőket illeti, a 130e alatti kategóriában érdemes egyáltalán foglalkozni a Onkyo, a Denon és a Yamaha modelljeivel?
Előre is köszönöm a válaszokat...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Palit 3070 Gaming Pro / 3 hónap garancia
- ÚJ 4K CORE I5 14600KF SSD Gamer Erőmű PC 32Gb DDR5 6000 1.0TB SSD RTX 3080 10GB DDR6 VGA 2ÉV GAR!
- Eladó Oneplus watch 2R
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
- AMD RX Széria VIDEÓKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! /Házhoz megyek!/Azonnal/NAGY MENNYISÉGBEN AKÁR!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest