- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Hobby elektronika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz bpityusz #4285 üzenetére
Szerintem a vita most egy darabig el lesz döntve, melyiket hallgassam. Ma délelőtt megadta magát a mechanika a CD-lejátszómban. Egyáltalán nem pörgeti a lemezt. Ez hihetetlen, másfél hete a lézeregységet cseréltem (és nem potyára, azóta egy csomó olyan gyári lemezt beolvasott, amit eddig nem tudott valami oknál fogva, karcosakat is), erre most a motor. Jól be vannak időzítve ezek. Remélem, ebből is találok.
Egyébként a Marantz CD-17 nem hinném, hogy egy csúcs gépezet. Abban is valami bitstream-es cucc van, nem? Már csak azért is gondolom így, mert a szóban forgó Dual lemezjátszókba nem is a legjobb Ortofon MM-ek kerültek. Az F 15 0 MK2-es ugyancsak MM hangszedőm bucira verte felbontásban, zeneiségben, tisztaságban, mindenben ugyanabban a Thorens-futóműben. Szóval egy CD-lejátszónak szerintem már eleve elég rosszul kell szólnia, hogy az a DD-s futóművű Ortofon hangszedős Dual leverje.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bpityusz #4281 üzenetére
Sajnos CD-lejátszóból relatíve ritka az igazán zeneien szóló. DE van! Az egészen régi darabok közt érdemes keresgélni szerintem (1-bitesek már nem annyira jók), és azok a teret is elég tisztességesen hozzák. A #4271-ben írt hozzászólásom egyébként még annak tükrében íródott, hogy naív módon azt hittem, az írott CD (4x-es írással) van olyan, mint a gyári, de sajnos nincs, nálam ezen a régi masinán a nemrég frissített lézeregységgel sincs. Szóval már nem félek CD-t sem venni, főleg mert az én LP-rendszerem csak középkategóriába fér bele (és elég drága lenne a feljebblépés... ettől függetlenül azért gyűjtöm az LP-ket is, egyrészt mert élmény hallgatni, másrészt lesz még nekem sme hangkaros thorens 124-em valami jobb mc hangszedővel ).
Szóval a high-end valóban az LP, de azért a CD is tisztességesen meg tud szólalni, és olcsón hozzájuthatsz egy régi, jól szóló masinához. A milliós ML390s-t ugyan még nem hallottam, de az Alisca Orange-os szakember szerint csimbum cirkusz, pocsék, és egy philips CD-880 sokkal jobb. Gondolom, azért a hangokat elemző, és a részleteken élvezkedő audiophileknek az egy kiváló darab, zenére vágyóknak meg felejtős.A másik dolog, hogy például Pink Floyd: The Wall még az LP-korszakban készült, arra lett optimalizálva (na meg a mesterszalag is öregszik). És ahogy én tapasztaltam, ezek sok esetben szörnyen szólalnak meg CD-n (Pl. Deep Purple: Machine Head egy nagyon ilyen album). De van néhány, mostani, újonnan felvett hanganyagom is (populáris műfajok), azok viszont már az ún. loudness war (ez a trend sajnos) miatt szólalnak meg annyival rosszabbul CD-n. Hiába digitális a felvétel, LP-n a jóval halkabb, nem (annyira) elcseszett felvétel sokkal szebben, zeneibben szól. Tehát azért ez is benne lehet elég vastagon ebben a különbségben...
[ Szerkesztve ]
-
BluEyes
őstag
válasz bpityusz #3593 üzenetére
Nem. Annyi, hogy a kapcsoló kiiktatja a hangszínszabályzó áramköröket, így a jel mentes ezek zajától, torzításától. Az összes bemenetet direktben küldi a végfokra, nem csak a TAPE-t. Ha akarod, hívjad monitornak.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Almosito
tag
válasz bpityusz #2970 üzenetére
Nos ezért írtam, hogy elméletileg.
Nagyon idevág DDL egy korábbi hozzászólása (remélem nem baj, hogy beidézem):"A zenészek gyakran elkövetik azt a ''hibát'', hogy nem érdekli őket az hogyan szól, csak az, hogy mi. Hiszen a belő hallásuk, fülük hozzáteszi a ''tökéletes hangzást''. Némelyik zenésznek direkt stresszes dolog, ha a hangminőségre is figyelni kell(ene)"
Egyszerűen ugyanazt hallgatva mindenki mást hall.
De honnan tudjuk, hogy mi az ami rontott és "merre, mennyit rontott"? -
Almosito
tag
válasz bpityusz #2964 üzenetére
Elméletileg nem javít, csak ront. Ha van egy kábel, ami sokat ront, ezt kicserélem egy másikra, ami kevesebbet ront, akkor elméletileg most nekem jobb, s mondhatom, hogy az új kábel javított a rendszeren, pedig valójában csak kevesebbet rontott.
Amennyiben az eredeti zene sérülésmentes lejátszása a célunk, akkor az EQ nyilván csak ronthat.
Gyakorlatban kicsit érdekesebb a dolog, mert mi a zenét próbálljuk hallani, s nem a rendszer mindenféle nagyon-nagyon pontosan kimért paramétereit. -
udi
őstag
válasz bpityusz #2961 üzenetére
Igen ez a kérdés érdekelen engem is
Csak félek a vita folytatódik...Rossz alkatrészek garanciáztatásában,javításában,garanciális problémában tudok segíteni.Ezekben:vga-hdd-táp-ram-cpu-lap-monitor.Priviknél több hetes csuszásban vagyok,sorry.Ezért hivj bátran:06305902749
-
Zenebohoc
tag
válasz bpityusz #1959 üzenetére
Hello!
Nem kekeckedésnek szántam. A helyzetbe éltem bele magam.
Van egy erőlködő, melyet sikerült végre megszerezni és utána mindig is vigyázni kell a kivezérlésre, mert könnyen túlterheli a láda. Nehéz mindig úgy nyúlni a potihoz, hogy bevillanjon az óvatosság igénye.Nincs szebb, mint mikor az alázat csendje zenére lázad....(LGT)
-
frankie!
őstag
válasz bpityusz #1950 üzenetére
Sikerült vennem DIN csatit, én is a DIY kábelek híve vagyok, már csak azt nem tudom, hányas pontokat kell bekötni a sztereo jelhez. (Vettem a minap egy Videoton 6363-t jó áron, egész normális hangja van, nameg benne van az ősök szelleme! )
Nem hülyeség az az átalakítás, amit írtál, normális rca meg banán kivezetést a hátlapra tenni, lehet megcsinálom én is. -
Pety
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Synology NAS
- PlayStation 5
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- Konteó topic
- Minivel készülhet a OnePlus is?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest