Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ngabor2

nagyúr

Kész az első próbaváltozat. Mindjárt 2, mert az egyik (a legelső) nem sikerült valami fényesen. 22 cm hosszú lágy vörösréz csőből van. Sajnos miután megtapasztaltam, hogy semmivel se lehet forrasztani, ezért a brutális módszerhez folyamodtam: kalapáccsal laposra vertem a végét. Előtte megmértem hozzávetőlegesen a belső térfogatát, kb. 3 ml. Belenyomtam 1,5ml csapvizet. és gázlángon fenttről lefele elkezdtem forralni. Az elsőt lentről kezdtem melegíteni, de úgy nagyon köpködött, emiatt nem lett jó. Miután már elég sok gőz kijött belőle, hirtelen mozdulatokkal a másik, eddig szabad végét is elkalapáltam. Elvileg nem szabadna eresztenie, mert mindkét végealaposan össze van nyomva. Kipróbáltam forróvízzel, az üres csőnél sokkal jobban vezeti a hőt. Hogy őszinte legyek, ebben a formában nem szivesen bíznék rá egy procit, még fejleszteni kell. A cső belseje nem igazán volt rendesen megmaratva, úgyhogy a gravitációnak mindenképp segítenie kell neki. Olyan csúnyán sikerült ez a 2 példány, hogy képeket inkább nem tennék ki sehova. Ha majd lesz normális, forrasztott cső, arról esetleg.

Új hozzászólás Aktív témák