Aktív témák
-
bizi990
senior tag
Tudja vki, hogy ezen a lapon miért nem megy a 166os FSB?
1.7+ TbredB proci 150x12.5 -ön megy, próbáltam kisebb szorzóval, de akkor se ment a 166. Memó a lapban tudja a 166-ot, de csak aszinkronban.
bizi -
McCoy
tag
Moderátor(ok)!?!?!?!?!?!?!?!
-
McCoy
tag
Moderátor(ok) plíz nevezzétek át ezt a topicot ECS K7S6A tpoicnak, thx
-
bizi990
senior tag
válasz
Dufresne #118 üzenetére
Inkább kérdezz sokat mielőtt nekilátsz! Én nem vagyok profi, ezért olyan helyen kérdezd inkább, ahova oda fognak menni a hozzáértő emberkék. Persze még mindig áll, hogy ha kell segítek.
McCoy:
Asszem csak egy email kell, hogy rámtalálj. Aztatat pedig az adataimnál találod.
bizi -
Dufresne
addikt
Ok köszi, majd ez alapján próbálkozom. Vagy sikerül vagy nem :)
-
Dufresne
addikt
Hali! Valaki le tudna írni nekem egy pontos bios frissítés menetet? Nem vagyok épp profi a dologban! :))
-
jss
aktív tag
Én is ezeket az opciókat állítottam.
Az nem világos, hogy a gép indításához a BIOS nem ad meg billentyűt vagy kombinációt, és beállítani sem lehet ilyet, nem úgy, mint a leállításhoz, ott megadja (csak az sem műxik nálam). Ebből az következne, hogy bármit nyomok meg, indulni kellene a gépnek, de ez a dög nem akar (meg leállítani sem tudom így). Lehet, hogy USB-s billentyűzettel nagyobb sikerrel járnék? Lehet ilyen hibája egy alaplapnak?:O -
bizi990
senior tag
Van egy szintén realtec (bocs, ha nem így kell írni) hangkártyám +2 csatornával, de párszor összeakadt, behalt. Végül kivágtam a fenébe, integráltba az a jó, hogy a mikrofon bemenete hangosabban nyomja. Minden nap dumálok messengeren meresztül és így jobb. Haveromat alig hallom, mert gagyi a mikrofonja, meg a mikrofon bemenete a hangkártyáján.
bizi -
bizi990
senior tag
Pont ma volt egy ilyen. Szereltem a gépet és bekapcskor akkorát csippant, majd dobtam egy hátast :))
Vagy fülhallgató van bent vagy ki van kapcsolva a hangszóró, nem sűrűn találkozom ezzel, nem zavar.
Speaker rá van nyomva az alaplapra? Belenéztem a deszka füzetébe, a jumperkiosztásnál nincs ilyen, nézd végig a biost vagy a lapot, hátha találsz beállítási lehetőséget vagy egy jumpert, kivezetést.
Belenéztem a bios leírásba:
PowerManagementSetup->Hot Key Function As
->Hot Key Power on Function (This option allows you to set the Hot key functionality to power on the system. (ezt próbáltad a bill bekapcshoz?)
Mixer: gondolom xp később kezdi el beindítani a drivereket és addig nem tudja elindítani, wait-be kerül.
bizi -
jss
aktív tag
Találkoztatok -e már a következő problémával?
W XP prof oprendszer van a gépemen. Mikor a rendszer éppen feláll, hiába próbálok a tálcán a hangerőszabályozóra kattintani, nem műxik. Az asztalon lévő ikonokra ilyenkor már simán rákattinthatok, azok indulnak azonnal. Ha még egy-kétszer rákattintok a hangerőszabályozóra a tálcán, előbb-utóbb megjelenik a szabályozó, de viszont hiába kattintok mellé, nem tudom bezárni, és ha megnyitom
a feladatkezelőt, kiderül, hogy a program vagy harmincszor elindult. Győzök kilépni belőlük. Ha viszont nem akarom elindítani azonnal a hangerőszabályozót, hanem csak később kattintok rá, akkor rendben műxik minden. A driverek természetesen fent vannak, és XP-hez valók.
:( -
jss
aktív tag
:((Volna egy olyan problem, hogy amikor a gépet elindítom, akkor az ugye csippant egyet. Na már most az én gépem a hangfalon keresztül csippant, és ha az éppen fel van hangosítva, akkor baromi kellemetlen tud lenni.
Szóval a kérdések:
- Nálatok is így működik (K7S6A)?
- Hogyan lehet ezt megszüntetni?
BRÜHÜHŰ:O -
bizi990
senior tag
Szerintem nem. Ezért lett majdnem K7S5A lapom (mindkettőt támogatja), de aztán rájöttünk, hogy az 512MB DDR nem is olyan drága...
Tudomásom szerint nincs olyan nagy különbség a DDR és a sima SDRAM között, hiszen mindkettő SDRAM. A procinak, meg majd' mindegy milyen memó van hozzá, az adat és cím buszok egyezzenek, a techonológia meg adott (SD). DDR különbséget szerintem a lap (chipset) elfedi.
Jó sok a 'szerintem' :) De majd jön vki, aki segít.
bizi -
McCoy
tag
Lenne egy nagy kérdésem, havernak kezeli az ATHLON XP-t az SD memóriás alaplap, ez, hogy lehet, nem csak DDR-es lapok kezelik az XP-t??????? :S
-
jss
aktív tag
Tényleg létezik olyan, hogy bizonyos lapok helyből unlockolnak.
Asszem az N-Force chipsetes Epox, vagy Asus, vagy Abit. A háromból az egyik biztosan, de lehet, hogy van többfajta ilyen lap is.
Azt nem tudom, hogy hogyan müxik a dolog, de valahol már én is olvastam, hogy van ilyen. Gondolom, a lap alulról támadja meg a dolgot a proci lábain keresztül
(most eszméletlen zseni voltam):DD -
hobizoli
nagyúr
Egyebkent, amikor az elso AMD Athlon XP, Thoroughbred-A 1700+-k begyuttek kishazankba (2002.11.2x-n) en mar MASNAP megvettem egyet az egyik kiskerboltban, hazaerkezesem utan itthon az elso mozdulatom az volt a beinstallalast kovetoen, hogy a BIOS-ban szorzot LEvettem 11-rol 10-re, annelkul, hogy a CPU-n magan BARMIFELE modositast eszkozoltem volna. A CPU elindult a beallitott kisebb szorzon, nem blank screen volt a jutalmam erte, mint a kb 1 perce meg a helyen terpeszkedo Palomino XP1600-s CPU-mal...de, ha nem hiszed, sajnallak.
Mondtam mar, ogy NEM minden lap kezeli le ezt a free szorzos jatekot...
hobizoli
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 10
- Formula-1
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hardverkemping június végén
- Call of Duty: Black Ops 6
- Óvodások homokozója
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest