- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen notebookot vegyek?
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Milyen Android TV boxot vegyek?
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
bpityusz
csendes tag
-
bpityusz
csendes tag
A jack dugót félig bedugva, van egy olyan szerencsés pontja, amikor mindkét érintkező (a 0 ponton kívül) az egyik csatlakozó résszel érintkezik. Ezáltal a hangkártya egyik oldalát "keveri ki" mindkét hangszóróra. Rendeltetésszerű használat, amikor a dugo teljesen be van nyomva ütközésig. Kérdés, hogy ilyenkor mit is hallatszik pontosan?
[ Szerkesztve ]
-
bpityusz
csendes tag
Elképzelhető, hogy az egyik recseg erőteljesebben, mivel sztereo potméter van benne. Azaz két mono egy közös tengelyen. A kontakt spray szerintem átmeneti, mivel ha befújod fellazítja koszt, de utána, ha nincs letakarítva ismét megszilárdul.(szennyeződéstől is függ) Hosszú távon szerintem szét kellene szedni, és rendesen kitakarítani (macerás, hosszadalmas), vagy kicserélni. de próbáld meg befújni, aztán párszor áttekerni, míg friss rajta folyadék
-
bpityusz
csendes tag
válasz #56474624 #4286 üzenetére
Jaja, 1 bites. egyébként ez az: [link] Mindenesetre még így is kéne... (azért csak kéne mert így is drága) Hát még egy jó külső DAC-kal
A dual meg nem egészen a gyári tű, ebbe sokfélét bele lehet pakolni. Azt, hogy milyen típus volt arra már tényleg nem emlékszem. Nem is ismertem eddig, ez kicsit különbözött az addigi, finoman szólva egyszerűbb dualoktól. Persze ez sem a csúcs. -
bpityusz
csendes tag
válasz #56474624 #4284 üzenetére
Hát ja, az 1 bit az 1 bit...(elég csak az egészen tisztességes Technics gépeknél a MASH áramkört nézni) Volt szerencsém egy elég komoly rendszeren egy Marantz CD17-hez...szépen szólt. Aztán ugyanazon a rendszeren egy Ortofon tűvel szerelt direct drive-os dual "hatszáztizenvalahanyas" LP. És az LP győzőtt. Igen a keverés is változott, de szerintem nem mindig előnyére. elvileg nincs már annyira szélrekre keverve eleve.Ez az én lemezem hangosabb dolog meg azért fáj mert sokat áldoznak a dinamikából. Mondjuk a CD-nél kell egy jó DAC, az LP-nél meg egy legalább olyan jó RIAA korrektor
Ezt csak azért mondtam eddig, mert lehet kardoskodni, hogy melyik jobb elméletbe, de várva várom, hogy elkészüljön. Mert mindig az a legjobb, amitől nem hallottunk jobbat -
bpityusz
csendes tag
Nem vitázni akarok, nem piszkálódni, nem bosszantani, engem ez valóban érdekelne:.
Az, hogy a hangszerek hangja digitalizálható, több verzióban is, ez feltétlenül hangzáshű lesz? Egy másik figura egy másik játékstílussal egy "analóg" hangszeren nem játszhat máshogy (szerintem zongorán is, de a digitális trombitát kíváncsian várom)?Illetve ha egy akusztikus hangszert digitálisan képzelünk el, akkor az valamikor hangmintákból lett. Ezt továbbgondoljuk, s egy teljesen digitális hangszert képzelünk el, ami a hangokat előállítja, nem hangmintát használ. Ebben az esetben mégis a hangmintákból léptünk tovább, az volt az alap, s nem lehetséges az, hogy valami a mintavételezésnél-pl frekvencia miatt- elsikkadt, így az egész digitális modell nem lesz valósághű? (más kérdés, hogy egy más stílusú zenében ez, mint új hangszer tökéletesen teljesíthet.) Fourier elve nagyon jó dolog, de tudunk annyi szinuszt kreálni? s tudjuk, hogy azok milyenek legyenek?
[ Szerkesztve ]
-
bpityusz
csendes tag
Jó ez a vita! De ha jelenleg hallgatunk egy LP-t, s ugyanezt az anyagot CD-ről, akkor nem a hangokkal van bajom, a hangmagassággal, a zajjal, hanem a térrel, a színpadképpel.(hogy ez fázisok miatt, vagy bizonyos frekvenciák miatt van, nem tudom). S hogy az LP-t kíméljem, orsós magnóra másoltam a Pink Floyd nevű csapat The Wall című albumát, s sajna a 19-es szalagsebességű felvétel is veri a CD-t. Nem vagyok analóg párti, sokkal kényelmesebb lenne CD-ről. Az hogy a digitális technika olcsóbb, s jobban fejlődik, az kétségtelen. De szerintem a fent leírtak miatt még lemaradásban van. Bizonyítottak már a digitális szintetizátorok, létjogosultságuk van. De, azért akármilyen ügyesen lehet mintavételezni, azért egy csöves torzító csöves torzító marad. Hasonló módon a Hammond, meg a rotary speaker.
-
bpityusz
csendes tag
Az orion nem olyan borzasztó, mint amennyire sokan hiszik, csak eljárt felette az idő. Amit ebből ajánlani lehet talán az a HS 280-as, az amelyiknek a középsugárzója kék színű (asszem BASF fóliás). A nagyobbaknak a mélyével több gond szokott lenni. Hallottam már szólni többet is, nekem egy ilyen 280-ashoz van szerencsém. DE: huszonpár év nem múlik el nyomtalanul: a belső hangszóróvezetékek oxidálódnak, a hangváltóban elektrolitkondenzátorokat (nem hittem a szememnek) használtak.Ha ezeket kicseréljük, akkor olyan érzés, mintha a színpadon a nagy függönyt elhúztuk volna: szép tér, szép magashangok. Ezek után sokan ledöbbentek, hogy ez ilyet is tud. Ezek azonban nem kifejezetten teljesítménybajnokok, elektronikus zenére nem üti le a nhangnyomás az ember fejét. (mondjuk én a mélyeket áttekercseltettem, ez is dobott rajta)Vidivel nincs tapasztalatom, a Preludium B1-et jónak mondják. A somogyit meg árában kell nézni: azért az árért nagyon jó hangszórók
[ Szerkesztve ]
-
bpityusz
csendes tag
válasz Almosito #2966 üzenetére
De veszteségmentes lejátszás nemigen van, mert a forrás is csak elviekben tökéletes. Azt meg erősítjük, megszólaltatjuk. De ha már tudjuk mi az ami rossz, ami rontott, akkor ott azt nem lehet kompenzálni? (Én sem használom az EQ-t, bonyolult beállítani, nagyon érteni kell hozzá), csak érdekelne a dolog.
Nem kötekedni szeretnék, de van pár zenész ismerősöm, nekik szinte mind1, mit hallgatnak, ŐK HALLGATJÁK A ZENÉT -
bpityusz
csendes tag
Valamit nem értek....
Van 1 hangfalkábel: mondjuk egy RLC kör, mondjuk van be/kimenete. Van neki átviteli karakterisztikája. Ront, vagy javít relatív. Cincálja a fázis és amplitúdó menetet.
(Én eddig ezt véltem tudni, ha tévedek javítsatok ki.)És ezek után: egy valamire való hifista (pláne, ha audiofil) cserélgeti a kábeleket, hogy optimális kábelt találjon a rendszeréhez, mert a kábel színezi a hangot, kihozhatja a hibát, vagy elnyomhatja. Ugyanakkor egy valamire való hifista (pláne, ha audiofil) csípőből elítéli a hangszínszabályzót, az equalizert, mert az gonosz dolog, az csak ront a hangon, arra semmi szükség nincs. Nekem itt van egy kis bibi...
-
bpityusz
csendes tag
A fordított villás dugó értelme annyi, hogy ha tisztességes a cucc, akkor a tekercselés menetirányítottsága, illetve az áram iránya egyfajta plusz árnyékolást ad trafónak, kisbb lesz a szórt mágneses tér. Egyébként mázlink van, mert csomó országban csak egyféleképpen lehet bedugni. hogy aztán az pont a jó, vagy a roszz megoldás... A feszültség elég sok mindentől változik, akár a turbinaszabályozás, akár gépkiesés, akár átviteli gyengesék, akár kontakthiba. Ha sok pénzem lesz építek egy hifi erőművet, tuti kábelből tekercselve a gépeket is. Szerintem a zavarszűrés a lényeg. a fesz ingadozásokat meg elvileg azért is akkorák a puffer kondik, át kéne hidalni tudni. Persze ritka a tisztességgel méretezett tápegység.A vakteszt más tészta, nem igazolna minden érvet. A Hifihez részben a gyártók csatolnak némi misztikumot, ezzel játszani viszont nem érdemes mert sok embert meg lehet bántani vele. Kicsit olyasmi mint a vallás, tiszteletben illik tartani. Én SENKIT nem szerttem volna megbántani. De az igazsághoz hozzátartozik, hogy eccer csináltak 1 tesztet: (Régen olvastam, pontos helyszínt időt nem tudok) fogtak 5 embert és beültették 1 szobába. akkor még lemezjátszó volt. sok órán keresztül ugyanazt hallgatták, közben valaki az erősítő mellé letett 1 sárga, majd 1 piros korongot(ugyanolyan anyag, csak a színe más). az eredmény: hosszas hallgatózás után másképpen hallották szólni akkor ha piros, illetve ha sárga korong volt ott. Lehet agyalni rajta, hogy miért, de a hifihez NEM nyúltak. Ennek az effektusnak azóta neve is van, de műveltségem sajna hiányos.
[Szerkesztve] -
bpityusz
csendes tag
Természetesen 8-10 óra alatt nem járódik be teljesen, de akkorra már nem lesz olyan merev a perem. Az hogy a gyártó a katalógusba mit ír a bejáratásról, és mi az amit meg is tesz, az sajnos általában 2 külön dolog. De én személy szerint nem tehetem azt meg (nincs annyi időm), hogy több száz óráig tesztlemezeket, bejárató zajokat adok rá, hanem elkezdek zenét hallgatni, a többit az időre bízom. Mellesleg, hallottam már olyan véleményEKET, hogy az elektromos alkatrészeknek(kondi, ellenállás, tekercs) is be kell járódni.(mint minden ilyen témában: van aki hiszi, van aki nem) Ennek ellenére senki nem szokott 500-1000 óráig különféle zajokkal bejáratni.
[Szerkesztve] -
bpityusz
csendes tag
válasz djtörök #1967 üzenetére
Amennyire tudom, nem nagyon illik doboz nélkül izomból terhelni, mert nincs meg az a csillapítás, amit a gyárba remélnek. Hangfal bejáratásról hallottam már, különböző emberektől egyező véleményeket: normál hangerőn, nagy dinamikájú zenén, kb 8-10 óra. Nem teljesen kihajtva. Egyébként az amit én tapasztaltam: az első 1-2-3 óra kritikus, azután hirtelen érezhetően jobb lesz. Egyébként a gyári hangfalakat sem nagyon járatják be.
-
bpityusz
csendes tag
válasz Zenebohoc #1958 üzenetére
Igazad van, de ebben az esetben nem is illik házibulizni vele... A ''nagy többség'' annyira nem érzékeny az impedanciára, kis elővigyázattal. Arra gondoltam, hogy arra, hogy éppen szóljon alkalmazható, falat dönteni, meg más kell. Én személy szerint jobban favorizálom az érzékeny hangfalat, mint a sok száz watt teljesítményt.
[Szerkesztve] -
bpityusz
csendes tag
válasz frankie! #1952 üzenetére
A Bekötés: http://www.muszeroldal.hu/displaypicture.php?pic=dincsatlakozo.jpg
A dugó szépsége, hogy oda/vissza nyomja a jeleket.
Ha 8 Ohm akkor 8 ohm. Ha többet kötsz rá, az nem gond, nem ideális a telj. illesztés, hlkabban szól. Ha kevesebb, akkor ne használd mindig maxon. szerintem 2/3-án túl egyébként se érdemes a hangerőt húzni, de ha 4 ohmosat teszel rá, akkor csak feléig húzd. -
bpityusz
csendes tag
-
bpityusz
csendes tag
Hali!
Szerintem nem bonyolult megforrasztani 1 ilyet. Láttam már DIN-t (Asszem korábban Tuchel néven futoot). aranyozott kivitelben.Hátránya a kis érintkező felület
Egyébként lehet az aljzatod rossz. kontak spray nem ártana neki, mert az idő vasfoga....,hamar oxidálódik.
Én az orion SE 1025-nek csináltam 1 új hátlapot RCA-val, meg banán dugós hangfal csatival. szerintem nagyon megérte. Bocs a terjedelemért
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Milyen széket vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Futás, futópályák
- Peugeot, Citroën topik
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Könyvajánló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest