- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
Aktív témák
-
bizi990
senior tag
Tudja vki, hogy ezen a lapon miért nem megy a 166os FSB?
1.7+ TbredB proci 150x12.5 -ön megy, próbáltam kisebb szorzóval, de akkor se ment a 166. Memó a lapban tudja a 166-ot, de csak aszinkronban.
bizi -
bizi990
senior tag
válasz
Dufresne #118 üzenetére
Inkább kérdezz sokat mielőtt nekilátsz! Én nem vagyok profi, ezért olyan helyen kérdezd inkább, ahova oda fognak menni a hozzáértő emberkék. Persze még mindig áll, hogy ha kell segítek.
McCoy:
Asszem csak egy email kell, hogy rámtalálj. Aztatat pedig az adataimnál találod.
bizi -
bizi990
senior tag
Van egy szintén realtec (bocs, ha nem így kell írni) hangkártyám +2 csatornával, de párszor összeakadt, behalt. Végül kivágtam a fenébe, integráltba az a jó, hogy a mikrofon bemenete hangosabban nyomja. Minden nap dumálok messengeren meresztül és így jobb. Haveromat alig hallom, mert gagyi a mikrofonja, meg a mikrofon bemenete a hangkártyáján.
bizi -
bizi990
senior tag
Pont ma volt egy ilyen. Szereltem a gépet és bekapcskor akkorát csippant, majd dobtam egy hátast :))
Vagy fülhallgató van bent vagy ki van kapcsolva a hangszóró, nem sűrűn találkozom ezzel, nem zavar.
Speaker rá van nyomva az alaplapra? Belenéztem a deszka füzetébe, a jumperkiosztásnál nincs ilyen, nézd végig a biost vagy a lapot, hátha találsz beállítási lehetőséget vagy egy jumpert, kivezetést.
Belenéztem a bios leírásba:
PowerManagementSetup->Hot Key Function As
->Hot Key Power on Function (This option allows you to set the Hot key functionality to power on the system. (ezt próbáltad a bill bekapcshoz?)
Mixer: gondolom xp később kezdi el beindítani a drivereket és addig nem tudja elindítani, wait-be kerül.
bizi -
bizi990
senior tag
Szerintem nem. Ezért lett majdnem K7S5A lapom (mindkettőt támogatja), de aztán rájöttünk, hogy az 512MB DDR nem is olyan drága...
Tudomásom szerint nincs olyan nagy különbség a DDR és a sima SDRAM között, hiszen mindkettő SDRAM. A procinak, meg majd' mindegy milyen memó van hozzá, az adat és cím buszok egyezzenek, a techonológia meg adott (SD). DDR különbséget szerintem a lap (chipset) elfedi.
Jó sok a 'szerintem' :) De majd jön vki, aki segít.
bizi -
bizi990
senior tag
McCoy-nak is k7s6a lapja volt/van. Régebben írta ebben a topicban, hogy jumperral ment az állítás. Asszem. Mindjárt visszaolvasom.
Egyébként nekem inkább a max RAM sebesség elérése lenne a fontos, szvsz mindegy, hogy x-el vagy 1,2x-el megy egy proci, a perifériák úgy is lelassítják.
bizi -
bizi990
senior tag
Most én vagyok a hülye vagy az a bolt, ahol vettem?!
Aida 350 szerint:
TBred B
Stepping B0
Procimag méret: 84 mm2
13μm
Ami érdekes lehet még, hogy 133 helyett 143 MHz-en járatom.
bizi -
bizi990
senior tag
:))
Előbb szedtem le a cpuid-t. Szerinte Tbredes a procim. Biztos A, de most már utána akarok járni. Milyen progival tudom megnézni? (hűtőt nem akarom leszedni a prociról)
Amikor vettem egy szempont volt: olcsóság. Összeszerelésnél kérdeztem a srácot, hogy ez palomino-e. Srác nézett rám egy darabig, aztán egy igent mormolt és csinálta tovább...
cpuid-ben ilyesmi van: Stepping 1, Revision B0
Ebben hogy lehet a zárat feloldani? -
bizi990
senior tag
Én nem, 43C-nél több még nem volt.
Palominonál (1.7XP) a szorzó feloldása hogy megy?
McCoy,
írtad, hogy az alaplapon lehet. Nem inkább a procin?
Ennek még nem jártam utána, tudnátok dobni egy linket vagy leírást. Ha lesz időm én is 166FSB-t szeretnék elérni kisebb szorzóval.
Kösz!
bizi -
bizi990
senior tag
Kezdtem nagyon elszégyelni magam, hogy nem tuningolok. ELőbb az integrált hangártya (vagy a windows) megadta magát, nem volt semmi hang.
Újraindítottam és beállítottam a fsb-nek 143mhz-et.
Most a proci 1569 (1,9+) mhz-n, a ram meg 286mhz-en futkos.
:)
bizi -
bizi990
senior tag
1,7+ Palomino. Az olcsóság volt a szempont, mert munkára használom és most tuning nélkül is a winyó (sebesség), meg az internet (ha filmet töltök, de persze ilyet nem szoktam :)) ) a szűk keresztmetszet. Videokarim is S3Savage4 16MB :)
Március végén vettem asszem, de még nem próbáltam a tuningot, majd 1-2 hónap múlva talán ráérek kisérletezni. Most táp csere lesz, meg egy kis mod :)
Szorzót csak TBredB-ben lehet módosítani komolyabb fizikai beavatkozás nélkül?
bizi -
bizi990
senior tag
Akkor majd totózok hétvégén...
Mint topic indító jelezd a moderátornak a névmódosítást és tuti megcsinálják.
Van egy topic a k7s5a tuning biosról [L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=14840[/L] , szerintem nézz körül ott, hátha van a 6a-hoz is. (bocsi, nekem most nincs időm)
bizi -
bizi990
senior tag
Na, akkor lenne nekem is egy kérdésem:
a táp és a hdd led össze vissza van nálam, már rengeteg beállítást kipróbáltam, de nem jó. Most a hhd led a power, a power meg akkor világít, ha a táp ki volt húzva és utána ismét kap feszkót, de bekapcs után kialszik.
Az alaplaphoz adott füzet nem segített, mert a jumper kiosztás -szerintem- értelmezhetetlen rajta. Ja és nem csak szerintem, hanem a pc bolt szerelője szerint is :)
Nem kellene ezt a topicot k7s6a-ra átnevezni? :)
bizi -
bizi990
senior tag
-
bizi990
senior tag
BIOS:
K7S5A-hoz van vmi tuning bios. Annak a forrását kellene megkesni, hátha van ott 6A-hoz is.
Táp:
bőven elég! Nekem 235Wos van, igaz már nem sokáig, mert ingyé' kapok egy 300Wost.
ECS:
Ár/teljesítményben biztos nagyon ott van. Pár hónappal ezelőtt asszem 25+ÁFÁért meg kaptam a lapot és 1,7+ palominot, jobb lapot jó ha ennyiért kaptam volna és kérdéses teljesítményben mennyit hozott volna. Abban meg csak reménykedek, hogy minőségben (megbízhatóságban) ugyanott van. De tény komolyabb tuninghoz már jobb lapot érdemes venni.
bizi
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest